[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Vajon miért is nem lepődök meg rajta:).

Hiába is próbált meg mindent Donald Trump és ügyvédje, Rudy Giuliani, hogy bebizonyítsák az igazukat, ami szerint Joe Biden és csapata elcsalta a választást, nem jártak sikerrel, és ezután Trump állítólag úgy döntött: nem is hajlandó kifizetni Giuliani joggal követelt díját sem. Pedig Giuliani dolgozott rendesen: számtalan keresetet nyújtott be, és több államban is megtámadta a végeredményt.

A The Guardian szerint Trump és Giuliani között már teljesen megromlott a kapcsolat, ezután történt, hogy utasította közvetlen segítőit: ne fizessék ki Giulianit, akivel állítólag napi húszezer dolláros (közel 6 millió forintos) díjban állapodott meg. A Fehér Házban dolgozókat arra is utasította, hogy ne engedjék be az ügyvéd hívásait.

Közvetlen kapcsolatai szerint a Giulianival való szakításnak is köze van Trump izolációjához. Ugyanakkor Giulianinak nyilván nem tesz jót, hogy Trump megtagadta a jutalékai kifizetését, ezzel gyakorlatilag elfordulva tőle, miközben a Capitolium elleni támadásban vállalt szerepéért egyre többen kritizálják. Giuliani ugyanis azt találta mondani a kongresszus ülésének kezdete előtti nagygyűlésen Trump támogatóinak, hogy menjenek párbajra.

Erről Giuliani azt állítja, nem gondolt tényleges bajvívásra, és egyébként is, csak a gépek (szavazógépek) közötti viadalra utalt.

„Tulajdonképpen ha megnézi, láthatja, hogy az egész akkor került szóba, amikor arra buzdítottam, hogy engedjék, hogy megvizsgáljuk a gépeket. És ezután mondtam, hogy amennyiben nekik van igazuk, a párbaj eredménye az lesz, hogy megszégyenülünk, ha pedig nekünk, akkor börtönbe kerülnek.”

Bővebben itt írtunk arról, hogyan jött képbe még a Trónok harca is, amikor az ügyvéd a The Hillnek nyilatkozott a párbajra hívásról.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 106
32 693
113
Ma reggeli szalagcímek:
https://thehill.com/homenews/morning-report/534181-the-hills-morning-report
..
newsletter-capitoltroops_011421getty.jpg
Ezeknek az embereknek nem tudnak valami szálláshelyet biztosítani, ott kell aludniuk a kövön a Capitoliumban? Vagy a PR miatt csinálják, hogy lehessen fokozni az ostromolt vár mentalitást?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 106
32 693
113
Hát, ami azt illeti, és amire utaltam, Clinton elnök lejáratására a Monica Lewinsky ügyben, annál tényleg nem volt lejjebb.

Hát igen, de hát Amerika az Amerika (közben a francia elnökről élete végéig őrizte a titkot a sajtó a két családjáról). Kenneth Starr ügyésszel ez valahol a republikánusok vendettája volt a Watergate-ért.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 464
31 887
113
Közúti szállításnál a kamionok szétbarmolják a közutakat, veszélyeztetik a személygépkocsikat, lakott területen keresztülhaladva zaj- és rezgésártalommal (házfalak megrepednek) járnak. Ezeknek a költségét a kamionosok nem számítják, mivel nem ők fizetik.
Környezetvédelmi szempontból is messze ártalmasabb a kamionos szállítás, a települések zaj- és rezgésártalma mellett a gumikopásból származó egészségkárosító gumipor, és a fajlagosan nagyobb üzemanyagfelhasználás a vasúthoz képest.
Társadalmi szempontból is káros: a kamionosok családjuktól hosszú ideig távol kényszerülnek dolgozni, ami miatt gyakran vesznek igénybe bordélyházakat, erre egész iparág épül. Mozdonyvezetők nem állnak meg kurvázni útközben.
éppenséggel fizetnek.Söt,az európai uthálózatot lényegében a teherfuvarozók fizetik.Németben csak 7,5tonna felett van útdijfizetés.Egy(1) magyar tranzit áthaladás útdija meg több,mint személyautónak az egész éves pályadij az egész országra.
Egy kamion sokkal kevesebbet fogyaszt,mint a kiváltásához szükséges kisteherautók azonos összhordképeséget számolva.Azokra meg szükség lenne a vasutállomásokrol való teritéshez.
Kamionsoförök különben nem szeretnek bemenni városmagokba-kevés a hely,és sok a hüle úrvezető.
Qrvázós beszólásod meg csak egy segghülye sztereotipia.Kamionparkolókban ritkán látsz qrvát-jószerivel csak KE-ban,városszéli nyitott parkolókban,ahova személyautósok bejárhatnak.És ott sem a hivatásos soförök kedvéért vannak,és rendes helyeken el is van vállasztva a személyautós rész,ahol a qrvák grasszálnak-a helyi személyautós kuncsaftjaiknak.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Pedig annyira vartad befutonak Bident es a demeket...
nem, en csak trampot nem szerettem. nem lattam semmi jott abban amit csinal.
a valasztas utan meg azert irtam sokat, mert tudva hogy mien, nem hittem hogy volt nagy csalas (ahogy nem is volt).

soha nem irtam hogy a biden vmi megvalto lenne, ha odafigyeltel volna a demeket is kritizaltam (khilaryt,bernit,kemalat,ocasio cortezt stb).

egyszeruen nem lattom hogy miert volna jo nekunk, a vilag tobbi reszen, ha az amcsi elnok a geriantriai intezmenybe valo?
mi a tokomnek egy ven trotyos aki a nevet sem tudja mindig (biden) vagy egy ven hazug/populista trotyos (tramp) a vilag legnagyobb hatalma elen?

ha amerika nem lenne az ami, es nem hatna ki az egesz vilagra a hulyeseguk, total leszarnam mi van ott.
de ha szertkurjak a gazdasagjukat, es megint beut vmi cirkusz mint pl 2008, vagy meg rosszabb atol, es az persze kihat rank is (ugyis a kis es szegeny orszagok szivjak megint legjobban meg) en annak nem orulnek egyaltalan.

azert a legfontosabb kerdesem, hogy miert nem lehet egy fiatal, normalis elnokot valasztani?
de tenyleg normalisat, normalis vilagnezettel, nem vmi elszalt felbuzit, nem vmi kemalat akire a szulei sem szavaztak, vagy ocasio kortezt aki nagyobb komunista mint lenin vot
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 303
113
Vajon miért is nem lepődök meg rajta:).

Hiába is próbált meg mindent Donald Trump és ügyvédje, Rudy Giuliani, hogy bebizonyítsák az igazukat, ami szerint Joe Biden és csapata elcsalta a választást, nem jártak sikerrel, és ezután Trump állítólag úgy döntött: nem is hajlandó kifizetni Giuliani joggal követelt díját sem. Pedig Giuliani dolgozott rendesen: számtalan keresetet nyújtott be, és több államban is megtámadta a végeredményt.

A The Guardian szerint Trump és Giuliani között már teljesen megromlott a kapcsolat, ezután történt, hogy utasította közvetlen segítőit: ne fizessék ki Giulianit, akivel állítólag napi húszezer dolláros (közel 6 millió forintos) díjban állapodott meg. A Fehér Házban dolgozókat arra is utasította, hogy ne engedjék be az ügyvéd hívásait.

Közvetlen kapcsolatai szerint a Giulianival való szakításnak is köze van Trump izolációjához. Ugyanakkor Giulianinak nyilván nem tesz jót, hogy Trump megtagadta a jutalékai kifizetését, ezzel gyakorlatilag elfordulva tőle, miközben a Capitolium elleni támadásban vállalt szerepéért egyre többen kritizálják. Giuliani ugyanis azt találta mondani a kongresszus ülésének kezdete előtti nagygyűlésen Trump támogatóinak, hogy menjenek párbajra.

Erről Giuliani azt állítja, nem gondolt tényleges bajvívásra, és egyébként is, csak a gépek (szavazógépek) közötti viadalra utalt.

„Tulajdonképpen ha megnézi, láthatja, hogy az egész akkor került szóba, amikor arra buzdítottam, hogy engedjék, hogy megvizsgáljuk a gépeket. És ezután mondtam, hogy amennyiben nekik van igazuk, a párbaj eredménye az lesz, hogy megszégyenülünk, ha pedig nekünk, akkor börtönbe kerülnek.”

Bővebben itt írtunk arról, hogyan jött képbe még a Trónok harca is, amikor az ügyvéd a The Hillnek nyilatkozott a párbajra hívásról.
Van akivel Trump még nem veszett össze? Arra meg külön kíváncsi leszek, hogy Giuliani a bíróság előtt is ezt fogja-e mondani.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 491
18 027
113
Csak mondjuk a rasszista és fasiszta jelző a republikánusokhoz, de legfőképp azokhoz az elemekhez akik a capitoliumot megostromolták jóval közelebb van, mint a pedofília azoknak a 99%-hoz, akikre ugyanez a bagázs ráaggatta a "pedofil" jelzőt.
De amúgy ez is ovi.
"A jancsika lerasszistázott, én meg jól lepedózom!!!"
No igen ez valóban ovis szint.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Onnan szerbiából nem is. Titeket szét szívatott, vucsicsot meg rommá alázta.
De Magyarországot békén hagyta. Szóval megértem, hogy te utálod, de nekünk most jön a pokol. A leendő kabinet több tagja és maga bidé is megüzente, hogy rommá szivat.
oooo...varja ma.

itt ugy elvoltak trampal hogy azt el sem lehet meselni..ment az vucicek propagandaja hogy o vucko tramp mien jo haverok es visszaadja majd a szerbeknek koszovot

1033465_donald-tramp-trampomanija-kurir-poster-oblepljeno_ff.jpg


0036939B-7FA8-4C36-8E3D-DEB3D548BF27_cx0_cy11_cw0_w1080_h608.jpg




(kozbe 2016 a kampany idejeben, vucic a khilaryt tamogatta meg es par milla allami penzt adot a clinton fondacioba).


ezt nyilvan trampli nem felejtette el, meg is kaptuk a okoskodas szamlajat (amit irtal).


az hogy orban joba volt vele az egy dolog, de semmi ketsegem nincs, hogy tramp kibaszot volna vele is ha abbol haszna lett volna.
trumplinak csak egy dolog fontos: TRAMP

ami a masik dolgot illeti, en kulfoldikent soha nem olvastam sehol hogy biden fenyegette volna magyarorszagot.
csak azt hogy szijarto parszor beszolt a demeknek. nem lehet hogy nalatok a propaganda kicsit tultolja a dolgot??

epp majd magyarorszaggal foglalkozik biden amikor orszagja polgarhaboru kuszoben van, egy csomo korona halottal es szetkurt gazdasaggal, nincs okosabb dolga atol.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson and vata

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
Onnan szerbiából nem is. Titeket szét szívatott, vucsicsot meg rommá alázta.
De Magyarországot békén hagyta...
Épp ez a baj. - Inkább a ruszki, a kínai, és a velük határos koreai, valamint a magyar, a lengyel, a venezuelai, a szíriai, a török és a fehérorosz etc. diktátorféléket kéne már mindörökre felszívatni...!!!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 036
66 542
113
nem, en csak trampot nem szerettem. nem lattam semmi jott abban amit csinal.
a valasztas utan meg azert irtam sokat, mert tudva hogy mien, nem hittem hogy volt nagy csalas (ahogy nem is volt).

soha nem irtam hogy a biden vmi megvalto lenne, ha odafigyeltel volna a demeket is kritizaltam (khilaryt,bernit,kemalat,ocasio cortezt stb).

egyszeruen nem lattom hogy miert volna jo nekunk, a vilag tobbi reszen, ha az amcsi elnok a geriantriai intezmenybe valo?
mi a tokomnek egy ven trotyos aki a nevet sem tudja mindig (biden) vagy egy ven hazug/populista trotyos (tramp) a vilag legnagyobb hatalma elen?

ha amerika nem lenne az ami, es nem hatna ki az egesz vilagra a hulyeseguk, total leszarnam mi van ott.
de ha szertkurjak a gazdasagjukat, es megint beut vmi cirkusz mint pl 2008, vagy meg rosszabb atol, es az persze kihat rank is (ugyis a kis es szegeny orszagok szivjak megint legjobban meg) en annak nem orulnek egyaltalan.

azert a legfontosabb kerdesem, hogy miert nem lehet egy fiatal, normalis elnokot valasztani?
de tenyleg normalisat, normalis vilagnezettel, nem vmi elszalt felbuzit, nem vmi kemalat akire a szulei sem szavaztak, vagy ocasio kortezt aki nagyobb komunista mint lenin vot
Lehet azert mert nincs latokoron belul ilyen szemely. Egy babot konnyebb iranyitani a hatterbol. Trumppal egy csomot kuzdhettek az epp egymason felulkerekedo lobbicsoportok mire egy egy dolgot megertett. Fafeju ontelt ember, keves politikai kepzettseggel.
Most lesz helyette egy demens matuzsalem aki helyett mindent el kell vegezni a hatterben, es ez annyit tesz hogy orom es boldogsag a sok lobbista, meg megelhetesi politikus szamara.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 262
61 882
113
azert a legfontosabb kerdesem, hogy miert nem lehet egy fiatal, normalis elnokot valasztani?
de tenyleg normalisat, normalis vilagnezettel, nem vmi elszalt felbuzit, nem vmi kemalat akire a szulei sem szavaztak, vagy ocasio kortezt aki nagyobb komunista mint lenin vot
Nem így működik az USA.
Nem az emberek választanak és eleve nem is nekik kell megfelelni a jelölteknek.
A jelenlegi gerontokráciával ugyanakkor ciklusról ciklusra az establishment belecsúszott az aggastyán státuszba a jelöltjeivel.
Egyre idősebb férfiakat tesznek meg indulónak, most már 78 éves demens, fehér, jómódú nagypapával nyerették meg az elektorok szavazatait.
Igaz, ez is csak látszat volt.
Hillary Clinton bukása után nem akartak még egy nőt közvetlenül indítani Trump ellen, de az már most is látszik, hogy az alelnökön sokkal több a fókusz, mint eddig bármelyik korábbi alelnökön volt a beiktatások előtt.
Látszik, hogy Biden idő előtti halálára, levonulására játszanak.

Nekünk, a világ nem demokratikus, nem liberális és nem igazságos többi részének furcsa csak, hogy egy demokratikusnak beállított szavazáson az emberek voksai technikailag nem érnek semmit, illetve, hogy csak a két elit párt saját belsőelit köreiből talált jelöltje mérkőzik meg egymással.
Amerikában is több párt van, de a két nagyon kívül ezek csak alájátszók, biodíszletek, funkciójuk szigorúan csak az előválasztásokig szól, az érdeklődések beindításáig.
Soha nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy a jelöltállítást követő fázisban, a pártok és elnökjelöltjeik csatájában kettőnél több variáció zavarja össze a választókat.
Ez utóbbi miatt ugyanis előállhatna egy olyan kezelhetetlen helyzet, hogy az emberek netán nagy számban voksolnának a harmadik utas jelöltre, de egyszerűen olyan párthoz tartozó elektor nincs is elegendő a Kongresszusban és így kiderül, hogy meg se lehet az illetőt választani. Azaz, nem a nép szavazata dönt.

Olyan műsor ez is, mint a többi amerikai népünnepély. NASCAR, pankráció, NFL, baseball, kosárlabda...
Lehet négy évente nézni és szurkolni.
Egyszer az egyik, másszor a másik tömörülés nyeri az elnöki adminisztrációt, és/vagy a kongresszust.
A nagy külpolitikai kérdésekben utána viszont szinte mindig megvan a nemzeti összhang és vannak szent tehenek, amelyekhez nem nyúlkál senki.

Trump egy troll volt, négy éve nyert, meglepte a washingtoni politikacsinálást, majd mindenki meglepetésére áthágta az írott, de főképp az íratlan szabályokat.
Egy életre megtanulta az establishment, hogy nem véletlen volt kőbevésett szabály, hogy a nép fogyaszt, az elit meg uralkodik. A nép fia, legyen akármilyen gazdag, ha nem valamelyik politikai műhelyből való bábfigura, nem kerülhet a Fehér Házba!
Trump egy sokk volt.
Több ilyen már nem fog előfordulni a demokrácia szent hazájában. Akitől mi csak tanulhatunk...
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 464
31 887
113
Nem így működik az USA.
Nem az emberek választanak és eleve nem is nekik kell megfelelni a jelölteknek.
A jelenlegi gerontokráciával ugyanakkor ciklusról ciklusra az establishment belecsúszott az aggastyán státuszba a jelöltjeivel.
Egyre idősebb férfiakat tesznek meg indulónak, most már 78 éves demens, fehér, jómódú nagypapával nyerették meg az elektorok szavazatait.
Igaz, ez is csak látszat volt.
Hillary Clinton bukása után nem akartak még egy nőt közvetlenül indítani Trump ellen, de az már most is látszik, hogy az alelnökön sokkal több a fókusz, mint eddig bármelyik korábbi alelnökön volt a beiktatások előtt.
Látszik, hogy Biden idő előtti halálára, levonulására játszanak.

Nekünk, a világ nem demokratikus, nem liberális és nem igazságos többi részének furcsa csak, hogy egy demokratikusnak beállított szavazáson az emberek voksai technikailag nem érnek semmit, illetve, hogy csak a két elit párt saját belsőelit köreiből talált jelöltje mérkőzik meg egymással.
Amerikában is több párt van, de a két nagyon kívül ezek csak alájátszók, biodíszletek, funkciójuk szigorúan csak az előválasztásokig szól, az érdeklődések beindításáig.
Soha nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy a jelöltállítást követő fázisban, a pártok és elnökjelöltjeik csatájában kettőnél több variáció zavarja össze a választókat.
Ez utóbbi miatt ugyanis előállhatna egy olyan kezelhetetlen helyzet, hogy az emberek netán nagy számban voksolnának a harmadik utas jelöltre, de egyszerűen olyan párthoz tartozó elektor nincs is elegendő a Kongresszusban és így kiderül, hogy meg se lehet az illetőt választani. Azaz, nem a nép szavazata dönt.

Olyan műsor ez is, mint a többi amerikai népünnepély. NASCAR, pankráció, NFL, baseball, kosárlabda...
Lehet négy évente nézni és szurkolni.
Egyszer az egyik, másszor a másik tömörülés nyeri az elnöki adminisztrációt, és/vagy a kongresszust.
A nagy külpolitikai kérdésekben utána viszont szinte mindig megvan a nemzeti összhang és vannak szent tehenek, amelyekhez nem nyúlkál senki.

Trump egy troll volt, négy éve nyert, meglepte a washingtoni politikacsinálást, majd mindenki meglepetésére áthágta az írott, de főképp az íratlan szabályokat.
Egy életre megtanulta az establishment, hogy nem véletlen volt kőbevésett szabály, hogy a nép fogyaszt, az elit meg uralkodik. A nép fia, legyen akármilyen gazdag, ha nem valamelyik politikai műhelyből való bábfigura, nem kerülhet a Fehér Házba!
Trump egy sokk volt.
Több ilyen már nem fog előfordulni a demokrácia szent hazájában. Akitől mi csak tanulhatunk...
Hát ami azt illeti,tanulunk is.A 2012ben bevezetett vállasztási rendszer pont ugyanilyen hatással van miránk-bár ez az elitista estabilhment jellege már elötte is megvolt a magyar politikacsinálóknak.OV is ugyanez a tipus,életében nem volt a politika világán kivűl.A karácsonyi változtatása a vállasztási törvénynek meg még inkább ezt az amcsi (és rossz) kétpártrendszerség kialakulását hozza.Ugyanúgy ellehetetleniti új,friss,és a lakosság mindennapjaitol még kevésbé elszakadt politikai erő megjelenését,mint az USA szövetségi ma már elavult elavult XVIII.századbol ittmaradt rendszere-csak direkt és most ilyenre csinálva.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Közúti szállításnál a kamionok szétbarmolják a közutakat, veszélyeztetik a személygépkocsikat, lakott területen keresztülhaladva zaj- és rezgésártalommal (házfalak megrepednek) járnak. Ezeknek a költségét a kamionosok nem számítják, mivel nem ők fizetik.
Környezetvédelmi szempontból is messze ártalmasabb a kamionos szállítás, a települések zaj- és rezgésártalma mellett a gumikopásból származó egészségkárosító gumipor, és a fajlagosan nagyobb üzemanyagfelhasználás a vasúthoz képest.
Társadalmi szempontból is káros: a kamionosok családjuktól hosszú ideig távol kényszerülnek dolgozni, ami miatt gyakran vesznek igénybe bordélyházakat, erre egész iparág épül. Mozdonyvezetők nem állnak meg kurvázni útközben.
Ennyi.