[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 711
28 208
113
Annak a memorandumnak volt más bekezdése is....
Valami NATO nem terjeszkedik kelet felé...ha jól emlékszem.
@boki , @nyugger Jön majd, aztán elmondják.
Nemzetközi szerződések az OF- el az Ő homokozójuk.
Nem,fekete- fehér a helyzet.
A mára nyugaton sokszor urban legendként emlegetett megállapodásra Gorbacsov és Bush 1989 decemberi máltai csúcstalálkozóján került sor, ami a későbbi szovjet-amerikai egyeztetések során többször ismét előkerült. Ennek részeként a német kérdés megvitatása mellett/keretében ("kettő plusz négy tárgyalások") a felek szóban úgymond "gentlemen's aggreement" módjára megállapodtak, hogy a jövőben a NATO keleti határát az egykori keletnémet-lengyel határ fogja alkotni, attól keletre nem terjeszkedik az északatlanti szervezet. Az első szovjet álláspont még az NDK-t sem engedte volna felvenni a NATO-ba, de ebből az események alakulásával végül engedtek. A szóbeli megállapodást Gorbiék meg az orosz kormányzat többször elővette az évek során, melyet az amerikaiak tagadnak, bár mára már a beszélgetések egy részének titkosításának feloldásával történészi szinten találtak nem is egy bizonyítékot az egyezség létezésére.
Természetesen mivel a felek nem kötöttek írásbeli megállapodást, így simán le lehet tagadni és a benne foglaltak érvényességét vitatni. Gorbacsov ezt (is) elszúrta, naiv volt e téren.

Attól meg, hogy az ukránoknál atomfegyver legyen attól a teremtő Jóisten mentsen meg minket, elég csak azt nézni ahogy a csernobili vezető kollega miként seftelt a sugárzó fémhulladékkal. Na ezt vetítsük át az atomfegyverekre és 9/11 délutáni gyerekzsúrnak fog tűnni. Amúgy meg a Krímnél a történelem egyik elfeledett furcsa fricskája, hogy a Szovjetunió széthullása után Oroszország 1993-ban még olyan törvényt fogadott el, ami Szevasztopolt mint "szövetségi orosz város" említi, avagy a probléma nem mostanában kezdődött. A Krímmel ellentétben pl Szevasztopol külön adminisztratív terület volt a szovjet idők alatt, nem is Kijevből irányították. Belavezsszkaja Puscsában (Orosz, Ukrán, Belorusz SzSzK vezetőinek találkozója 91 decemberében, lényegében az utolsó szög a SzU koporsójában) Kucsma amúgy simán vissza is adta volna Jelcinnek a Krímet csak utóbbi meg nem tulajdonított neki jelentőséget. Azt hitte a FÁK majd lényegében megőrzi a Szovjetuniót megváltozott formában, ő pedig Gorbi helyére léphet. Nos tévedett...
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Huh? En tizenevesen mar tuntetni mentem meg szaladtam rendorok elol, kisoreg. Te hol voltal?



Mint aggresszor allamnak? Nem igazan ertem meg a felvetest sem, annyira abszurd.


Az oroszok sehol nincsenek ahhoz, hogy Amerikat komolyan fenyegessek. A kinaiak az egyetlen orszag, amely kepes ra ill lesz ra.
Szerintem itt engedjük el a dolgot...
Lassan 50 leszek,kisöreg.
Egy népet gyalázol,alázol...folyamatosan.
Az a közel 6000 nukleáris töltet ami súlyt és védelmet ad nekik.
Ez zavarja az USA-t...a nukleáris tél lehetősége.
91-től nincs szovjet....miért nem mentetek haza?
Miért itt akarjátok megvívni a háborútokat?
Alaszka- Kamcsatka viszonylat mindenkinek megfelel....ja hogy a kuki rövid ha a ruszkival kell boxolni egyenesben?
Ne itt Európában tolja a szart uncle sam....
1v1 Alaszka-Kamcsatka.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 856
81 391
113
Ugyanez volt a Budapest Memorandum lényege, csak Ukrajna a területi határait elismero myilatkozatot kért. Először az ENSZtol, amire mindenki beintett, majd belement a haromhatalmi egyezménybe, ami persze egy baromsag volt, a naiv és fogalmatlan ukrán vezetést megvezettek az amerikaiak.
Ettol függetlenül Oroszország aláírta, majd Putyin, igazi patkány módjára, azonnal felrugta, amint az erdeke ugy kivanta, 2014-ben.
Az oroszokban soha nem szabad megbízni, maximum ha ENSZ rendelet van róla, azt írták alá. Az amerikaiak is behuznak a csőbe, de ilyen ordenaren nem csinaljak, az orosz specialitas.
A Memorandum mint a felek számára jogilag kötelező dokumentum státuszának kérdése már az aláírás pillanatában kétségeket ébresztett. Például Leonid Kucsma, aki aláírta, kijelentette, hogy Francois Mitterrand francia elnök, aki Budapesten volt jelen az aláíráskor, annak adott hangot hogy azt nem tartsák majd be.
Az atomrakéták tulajdonképpen a SZU tulajdona volt, aminek a jogutódja az Orosz Föderáció volt. Belurusszia és Kazahsztán visszaadták a rakétákat Oo-nak, ahol azokat megsemmisítették. Ukrajna meg megpróbált üzletet csinálni, hiszen az államkassza üres volt és semmilyen forrásuk nem volt a rakéták üzemeltetésére nem még a megsemmisítésére, ami kb 65 milliárd USD tétel volt.
A memorandumot egyébként egyetlen ország sem ratifikálta.

Oroszország hivatalosan tagadta a budapesti memorandum megsértésével kapcsolatos vádakat és alkalmazhatóságát a krími helyzetre, mivel „Oroszország az EBESZ 1994-es budapesti csúcstalálkozóján során nem vállalta, hogy Ukrajna egy részét arra kényszeríti, hogy maradjon az ukrán állam része a helyi lakosság akarata ellenére, és a Budapesti Memorandum rendelkezései nem vonatkoznak a belső politikai vagy társadalmi-gazdasági tényezők működéséből fakadó körülményekre. "

Az orosz külügyminisztérium 2014. április 1-jei nyilatkozatából: „Budapesten a memorandummal egyidejűleg Oroszország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Ukrajna vezetői közös nyilatkozatot fogadtak el, amely többek között megerősítette az agresszív nacionalizmus és sovinizmus növekedésének ellensúlyozására szánt EBESZ-kötelezettségek fontosságát. Teljesen nyilvánvaló, hogy az ukrán fél nem teljesítette ezeket a kötelezettségeit, és sok éven át elfogadta a rendkívül agresszív nacionalizmus növekedését, amely végül a krími lakosság önrendelkezéséhez vezetett az Orosz Föderációhoz való csatlakozással. " Oroszország álláspontja szerint a Budapesti Memorandum és a klasszikus értelmében vett „negatív garanciák” fogalmának csak az a kötelezettsége, hogy ne használjon vagy ne fenyegesse atomfegyverek bevetésével a nem nukleáris államokat, és Oroszországnak ez a kötelezettsége Ukrajnával szemben. „Semmilyen módon nem sértették meg”

Tehát Putyin semmit sem szegett meg, sőt helyesen cselekedett, mivel a puccsisták NATO bázist akartak kialakítani a félszigeten.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 856
81 391
113
És mi köze a NATO hajók járőrözéséhez és gyakorlataihoz a Fekete-tengeren? A NATO országok hajói, amelyek nem fekszenek a FT mentén eddig mindig elhagyták időben a Fekete-tengert. Ma pl a Porter amerikai romboló, tegnap a Laramia amerikai tankerhajó. Odesa és Batumi kikötőit látogatják főleg. Ezenkívül vannak NATO országok, amelyek a térségben vannak mint pl. Románia, Bulgária, Törökország. Ezek hajói bármikor ott lehetnek.

Előbb gondolkodni mint elhamarkodottan írni valamit!
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
A Memorandum mint a felek számára jogilag kötelező dokumentum státuszának kérdése már az aláírás pillanatában kétségeket ébresztett. Például Leonid Kucsma, aki aláírta, kijelentette, hogy Francois Mitterrand francia elnök, aki Budapesten volt jelen az aláíráskor, annak adott hangot hogy azt nem tartsák majd be.
Az atomrakéták tulajdonképpen a SZU tulajdona volt, aminek a jogutódja az Orosz Föderáció volt. Belurusszia és Kazahsztán visszaadták a rakétákat Oo-nak, ahol azokat megsemmisítették. Ukrajna meg megpróbált üzletet csinálni, hiszen az államkassza üres volt és semmilyen forrásuk nem volt a rakéták üzemeltetésére nem még a megsemmisítésére, ami kb 65 milliárd USD tétel volt.
A memorandumot egyébként egyetlen ország sem ratifikálta.

Oroszország hivatalosan tagadta a budapesti memorandum megsértésével kapcsolatos vádakat és alkalmazhatóságát a krími helyzetre, mivel „Oroszország az EBESZ 1994-es budapesti csúcstalálkozóján során nem vállalta, hogy Ukrajna egy részét arra kényszeríti, hogy maradjon az ukrán állam része a helyi lakosság akarata ellenére, és a Budapesti Memorandum rendelkezései nem vonatkoznak a belső politikai vagy társadalmi-gazdasági tényezők működéséből fakadó körülményekre. "

Az orosz külügyminisztérium 2014. április 1-jei nyilatkozatából: „Budapesten a memorandummal egyidejűleg Oroszország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Ukrajna vezetői közös nyilatkozatot fogadtak el, amely többek között megerősítette az agresszív nacionalizmus és sovinizmus növekedésének ellensúlyozására szánt EBESZ-kötelezettségek fontosságát. Teljesen nyilvánvaló, hogy az ukrán fél nem teljesítette ezeket a kötelezettségeit, és sok éven át elfogadta a rendkívül agresszív nacionalizmus növekedését, amely végül a krími lakosság önrendelkezéséhez vezetett az Orosz Föderációhoz való csatlakozással. " Oroszország álláspontja szerint a Budapesti Memorandum és a klasszikus értelmében vett „negatív garanciák” fogalmának csak az a kötelezettsége, hogy ne használjon vagy ne fenyegesse atomfegyverek bevetésével a nem nukleáris államokat, és Oroszországnak ez a kötelezettsége Ukrajnával szemben. „Semmilyen módon nem sértették meg”

Tehát Putyin semmit sem szegett meg, sőt helyesen cselekedett, mivel a puccsisták NATO bázist akartak kialakítani a félszigeten.
Köszönöm a választ. És elnézést mert rátok hivatkoztam.
 
  • Tetszik
Reactions: boki

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://podiji.karpat.in.ua/?p=37854&lang=hu
"Konfliktus alakult ki a Nemzeti Hadtest és a Patrióták az Életért szervezet aktivistái között Kijev központjában
Konfliktus alakult ki szerdán Kijev központjában a nacionalista Nemzeti Hadtest és a baloldali Ellenzéki Platform–Az Életért Párt (OPZZS) Patrióták az Életért tagozatának aktivistái között, ráadásul a rendőrség fegyverekre bukkant az utóbbiak állomáshelyén – adta hírül más források mellett a strana.ua hírportál.
A jelentések szerint szerda délután Andrij Bileckij, a Nemzeti Hadtest vezére tett rendőrségi bejelentést, miszerint paramilitáris szervezetének tagjai a főváros központjában rábukkantak az OPZZS „harci szárnyának”, a Patrióták az Életért szervezet aktivistáinak bázisára, amelyet azonnal blokkoltak. Bileckij azt is közölte, hogy a baloldali fiatal provokátorokat Viktor Medvedcsuk pártvezető és oligarcha parlamenti képviselő bérelte fel pénzért, és szállíttatta Kijevbe a helyzet destabilizálása érdekében.
A csoportosulás helyszínére kiérkező rendőrök – Andrij Kriscsenko kijevi rendőrfőkapitány bejelentése szerint – a Medvedcsuk-féle aktivisták bázisán lőfegyvereket és kézigránátokat találtak és foglaltak le, amelyeket szakértői vizsgálatra továbbítottak. A rendőrség több mint 100 személyt idézett be kihallgatásra az ügyben – közölte a főrendőr."


Ha ez így folytatódik, előbb utóbb vélhetően csak be fogják tiltani Medvedcsuk pártját... Legalábbis a szándék mintha látszana. Kérdés, meg merik e tenni, és ha igen, mikor.
 
K

kamm

Guest
Szerintem itt engedjük el a dolgot...
Lassan 50 leszek,kisöreg.
Akkor en vagyok az oregebb.

Tehat mit is csinaltal a komcsik alatt? Te hoztad fel...
Egy népet gyalázol,alázol...folyamatosan.
Nem, egy orszagot, amelyiknek a koszos, beleletlen csizmaja alatt nyogott fel EWuropa, mikozben meg kessel-villaval sem tudtak rendesen enni, a katonai ugyanugy vegigeroszakoltak a noket fel Europat, mint a nacik elottuk, akik verbe fojtottak az orszagot anno es megszallva tartottak minket 45 evig. Hogy a te nyelvedre leforditsam: aki ezt lebecsuli, az a magyarokat gyalazza meg.
Magukkal az emberekkel nincs problemam, van orosz jobaratom is - ok is elismerik a Szovjetunio undorito mivoltat.


Az a közel 6000 nukleáris töltet ami súlyt és védelmet ad nekik.
Ez zavarja az USA-t...a nukleáris tél lehetősége.
Ugyan, gyerekes zoldseg. Olvass utana: mutually assured desctruction. Amerikaban is sok a habzo szaju orult, persze, de igazabol egyik fel sem akar semmilyen nuklearis konfliktust.

91-től nincs szovjet....miért nem mentetek haza?
Kicsoda? En otthon voltam, oregem, te hangzol ugy, mint aki ottragadt magyar foldon Moszkva helyett. :D
Miért itt akarjátok megvívni a háborútokat?
Kicsodak? Egyre zavarosabb ez a komment...

Alaszka- Kamcsatka viszonylat mindenkinek megfelel....ja hogy a kuki rövid ha a ruszkival kell boxolni egyenesben?
Ne itt Európában tolja a szart uncle sam....
1v1 Alaszka-Kamcsatka.

Valaki erti, mirol beszel? Olyan, mintha mondat kozepen massal kezdett volna beszelgetni. :D
 
K

kamm

Guest
A Memorandum mint a felek számára jogilag kötelező dokumentum státuszának kérdése már az aláírás pillanatában kétségeket ébresztett.
Marmint azugyben, hogy az oroszok megbizhatatlanok, az teny.
Például Leonid Kucsma, aki aláírta, kijelentette, hogy Francois Mitterrand francia elnök, aki Budapesten volt jelen az aláíráskor, annak adott hangot hogy azt nem tartsák majd be.
(Psszt, kis segitseg az orosz kikepzoidnek: tartJak, igy irjak helyesen magyarul.)
Az atomrakéták tulajdonképpen a SZU tulajdona volt, aminek a jogutódja az Orosz Föderáció volt.
Dehogyis. Deklaraltan felosztottak a Szovjetunio keszletet, praktikusan azon az alapon, ahol eppen voltak.

Belurusszia és Kazahsztán visszaadták a rakétákat Oo-nak, ahol azokat megsemmisítették. Ukrajna meg megpróbált üzletet csinálni, hiszen az államkassza üres volt és semmilyen forrásuk nem volt a rakéták üzemeltetésére nem még a megsemmisítésére, ami kb 65 milliárd USD tétel volt.
Ok is kaptak ellentetelezest, de igazabol ez az o szuveren dontesuk volt. Az ukranok nagyon ocska uzletet csinaltak, ha penzt akartak mindossze, mert alig kaptak valamennyit.

A memorandumot egyébként egyetlen ország sem ratifikálta.
Ki ratifikalna es mit? :D Ez egy allamkozi megallapodas, semmit nem kell rajta "ratifikalni", plane nem egy kvazi-diktaturaban, mint Oroszorszag. :)

Oroszország hivatalosan tagadta a budapesti memorandum megsértésével kapcsolatos vádakat és alkalmazhatóságát a krími helyzetre, mivel „Oroszország az EBESZ 1994-es budapesti csúcstalálkozóján során nem vállalta, hogy Ukrajna egy részét arra kényszeríti, hogy maradjon az ukrán állam része a helyi lakosság akarata ellenére, és a Budapesti Memorandum rendelkezései nem vonatkoznak a belső politikai vagy társadalmi-gazdasági tényezők működéséből fakadó körülményekre. "
Ja, hat ez az a nevetseges orosz "erv" - pontosan ezert mondom, hogy soha ne bizz az oroszokban, hazudnak ossze-vissza, az elso adando alkalommal nyiltan megszegnek barmit.

Az orosz külügyminisztérium 2014. április 1-jei nyilatkozatából: „Budapesten a memorandummal egyidejűleg Oroszország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Ukrajna vezetői közös nyilatkozatot fogadtak el, amely többek között megerősítette az agresszív nacionalizmus és sovinizmus növekedésének ellensúlyozására szánt EBESZ-kötelezettségek fontosságát. Teljesen nyilvánvaló, hogy az ukrán fél nem teljesítette ezeket a kötelezettségeit, és sok éven át elfogadta a rendkívül agresszív nacionalizmus növekedését, amely végül a krími lakosság önrendelkezéséhez vezetett az Orosz Föderációhoz való csatlakozással. " Oroszország álláspontja szerint a Budapesti Memorandum és a klasszikus értelmében vett „negatív garanciák” fogalmának csak az a kötelezettsége, hogy ne használjon vagy ne fenyegesse atomfegyverek bevetésével a nem nukleáris államokat, és Oroszországnak ez a kötelezettsége Ukrajnával szemben. „Semmilyen módon nem sértették meg”

Tehát Putyin semmit sem szegett meg, sőt helyesen cselekedett, mivel a puccsisták NATO bázist akartak kialakítani a félszigeten.
Hahah, logikus: semmit nem szegett meg, mert o azt mondja. Erted? Neeem? <gumibot suhan> :D Na ugye, hogy erted! :D
 
  • Tetszik
Reactions: alali77
T

Törölt tag 4082

Guest
Nem, egy orszagot, amelyiknek a koszos, beleletlen csizmaja alatt nyogott fel EWuropa, mikozben meg kessel-villaval sem tudtak rendesen enni
Épp most vagyok benne egy cikkben, ami az élet határaival foglalkozik. Ez am nem fontos. Csak úgy megemlítem, hogy kb 15-20 nevesített orosz tudós van benne, akik lényegi dolgokat adnak olyan "jelentéktelen" területekhez, mint mondjuk endoszimbionta elmélet. Nagyjából 40 évvel megelőzve a nyugati kutatókat. Ezt csak azért mondom, mert ez az orosz szinvonal, és nem az a végtelen lenézés amit nyomsz.

katonai ugyanugy vegigeroszakoltak a noket fel Europat,
Ahogy az amerikaiak is. Ja erről nem beszélünk? Meg arról, ami nem "erőszak" csak na, kenyérért szex.
Meg lehet neked ez is kimaradt :

verbe fojtottak az orszagot
Mégegyszer jelezném, mi vittük nekik a meghívót. A Don-kanyarig.

Ugyan, gyerekes zoldseg. Olvass utana: mutually assured desctruction.
Az orosz hadsereg lesújtó állapotban van. Mondta Mamaj nagykán Kulikovó előtt. Azóta is mindig lesúlytott.
De volt még, csak nem képzelik, hogy 6000 svéd lovag nem tudja magát átvágni 60 000 oroszon. Nem tudta
A többi részre nem reagálok, erre is csak azért, mert nagyon nagyon unom ezt a tömény lenézést amit nyomtok. Persze, az oroszok nem végtelenül erősek, alapvetően nem is legyőzhetetlenek. De a MAD nélkül is messze erősebbek az USAt kivéve kb bárkinél. Talán Kínánál nem messze, csak kicsit.
Ezt marha gyorsan fel kéne fogni a morzsányi agyadban, mert ebből lesz az uszítók sok baromsága, és az újabb Don-kanyar. Csak akkor nem sírni, hogy megint agyonvertek minket.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Jenkiföldről írogat ott már rendesen kimosták az agyát . Egy provokátor.
Akkor hajrá...
Harcoljon az Alaszka- Kamcsatka frontért.
Nyomják fullban az oroszokkal 1v1-ben....
De eddig mindenki megugrott a full contact ruszki háborútól a németeket kivéve...az eredményt ismerjük.....
Ezek a nyomorultak meg a nappalimban akarják legyőzni Putyint.....
Hát nem...
Agyrém amit vizionál.
Diplomácia.
 
K

kamm

Guest
Te hol is élsz "harcos"?
Ez most megint hogyan jon ide? :D Ez nagyon vicces, ez a gyerekes szemelyeskedes, ha nem tudtok konkret valaszt irni. :)

Épp most vagyok benne egy cikkben, ami az élet határaival foglalkozik. Ez am nem fontos. Csak úgy megemlítem, hogy kb 15-20 nevesített orosz tudós van benne, akik lényegi dolgokat adnak olyan "jelentéktelen" területekhez, mint mondjuk endoszimbionta elmélet. Nagyjából 40 évvel megelőzve a nyugati kutatókat. Ezt csak azért mondom, mert ez az orosz szinvonal, és nem az a végtelen lenézés amit nyomsz.
Nem is roluk volt szo, hanem az irastudatlan tomegekrol (akik a csizmat hordtak a leirt kepzetemben.) Elitet mindig konnyu produkalni, de altalanos eletszinvonalat mar sokkal nehezebb, nem is megy nekik tobbszaz eve. Ha megnezed, toluk meg a kinaiak is sikeresebbek ebben.

Ahogy az amerikaiak is. Ja erről nem beszélünk? Meg arról, ami nem "erőszak" csak na, kenyérért szex.
Meg lehet neked ez is kimaradt :
Hogyan jonnek ide az amerikaiak? Nem lattam meg amerikai megszallast Magyarorszagon.
Osszevissza beszeltek.

Mégegyszer jelezném, mi vittük nekik a meghívót. A Don-kanyarig.
Mihez, 45 ev megszallashoz? Teljesen ertelmetlen.

Az orosz hadsereg lesújtó állapotban van. Mondta Mamaj nagykán Kulikovó előtt. Azóta is mindig lesúlytott.
Most akkor lesujto avagy lesulytott (sic!) tisztazzuk - ezek a franya orosz kikepzok... :D

De volt még, csak nem képzelik, hogy 6000 svéd lovag nem tudja magát átvágni 60 000 oroszon. Nem tudta
A többi részre nem reagálok, erre is csak azért, mert nagyon nagyon unom ezt a tömény lenézést amit nyomtok. Persze, az oroszok nem végtelenül erősek, alapvetően nem is legyőzhetetlenek. De a MAD nélkül is messze erősebbek az USAt kivéve kb bárkinél. Talán Kínánál nem messze, csak kicsit.
Ez a "modern, eros orosz hadsereg" kb a technikanal mar megbukik a legtobbszor. A szemelyzetet meg ne is firtassuk.
Van, amiben modernizaltak rendesen, persze, meg nalunk sokkal erosebbek (meg jo), de pl a Fekete-tengeren levo "flottajukat" (kabe egy tucat eszkoz) meg a krimi beavatkozas idejen is az olaszok haditengereszete egyedul is lemosta volna a terkeprol, az amerikai eroket avagy az egyesult NATO erok nelkul, ezt utana tobbszor leirtak.

Ezt marha gyorsan fel kéne fogni a morzsányi agyadban, mert ebből lesz az uszítók sok baromsága, és az újabb Don-kanyar. Csak akkor nem sírni, hogy megint agyonvertek minket.

Mint irtam, engem kisse irrital az oroszimadat, plane egy magyartol - ha valakinek, akkor egy magyarnak sosem szabad az oroszokkal kozoskodnie tobbe. Uzletelni stb lehet veluk, de vedeni, sot, tamogatni oket - azt mar nem. (Ahhoz meg egyenesen muveletlennek kell lenni, hogy valaki 45 ev veres megszallast a Don-kanyarral; akarjon igazolni.)

Jenkiföldről írogat ott már rendesen kimosták az agyát . Egy provokátor.

Hat ez jo. Mi is a provokacio? Hogy eloszlattam par tevhitet? :)
 
  • Tetszik
Reactions: alali77

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Ez most megint hogyan jon ide? :D Ez nagyon vicces, ez a gyerekes szemelyeskedes, ha nem tudtok konkret valaszt irni. :)


Nem is roluk volt szo, hanem az irastudatlan tomegekrol (akik a csizmat hordtak a leirt kepzetemben.) Elitet mindig konnyu produkalni, de altalanos eletszinvonalat mar sokkal nehezebb, nem is megy nekik tobbszaz eve. Ha megnezed, toluk meg a kinaiak is sikeresebbek ebben.


Hogyan jonnek ide az amerikaiak? Nem lattam meg amerikai megszallast Magyarorszagon.
Osszevissza beszeltek.


Mihez, 45 ev megszallashoz? Teljesen ertelmetlen.


Most akkor lesujto avagy lesulytott (sic!) tisztazzuk - ezek a franya orosz kikepzok... :D


Ez a "modern, eros orosz hadsereg" kb a technikanal mar megbukik a legtobbszor. A szemelyzetet meg ne is firtassuk.
Van, amiben modernizaltak rendesen, persze, meg nalunk sokkal erosebbek (meg jo), de pl a Fekete-tengeren levo "flottajukat" (kabe egy tucat eszkoz) meg a krimi beavatkozas idejen is az olaszok haditengereszete egyedul is lemosta volna a terkeprol, az amerikai eroket avagy az egyesult NATO erok nelkul, ezt utana tobbszor leirtak.



Mint irtam, engem kisse irrital az oroszimadat, plane egy magyartol - ha valakinek, akkor egy magyarnak sosem szabad az oroszokkal kozoskodnie tobbe. Uzletelni stb lehet veluk, de vedeni, sot, tamogatni oket - azt mar nem. (Ahhoz meg egyenesen muveletlennek kell lenni, hogy valaki 45 ev veres megszallast a Don-kanyarral; akarjon igazolni.)



Hat ez jo. Mi is a provokacio? Hogy eloszlattam par tevhitet? :)
Lövésed nincs miről beszélsz....
Halált és pusztulást vízionálsz.....nálunk,Európában!
Hát nem!
Vívjátok a háborútokat ,otthon....
Invitáljátok az oroszt saját magatokhoz....
Ismétlem...Alaszka vs Kamcsatka.
(Tele a pelus mi?)
 
T

Törölt tag 4082

Guest
irastudatlan tomegekrol
Hozzak forrást arra, hogy a mighty UK vidéki csapatai az angol wcben próbáltak teát főzni, mert nem tudták mi az? BTW Magyarországon a szovjet rendszer számolta fel lényegében az írástudatlanságot. Tetszik vagy sem, a tények makacs dolgok.
Ennyit a lenézésedről.

Ha megnezed, toluk meg a kinaiak is sikeresebbek ebben.
Jaja, a Szu úgy ölt meg kb 35 millió embert, hogy abból 28 a háborúban halt meg, és kb 18 millió civil a fényes nyugat dicső zászlóshajójának népírtásában halt meg. (Meg még 3 millió hadifogoly is), ezt Mao csak éhenhalasztásban felülmúlta. Ja tényleg megelőzik a kínaiak... btw egyszer ugorj el oda. És lépj ki a turistaösvényről. Aztán visszatérünk erre.


Hogyan jonnek ide az amerikaiak? Nem lattam meg amerikai megszallast Magyarorszagon
Értem, szóval ha egyazon háborúban az Amerikaiak végigerőszakoltak mindenkit, a nőket kétszer, akkor nem tekinthetjúk legalább alaphipotézisnek, hogy ha itt vannak akkor itt is ezt teszik?

Most akkor lesujto avagy lesulytott (sic!) tisztazzuk - ezek a franya orosz kikepzok... :D
Belekössek minden nyelvi hülyeségedbe? Hosszú lesz...

olaszok haditengereszete egyedul is lemosta volna a terkepro
A magyar különleges erők meg a novoszibirszktől 2000 kmre lévő szibériai falu hős rendőrét. Csak sajnos ez minden csak nem az orosz hadsereg. Avagy felteszem a kérdést, mit kezd az olasz flotta az orosz légierő asmjeivel? Ja ugyanazt mint a HMS Hood a Bismark nehézágyuival? Elmerül...


sosem szabad az oroszokkal kozoskodnie tobbe.
Mert?
Kiírtották a lakosságunk felét?
Ja nem az a török. (NATO)
Akkor ellopták az országunk 2/3át
Ő ezek a franciák.
Jaaaa egy vesztes világháborúban megszálltak minket.
Hát igen. Ilyen ez a popszakma. Az I. VHban bezzeg mi nyúltunk be tőlük területeket, amikor veszítettek.
muveletlennek kell lenni, hogy valaki 45 ev veres megszallast a Don-kanyarral; akarjon igazolni.)
Hát a többi megszálló is lehetett volna ennyire véres. Akkor most kb 40 millióan lennénk...
De amúgy nem igazolok semmit. De ha valaki kurvának áll ne sírjon ha megbasszák...