[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 983
14 005
113
A világ legnagyobb arányban villamosított legnagyobb vasúti teherfuvarozó cégecskéje az az RZSD hidd el, ha érdemes lenne a 140 km/hs SEBESSÉGnél nagyobb korlátozás már kiépítették volna.

Mellékesen nagyon cuki, hogy a rossz viccnek is gyenge Orosz-Kínai szövetséget magyarázza itt mindenki, ami még szavak szintjén is alig létezik. Ennél nagyobb vicc csak egy Izrael-Irán szövetség lenne, de lehet még az sem.
china-russia-relations_o_7127313.webp
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
A világ legnagyobb arányban villamosított legnagyobb vasúti teherfuvarozó cégecskéje az az RZSD hidd el, ha érdemes lenne a 140 km/hs SEBESSÉGnél nagyobb korlátozás már kiépítették volna.

Mellékesen nagyon cuki, hogy a rossz viccnek is gyenge Orosz-Kínai szövetséget magyarázza itt mindenki, ami még szavak szintjén is alig létezik. Ennél nagyobb vicc csak egy Izrael-Irán szövetség lenne, de lehet még az sem.
Szerinted nem látják, hogy kerülgeti őket az usa? Ha egymás hátától ellálnak, akkor egyenként levadássza őket, kezdve az orosszal. Így pedig nem nagy eséllyel indulhatna. Mindkét állam részéről ez egy kényszerszövetség, ez tény. DE, Kínámak kel a nyersanyag, az orosznak kell a kínai nyersanyagpiac (mivelhogy elvágták, illetve az usa folymataosan azon mesterkedik, hogy elvágja az EU-s piacoktól). Amíg ez fennmarad, ez a szövetség is élni fog.

Az USA Kína ellenes harcának kulcsa az Oroszok kiemeleése a játékból (10 éve ezen mestekednek, kezdve a történelmi érdekövezeteinek elcsatolásával és folytatva az embargózással, hogy hátha jön egy rendszerváltás). Vagy békés vagy békétlen eszközzel. Békés megoldás, ha visszaadják legalább a hagyományos érdekövezetüket (Ukrajna, Grúzia meg a Bellarusz és az Isztánok békénhagyása), illetve a nyugati nyersanyagpiachoz való korlátlan hozzáférés biztosítása és mindenek előtt az embargó feloldása (kétlem, hogy amerika ezt meglépné, mert mind az orosz, mind a német erősödne ezáltal). Marad a másik, vagyis a békétlen megoldás? Ha igen, akkor arről jobb ha nem is beszélünk, mert azt mi (és vélhetően a nyugat sem) éljük túl.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 370
113

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Nemcsak a Joe Biden beiktatási ceremóniájának főpróbáját kellene elhalasztani, hanem az egész ceremóniát magát. Kivizsgálni a csalásokat, aztán tiszta vizet önteni a pohárba, hogy megnyugodjon a nép!
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Szerinted nem látják, hogy kerülgeti őket az usa? Ha egymás hátától ellálnak, akkor egyenként levadássza őket, kezdve az orosszal.
Ha viszont az USA kiesik a játékból Kína megvalósíthatja a saját célját, Szibéria benyúlását az oroszoktól. És ezért valamiért Vologya nem lelkesedik.
Amíg ez fennmarad, ez a szövetség is élni fog.
Akkor ezek szerint a SZU szövetségben volt az EUval, mivel nyersanyagot adott el neki. Ez nem szövetség, még csak nem is gazdasági együttműködés, ez üzlet. És mibt a vagyongyűjtés 11. Szabálya mondja: Ismerd ellenségeidet, de ez ne gátoljon abban, hogy üzletelj velük.

Az USA Kína ellenes harcának kulcsa az Oroszok kiemeleése a játékból (10 éve ezen mestekednek, kezdve a történelmi érdekövezeteinek elcsatolásával és folytatva az embargózással, hogy hátha jön egy rendszerváltás).
Ti amúgy sose játszottatok stratégiai játékokkal? Mit csinálsz ha a három nagy közül te vagy a legnagyobb? Megpróbálod annyira beszorítani a legkisebbet, hogy ne tudjon gyorsabban erősödni nálad, de még maradjon annyi vesztenivalója, hogy ne vágjon vissza olyan eszközzel ami fáj.
Mi a legkisebb stratégiája? Egymásnak ugrasztani a két nagyobbat, hogy amíg ők egymást gyengítik ő szépen megerősödjön.
Na ezt játsza egymás ellen Oo és az USA. Az nem Kína ellenes stratégia. Kína esetében a stratégia az, hogy belekényszerítse egy gazdasági adok kapokba, ahol ő mint erősebb gazdaság végül túlköltekezésre kényszeríti, és ezzel összeomlasztja. Ahogy a SZU ellen már láthattuk. Kína meg pont ezt akarja elkerülni, mert minden sikerpropaganda ellenére baromira nem annyira stabil, mint azt gondoljuk. Mivel minden diktatúrának létkérdése, hogy az alkotórészei azaz az emberek befogják a szájukat. Márpedig a társadalmi pontrendszer, a Hong-Kongi események, a nagy kínai tűzfal, és micimacko életfogytiglanig tartó megválasztása mind azt mutatja, hogy bent is gondok vannak.

ha visszaadják legalább a hagyományos érdekövezetüket (Ukrajna, Grúzia meg a Bellarusz és az Isztánok békénhagyása)
Igazából ha Bidenék nem hülyék, márpedig nem hiszem, hogy mindenki hülye ott, akkor maximum a törököket felhasználva csinálnak még pár költséget a macinak, de már nem szankciózzák tovább, mert azon a határon vannak, ahol az oroszoknak nem lesz vesztenivalója, és közben fegyverkezésre kényszeríti kínat, elvágva a nyugati tech másolási lehetőségétől. Valószínűleg ez is meglesz.
És ez utóbbi meglepő, de az oroszoknak is jó, különben nem lett volna kétoldalúan felmondva a közepes hatótávolságú nukleáris fegyver egyezmény, és nem kína kapott volna tőle sikítófrászt.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 094
113
Ez az évszázad vicce:):)

"a Raytheon és a Northrop Grumnam, minden amerikai politikus támogatását felfüggesztette, nehogy az rossz fényt vessen rájuk."
Azért ez elég durva is. Mármint itt egyértelműen vérgőzös indulatú boszorkányüldözés lesz és ennyin múlik, hogy mi lesz ezekkel a vezetőkkel. Szánalmas is, aljas is, meghunyászkodó is, ésszerű is. Mocsok világ jön odaát(ról).
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Ez is magyar gyökerű!:) De jó lesz nekünk. Még a végén megcsinálják ismét az OM monarchiát.:rolleyes:
A belbiztonsagi titkara Bidennek Alehandro Mayorkas. Az apja szefard zsido, a neve alapjan biztosan spanyol szarmazasu, Kubaban volt acelgyapot gyaros, magnas. Az anyja 1940 korul lepett le romaniabol a melegedo helyzet miatt es ment hozza Alehandro apjahoz. Kerdes romania melyik reszerol valo valo, mert ugye lehetett az Erdely is es akkor meg a no es csaladja akar a Magyar kiralysagban is szulethetett.
Aztan a szulok Kubabol gyorsan pucolni kellettek mert jott az isteni Fidel es a kommunizmo, a gyerek meg Havannaban szuletett.
Na mindegy, csak egy kis erdekessegkent irtam le, nem mintha az ember barmire is szamitana, a ficko szerintem ugyis a spanyol vonalat erositi.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
ErvK8MEWMAonCg0

Gates masszív földvásárlásba kezdett.
A fold ala ez se viszi magaval a vagyonat... Valamit biztosan tud, az amerikai farmerek kozul rengetegen mennek tonkre o pedig belevag.
Tipp? Penzkimentes, ehinseg, feher rabszolgak tartasa stb? A jarvany elott beleugrott a gyogyszeriparba is.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ha viszont az USA kiesik a játékból Kína megvalósíthatja a saját célját, Szibéria benyúlását az oroszoktól. És ezért valamiért Vologya nem lelkesedik.

Akkor ezek szerint a SZU szövetségben volt az EUval, mivel nyersanyagot adott el neki. Ez nem szövetség, még csak nem is gazdasági együttműködés, ez üzlet. És mibt a vagyongyűjtés 11. Szabálya mondja: Ismerd ellenségeidet, de ez ne gátoljon abban, hogy üzletelj velük.


Ti amúgy sose játszottatok stratégiai játékokkal? Mit csinálsz ha a három nagy közül te vagy a legnagyobb? Megpróbálod annyira beszorítani a legkisebbet, hogy ne tudjon gyorsabban erősödni nálad, de még maradjon annyi vesztenivalója, hogy ne vágjon vissza olyan eszközzel ami fáj.
Mi a legkisebb stratégiája? Egymásnak ugrasztani a két nagyobbat, hogy amíg ők egymást gyengítik ő szépen megerősödjön.
Na ezt játsza egymás ellen Oo és az USA. Az nem Kína ellenes stratégia. Kína esetében a stratégia az, hogy belekényszerítse egy gazdasági adok kapokba, ahol ő mint erősebb gazdaság végül túlköltekezésre kényszeríti, és ezzel összeomlasztja. Ahogy a SZU ellen már láthattuk. Kína meg pont ezt akarja elkerülni, mert minden sikerpropaganda ellenére baromira nem annyira stabil, mint azt gondoljuk. Mivel minden diktatúrának létkérdése, hogy az alkotórészei azaz az emberek befogják a szájukat. Márpedig a társadalmi pontrendszer, a Hong-Kongi események, a nagy kínai tűzfal, és micimacko életfogytiglanig tartó megválasztása mind azt mutatja, hogy bent is gondok vannak.


Igazából ha Bidenék nem hülyék, márpedig nem hiszem, hogy mindenki hülye ott, akkor maximum a törököket felhasználva csinálnak még pár költséget a macinak, de már nem szankciózzák tovább, mert azon a határon vannak, ahol az oroszoknak nem lesz vesztenivalója, és közben fegyverkezésre kényszeríti kínat, elvágva a nyugati tech másolási lehetőségétől. Valószínűleg ez is meglesz.
És ez utóbbi meglepő, de az oroszoknak is jó, különben nem lett volna kétoldalúan felmondva a közepes hatótávolságú nukleáris fegyver egyezmény, és nem kína kapott volna tőle sikítófrászt.

Nagyon jó gondolatok!

"Mi a legkisebb stratégiája? Egymásnak ugrasztani a két nagyobbat, hogy amíg ők egymást gyengítik ő szépen megerősödjön."

Sőt, ezt még kiegészíteném ill. árnyalnám.

A legkisebb (Oroszo.) célja az, hogy elhitesse a legnagyobbal (USA), hogy képes összefogni a második legnagyobbal (Kína), még akkor is, ha ez saját magára (Oroszo.-ra) nézve életveszélyes. Teszi ezt azért, hogy megkérhesse az árát annak, hogy ez a pozícióját feladja. Ezt azért teheti meg, mert a legkisebb (Oroszo.) + a második legnagyobb (Kína) ereje együttesen nagyobb, mint a legnagyobbé (USA). Tehát, ha ebbe az alkuba az USA nem megy bele, az az USA végét jelentené, ha Oroszo. Kína mellett kitart. Oroszo.-nak azonban nem érdeke az USA vége, mert akkor a második legnagyobb (Kína) lenne a legnagyobb. Ezért akarja Oroszo., hogy az USA alkudjon.
Az USA persze nem akar fizetni azért, hogy Oroszo. feladja a Kínával elért pozícióját, hanem azt szeretné, hogy Oroszo. ingyen távolodjon el Kínától, anélkül, hogy ezért az USA bármit adna cserébe. Ezért az USA Kína Oroszo-ra való veszélyességét hangsúlyozza. Oroszo. pedig azt próbálja elhitetni az USA-val, hogy van olyan őrült, hogy akkor is kitartson Kína mellett, ha ez számára öngyilkosság.

Ezért ez a játék egy chicken game.

(Két autó száguld egymással szemben és az győz, aki nem tér ki. Viszont, ha egyikőjük sem tér ki, akkor mindketten meghalnak.)

Pontosan így van ez az USA és Oroszo. esetén is. Mindkettejük túlélése attól függ, hogy ők ketten (USA + Oroszo.) szövetséget kötnek-e egymással.
Autós hasonlatban: hogy az egymás felé száguldás helyett, félrerántják-e a kormányt.

A nézeteltérés abban van, hogy Oroszo. részéről az autó kormánya félrerántásának ára van, amit az USA nem akar megfizetni.

Autós hasonlatra lefordítva, párbeszéd formájában:

Oroszo.: - akkor rántom félre az autó kormányát, ha ezért fizetsz nekem
USA.: - akkor sem fizetek, ha mindketten meghalunk
Oroszo.: - biztos? nekem nincs miért félrerántanom a kormányt, mert utánam egy nálam gyorsabb kamion jön (Kína)

A fizetség, amit Oo. kér, pedig nem más, mint a Szovjetunió és a korábbi szovjet érdekszféra.
 
  • Tetszik
Reactions: papajoe
T

Törölt tag 2822

Guest
ErvK8MEWMAonCg0

Gates masszív földvásárlásba kezdett.

A fold ala ez se viszi magaval a vagyonat... Valamit biztosan tud, az amerikai farmerek kozul rengetegen mennek tonkre o pedig belevag.
Tipp? Penzkimentes, ehinseg, feher rabszolgak tartasa stb? A jarvany elott beleugrott a gyogyszeriparba is.

Kár belelátni bármit is. Direkt úgy van megfogalmazva az írás, hogy valami óriási dolognak tűnjön pedig nem az. A vagyona töredékéből földet vesz. Na bumm. Diverzifikálja a befektetéseit ennyi történik. Szerintetek hány különböző iparágban van még milliárdos befektetése? Az meg, hogy titokban.. bazdmeg ezt az írást lol, miért kéne bejelentenie, hogy mibe fektet be? Én se írom ki a homlokomra, hogy miben tartom a pénzem.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
T

Törölt tag 1711

Guest
A fold ala ez se viszi magaval a vagyonat... Valamit biztosan tud, az amerikai farmerek kozul rengetegen mennek tonkre o pedig belevag.
Tipp? Penzkimentes, ehinseg, feher rabszolgak tartasa stb? A jarvany elott beleugrott a gyogyszeriparba is.

Mikor elhagyta a Microsoft-ot (mint az akkori leggazdagabb ember a Földön) azt nyilatkozta a vagyonának legalább 95%-át jótékonyságra akarja költeni.

Nem keveset költött eddig Alzheimer elleni kutatásokra és szegény országokban lakók gyógyszeres ellátására, víztisztító berendezések fejlesztésére (élő adásban meg is itta a saját szennyvízéből leszűrt vizet).
Nyílt célkitűzése a tiszta és olcsó energia termelés eljuttatása mindenhová (ebbe ölte eddig a legtöbb pénzt), amibe szerinte a nap és szélerőművek ész nélküli telepítése nem fér bele, ezért a zöldpropagandisták rendszeresen támadják is.

+Ja, a járvány előtt 15 évvel beleugrott a gyógyszeriparba...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 705
113
A fold az fold marad. Ha romlik is a termokepessege akor is marad.
Nem egy ceg ami elobb utobb csodbe megy. Nem egy gep ami elobb utobb elromlik...
A fold az fold. A fold birtoklasa onmagaban rengeteg jogot biztosit.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
A soraid tévesek.
Először is a republikánusok és a demokraták semmiben sem állnak egymással radikálisan szemben. Az általad hozott példák tekintetében meg végképp.
Elhazudjuk a különbségeket vagy rájuk mondjuk, hogy azok "felszínesek", mert nagyon szapulni akarjuk a csúnya rossz amérika politikai színpadát.

Trump, mint üzletember ismert figura volt az establishment számára, igénybe vette mind a két oldal a szolgáltatásait és a kapcsolati hálóját, de a pártpolitikai csatározások szintjén totális kívülálló volt.
És ami a legfontosabb: elnökként is úgy viselkedett. Ez okozta a zavart a rendszerben. De nem mint zseni, hanem mint elszabadult ámokfutó.
Nem az volt a baj vele, hogy nem volt az establishment része, hanem az, hogy egy komplett idióta volt mindenhez ami politika.
Az, hogy valaki idióta,nem azt jelenti, hogy nem establishment része.
Az egész deepstate meg establishment dumát azért találta ki, hogy konkrétumok említése nélkül korbácsolhassa a célközönségében a kizsákmányolt, döntésből kihagyott fehér kisember érzést, és ezzel megnyerje a választást. Az összes általa említett dolgot eldobta. Deep state felszámolása, drain the swamp, lock her up stb mind egy k_rva nagy hazugság volt.- (hogy is lehetett volna más, mikor csak a saját haverjait rakta magasabb pozíciókba a létező struktúrákban)
Annyiban okozott zavart a rendszerben, hogy rommá trollkodta az amerikai politikát az egész társadalom és világ szemében.
Nem tudom, hogy mennyire ismered az USA-t, a kultúrájukat és az amerikai mentalitást, de hidd el, ott az élet minden fontos területe csak kirakat.
Kettőnk közül szerintem csak egy folytatott felsőfokú tanulmányokat olyan irányba, ami Amerikára a magyar átlagnál jelentősen jobb rálátást tesz lehetővé, és abból amit leírtál tükröződik, hogy ez nem te vagy.
Az ország, az elnök, a pártpolitika, a pénz, az ipar, Hollywood, a cégek politikája, az egymással nem rokon emberek kommunikációja, a propagált lelkiállapot, a sporteredmények, az igazságügy, a pereskedések kultúrája, a nyilvánosan felvállalt érzelmek mind csak kirakat.
Mindemellett ott is létezik a valódi gentleman agreement, tehát az emberek közti adott szónak igen is van súlya, de a politikában, különösen az amerikai pártpolitikában azt feltételezni, hogy nem csak egy felszínes színjáték az egész, orbitális naivitásra vall.
Miért akarod a pártpolitika témába befűzni az élet más részeit? Az amerikaiak képén lévő permanens művigyornak, hollywoodnak meg a NASCARnak szerinted mi köze van a jelenlegi beszédtémához?

Na, akkor ezt megfordítom: Azt állítani, hogy Amerikában minden kirakat, és minden fontos dolog szivarfüstös, kokóval és prostikkal teli privát szobákban dől el, és a nyilvános pártpolitikának semmilyen kihatása nincs az átlag állampolgár életére, egy végtelenül cinikus, kelet-európai szocializmusban és rablókapitalizmusban szocializálódott egyénre vall, aki az itt tapasztaltak alapján azt hiszi érti hogy működik az USA.

Kérdezz csak meg pár amerikai fegyvertartót, aki mondjuk nem 1-2 sörétes puskát, hanem fél tucat AR-15-öst és a hozzájuk tartozó 30-as és magasabb kapacitású tárakat, meg mondjuk hangtompítókat tart otthon. Nekik mennyire reális a különbség a két párt között? Itt a szerinted "felszínes alkotmányértelmezési eltérések" jelentenek mindent.
Kérdezz meg egy huszonéves éves kölyköt, akit egy spákó miatt visznek be a zsaruk, vagy vágnak ki az egyetemről.
Kérdezz meg egy lányt akinek fiatalon becsúszott a gyerek és épp olyan államban él, ahol nem vetetheti el, de tudja, hogy az ország egy másik részén élne akkor nem menne a kukába az élete.
Kérdezd meg a mekiben dolgozó csóró tinit, mennyire fontos neki óránként mennyit kap a munkájáért.
Kérdezd meg az 50 éves cukorbeteg tagot, aki kitudja hány száz dollárt kell fizessen az inzulinért, mert nincs normális egészségügy, és a piac láthatatlan keze bizony nem regulázza meg az ilyesmit.
Kérdezd meg a feka arcot akit a héten harmadjára állít meg a Sate Trooper mert DWB-et követett el.

Miután ez megvolt, mond a szemükbe, hogy csak kirakatkülönbségek vannak a két párt között.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ha viszont az USA kiesik a játékból Kína megvalósíthatja a saját célját, Szibéria benyúlását az oroszoktól. És ezért valamiért Vologya nem lelkesedik.
Nem fogja tudni, met az orosz nem konvencionálsi fegyverrel vágna vissza! Kína sem hülye. Neki elég ha olcson megkapja még vagy 100 évig a nyersanyagot. Hogy mi lesz azután, nem tudható.
Akkor ezek szerint a SZU szövetségben volt az EUval, mivel nyersanyagot adott el neki.
Egy érdekszövetség volt, amiből lassan létrejött volna egy EU (értsd, Német)-Orosz gazdasági szövetség. Na ez nincs az ínyére az USA-nak. Ahogy G. Friedman mondta, hogy ez az usa rémálma. Vagysi továbbra is mindent megteznek, hogy ez ne jöjjön létre.
Márpedig a társadalmi pontrendszer, a Hong-Kongi események, a nagy kínai tűzfal, és micimacko életfogytiglanig tartó megválasztása mind azt mutatja, hogy bent is gondok vannak.
Ez nem vitás. De még egyelőre urá vannak rajta. Amíg van pénz, megmarad a társadalmi béke is. Ezt a pénzcsapoz próbála elzárni az USA, hogy belülről jöjjön létre a változás. Na de mi van ha nem jön el egyhamar, van még annyi ideje az USA-nak az elsőbbség megörzésére?
Igazából ha Bidenék nem hülyék, márpedig nem hiszem, hogy mindenki hülye ott, akkor maximum a törököket felhasználva csinálnak még pár költséget a macinak, de már nem szankciózzák tovább, mert azon a határon vannak, ahol az oroszoknak nem lesz vesztenivalója
Töröknek már ez is sok amiben benne vannak. Azeri fronton még kevernek, de tovább nem mennek. Nem mellékesen a pasa nem bízik a demekben, úgyanis nem felejti a 2016-os nyári puccskísérletben játszott szerepeket.
Szankciók miatt a maci eddig sem támadt, ezután sem fog. Más kérdés, ha rárugja nyugat a Fehérorosz ajtót. De ott sem menne tovább, mint a Lengyel_fehérorosz határ és az ne is lenne támadás, mert kérésre menne segíteni.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 438
10 206
113
Rich people are getting ready to flee America post-election 2020

The ultrawealthy have had enough in 2020 — of America.
Americans are set to potentially break records for expatriation, or renouncing citizenship, this year, not to mention how many wealthy Americans are obtaining second passports. David Lesperance, an international tax and immigration advisor and lawyer, thinks the numbers could be higher than reported.

Jó mondjuk a fokozott érdeklődés a dolog iránt megvolt 2016 ban is szóval okoz egy kiugrást a választási hiszti, de a trend régóta tart, meglátjuk mi lesz belőle, az biztos hogy a balos intézkedések lehet hogy jók a széles tömegeknek, de rosszak azoknak akik értenek ahhoz hogy hogy kell pénzből még több pénzt csinálni. Na meg ugye ott van az hogy az usa nem biztonságos, ott nem tudsz úgy este sétálgatni mint sok más helyen, ezt meg is értem hogy lecserélnék sokan. Illetve ott van most az is hogy a netes cenzúra, a listázások, az ellehetetlenítések sokakat késztetnek indulásra, addig amíg nem kerülnek ők maguk is célkeresztbe jobb elmenni. A trend jó, és nem süllyedünk :D

Ez pedig egy cikk az usa belső vándorlási trendjéről:
‘New York and California are the land of the flee, and Texas is the land of the free’: real estate investor

Az emberek és cégek otthagyják kaliforniát és new yorkot hogy texasba és floridába költözzenek. Valószínűleg a véletlen műve lehet hogy demokrata fellegvárakból érzik úgy hogy menniük kell, mellesleg ezzel az a baj mint a Malmői feministákkal, ők voltak a legnagyobb támogatói a bevándorlásnak de el kellet menekülniük mert életveszélyessé vált számukra a város, és most más helyeket tesznek tönkre mert arra nem jöttek rá mi az alapprobléma.