Mezőgazdaság, vízgazdálkodás, éghajlatváltozás

A honvédségnek, hadseregnek is készülni kell! Lehetnek ellátási zavarok a közműszolgáltatásokban, illetve a Duna és a Tisza be fog fagyni!
Aztán amikor majd olvadásnak indul, torlódhatnak a jégtáblák és fennállhat a jeges árhullám veszélye, így hidak előtt robbantani kell majd a jeget!

Mert ott együtt vannak az ujjaid az a legmelegebb. Nem szeparálod el őket külön.
En azt gondoltam hogy az egyujju kesztyu az ahol mindegyik uj kulon van, igy van ez amikor szerbiai vagy es kevered a szavakat (azt tudom hogy a nagy hidegbe az a legjobb kesztyu ahol az ujak egyut vannak)...

A honvédségnek, hadseregnek is készülni kell! Lehetnek ellátási zavarok a közműszolgáltatásokban, illetve a Duna és a Tisza be fog fagyni!
Aztán amikor majd olvadásnak indul, torlódhatnak a jégtáblák és fennállhat a jeges árhullám veszélye, így hidak előtt robbantani kell majd a jeget!
Hááát. A Balatonra azt írják, hogy be fog fagyni. A Dunához szerintem hidegebb kell mint a napközbeni -2 vagy az éjszakai -12 fok, hogy befagyjon tartósan. Ahhoz minimum 2 hét nagyon erős fagy kell.

Hááát. A Balatonra azt írják, hogy be fog fagyni. A Dunához szerintem hidegebb kell mint a napközbeni -2 vagy az éjszakai -12 fok, hogy befagyjon tartósan. Ahhoz minimum 2 hét nagyon erős fagy kell.
A -12 C° az délben lesz, reggelente gyakran benézünk a -20 C° alá is! ;)
http://www.kepfeltoltes.eu/images/2021/02/07/627jegkorszak0207D_2021_0.png
..
És mivel egész Bajorországban és Ausztriában is rendkívül hideg lesz, így már eleve nagy jégtáblák fognak lomhán lefelé ereszkedni...
Amelyek aztán szépen híznak az ilyen éjjeleken! Be fog állni több szakaszon, fel kell készülni az illetékes egységeknek.
..
627jegkorszak0207D_2021_0.png

Ahogy nézem, (yr.no) erős szelek is lesznek...
Áramszünetre is készülni kell.
Kocsiból akkut kivenni, töltőn tartani.
Világításhoz lámpák, elemek akkuk.
Legalább egy mobilt "életben" tartani, powerbank, USB töltő akkuról, stb.
Hűtőt, fagyasztót kivinni, ott nem fog leolvadni! :)
Gázkazánok, keringetők szünetmentes táplálása.

Ahogy nézem, (yr.no) erős szelek is lesznek...
Áramszünetre is készülni kell.
Kocsiból akkut kivenni, töltőn tartani.
Világításhoz lámpák, elemek akkuk.
Legalább egy mobilt "életben" tartani, powerbank, USB töltő akkuról, stb.
Hűtőt, fagyasztót kivinni, ott nem fog leolvadni! :)
Gázkazánok, keringetők szünetmentes táplálása.
Hát én nem hinném, hogy ezekre szükség lesz :)

Ok.
Senkinek nem kívánom, hogy sötétben, hidegben, esetleg étlen-szomjan üldögéljen a csaladjával....
Ez egy haditechnikai oldal, nem hiszem, hogy bizonygatnom kellene, hogy mit jelent a felkészülés minden esetre...
Isten ments én sem akarok senkinek ilyesmit, de az elkövetkezendő 1 hét nem hiszem, hogy annyira kritikus lesz, hogy ilyesmikre szükség lenne.

Hát én nem hinném, hogy ezekre szükség lesz :)
Az korántsem biztos elég komoly hidegnek

Így van ahhoz,hogy a Duna Budapesten befagyjon legalább egy hónapig tartó nagyon kemény fagy kell.

• Tetszik
Reactions: ghullaire
Ok.
Senkinek nem kívánom, hogy sötétben, hidegben, esetleg étlen-szomjan üldögéljen a csaladjával....
Ez egy haditechnikai oldal, nem hiszem, hogy bizonygatnom kellene, hogy mit jelent a felkészülés minden esetre...

2013 március 14-n egy szinte ugyanilyen időjárási helyzetből kialakuló vihar országos havazást hófúvást közlekedési káoszt és Szabolcsban több napig tartó nagyon súlyos áramszünetet okozott volt olyan település ahol a végén már folyóvíz sem volt.