[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Ahogy egy halom vérnarancsos is,akik itt Bp-i majdant vizionálnak jan 21 utánra bideni parancsra-merthogy én ilyen felvetésekre reagáltam+téged személyeskedésért.
Különben meg ahogy AO irta,mivel új hir nincs,most az amcsi események lehetséges Mo-i kihatásait találgatjuk.
Szerintem nem személyeskedtem, csak mondjuk személy szerint örülnék, ha a Te kommentjeidet is tudnám olvasni -főleg ha adott témán belül maradnál- ha meg kiraknak kispadra, akkor meg ez nem valósulhat meg, mint ahogy nagyon sajnálom, hogy -pont most- nem tud kamm hozzászólni. Másrészt meg szerintem marhára nem ide tartozik a kormányellenességed, de legalábbis engem az állandó belpolozás nagyon irritál. És nem, nem erre reagáltál, sajnos folyamatosan ezt tolod.
Szerintem a minden hozzászólásban Orbánozás, NERezés, pláne adott kontextusban nem az amerikai események magyarországi lehetséges hatásainak megértését viszi előre.
Mi az, hogy új hír nincs? Az is hír, hogy nincs hír. :)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 796
25 391
113
11,5 millió fölött 1 db bitcoin. Altmédia full kussban. RediceTV 4 betűt írt ki. SHTF
Holnap elvileg leváltják Trumpot és akkor vége. Megnyugodhat aki alapjövedelmet szeretne.
Ez ugyan ez a hír lényegében!
(Amíg nincs az elnöki adminisztrációtól kommunikáció, addig találgat a világ...)
..
Még a TASS sem jelenti... :)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 796
25 391
113
Donald Trump állítólag kedden a texasi Alamoba látogat megtekinteni a határvédelmi falat, írja az AP.
..
"Trump will travel to the town of Alamo, Texas. He will mark the completion of 400 miles of border wall and his administration’s efforts to reform what the White House described as the nation’s broken immigration system."
..
"The visit will likely be the president’s first public appearance since he addressed supporters on Wednesday riling up a crowd that later staged a violent siege of the U.S. Capitol."

..
Lehet, hogy a korábbi Dyass AFB információ nem kamu...(?)
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Szerintem Trump az a Kétfarkú Kutyapárt,amivel az átlagamerikai melós kisember,ÁtlagJoe jelezte a politikai elitnek,hogy illene már velük is foglalkozni.Csak visszafele sült el.
Szerintem ez az összehasonlítás nem állja meg a helyét.
A KKP egy nyilvánvaló protest párt, ami egyáltalán nincs komolyan véve és ezt mindenki tudja az égvilágon.
Trump nem ilyen.
Az 16os választés előtt meg az elnöksége elején még rá lehetett mondani, hogy egy ízléstől függően vicces troll, aki leígérgeti a csillagot az égről, és a 2 bites világmegfejtéseibe a cserbenhagyott fehér kisember az összes bajának megoldását bele projektálhatja. Aztán eltelt 4 év, és látjuk hogy ennél sokkal több, és sokkal pusztítóbb.

Tegnap este belinkeltem egy cikket, amiben van egy igen érdekes meghatározás:
In his recent interview, Obama initially tries to see Trump as an authority figure—even a proto-fascist—only to confess his puzzlement: “I think about the classic male hero in American culture when you and I were growing up: the John Waynes, the Gary Coopers, the Jimmy Stewarts, the Clint Eastwoods, for that matter.” But is that Trump? No, rather the opposite. He is much closer to the characters of Dreampolitik so vividly captured by Joan Didion: the bikers who no longer regard the small irritations of life as something to be tolerated, the aspiring actresses who regard the future as somehow managed by a Hollywood divinity with its benevolent providence. ---- Later in the interview, Obama comes closer to the truth, though predictably he recoils from accepting it. Trump is not a figure of authority but a figure of freedom—freedom understood as the realization of every desire, no matter how extreme, in the here and now—and therefore someone representing powerful and growing forces in contemporary American society.
A tag egy gyerekes lehetőség a felgyűlt politikai és társadalmi frusztráció kiadására. Csak az a baj, hogy a picsogó gyerekkel nemigazán lehet érvelni, csak meg lehet regulázni. Az amerikai elnökkel ez fordítva kéne, hogy igaz legyen.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 252
33 183
113
Nem azt írtam, hogy én hiányolom, vagy visszasírom az olyan eseményeket, mint a Reichstag eleste, hanem azt, hogy olyan csökkentett habzású politikai korszakban vagyunk, amiben ilyen szintű eseményeket és élményeket soha nem fogunk átélni.
Nekünk csak twitter ban jut, amiből trampli ugyan úgy visszajöhetne. Esetleg az impeachment, amiből mint elnök vagy elnökjelölt már nem térhet vissza, de mint jobber troll mártír örökre megmarad, és örökre pénzt fog csinálni belőle.
Erre vonatkozik a "nem adják fel ha eltűnik (a hivatalból)" része a kommentnek.
Se nem tűnik el nyomtalanul, se nem lesz úgy elnyomva, mint ahogy azt a szemben állók a politikai lövészárkokban szeretnék, vagy rettegik.

Ne gondold azt, hogy nem fogunk, a békeidőknek vége, a történelemnek nincs, hiába hitte ezt Fukuyama meg a neolibek. Persze a Balkánon már Fukuyama jóslata után rögtön bebizonyosodott ennek az ellenkezője.
Az amerikai "baloldalt" meg minden jel szerint olyan emberek irányítják, akik azt hiszik, hogy a Star Wars-ban vannak és ők a jók, a másik oldalon meg Sith Lordok vannak. Lehet, hogy OV az egyik. Bár ő szerintem legfeljebb shitlord :) Ez túl sok jót nem jelent senkinek. Tartom, hogy nekik nem minden a pénzről szól. Trump üzletemberként kezelte a politikát, vele meg lehet egyezni, még Pompeóval is. Az Obama-Hillary-Biden-Soros stb. féle társaság egy ideológiai küldetést akar véghezvinni: legyen az egész világ olyan, mint ahogy az amerikai woke baloldal elképzeli az ideális világot. Vagyis Magyarországon pl. velük ideológiailag egyetértő kormányzatot akarnak, ha bele is döglünk. Meg úgy tűnik szerencsétlen filippinóknak is ezt szánják. Akkor pedig sajnos Manny Pacquaio nem lesz elnök, pedig drukkoltam volna neki. :)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 796
25 391
113
Szerintem ez az összehasonlítás nem állja meg a helyét.
A KKP egy nyilvánvaló protest párt, ami egyáltalán nincs komolyan véve és ezt mindenki tudja az égvilágon.
Trump nem ilyen.
Az 16os választés előtt meg az elnöksége elején még rá lehetett mondani, hogy egy ízléstől függően vicces troll, aki leígérgeti a csillagot az égről, és a 2 bites világmegfejtéseibe a cserbenhagyott fehér kisember az összes bajának megoldását bele projektálhatja. Aztán eltelt 4 év, és látjuk hogy ennél sokkal több, és sokkal pusztítóbb.

Tegnap este belinkeltem egy cikket, amiben van egy igen érdekes meghatározás:

A tag egy gyerekes lehetőség a felgyűlt politikai és társadalmi frusztráció kiadására. Csak az a baj, hogy a picsogó gyerekkel nemigazán lehet érvelni, csak meg lehet regulázni. Az amerikai elnökkel ez fordítva kéne, hogy igaz legyen.
Nyilatkozza ezt a "békenobeldíjas" líbiai mészáros, Barack Hussein Obama!
(Líbiában jelenleg is polgárháborús állapotok vannak.)
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Ne gondold azt, hogy nem fogunk, a békeidőknek vége, a történelemnek nincs, hiába hitte ezt Fukuyama meg a neolibek.
Nem ért véget a történelem, és ez faszság volt akkor is mikor Fuku leírta - de azt látjuk, hogy itt Európában lepkefing dolgok történnek ahhoz képest, amik azelőtt. Innen a "csökkentett habzás".
Tartom, hogy nekik nem minden a pénzről szól. Trump üzletemberként kezelte a politikát, vele meg lehet egyezni, még Pompeóval is. Az Obama-Hillary-Biden-Soros stb. féle társaság egy ideológiai küldetést akar véghezvinni:
Egy hónapig ne nézz M1-et és ne olvass lakájmédiát, és lehet máshogy fogod látni a világot, miután nem nyomják le a torkodon naponta, hogy a kocsidra sz_ró galambot is Soros küldte...


Vótmá? Magyar feliratos.
Vót hát - trumpista konteózás az egész.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 741
3 908
113
Ott fog eldőlni a dolog, hogy Biden mivel kezd.
Ha belpolitikával, akkor Orbánnak lesz ideje evolválódni, mire sorra kerülne. Obama idején még jóval erősebb volt az USA, mégse fúrták meg Orbánt, igaz, azóta rakódott az akkori helyzetre némi történelmi tapasztalat.
Így aztán könnyen lehet, hogy külpolitikai relációban kezdi meg a tisztogatást Biden és akkor az Orbán rendszere elleni látványössztűz lesz a legkézenfekvőbb belépő. Amolyan névjegy a továbbiakra nézve, akkor is, ha nem lesz több folytatás.
Ebben az esetben az a kérdés, hogy ebbe a románokat, ukránokat bevonja-e. Kiadja-e nekik, helyi alvállalkozóknak a piszkos munkát?
Minden esetre a költséghatékony demokrata narratíva alapján, ukrán és román külpolitikai presszióra és hazai, ellenzéki tüntetéshullámokra lehet számítani.
Ez utóbbi esetben természetesen a kierőszakolt előrehozott választásokig is el lehet vinni a dolgot, amely esetben még csak azt se kell megvárni, hogy beérjen az ellenzéki összefogás.
Habár az érdemi választási szerepléshez jelöltekre is szükség van. Az eredmény azután már lehet irányított.

Tehát, ha a Biden-adminisztráció egy esetleges Orbán-ellenes manőverrel indítana (Erdogán ellen nem nagyon tud, mert az egy komolyabb falat, van ott minden az iszlámtól a hadiiparon, haderőn és a helyi bázisokon keresztül a geopolitikai faktorig minden), akkor az egy könnyű menet lenne nekik.
Ebben az esetben gyanítom, hogy nem egy szimpla megregulázásról, hanem komplett kormányváltásról lesz szó.

Az pedig a mi esetünkben a NER struktúra összeomlasztásával visszahozná a kilencvenes-kétezres évekbeli állapotokat.
Az új hazai vezetés pedig egyből hitelt venne fel. A haderőfejlesztés meg megy a kukába, kb hat évvel azelőtt, hogy egyátalán beért volna.
Ez így nagyon bebaszna! Remélem nem ez lesz a forgatókönyv, mert nincs plusz harminc éven hátra!!!!:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 606
32 134
113
Szerintem nem személyeskedtem, csak mondjuk személy szerint örülnék, ha a Te kommentjeidet is tudnám olvasni -főleg ha adott témán belül maradnál- ha meg kiraknak kispadra, akkor meg ez nem valósulhat meg, mint ahogy nagyon sajnálom, hogy -pont most- nem tud kamm hozzászólni. Másrészt meg szerintem marhára nem ide tartozik a kormányellenességed, de legalábbis engem az állandó belpolozás nagyon irritál. És nem, nem erre reagáltál, sajnos folyamatosan ezt tolod.
Szerintem a minden hozzászólásban Orbánozás, NERezés, pláne adott kontextusban nem az amerikai események magyarországi lehetséges hatásainak megértését viszi előre.
Mi az, hogy új hír nincs? Az is hír, hogy nincs hír. :)
Ja,Kamm most pont hiányzik.
Biden,meg egyáltalán a külföld Mo-hoz való viszonya meg alapvetően befolyásolja Orbán és a NER,mert egyszerűen kisajátitották Mo-ot.A Baiden rezsim Mo-hoz való hozzáállását alapvetően a NERhez való hozzáállás határozza meg.Mo-gal,mint állami entitázzsal nincs semmi bajuk.Az orbáni rezsimmel van bajuk.
Most akkor hogyan hagyjuk ki az USA Mo-hoz való viszonyulásábol a NER-t?
És most bocsájs meg,de ez személyeskedés lesz.Lépj ki az orbáni agitpropbol.Aki nem szereti,sőt,károsnak tartja a NERt,az nem feltétlen hazaáruló.nem feltétlen dk/mszp/gyurcsányista,hanem nagyon is lehet hazafi,aki jobbat akar a Hazának,mint ami van.Akármit mond az agitprop.
Páran mi azt találgatjuk,hogy az amcsi rezsimváltás,ami nyilvánvalóan nem üdvös Orbánnak,hozhat e olyan cenáriót,amiben van kiút egy békés és prosperáló Haza létrejöttéhez.
Mert kell,hogy legyen harmadik út.Nyilvánvaló,hogy az új amcsi adminisztráció nem lesz a NER barátja.Kérdés az,hogy ennek mi lesz a hatása idehaza?
Szerintem elösször a saját belső gondjaik fogják lekötni őket.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 880
15 198
113
Ja,Kamm most pont hiányzik.
Biden,meg egyáltalán a külföld Mo-hoz való viszonya meg alapvetően befolyásolja Orbán és a NER,mert egyszerűen kisajátitották Mo-ot.A Baiden rezsim Mo-hoz való hozzáállását alapvetően a NERhez való hozzáállás határozza meg.Mo-gal,mint állami entitázzsal nincs semmi bajuk.Az orbáni rezsimmel van bajuk.
Most akkor hogyan hagyjuk ki az USA Mo-hoz való viszonyulásábol a NER-t?
És most bocsájs meg,de ez személyeskedés lesz.Lépj ki az orbáni agitpropbol.Aki nem szereti,sőt,károsnak tartja a NERt,az nem feltétlen hazaáruló.nem feltétlen dk/mszp/gyurcsányista,hanem nagyon is lehet hazafi,aki jobbat akar a Hazának,mint ami van.Akármit mond az agitprop.
Páran mi azt találgatjuk,hogy az amcsi rezsimváltás,ami nyilvánvalóan nem üdvös Orbánnak,hozhat e olyan cenáriót,amiben van kiút egy békés és prosperáló Haza létrejöttéhez.
Mert kell,hogy legyen harmadik út.Nyilvánvaló,hogy az új amcsi adminisztráció nem lesz a NER barátja.Kérdés az,hogy ennek mi lesz a hatása idehaza?
Szerintem elösször a saját belső gondjaik fogják lekötni őket.

Mondjuk inkább a NER-é legyen az ország, mint a jenkiké.

Orbánékat adott esetben könnyebb elzavarni.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 585
34 645
113
Ja,Kamm most pont hiányzik.
Biden,meg egyáltalán a külföld Mo-hoz való viszonya meg alapvetően befolyásolja Orbán és a NER,mert egyszerűen kisajátitották Mo-ot.A Baiden rezsim Mo-hoz való hozzáállását alapvetően a NERhez való hozzáállás határozza meg.Mo-gal,mint állami entitázzsal nincs semmi bajuk.Az orbáni rezsimmel van bajuk.
Most akkor hogyan hagyjuk ki az USA Mo-hoz való viszonyulásábol a NER-t?
És most bocsájs meg,de ez személyeskedés lesz.Lépj ki az orbáni agitpropbol.Aki nem szereti,sőt,károsnak tartja a NERt,az nem feltétlen hazaáruló.nem feltétlen dk/mszp/gyurcsányista,hanem nagyon is lehet hazafi,aki jobbat akar a Hazának,mint ami van.Akármit mond az agitprop.
Páran mi azt találgatjuk,hogy az amcsi rezsimváltás,ami nyilvánvalóan nem üdvös Orbánnak,hozhat e olyan cenáriót,amiben van kiút egy békés és prosperáló Haza létrejöttéhez.
Mert kell,hogy legyen harmadik út.Nyilvánvaló,hogy az új amcsi adminisztráció nem lesz a NER barátja.Kérdés az,hogy ennek mi lesz a hatása idehaza?
Szerintem elösször a saját belső gondjaik fogják lekötni őket.
Ha akkora nagy gaz lenne az usaval es mindenaron kormanyt akarna donteni /ami kormanytol fuggetlenul igen karos az orszagnak./ rajk nal beiden fianak el kell adni par ha szantofoldet ami epitesi telekke nyilvanithato es allami es usa segedlettel /amik foleg a gyarakat uzemeket hozhatnak. A teruletre / pozsony magyarorszagi kulvarosava fejlesztheto lenne kvazi... /pozsony becs es a duna kozelsege magyar kedvezo adozas hihetetlen jo pozicioba hozzna az uj varost... / ennek amugy is most jott el az ideje /igy egyebkent a szlovak magyar kapcsolatok is nagyot javulnanak v4 / teren is... A lenyeg hogy zomeben magyar vallalkozok epitsenek kivitelezzenek /akar kulfoldi vendegmunkasok bevonasaval is./ de a tesla sem lenne rossz /egy tesla city varosresszel :) / a lenyeg hogy a kornyezo teruletek java allami kezbe maradjon.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 741
3 908
113
jelentős gazdasági nehézségek, pont Budapesten a hazai liberalizmus fő fészkében több százezer -korábban a turizmusban és szórakoztatóiparban jól kereső- fiatal és középkorú máról-holnapra él és a járványügyi védekezés kudarca miatt esélye sincs arra, hogy a számára végtelenített szopóroller egyszer véget érjen, meg pont ez a réteg amúgy se volt nagy Fidesz szavazó!
Csak az utolsó pontra reflektálnék!
Ha nem tetszik a járványügyi védekezés ( szerinted egy kudarc), el lehet enni Ausztriába, vagy ahova akar a pesti liberális, progresszív, haladó gondolkodású. Élvezze ott a védekezés hatásait!
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 606
32 134
113
Mondjuk inkább a NER-é legyen az ország, mint a jenkiké.

Orbánékat adott esetben könnyebb elzavarni.
Hát,ami azt illeti,olyan szinten kiépült az orbáni deep state,hogy ha vesztenek a vállasztáson,de nem kerül a teljes banda biróság ellé,gyakorlatilag teljesen a markában marad az ország.
És a NER itt van,az USA meg az óceán túlpartján.És ha nem csinálunk nekik problémát,egyszerűen túl kicsik vagyunk hozzá,hogy sokat foglalkozzanak velünk.Ez már nem az 50es évek,amikor minden kis világvégi bantusztánba tudtak küldeni egy zl bőrnyakut-egyszerűen nincs rá erejük.
NSZK azért elég jol felfejlődött a jenki megszállás alatt.....