[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 074
32 576
113
Ja, hogy Charlottesvillben nem voltak nácik, meg a prod boys se az? :D :D :D Ez tényleg gyíkember kategória.
Gondolom a capitolnál se voltak ilyen elemek.
ErIImFNXUAcQe4T

ErIImFLW4AA795X

Jaj bocs, tudom - antifa agitátorok...

Szövegértési nehézségeid vannak, látom.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Aha - Biden megjegyzi egy hosszú interjúban, hogy a főni éppen nem a legszentebb bárány az akolban, és az rögtön azt jelenti, hogy gőzerővel kezdődik a demokratizálás Jan 21.-én. Naná.

Ne hazudj, nem állítottam egy percig sem, hogy a demek szentek, sőt!
Attól függetlenül Trumphoz képest preferálandó alternatívaként tekintek rájuk. Kisebbik a két gonosz közül.
Ahogy pár oldallal ezelőtt idéztem:





Ne játszd már meg az agyad. Nagyon jól tudod, hogy nem a tüntivel meg a véleménnyel van a baj, hanem azzal hogy "véleménynyilvánítás" alibijével uszította a híveit, hogy támadják be a capitoliumot. Ez jóval több, mint sima "hülyeség mellett kiállás".

Azt állítom, ha egy akkora arc mint ő átmigrál más szocmédia platformokra, akkor oda viszi magával a begyepesedett táborát tokkal vonóval, és olyan véleménybuborékot fúj magának, amit csákánnyal sem pukkantasz ki.
Mindig lesz olyan médiafelület, ahol megjelenhet. Nem muszáj annak CNN-nek meg FOX-nak lenni, de ha ne adj Isten megint elindul mint elnökjelölt, akkor a médiának kötelessége lesz legalább valamennyit tudósítani róla - és látjuk hogy akármennyire szapulják a mainstream médiumok, ez a híveit nem zavarja, sőt!

A dem vezetők meg nem tudom szerinted hogy ültek fel a trumpi vonatra.
Egyszerűnek tűnik a hozzáállásom? Az itt posztolók egy jó része retúrjegyet váltott az éppen kisikló MAGA Train-re, és borulás közben minden marhaságot összehordanak mindenkiről. Ha hozzászólsz valamit ami nem azonos a véleményükkel, akkor rögtön bolseviknak, liberálisnak, demokratának titulálnak. (Gyakran egyszerre mindnek!) Ha éppenséggel a blőd f_szságaik 95%-ban a demekre irányulnak, akkor arra lehet reagálni. Akarja a halál mostdatni a demokrata pártot, van azokon elég sár - csak nem pont annyi és olyan, mint azt a trumpisták állítják.
"Aha - Biden megjegyzi egy hosszú interjúban, hogy a főni éppen nem a legszentebb bárány az akolban, és az rögtön azt jelenti, hogy gőzerővel kezdődik a demokratizálás Jan 21.-én. Naná."

Túloztam, mint te is. Senki nem állít jan 21.-től demokrácia szőnyegbombázást. Viszont elvitathatatlan tény, hogy Biden alatt több "demokratizálás" lesz, mint Trump alatt volt, vagy lett volna. Hisz már önmagában ez a megnyilvánulás az USA leendő elnökétől, pláne azok fényében, hogy az ő házuk táján mi folyik cáfolja az állításod.

"Ne hazudj, nem állítottam egy percig sem, hogy a demek szentek, sőt!
Attól függetlenül Trumphoz képest preferálandó alternatívaként tekintek rájuk. Kisebbik a két gonosz közül.
Ahogy pár oldallal ezelőtt idéztem:"

Valahogy így, bár az idézet abból a szempontból iszonyat csúsztatás, hogy az a ravaszon lévő ujj valahogy sose váltott ki lövést, így nem veszélyesebb, viszont a szarban lévő, viszont ez kevésbé kellemetlen, pláne itteni szemmel nézve.

"Ne játszd már meg az agyad. Nagyon jól tudod, hogy nem a tüntivel meg a véleménnyel van a baj, hanem azzal hogy "véleménynyilvánítás" alibijével uszította a híveit, hogy támadják be a capitoliumot. Ez jóval több, mint sima "hülyeség mellett kiállás"."

Komolyan idézzek tüntetés felszólalókat itthonról? Akár jobb, akár bal oldalról?
Nem utasította a híveit a kapitólium megostromlására, ez tényszerűen nem igaz, jelek vannak arra, hogy ez volt a valódi célja, de kérdem én mi a célja annak a Magyar tüntetés szervezőnek, aki a parlament elé küldi a tüntetőket, pláne este, amikor nincs ott senki törvényhozó?
Erkölcsileg nyílván lehet róla véleményt alkotni, de jogilag nem és az ezzel való fenyegetés csupán provokáció marad.
Miben több, mint a hülyeség melletti kiállás? Ez azok nélkül a bizonyítékok nélkül, amit Trump beígért, csak a hülyeség melletti kiállás marad, szerintem tudsz példát hozni Német országból egyedül is, csak ott helyén voltak a rendvédelmi szervek. A tüntetők mindenhol be akarnak törni a parlamentbe, csak általában van egy szerv, ami ezt megakadályozza és ez a hiányosság nem Trumpé, csak feltételezni lehet, az meg nem tény!!!

"Azt állítom, ha egy akkora arc mint ő átmigrál más szocmédia platformokra, akkor oda viszi magával a begyepesedett táborát tokkal vonóval, és olyan véleménybuborékot fúj magának, amit csákánnyal sem pukkantasz ki.
Mindig lesz olyan médiafelület, ahol megjelenhet. Nem muszáj annak CNN-nek meg FOX-nak lenni, de ha ne adj Isten megint elindul mint elnökjelölt, akkor a médiának kötelessége lesz legalább valamennyit tudósítani róla - és látjuk hogy akármennyire szapulják a mainstream médiumok, ez a híveit nem zavarja, sőt!"

Nem hiszem, hogy ugyan azt értjük média alatt. Én a közösségi média platformokra céloztam, szerintem pont hidegen hagyja Trumpot ha kitiltják a "fakenews media"-ból.

"A dem vezetők meg nem tudom szerinted hogy ültek fel a trumpi vonatra.
Egyszerűnek tűnik a hozzáállásom? Az itt posztolók egy jó része retúrjegyet váltott az éppen kisikló MAGA Train-re, és borulás közben minden marhaságot összehordanak mindenkiről. Ha hozzászólsz valamit ami nem azonos a véleményükkel, akkor rögtön bolseviknak, liberálisnak, demokratának titulálnak. (Gyakran egyszerre mindnek!) Ha éppenséggel a blőd f_szságaik 95%-ban a demekre irányulnak, akkor arra lehet reagálni. Akarja a halál mostdatni a demokrata pártot, van azokon elég sár - csak nem pont annyi és olyan, mint azt a trumpisták állítják."

Véleményt nem véleményezek :)
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
igy nezzet ki a Capitol hill amikor a niggak cirkuszoltak nyaron:

210106172554-03-blm-george-floyd-protests-file-exlarge-169.jpg


es tramp parancsolta oket oda.

most meg mi volt ott? par rendorcsapat semmi mas. miert nem volt ott a katonasag mint nyaron? most is nagy tomegre lehetett szamitani meg stb?
ah a tramp nem parancsolta oket oda... itt a bibi

ha most is ilyen volt volna a vedelem, nem is lenne egy halott sem, mery a nep baszott volna felelmeben nekimenni a katonasagnak.
Tudtommal nem kizárólag Trump rendelheti el a nemzeti gárda bevetését! Nézz csak utána, hogy még kik is!!!!! ;)
Tényleg az ő dolga lett volna a saját tüntetői ellen bevetni?
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
A pastut, meg az izlandit is viszi. Érdemes néha használni. OFF
Az idézett videót épp nem fordította a YT fordítója. De akkor se fogok minden random behányt videót megnézegetni, meg lefordítgatni, ha a megosztója nem képes róla 1-2 mondatot magyarul írni róla -egy magyar fórumon, hogy egyáltalán érdekel-e.

Én úgy vagyok vele, hogy azért ennyit illik érteni. Főképpen annak, aki a KÜL- és BIZTONSÁG-politikát akarja megérteni. Orosznál még csak-csak megértem az ilyen kéréseket, de angolnál azért már álljon meg a menet.
Én kérek elnézést, azt hittem magyar fórumon a magyar nyelv ismerete az evidens. Nem tudtam, hogy ilyen feltételek vannak.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 074
32 576
113
Ja, hogy Charlottesvillben nem voltak nácik, meg a prod boys se az? :D :D :D Ez tényleg gyíkember kategória.
Gondolom a capitolnál se voltak ilyen elemek.
ErIImFNXUAcQe4T

ErIImFLW4AA795X

Jaj bocs, tudom - antifa agitátorok...

De akkor kifejtem bővebben, hátha megérted: régen ugye a bevallott neonácik békés felvonulását is biztosította rendőrség, akár fekete rendőrökkel is, mert ugye az usában szólásszabadság van stb. A demokrata politikusok viszont 2017-ben úgy döntöttek a demokrata médiával együtt, hogy ha valaki náci, vagy szerintük az, arra rá lehet támadni erőszakkal csak úgy az utcán, míg az antifa utcai harcos az ő szemükben hős stb. De mint bizonyára tisztában vagy vele, elég trump-támogatónak is lenni ahhoz, hogy az a sajtó, amelyik számtalan cikkben nyalta az antifa talpát, legitimálja az ellenük való erőszakot. A biciklizáras támadó kultúrmarxista professzor is megúszta egy ejnye-bejnyével..
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 649
46 774
113
Ti amúgy beszélni englinszkij? Ebben mutasd meg hol van a menjetek a Capitóliumba?

Ha berángatnák bíróság elé, ezért még Sir Bob Massingbird se tudná ráhúzni a vizes lepedőt...
Mondom, hogy nem ÚÚÚGY gondolta! o_O
Illetve csak te nem úgy értetted! Illetve nem akarod úgy érteni. A hívei, akik megtámadták a Capitóliumot, meg az egész amerikai politikai elit (republikánusok, demokraták egyaránt), meg úgy az egész angolul beszélő világ így értette.

Mondom, ha hülyének tetteted magad, akkor úgy is fognak kezelni! Ez csak egy jótanács a részemről.
 
T

Törölt tag 008

Guest
....ah a tramp nem parancsolta oket oda... itt a bibi

ha most is ilyen volt volna a vedelem, nem is lenne egy halott sem, mery a nep baszott volna felelmeben nekimenni a katonasagnak.
A DC polgári jenő parancsolta meg, hogy a rendőrökön nem lehet riot gear és nem lehet náluk fegyver, valamint az erősítést is elutasította.
Trump nem tudom felülbírálhatta volna vagy nem. Nem ismerem ott a jogot, de a polgi parancsa volt. Indoklás, nem akarta állig felfegyverzett rendőrsorfallal provokálni a trumpistákat.

Az megvan, hogy pelosi veje a buli előtt fotózkodott a vikinggel és érdekes módon pelosi az ülésterembe betörés előtt nem sokkal távozott?
NAHÁÁÁÁÁÁT megérzés. Sejtette mint macska az esőt! :p
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Mondom, hogy nem ÚÚÚGY gondolta! o_O
Illetve csak te nem úgy értetted! Illetve nem akarod úgy érteni. A hívei, akik megtámadták a Capitóliumot, meg az egész amerikai politikai elit (republikánusok, demokraták egyaránt), meg úgy az egész angolul beszélő világ így értette.

Mondom, ha hülyének tetteted magad, akkor úgy is fognak kezelni! Ez csak egy jótanács a részemről.
De valószínűleg Úúúúgy gondolta. Csak fájdalom, nem úúúgy mondta.
 
W

Wilson

Guest
Na ezzel egy kicsit vitatkoznék.
Amikor beléptek a háborúba, akkor a németek éppen Leningrádnál tököltek, majd várták a Moszkvai csata áldásit ('41 decemberétől '42 tavaszáig) és arra rá pár hónapra (usa hadbalépésekor) éppen Sztálingrádnál nyekeregtek. Ennyit az ereje teljéről. 1942-re már látható volt, hogy a németek vesztésre állnak, főleg annak tükrében, hogy az anyagháború megnyeréséhez nem volt meg a szükséges forrásuk. Plusz az orosz kapat az usa-tól a kemény haditámogatást.
Irak 2003-ban már a régi önmaga árnyéka sem volt (pedig régen sem volt nagy kunszt). Ez kb olyan dicső tett volt az amiknak mint, amikor veri Svarcenéger az ovisokat:).
A tények a következők 1941.dec.11-n (Német ,Olasz hadüzenet az USA-k) Németország messze bent Oroszországban harcol Moszkva alatt a németeket megállították ugyan ,de 42-júniusában még bőven a németek indítanak ofenzívát a szovjetek ellen Európát korlátlanul uralják ,Rommel korlátlanul nyomul előre Észak-Afrikában amelyet sikeresen tovább folytat 1942 tavaszán és nyarán ,Japán 1941 dec 7-n megtámadja Pearl Harbour-t és 1942 jún.4-7-g a Midway csatáig mindenhol előrenyomul a Csendes Óceán térségében az én olvasatomban ez azt jelenti ,hogy bizony a tengelyhatalmak még erejük teljében voltak.
Irak azt írtam ,hogy az USA "mindenkin keresztül gázolva véghez vitte az akaratát" és pontosan ezt csinálta Irakkal 2003-n nem érdekelte senki véleménye kreált egy nevetséges ürügyet kiadta a támadási parancsot és a szövetségesei (a lakatlan szigeteket is beleértve) egymás sarkára taposva indultak Irakba:).Na ezek az idők már elmúltak az USA számára.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and Avtomat

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Ti amúgy beszélni englinszkij? Ebben mutasd meg hol van a menjetek a Capitóliumba?

Ha berángatnák bíróság elé, ezért még Sir Bob Massingbird se tudná ráhúzni a vizes lepedőt...
Pontosan!
Ráadásul az @altx és @pöcshuszár által idézett szöveg még "pontatlan" :rolleyes: is véletlenül, holott idézőjelet használ!
Amit linkeltem, ott van benne, 1:12:25-től, hogy ténylegesen mi és hogy hangzott el, hallgassátok meg!
Aki a 'going to the Capital' -t és a 'going into the Capital' -t összekeveri és a különbséget nem érti, az szótárazza ki, hogy mi mit jelent!
..
Donald Trump semmilyen megrohamozásra nem buzdított.

Így van!
Gondolom meglepőt mondok :rolleyes:, de én végighallgattam az egész beszédet.
Tegyétek meg ti is. Semmilyen megrohamozásra nem vezényelt. Pont.
https://www.ntd.com/trumps-full-speech-at-jan-6-save-america-rally_550309.html
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 378
10 925
113
Engedelmetekkel csak szúrópróbaszerűen belenéztem az elmúlt 24 óra termésébe:

Jajj...

Ugyanott tartunk, mint előtte.
Ha valakinek az teljesen rendben van, hogy csőcselék módjára behatolnak Stockholm-szindrómás agyhalottak a Capitoliumba és csürhe módjára rongálnak, lopkodnak (igaz hazaffyiak), s olyan területekre akarnak behatolni, ami valószínűleg igen csak keveseknek joga, akkor azoknak azt javaslom, hogy Induljanak neki a Parlamentnek vagy a Miniszterelnökségnek bármelyik pártzászlót, vagy lobogót lengetve, s próbáljanak bejutni a látogatók előtt aktuálisan elzárt területekre, hajrá!

Aztán a túlélőket, s a letartóztatást megúszókat várom egy élménybeszámolóra - még egy pohár bort is fizetek!

„A logika és az észérvek nem győznek meg, ha az érzelmeiddel foglalkozol. Általában véve az érzelmekkel az érzelmek szintjén kell foglalkozni, nem az ész és a logika szintjén.”

 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Az idézett videót épp nem fordította a YT fordítója. De akkor se fogok minden random behányt videót megnézegetni, meg lefordítgatni, ha a megosztója nem képes róla 1-2 mondatot magyarul írni róla -egy magyar fórumon, hogy egyáltalán érdekel-e.


Én kérek elnézést, azt hittem magyar fórumon a magyar nyelv ismerete az evidens. Nem tudtam, hogy ilyen feltételek vannak.
Jó, én az írottra gondoltam. Mea culpa.
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros
T

Törölt tag 2361

Guest
A DC polgári jenő parancsolta meg, hogy a rendőrökön nem lehet riot gear és nem lehet náluk fegyver, valamint az erősítést is elutasította.
Trump nem tudom felülbírálhatta volna vagy nem. Nem ismerem ott a jogot, de a polgi parancsa volt. Indoklás, nem akarta állig felfegyverzett rendőrsorfallal provokálni a trumpistákat.

Az megvan, hogy pelosi veje a buli előtt fotózkodott a vikinggel és érdekes módon pelosi az ülésterembe betörés előtt nem sokkal távozott?
NAHÁÁÁÁÁÁT megérzés. Sejtette mint macska az esőt! :p
trampnak joga van DC be hivni a gardat es a katonasagot ahogy nyaron is megtette.
most nem akarta. hogy miert nem akarta csak talalgatni birunk. ha tenyleg cirkuszt akart akor megvan az ok.

a polgari jeno meg a katonai vezetes meg azert panaszkodot nyeron mert a katonasagot nem illik belso zurzavara hasznalni.
a katonasag kulfoldi rendeszkedesre valo :D

hat ezek a demokratak tiszta zsenik, republikanus vezetos allamoban meglopjak a szavazast, meghozza a halott hugo chavez segitsegevel :D, a my great wisdom trampol hulyet csinalnak, a nagy tramp oszejovetelet ellene fordtitsak.. es ezt mint az itt demensnek hivo biden, gyilkos hilary es felhulye sanders felek..
vagy a ti dumatok valahogy nem tartja a vizet hogy egyszer a demek kretenek, egyszer meg a legokosabbak a vilagon, vagy mar annyira konteoztok hogy nem is tudjatok tegnap mit alitottatok.

dontsetek mar el mi is a dumatok, mert igy ellentetes minden.
 
  • Tetszik
Reactions: Avtomat

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Az idézett videót épp nem fordította a YT fordítója. De akkor se fogok minden random behányt videót megnézegetni, meg lefordítgatni, ha a megosztója nem képes róla 1-2 mondatot magyarul írni róla -egy magyar fórumon, hogy egyáltalán érdekel-e.


Én kérek elnézést, azt hittem magyar fórumon a magyar nyelv ismerete az evidens. Nem tudtam, hogy ilyen feltételek vannak.
Teljesen rendben van.....Magyar nyelvű fórum. Engem is zavar a sok "Tünde"-nyelvű bejegyzés......de ma már norma a szigetlakó m.....k nyelve....norma.....Diplomát is adnak hozzá.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
trampnak joga van DC be hivni a gardat es a katonasagot ahogy nyaron is megtette.
most nem akarta. hogy miert nem akarta csak talalgatni birunk. ha tenyleg cirkuszt akart akor megvan az ok.

a polgari jeno meg a katonai vezetes meg azert panaszkodot nyeron mert a katonasagot nem illik belso zurzavara hasznalni.
a katonasag kulfoldi rendeszkedesre valo :D

hat ezek a demokratak tiszta zsenik, republikanus vezetos allamoban meglopjak a szavazast, trampol hulyet csinalnak, a nagy tramp oszejovetelet ellene fordtitsak.. es ezt mint az itt demensnek hivo biden, gyilkos hilary es felhulye sanders felek..
vagy a ti dumatok valahogy nem tartja a vizet hogy egyszer a demek kretenek, egyszer meg a legokosabbak a vilagon, vagy mar annyira konteoztok hogy nem is tudjatok tegnap mit alitottatok.

dontsetek mar el mi is a dumatok, mert igy ellentetes minden.
Én nem vagyok Trump párti, de:

Tisztában volt e Trump a helyzettel kimerítően?
Korrekt e csupán Trump nyakába varrni, hogy nem rendelte el a nemzeti gárda bevetését, hol ott a védelmért felelős utasította vissza pár nappal előtte a pentagon javaslata ellenére?
Tényleg bűn tüntetést szervezni egy parlamnet elé?

Vedd észre, hogy a Trump iránti unszimpátiád ugyan olyan elvakultá tesz, mint az ellen oldal, aminek az elfogultságát akarod igazolni!
 
W

Wilson

Guest
Ti amúgy beszélni englinszkij? Ebben mutasd meg hol van a menjetek a Capitóliumba?

Ha berángatnák bíróság elé, ezért még Sir Bob Massingbird se tudná ráhúzni a vizes lepedőt...
Azt azért szerintem érdemes mindenkinek belátni ,hogy a regnáló amerikai elnökként egy ilyen beszédet elmondani az amúgy is feltüzelt tömeg előtt iszonyatos felelőtlenség különösen úgy ,hogy előtte két hónapig azt sulykolta a hívei felé ,hogy a demokraták elcsalták a választást és ellopták tőle a szavazatokat ,és annak ellenére ,hogy Trump sokszor kifejezetten hülyén viselkedik szerintem pontosan tudta milyen hatást fog kiváltani a mondandójával.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Azt azért szerintem érdemes mindenkinek belátni ,hogy a regnáló amerikai elnökként egy ilyen beszédet elmondani az amúgy is feltüzelt tömeg előtt iszonyatos felelőtlenség különösen úgy ,hogy előtte két hónapig azt sulykolta a hívei felé ,hogy a demokraták elcsalták a választást és ellopták tőle a szavazatokat ,és annak ellenére ,hogy Trump sokszor kifejezetten hülyén viselkedik szerintem pontosan tudta milyen hatást fog kiváltani a mondandójával.
Csak tudod a mindig jövőhéten fényderül mindenre mentalitás mellett, ezt is igazolni lehet.
Én inkább azt kérném, hogy mindenki addig olvasson megfelelő kritikával Trumpot, amíg 20-ig tényleg nyilvánosságra nem hoz mindent, ha ez elmarad, akkor el lehet felejteni! És az egész ideológiát amit megával hozott, hisz állítása szerint a bizonyítékok már megvannak, csak a következő hetekben lesznek nyilvánosak.... (már lassan 2 hónapja)
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
W

Wilson

Guest
Én nem vagyok Trump párti, de:

Tisztában volt e Trump a helyzettel kimerítően?
Korrekt e csupán Trump nyakába varrni, hogy nem rendelte el a nemzeti gárda bevetését, hol ott a védelmért felelős utasította vissza pár nappal előtte a pentagon javaslata ellenére?
Tényleg bűn tüntetést szervezni egy parlamnet elé?

Vedd észre, hogy a Trump iránti unszimpátiád ugyan olyan elvakultá tesz, mint az ellen oldal, aminek az elfogultságát akarod igazolni!
Ugye az meg van, hogy nem Trump adta ki a parancsot a Nemzeti Gárda bevetésére hanem az alelnöke, holott a a környezete már szinte könyörgött neki ,hogy intézkedjen.