[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Csak tudod a mindig jövőhéten fényderül mindenre mentalitás mellett, ezt is igazolni lehet.
Én inkább azt kérném, hogy mindenki addig olvasson megfelelő kritikával Trumpot, amíg 20-ig tényleg nyilvánosságra nem hoz mindent, ha ez elmarad, akkor el lehet felejteni! És az egész ideológiát amit megával hozott, hisz állítása szerint a bizonyítékok már megvannak, csak a következő hetekben lesznek nyilvánosak.... (már lassan 2 hónapja)
Nézd szerintem minden értelmes ember számára nyilvánvaló ,hogy nincsenek ilyen bizonyítékok Trump kezében.
 
  • Tetszik
Reactions: szarci1999

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Ugye az meg van, hogy nem Trump adta ki a parancsot a Nemzeti Gárda bevetésére hanem az alelnöke, holott a a környezete már szinte könyörgött neki ,hogy intézkedjen.
Ez a mellébeszélés.
Pont Trumpnak kéne elsőnek lépnie a saját tüntetői ellen, miközben nem csak az ő hatásköre!
Ez egy faszság, felejtsd el, a kapitólium védelmét irányító bárki is az elutasította a nemzeti gárda segítségét, pedig jó előre figyelmeztette őt a pentagon. Ha ő úgy ítéli meg, nyilván nyomásra, hogy nincs rá szükség, akkor ki Trump, hogy felülbírálja?
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Ez a mellébeszélés.
Pont Trumpnak kéne elsőnek lépnie a saját tüntetői ellen, miközben nem csak az ő hatásköre!
Ez egy faszság, felejtsd el, a kapitólium védelmét irányító bárki is az elutasította a nemzeti gárda segítségét, pedig jó előre figyelmeztette őt a pentagon. Ha ő úgy ítéli meg, nyilván nyomásra, hogy nincs rá szükség, akkor ki Trump, hogy felülbírálja?
Amúgy az is vitatható, hogy ha kompetens az a kb 2500 rendőr és vezetése, akkor szükség lett e volna a nemzeti gárdára.
Mennyi tüntető is ment a kapitóliumhoz? Max 20k?
Abból is csak egy elhanyagolható kisebbség az aki be is ment az épületbe, a többiek kinn maradtak.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus
W

Wilson

Guest
Amúgy itt egy rövid cikk a Capitóliumban meghalt rendőrről.

A Capitolium ostroma után vesztette életét egy rendőr, akit a tüntetők egy poroltóval ütöttek le. A 42 éves Brian D. Sicknick, aki fiatal korától fogva rendőrnek készült, korábban az Egyesült Államok nemzeti gárdájában szolgált. Az iraki háborút nyilvánosan is kritizálta.

A férfi 2008-ban lett tagja a capitoliumi rendőrségnek, csütörtökön halt bele a sérüléseibe, miután az amerikai törvényhozás épületében megtámadták, amikor több száz Trump-párti tüntető betört a washingtoni Capitoliumba, ahol az elektori szavazatok hivatalos megszámlálása, ezzel Joe Biden győzelmének hitelesítése zajlott.

1610221616-temp-hgnokk-20210109-525-641-90-cr.jpg


A tüntetők dulakodtak a rendőrökkel, ablakokat törtek be és törvényhozók irodáit is felforgatták. A capitoliumi rendőrök egy Trump- és összeesküvés-hívő, 35 éves veterán nőt, Ashli Babbittet meglőttek az épületben, miközben megpróbált áttörni egy ajtón. A nő nem sokkal később belehalt a sérüléseibe.
A rendőrség közleménye szerint Sicknick a tüntetők elleni küzdelemben sérült meg.
Egy tűzoltókészülékkel verték fejebe a törvényhozás épületében kialakult káoszban, amikor a képviselőket az asztalaik alá bújtatva védték, miközben a tömeg a kongresszus termeiben tombolt.
Amikor ezután visszatért a kijelölt irodájába, összeesett.

Az iraki háború kritikusa volt​

Brian Sicknick egy háromgyermekes család legkisebb fiaként a 16 ezer fős South Riverben nőtt fel New Jersey központjában. Miután leérettségizett egy műszaki szakközépiskolában, 1997-től az Egyesült Államok nemzeti gárdájában szolgált. Állomásozott Szaúd-Arábiában és Kirgizisztánban is, 2003 végén szerelt le.

Az iraki háború hangos ellenzője volt, több levelet írt a helyi újság szerkesztőjének, amely élesen bírálta George W. Bush volt elnököt a háborús politikája miatt. Egy levélben, amit öt nappal a leszerelése előtt tettek közzé, arról írt, hogy az USA csapatai túlhajszoltak, a morál pedig veszélyesen alacsony a katonák körében.

„A munkáját végezte” – mondta Sicknick halála után az egyik bátyja a megölt rendőr szülővárosának polgármestere szerint.

Az egykori középiskolájának udvarán tölgyfát ültetnek a Capitolium ostromában meghalt New Jersey-ből származó rendőrnek.

Több vezető lemondott​

Bár hetek óta lehetett tudni, hogy a szerdára meghirdetett tüntetésen Donald Trump-hívei erőszakosak lehetnek, a Capitolium biztosításáért felelő hivatalos szerv vezetése rosszul mérte fel a veszélyt és nem gondoskodott az épület kellő biztosításáról. Az Amerikai Védelmi Minisztérium három nappal az zavargások előtt már felajánlotta a segítségét, de ebből a capitoliumi rendőrség még akkor sem kért, amikor már elkezdtek behatolni az épületbe a tüntetők.

Ashli Babbitten kívül további három tüntető is életét vesztette az ostrom alatt. Egyikük, az 50 éves Benjamin Phillips sztrókot kapott, az 55 éves Kevin Greeson szívrohamban hunyt el, a 34 éves Rosanne Boylandet pedig valószínűleg agyontaposta a tömeg.

Sicknick mindössze a negyedik olyan capitoliumi rendőr a törvényhozás védelmére létrehozott fegyveres szervben, akit szolgálat közben gyilkoltak meg a New York Times szerint.

A halála után, csütörtökön adta be a lemondását a capitoliumi rendőrség főparancsnoka mellett a Képviselőházért és a Szenátus biztosításáért felelős őrmester is.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 491
24 169
113
Mondom, hogy ezzel a kötekedő tempóval nem engem minősítesz.
Eddig vagy 3x lett beidézve.
Értem már, kellett a hazai liberális szemüvegem (ez az a fajta szemüveg amiben megértem minden világ fájdalmát, donét anna veretes hazugságaitól a blm-ig mindent!), itt tulajdonképpen Trump arról beszél, hogy fosszák ki a Pennsylvania sugárutat és a fosztogatások koronája vagy ékköve lesz Kapitólium. Akár csak a blm, ők is jogosan felháborodtak, cserébe a fájdalmuk enyhítése okán hazavitték azt ami nekik jár, természetesen ingyen.

-Leveszem szemüvegem-
Még véletlenül sem egy, a tüntetés útvonaláról beszél -meg a büszkeségről-.
Csak hogy megértsd a hazai buzi vonaglásnál is azt mondják, hogy elmennek (megszégyenítik) az Andrássy utat majd valamelyik neves hazai hidunknál megállnak.
Nem mindegy, hogy going to vagy go into. Pedig az angol nem egy egetveretően nehéz nyelv, én sem beszélem tökéletesen de azért a going to capitol az nem azt jelenti, hogy go into the capitol and loot everytning.
Sőt videókat megnézve, csak a welcome drink hiányzott a kapitólium "védőitől", olyan kedvesen beinvesztálták a tömeget.
 
W

Wilson

Guest
Ez a mellébeszélés.
Pont Trumpnak kéne elsőnek lépnie a saját tüntetői ellen, miközben nem csak az ő hatásköre!
Ez egy faszság, felejtsd el, a kapitólium védelmét irányító bárki is az elutasította a nemzeti gárda segítségét, pedig jó előre figyelmeztette őt a pentagon. Ha ő úgy ítéli meg, nyilván nyomásra, hogy nincs rá szükség, akkor ki Trump, hogy felülbírálja?
Szerintem pedig nem,Trump akkor sem akarta bevetni a Nemzeti Gárdát amikor az összes médiumban élőben közvetítették ahogy a tömeg a Capitóliumban randalírozik
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Szerintem pedig nem,Trump akkor sem akarta bevetni a Nemzeti Gárdát amikor az összes médiumban élőben közvetítették ahogy a tömeg a Capitóliumban randalírozik
Mert más is megteheti helyette. Teljesen logikus lépés pláne, hogy mégiscsak Trumpról beszélünk, hogy megvárja míg más beveti a "sajátjai" ellen, hisz nyilvánvaló volt, hogy valaki beveti.
Hogy nem ez az elvárt az igaz, de érthető.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Tűzrókáék is hatalmi ágnak képzelik magukat.
..
"Mozilla, the developer of Firefox browser, says “more must be done” to rid cyberspace of President Trump and other bad actors. Mozilla argues that banning and permanent removal of bad actors is not enough."
 
W

Wilson

Guest
Mert más is megteheti helyette. Teljesen logikus lépés pláne, hogy mégiscsak Trumpról beszélünk, hogy megvárja míg más beveti a "sajátjai" ellen, hisz nyilvánvaló volt, hogy valaki beveti.
Hogy nem ez az elvárt az igaz, de érthető.
Ok persze így nézve ez egy logikus lépés Trump részéről, csak hát "pechére" ő az Egyesült Államok Elnöke valószínűleg másnapra már neki is leesett ezzel kapcsolatban a tantusz mert akkor már azt állította ,hogy ő volt az aki elrendelte a Nemzeti Gárda és a rendfenntartó alakulatok bevetését ,holott ez egyáltalán nem volt igaz.
 
  • Tetszik
Reactions: szarci1999
W

Wilson

Guest
Tűzrókáék is hatalmi ágnak képzelik magukat.
..
"Mozilla, the developer of Firefox browser, says “more must be done” to rid cyberspace of President Trump and other bad actors. Mozilla argues that banning and permanent removal of bad actors is not enough."
Egyértelműen túltolják a dolgot a Twitterrel és a többi közösségi platformmal együtt ,szerintem igenis nagyon veszélyes dolog letiltani Trumpot mert ez súlyos etikai és a szólásszabadsággal kapcsolatos dolgokat vett fel hiszen miközben Trumpot letiltják az iráni ajatollah vígan Twitterezhet .
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
elvitathatatlan tény, hogy Biden alatt több "demokratizálás" lesz, mint Trump alatt volt, vagy lett volna..

Meglátjuk.

az idézet abból a szempontból iszonyat csúsztatás, hogy az a ravaszon lévő ujj valahogy sose váltott ki lövést, így nem veszélyesebb, viszont a szarban lévő, viszont ez kevésbé kellemetlen, pláne itteni szemmel nézve.
Azért nem sült el a kezében a fegyver, mert voltak körülette olyanok akik még időben bebiztosították azt.
Maga mondta, hogy meg akarta öletni Aszadot. - Mattis leállította. Kinyírta Szulejmánit - az utána következő deeszkaláció biztos, hogy nem az ő érdeme, és ha a perzsák csak egy kicsit is szuicidabbak lettek volna, és nagyobb válaszcsapást mérnek, akkor ott kezdődött volna egy igen nagy buli.
Szerintem lesznek itt még elképesztőbb dolgok az ebből az adminisztrációból kikerülők emlékirataiban.

Nem utasította a híveit a kapitólium megostromlására, ez tényszerűen nem igaz, jelek vannak arra, hogy ez volt a valódi célja
Vaknak vagy autistának (nem személyeskedés, az autista nem képes a rugalmas gondolkodásra) kell lenni ahhoz, hogy ne fogja fel az ember mit akart csinálni a fószer. Szerinted TÖRVÉNYILEG csak akkor lehetne a nyakába varrni az uszítást, ha formanyomtatványt mellékelve teszi ki a tweeteket, hogy
"Én Donald J. Trump az USA 45. elnöke ma Január 6. X és X óra között puccskísérlet végrehajtásának céljával tömeget uszítok a Capitolium épületére!" ?

Tudjuk nagyon jól, hogy ilyet vagy ehhez hasonlót a büdös életbe ki nem mondana. A jogászok meg ügyvédek majd átnéznek mindent amit írt és darabokra szedik. Addig is beírod google-be hogy "Trump incitement" és millió meg egy cikket és riportot fogsz kapni arról, hogy itt mi nem volt kóser.

A magyar belpollal példálózást meg hanyagoljuk már, mert abból mindig csak az van hogy válaszol valaki, aztán a válaszba valaki más beleköt, és egy fél napra kisiklik a topic.

Nem hiszem, hogy ugyan azt értjük média alatt. Én a közösségi média platformokra céloztam, szerintem pont hidegen hagyja Trumpot ha kitiltják a "fakenews media"-ból.

A "fakenews média" nem teheti meg azt, hogy nem tudósít egy elnökjelöltről, ha 4 év múlva oda kerül.
Szerintem még pár próbálkozás után repülne minden más "mainstream" szocmédiáról is, szal biztos hogy valami "alter" szocmédiára menne, ahol aztán senki sincs, csak a legelvetemültebbek, akik más platformon nem tudnak a szájuk íze szerűen viselkedni. Ide majd szépen átvezeti a finoman szólva nem éppen értelmiségi szavazótáborát, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Ok persze így nézve ez egy logikus lépés Trump részéről, csak hát "pechére" ő az Egyesült Államok Elnöke valószínűleg másnapra már neki is leesett ezzel kapcsolatban a tantusz mert akkor már azt állította ,hogy ő volt az aki elrendelte a Nemzeti Gárda és a rendfenntartó alakulatok bevetését ,holott ez egyáltalán nem volt igaz.
Hát minimum véleményes amit csinált, aznap este is érthetetlen volt egy kicsit.
A twitter videóban mindenkit hazarendel, de nem rendeli ki a nemzeti gárdát.
Ha mindenki igazat mond és Trump őszinte volt, nem csak a kötelezőt mondta a videóban, ami rá nem lenne jellemző, akkor viszont ténylegesen felvetül a gyanú, hogy a demek rendelték meg a védelem hiányát. Amire som egyéb jel utal és peofitálni is csak ők tudtak belőle.
Trump egy bohóc ez tény, de ennyire hülye nem lehet, mégis eljutott addig a székig valahogy. Ebbe forradalmat látni, viszont elég gyermeteg gondolat....
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 306
113
Egyértelműen túltolják a dolgot a Twitterrel és a többi közösségi platformmal együtt ,szerintem igenis nagyon veszélyes dolog letiltani Trumpot mert ez súlyos etikai és a szólásszabadsággal kapcsolatos dolgokat vett fel hiszen miközben Trumpot letiltják az iráni ajatollah vígan Twitterezhet .
Per pillanat nem az ajatollah hergelte a csőcseléket a Capitolium ellen.
 
W

Wilson

Guest
Per pillanat nem az ajatollah hergelte a csőcseléket a Capitolium ellen.
Ok ez igaz de ettől még finoman szólva is nonszensz és eléggé visszás ez a "cenzúra" amit a közösségi média folytat amellett ,hogy jogosnak érzem a lépésüket Trumpal kapcsolatban de így ebben a formában ahogy végrehajtották nem értek vele egyet.
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Per pillanat nem az ajatollah hergelte a csőcseléket a Capitolium ellen.
Ebből is látszik, hogy a közösségi média cenzorait nem az álltalános erkölcs vezeti, már ha van ilyen.
Csupán a véleményvezérek környezetének értékrendje, hisz ha az ajatollahot kirakják, akkor a fél arab világ bojkott alá veszi, Trump kitiltásának nincsenek ilyen következményi.
És ezzel nem Trumpot szeretném igazolni, csak a világunk torz és hazug működését.
 
W

Wilson

Guest
Hát minimum véleményes amit csinált, aznap este is érthetetlen volt egy kicsit.
A twitter videóban mindenkit hazarendel, de nem rendeli ki a nemzeti gárdát.
Ha mindenki igazat mond és Trump őszinte volt, nem csak a kötelezőt mondta a videóban, ami rá nem lenne jellemző, akkor viszont ténylegesen felvetül a gyanú, hogy a demek rendelték meg a védelem hiányát. Amire som egyéb jel utal és peofitálni is csak ők tudtak belőle.
Trump egy bohóc ez tény, de ennyire hülye nem lehet, mégis eljutott addig a székig valahogy. Ebbe forradalmat látni, viszont elég gyermeteg gondolat....
Szerintem nem kell nagyon többet belelátni a dolgokba, adva volt egy amúgy is "robbanásveszélyes" helyzet amihez az elmúlt két hónap szolgáltatta a "robbanóanyagot" és Trump beszéde volt az ami azt a szikrát szolgáltatta ami berobbantotta ezt az "elegyet" abban azonban biztos vagyok ,hogy jó pár "baráti" titkosszolgálat is figyelemmel kísérte az eseményeket és abszolút nem zárom ki ,hogy az esemény előtt a különböző fórumokon és a helyszínen is "rásegítettek" az eseményekre ,azt kizárom ,hogy ők robbantották ki de ,hogy kihasználták abban szinte biztos vagyok.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Ez a most kijött lengyel igazságügyi minisztériumi közlemény lényegében - az időzítettség okán - egy alig burkolt kiállás Donald Trump elnök mellett!
..
"Mint ismert, Lengyelország – elsőként Európában – valóban annak az elvnek megfelelően szabályozta törvényben a közösségi oldalak cenzúrázási lehetőségeit, hogy ami törvénysértő offline, az törvénysértő online is. De csak az! Nem lehet „közösségi alapelvekre” hivatkozva eltávolítani tartalmakat, letiltani embereket, szervezeteket, köztük pártokat, ezzel belenyúlva a demokratikus vitákba."
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 491
24 169
113
Ez a most kijött lengyel igazságügyi minisztériumi közlemény lényegében - az időzítettség okán - egy alig burkolt kiállás Donald Trump elnök mellett!
..
"Mint ismert, Lengyelország – elsőként Európában – valóban annak az elvnek megfelelően szabályozta törvényben a közösségi oldalak cenzúrázási lehetőségeit, hogy ami törvénysértő offline, az törvénysértő online is. De csak az! Nem lehet „közösségi alapelvekre” hivatkozva eltávolítani tartalmakat, letiltani embereket, szervezeteket, köztük pártokat, ezzel belenyúlva a demokratikus vitákba."
Lehet leesett a tantusz amikor az öreg bidé 1 lapra rakta őket a fehéroroszokkal?
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
biztos vagyok ,hogy jó pár "baráti" titkosszolgálat is figyelemmel kísérte az eseményeket és abszolút nem zárom ki ,hogy az esemény előtt a különböző fórumokon és a helyszínen is "rásegítettek" az eseményekre ,azt kizárom ,hogy ők robbantották ki
Úgy úgy. A következő amerikai kormány(ok)nak sokkal több félnivalója van attól, hogy Iván Ivanovics és Zhang Wei milyen pendriveokat nyomott a keze ügyébe kerülő kormányzati gépekbe, mint attól, hogy pár konteós félőrült milyen screenshotokat csinált Pelosi irodájában. :)