[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
A másik oldalon meg megy a rasszistázás, meg a fasiszta jelző igen gyakori használata. Óvoda az egész, csak a szörnyű az, hogy ez a világ első számú gazdasági hatalmának politikusai csinálják, az ott élő embereket meg ( oldatól függően) megvadítják és fanatizálják. A világ többi része meg vagy röhög vagy ledöbben, hogy mi folyik ott....
Csak mondjuk a rasszista és fasiszta jelző a republikánusokhoz, de legfőképp azokhoz az elemekhez akik a capitoliumot megostromolták jóval közelebb van, mint a pedofília azoknak a 99%-hoz, akikre ugyanez a bagázs ráaggatta a "pedofil" jelzőt.
De amúgy ez is ovi.
"A jancsika lerasszistázott, én meg jól lepedózom!!!"
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Azért a Huawei elég jól elvan. Lassan 1005-ban létrejön a saját alkalmazási platformja, aztán annyi a nyugati ugribugrinak. Mi azt hisszük, hogy az 1 milliárdos piacunk elveszésétől összeszarja magát kína, amikor ott van az gész ázsia plusz dél amerika nagy része (kb a glóbusz fele), akik most is szépen kereskednek Kínával.
Észak-Kórea, embargó? Olyan jól sikerült, hogy a kicsi köpcösék összedobtak egy nuki arzenált:eek:.
Hogy a világ pénzét kik kezelik, nem kérdés. De ez már nem sokáig lesz így. Nem véletlen, hogy Kína-Orosz-megatöbbi részéről gőzerővel folyik egy alternatív pénháló kiépítése. Na ez lesz igazi csapás az USA-ra nézve.

Kuba hogy jön ide? Egy sziget nulla szárazföldi kapcsolattal. Kínának bőven van szárazföldi kapcsolata. Mondjátok, hogy nem lehet szárazföldön kereskedni? Miért nem? Régen is mentek a karavánok. Ha nem lehetne, akkor miért tesz meg mindent nyugat az egy övezet egy út blokkolása érdekébe, ha az úgy sem működne? Ha szorul a kapca a kic kinaiaknál, orosz egyetértéssel (miért is ne, ha ezzel borsot törhet a nyugat orra alá /ezért is kéne pacifikáli Oo.-ot/) lehet, hogy 1 év alatt megépítik a négyvágányos transzszibériai vonalat:rolleyes:.
Felségviz lezárásáról annyit, hogy Vietnám fogja USA kérésre lezárni? Szükön hiszem. Persze ez az irány nem járható Kínának, ha Malaysiát, Borneot, Indonéziát "meggyőzi" usa, hogy milyen jó nekik ez a lezárás. Délkínai tengerről Tajvan és a Fülöp szigetek közötti irányábva nyitott a tenger. Fülöp szigetek az utóbbi időben nincs valami jó viszonyban az USA-val, úgy, hogy nem hiszem, hogy szembe menne Kínával. Tajvan pedig, egy ENSZ által el nem ismert ország, vagyis egy nem létező ország. Elég nehezen lenne neki hívatkozhat a nemzetközi jog szabályaira.
Túlon túl messze van ez a nagy ország az USA-nak ahhoz, hogy könnyen elbánjon vele.
Már így is kamuznak a vonatkapcsolattal. Tavaly 12E vonatot jelentettek Európába:D Ehez három percenként kellett volna elmenni egynek a két pár sinen, ami van. Mert csak a Transszibéria vasút van.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 775
30 546
113
Ott atomfegyverekről volt szó, nem játékmacikról.
Igen,és olyan zárlat nem is valószinű.De hátráltatás már lehetséges-és ha a játékmaci lekési a karácsonyi vásárt,már veszteséges üzlet lesz.Kereskedelmi hadviselés más eszközökkel.
Kina mindaddig ki van szolgáltatva a kereskedelmi útvonalainak elvágásának lehetőségének,mig nem uralja azokat.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Igen,és olyan zárlat nem is valószinű.De hátráltatás már lehetséges-és ha a játékmaci lekési a karácsonyi vásárt,már veszteséges üzlet lesz.Kereskedelmi hadviselés más eszközökkel.
Kina mindaddig ki van szolgáltatva a kereskedelmi útvonalainak elvágásának lehetőségének,mig nem uralja azokat.
Akkor ez lehet az oka! Az én intercomom már 9 hónapja jön.
 
  • Tetszik
Reactions: Negan

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Nem, semmi ilyenre nem gondoltam. Viszont még Joe Biden sem esküdött fel, de már Kamala Harrist látjuk az ovális irodában?
(Nem tudom amúgy mi lesz, de a mélymocsár riadt reakcióiból arra következtetek, hogy számítanak még valamire.)
---
A napokban a tengerészgyalogság viszont elküldte Nancy Pelosit a náthásba! A fősodratúban nem találtam nyomát, de állítólag felhívta David Hilberry Bergert a főparancsnokot, azzal, hogy küldjön még vagy ötezer tengerészgyalogost 2021. január 20-ára Washingtonba. Nancy Pelosi azt mondta állítólag, hogy harcra kész egységeket akar Donald Trump hívei és a dilis Q-hívők ellen!
..
David H. Berger ugyanakor kikérte magának a kioktató hangnemet és azt üzente, hogy akkor küldi a tengerészgyalogosokat, ha azt az elnök kéri!
https://en.wikipedia.org/wiki/Commandant_of_the_Marine_Corps
..
"Don’t lecture me on patriotism, Madam Speaker. I’ve served this country with distinction for 40 years. I’ve spilled blood for our nation. What have you, a self-serving elected official, done for your country?” Gen. Berger said. Pelosi further enraged him by saying he was answerable to Congress.
“I answer only to the president, and as I understand it, Donald J. Trump is still president and commander-in-chief. I abide in the Constitution as it was written, not your interpretation of it,” Gen. Berger admonished Pelosi.
..
Nancy Pelosi a nemzeti gárdistákat (~15 ezer fő), akiket Delaware, Massachusetts, és Rhode Island biztosít gyengének titulálta!
Kamu az egész. Ráadásul Pelosi 60 éve szolgálja a hazáját, és 5 gyereket szült.
5130df176bb3f7b13700000e
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Pedofil (leg-felsőbb) bírók könnyen meggyőzhetők formai hibákról.

A Republikánus többségű Legfelsőbb Bíróságuk is visszadobott mindent.

"Hasvillantós" Pence is érdekes fordulatokat mutatótt be(, hogy a fényképsorozat további darabjai fiókban maradjanak) ?


Az "Impícsment"-jüket meg baszhatják ---szerintem---, nem Trump fog indulni, hanem egy családtag !!!
...háttérben Trump-pal ( :p :p :p ) természetesen! :cool:

Az lesz nekik a tragédia, Trump "mindent-túlélő" taktikája, a hülyeségei nélkül !!!
A Trump-"kis-csaj" sokkal jobb lenne az első női elnöknek mint "kabala-(Photoshop-fehérített)-Harris" ( :rolleyes: ), Klingon-néről nem is szólva! (...ez itt a "hányás-emoji" helye ).
Fogadnék a dologra. ;)


Idő-utazok: Az utánam jövő hozzászólás CSÚÚÚÚúúúúcs !!!
Szerintem is Ivanka Trump lesz a következő elnök..
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Végül is megtehetik. Nincs amit veszíteniük a nagy demokrata arcból. Eddig is tudta a világ (csak úgy tett mintha nem tudná), hogy az egész csak maskara. Minden csak az érdekeik érvényesítéséről szólt. Most kijöttek szépen a napra és rájuk olvadt az álarc.

A vasútról még annyit, hogy ha a gyorsaságát is beszámítjuk, egyik legkifizetődőbb szálítási mód. Ha Kína létre tudna hozni orosz beleegyezéssel egy új két vágányos (de jobb három, egy esetleges szabotázs akció okozta kiesés enyhítése érdekében) vasútat (és meg is tudnák védeni a működését), akkor azon brutál mennyiségű árút tud szállítani az EU felé, orosz, lengyel, szlovák-magyar(?) tranziton keresztül. Egy szerelvény 40-50 konténert lazán elhúz. Ha oránként indítják a szervényeket, azon a közel 7 ezer km-es távolságon akár 350 szerelvény is közlekedhet egy irányba folymatosan, amivel elég sok árút át tudnak tolni (még ha a tengeri szállítás mögött el is marad ez). És akkor még nem beszéltünk az árúforgalom gyorsaságáról. Hajóval jó esetben 4 hét, vonattal 1 hét. Vagyis az 350 szerelvény valójában 700 szerelvény egy hónap alatt. Nem elhanyagolható mennyiség. Ideális esetben heti 350000 tonna (40 vagonos szerelvény 25 tonna/vagon), havi szinten 1.4 millió tonna.

A nem sürgős termékeket krülővel is ráérne elvinni. Tény, hogy 2x akkora út lenne. Na de egy kínainak mi a hosszú? Vagy nagy? Ezelőtt 3 ezer évvel is megépítettek egy akkora falat, hogy ma is csodájára járunk.
Legrosszab esetben, ha minden kötél szakad, akkor befognák a lakóságot a biciklire szerelt csomatratós árúszállításra:rolleyes:. Pont mint a vietkongok. Az amcsik csak lesnének az űrből, hogy mi az a kanyargozó fekete csík a földön.:D
A vonat két hét, és két pár sin van. Kerülőút nincs. Ahoz át kéne fúrniuk a Himalája alatt.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 186
113
Plusz a vasutvonal kiépitése,fentartása,kötöttsége,a mozdonyok energiafogyasztása,és az átirányitás lehetőségének hiánya.Szóval nem véletlen,hogy rövid távon a közuti,hosszútávon meg a vizi szállitás messze megelözi a vasutit.
Közúti szállítás messze messze gazdaságtalanabb mint a vasúti, nem beszélve arról, hogy sokkal szennyezőbb is! Csak hát a kamionos és kapőcsolódó lobbi (autógyártó, gumigyártó, útépítő, üzemanyag, stb.) erősebb, mint a vasútas. A kamiont én kizárólag vasúti állomástól megrendelőig vonalon negedélyezném, kb. 20 km-es körzetben. Lenne sírás rívás, ha ezt beveztné valaki.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 821
113
Jared Taylor összefoglalta kb. mi folyik éppen, a hisztéria ("terroristák" voltak a Capitoliumba behatolók, a néger ügynök, aki agyonlőtte a nőt, ha nem lő, akkor a csőcselék felakasztotta volna az összes az épületben talált négert az ülésterem korlátjára - ezt egy fekete demokrata képviselő mondta a notórius Al Sharpton lelkésznek) hullámai meglehetősen magasra csapnak.

Are We All ‘Domestic Terrorists’?

 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 775
30 546
113
Közúti szállítás messze messze gazdaságtalanabb mint a vasúti, nem beszélve arról, hogy sokkal szennyezőbb is! Csak hát a kamionos és kapőcsolódó lobbi (autógyártó, gumigyártó, útépítő, üzemanyag, stb.) erősebb, mint a vasútas. A kamiont én kizárólag vasúti állomástól megrendelőig vonalon negedélyezném, kb. 20 km-es körzetben. Lenne sírás rívás, ha ezt beveztné valaki.
Nagyon fals.
Elösszőr is,nincs min szállitani.Nincs sinpár.
Vasuti szállitási költségbe rendre elfelejtik beleszámolni a vasuti pálya fenntartásának költségét.Ugyancsak nem számolják a többszörös átrakás költségét.
Azonkivűl a rugalmasság problémája.Egy 60 vagonos szerelvénnyel nem tudsz 3raklapos házhozszállitásért 5km-ként megállni-föleg,hogy még mindig nincs sin.Az úthálózat meg mindenképpen ott van.
Folyamatosan nyomják,támogatják a vasuti támogatást,mégis a közutit magassan vezt-mert ez éri meg üzleti alapon.
Nagy távolságokra meg a hajózás.
Ez van.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Hogy mit is tudna az USA exportálni a demokrácián kívül:
URL unfurl="true"]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/06/United_States_exports_2014.png[/URL]
United_States_exports_2014.png
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Nagyon fals.
Elösszőr is,nincs min szállitani.Nincs sinpár.
Vasuti szállitási költségbe rendre elfelejtik beleszámolni a vasuti pálya fenntartásának költségét.Ugyancsak nem számolják a többszörös átrakás költségét.
Azonkivűl a rugalmasság problémája.Egy 60 vagonos szerelvénnyel nem tudsz 3raklapos házhozszállitásért 5km-ként megállni-föleg,hogy még mindig nincs sin.Az úthálózat meg mindenképpen ott van.
Folyamatosan nyomják,támogatják a vasuti támogatást,mégis a közutit magassan vezt-mert ez éri meg üzleti alapon.
Nagy távolságokra meg a hajózás.
Ez van.
Közúti szállításnál a kamionok szétbarmolják a közutakat, veszélyeztetik a személygépkocsikat, lakott területen keresztülhaladva zaj- és rezgésártalommal (házfalak megrepednek) járnak. Ezeknek a költségét a kamionosok nem számítják, mivel nem ők fizetik.
Környezetvédelmi szempontból is messze ártalmasabb a kamionos szállítás, a települések zaj- és rezgésártalma mellett a gumikopásból származó egészségkárosító gumipor, és a fajlagosan nagyobb üzemanyagfelhasználás a vasúthoz képest.
Társadalmi szempontból is káros: a kamionosok családjuktól hosszú ideig távol kényszerülnek dolgozni, ami miatt gyakran vesznek igénybe bordélyházakat, erre egész iparág épül. Mozdonyvezetők nem állnak meg kurvázni útközben.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Ahogy Észak-Korea ellen. Az export/import cég pénzét zárolják. A világ pénzének kb 90%-át amcsi cégek kezelik. Senki sem küld oda hajót meg áll neki lövöldözni. Huawei-t sem bombázták le.
Hogyan képzeli az USA a lezárást ? Anyahajó kötelékekkel ? Vajon mennyiből tartana egy kötelék légvédelmének túlterhelése ? Milyen célpont egy légvédelem nélküli kötelék ? Persze mindezt a szárazföldről ?

A Kínaiaknak mennyi dollárjuk van ? Az USA meddig bírná Kínai áruk nélkül ? Zárolják a pénzüket ? És ezt simán hagynák ? Mi lenne az USA kínában lévő gyáraival ? Mit szólnának a tulajdonosok ?

Ezt már se az USA se a gazdasága nem bírná el !

Olvastam valahol egy elemzést , hogy Kína a COVID őrület miatt 5 évvel korábban már 2025-ben átveheti vezetést a vezető gazdasága versenyben !