[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Ja, észrevette már valaki hogy most a Trumpisták minden szarnak lehordják a zsarukat, mert vissza akarták őket tartani az épületben?
Blue lives matter, de csak akkor ha nigg_rt meg demokratát vernek. Ha trumpistát akkor már all cops are fags :)
Gondolom felháborodtak hogy az addigi rendőröknek nyújtott "morális támogatásuk" ellenére most nem tartanak velük :D
Marhák..

Dehogy lesz lehetetlen.5évig polgárháborúztak annó,és erősebben kerültek ki belöle.Douglas Macarthur a két háború között belelövetett a tüntető tömegbe-majd ünnepelt nemzeti hős lett belőle.60as években volt aztán minden,Fekete Párducoktol a Kuk-klux-klánig,milliós tüntetések,zavargások,bombamerényletek,politikai gyilkosságok-és erősebben kerültek ki belőle.Megújúlva.És azóta is voltak durva dolgok,pl oklahomai robbantás
Ez a liberális demokrácia rendszerének előnye.Képes a komprumisszumkereső megújúlásra.(Figyelem,ez nem politikai irányzat,hanem egy államszervezeti rendszer!!!!-semmi köze a manapság balliberalizmusnak nevezett törzszülött valamihez)
Na persze,azért ezek a megújulások nem sétagaloppok.De most szerintem a 60as évek zavarait sem érik el,hamarabb összekapják magukat.

De most más időket élünk...

Gőzerővel dolgoznak, hogy minél jobban elfajuljon a helyzet:
"

Újabb kötelezettségszegési eljárást indítanak Trump ellen​

Ilhan Omar demokrata képviselő kötelezettségszegi eljárást indít Donald Trump ellen - jelentette be Twitteren. Úgy véli, Trumpot a szenátus segítségével kell eltávolítani az ország éléről a mai események kiprovokálása miatt.
11 hónapja mentette fel a republikánus többségű szenátus Trump elnököt az ellene indult előző kötelezettségszegési eljárás alól. "

Dehogy lesz lehetetlen.5évig polgárháborúztak annó,és erősebben kerültek ki belöle.Douglas Macarthur a két háború között belelövetett a tüntető tömegbe-majd ünnepelt nemzeti hős lett belőle.60as években volt aztán minden,Fekete Párducoktol a Kuk-klux-klánig,milliós tüntetések,zavargások,bombamerényletek,politikai gyilkosságok-és erősebben kerültek ki belőle.Megújúlva.És azóta is voltak durva dolgok,pl oklahomai robbantás
Ez a liberális demokrácia rendszerének előnye.Képes a komprumisszumkereső megújúlásra.(Figyelem,ez nem politikai irányzat,hanem egy államszervezeti rendszer!!!!-semmi köze a manapság balliberalizmusnak nevezett törzszülött valamihez)
Na persze,azért ezek a megújulások nem sétagaloppok.De most szerintem a 60as évek zavarait sem érik el,hamarabb összekapják magukat.
Egy dolgot felejtesz ki a dologból, mégpedig azt hogy ma már nem lehet az információ áramlást úgy szabályozni ahogy régen lehetett, akkor a szerkesztő átnézte megjelenés előtt a dolgokat, ma kiposztolják az internetre az emberek élőben a dolgokat és úgy színezik ahogy nekik tetszik, jól lehet irányítani a közvéleményt, de van szivárgás. A déliek sem azért nyugodtak le mert belátták hogy "teringettét inkább hagyjuk ezt abba és szeressük egymást", hanem legyőzték őket és utána kuss volt. Persze ha egyik oldal totális dominanciára tesz szert, most is megtörténhet a korrekció amit te mondasz, kérdés mi lesz utána.

Amúgy most hogy elhalasztották az elektorok szavazatainak megvitatását, van lehetőség gyorsan egy új alelnököt kineveznie Trumpnak? Vagy ez nem lehetséges, csak ha meghal? Vagy ő nem mint alelnök hanem valami más minőségében dobhatta volna vissza azokat?

Modern Alamo:-)

gettyimages-1294933183-768x509.jpg

A CHAZ nem akart kiválni az unióból, egy városrész elfoglalása semmilyen körülmények között nem játszik egy ligában a capitol elfoglalásával.

BLM aktivistákon szoktak olyan tetkók lenni.
fe8c7849e774e0c497bb80d27479971b.png

Ellentüntető lehetett a BLM tüntin.

Ne járasd le magad mégjobban...
Már kockázzák ki és teszik fel a BLM-eseket!
..
1046797dd7aba5e7096c6d6432d5a61610690056d9667f1a482a6452b2fb4e3e.jpg

Amúgy az Amerikaiak minden sz..t átvesznek Európából most éppen a 2006-s magyar TV székház amerikai remake-jét láthatjuk éppen:)
Valami olyasmi lehet a szitu, mint nálunk 2006-ban, mikor felszerelés nélkül egy tucat rendőr védte a székházat. Nálunk tudjuk, hogy szándékos volt a dolog, hogy az usankában pontosan kik és miért intézték így, azt senki sem fogja megtudni.

• Tetszik
Reactions: Wilson
Ne járasd le magad mégjobban...
Már kockázzák ki és teszik fel a BLM-eseket!
Kettőnk közül nem én vagyok az, aki nov 3. óta naponta a valóságról teljesen és tökéletesen levált őrült konteókat oszt meg, szóval szerintem nem nekem kéne figyelnem magam lejáratására. :)

Szerintem ennyire polarizált és kiegyezésre képtelen még kb sosem volt a társadalom (ez mondjuk a világ jó részére igaz sajnos)
Dehogynem volt.Nekik eddig egy polgárháborújuk volt(inkább másfél,mert a függetlenségi háborújuk is részben polgárháború is volt),nekünk volt vagy két tucat.Oké,az USA 230 éves,mig mi meg 1100 éve itt vagyunk.De arányaiban ők jobban állnak.Aztán mégis itt vagyunk mi is,ők is.
Problémák vannak a világban-de mikor nem voltak?
Szerintem Europa sokkal rosszabb helyzetben van,mint az USA.Mindkettöre ráfér egy megújulás,de az amcsi rendszer úgy egységesebb,hogy közben rugalmasabb-és mégiscsak egy nemzet,nem sokféle.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.