A pénz világa

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Elérhette az ingerküszöböt a "GameStop-akció"...
---
" Találkozik ma Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter az Egyesült Államok felügyeleti vezetőivel, hogy arról egyeztessenek, hogy szükséges-e beavatkozás, amiért a „Reddit-traderek” megnövelték a volatilitást a tőkepiacokon."
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
A horvát alkotmánybíróság elutasította hét horvátországi bank keresetét a svájci frank alapú jelzáloghitelek ügyében, és helyben hagyta a legfelsőbb bíróság döntését, miszerint a pénzintézetek tisztességtelenül alkalmazták az árfolyamzáradékot, és egyoldalúan megváltoztatták a kamatokat, aminek következtében megnőtt a hitelfelvevők törlesztőrészlete - írja az Euronews.

A horvát frankhitelesek még 2012-ben indítottak csoportos keresetet a bankok ellen. Képviselőjük (Franak Egyesület) szerint „akik már átváltották hiteleiket, azoknak még várniuk kell az uniós bíróság döntésére. Viszont az a 70 ezer ember, aki nem váltotta át hitelét, és már törlesztette, az visszaperelheti a kölcsöne 50-80 százalékát.”

A Horvát Bankszövetség igazgatója úgy véli, „az alkotmánybíróság döntése több ponton sérti a bankok alkotmányos jogait, és még vizsgálják a rendelkezésükre álló egyéb jogi eszközöket.”

A horvát pénzügyminiszter úgy nyilatkozott, a hét bank közül hattal megállapodtak, hogy elállnak a nemzetközi választott bíróságon kezdeményezett eljárásoktól.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
"A közösségi tőzsdézésről szóltak az elmúlt napok a tőkepiacokon, kisbefektetők tízezrei beszélnek össze reddites és egyéb fórumokon, hogy együtt harcolva kergessék meg az "ádáz" Wall Street-i shortosokat. Valósággal forrong a levegő, elég egy-egy tüzesebb hangvételű tweet Elon Musktól, és elkezd szárnyalni néhány részvény árfolyama - sőt, nem is feltétlenül csak a részvényeké. Az eredetileg poénnak szánt Dogecoin került nemrég a világ leggazdagabb emberének tweetjei jóvoltából a kisbefektetők célpontjává, elképesztő ralit generálva a kriptodeviza árfolyamában. Ennek apropóján most közelebbről is megnéztük, mit érdemes tudni a mémkutyából kreált kriptóról."
https://www.portfolio.hu/uzlet/2021...bbant-elon-musk-kedvenc-kriptodevizaja-468486
..
kriptosav-430250.png

..

doge-meme-430252.png
 
M

molnibalage

Guest
Ennek az Ír srácnak vannak jó videói,
Ismerem és leálltam a követésével. Én azt érzem, hogy csak ismételgeti önmagát már. Hallgatom, hallgatom tekerés közben. Amit értek, az már uncsi, amit meg nem, akkor ott vagy én vagyok túl buta hozzá vagy nem tudom.

De egyik videónak sincs köze ahhoz a konteós hablatyhoz, amit a fickó dumál.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 846
15 171
113
Ezt a baromságot úgy ahogy van, ideje lenne betiltani, a spekulációs veszélyeken túl kezd iszonyat káros lenni...

Bitcoin Mining Now Uses More Electricity Than Argentina | IFLScience

"The most recent update suggests some mind-boggling statistics – Bitcoin now consumes 121.36 terawatt-hours worth of electricity every single year, a number that is now higher than Argentina’s energy consumption and hot on the heels of Norway. When Bitcoin is classed as a country, it ranks 30th in the world, consuming almost 0.5% of the world’s energy production. "
 
M

molnibalage

Guest
  • a bitcoint nem tudod betiltani, a "szellem már kint van a palackból"
  • a bányászatnak semmi köze a darkwebhez, zsaroláshoz, terrorizmushoz, a bányász gépek a kwh-ból bitcoint termelnek egy bizonyos hatékonysággal, akárki akármit is mond kb lopni kell már az áramot ahhoz, hogy hatékony legyen, de abban igazad van, hogy szörnyen sok energiát használnak a bányászok, de szerintem a probléma nem a bányászat, hanem a módja, ahogy az általuk használt energiát előállítják, a bányászat is gyakorlatilag egyfajta spekulatív befektetés, ami alapjában egy kapitalista dolog, ha nem lép át más határokat
  • persze ugyanezeket a bányász rigeket lehet illegális dolgokra is használni, de ezen az alapon majd minden adatközpontot be lehetne tiltani, aminek van megfelelő teljesítménye, és ne hidd, hogy az "üresjáratban" ott nem fusiznak ugyanúgy bányászattal... pillanatnyilag emberi számítások szerint nem fog érdemben változni a helyzet, vigasztaljon, hogy a top GPU-kra tényleg csak az ultraHC gamereknek meg a bányászoknak van szükségük, átlagembernek jó a másod-harmadikvonalbeli GPU is...
Khöm, ha betiltják a bitcoin-t, mint legális fizetőeszközt, akkor mi lenne?
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Khöm, ha betiltják a bitcoin-t, mint legális fizetőeszközt, akkor mi lenne?
1989 előtt be volt tiltva nálunk is az arany birtoklása, illetve a valuta valutalap tartalmán felül. Szerinted működött?
Amúgy ez a vágyálma minden államnak és banknak, mert marhára púp a hátukra az összes kriptovaluta, ha rajtuk múlna kitörölnék a létezésből...

Amúgy Indiában tervezik betiltani, meglátjuk mi lesz belőle, én nem sok jót jósolok...