[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=19016&lang=hu
"Nagyon sok a belső ellenség Ukrajnában – Kravcsuk
Ukrajnában nagyon sok a belső ellenség, akik az országban élnek, de nem a nép érdekeit szolgálják – jelentette ki Leonyid Kravcsuk volt elnök, a minszki Háromoldalú Összekötő Csoport ukrán küldöttségvezetője egy televíziós műsorban, adta hírül pénteken a korrespondent.net hírportál.
Kravcsuk az 1+1 televízió adásában kérdésre válaszolva, miszerint van-e Ukrajnában „ötödik hadoszlop”, és ez hogyan hat a társadalom egységére, elmondta: nincs jelentősége, hogyan nevezik azokat az embereket, akik Ukrajnában élnek, de nem az érdekeit szolgálják. El kell ismerni, hogy sok ilyen ember van, akik ukrán földön élnek, de nem az ukrán nép érdekeit szolgálják – tette hozzá.
A volt elnök hangsúlyozta,„a Háromoldalú Összekötő Csoport ukrán küldöttségvezetőjeként őszintén mondom, egyszerűen esküszöm: soha nem gondoltam volna, hogy ilyen sok ellenség van Ukrajnán belül.”




A nép ellensége. Mennyi lehet? Az ország legalább négyötöde?

-Nem beszél Ukránul, alig tud Ukránul, otthon nem Ukránul beszél, az interneten nem Ukránul keres, internetezik... Hanem oroszul.
-Nem szereti az Ukrán nyelvet
-Nem lelkesedik Banderáért.
-Lelkesedik Banderáért, de a nagyszülei a Szovjet hadseregben harcoltak.
-....
-Nem a Galíciai területen lakik.
-Magyar, Lengyel, román, Bolgár, Görög...
Kárpátaljai (Olyan hogy Ruszin pedig nem létezik, csak az Ukránt beszéli úgy, hogy ahhoz tolmács kell egy Lvov-inak - tanuljon meg olyan Ukránt beszélni, amit megért egy Galíciai...Különben is, ezen kívül miért beszél mindenki Kárpátalján magyarul meg oroszul)
-Ortodox...
-Orosz irodalmat olvas
-Oroszországban dolgozik
-Családtagja Oroszországban dolgozik
-barátja Oroszországban dolgozik
-Ismer olyat aki Oroszországban dolgozik
-Van orosz állampolgársága (is)
-Van olyan családtagja akinek van orosz állampolgársága (is)
-Van olyan barátja akinek van orosz állampolgársága (is)
-Ismer olyat akinek van orosz állampolgársága (is)
  • Kerekedik Oroszországgal
  • Támogatja a kereskedést Oroszországgal
  • Nem utasítja el a kereskedést Oroszországgal.
-Nézi az Oroszországi TV adókat
- Nézi az Ukrajnai orosz nyelvű adókat
-Ellenzéki TV adókat néz
-Oroszországból visz be könyvet
- Orosz nyelvű könyvet, újságot, képregényt... olvas
-Orosz nyelven ad ki bármit
-Nem támogatja a NATO csatlakozást
- Nem támogatja hogy Oroszország agresszor ország
-Nem támogatja hogy Oroszországtól ne vegyen Ukrajna gázt-
Nem támogatja hogy Amerikától vegyenek (egyébként olykor orosz) gázt
- Szerinte az orosz hadsereg erősebb mint az Ukrán
-Szerinte nem kellene megtámadni DNR/LNR-t, mert megint kikapnak a Nagyon Ukránok
-Azt mondja hogy nem fog szétesni Oroszország
-Azt mondja széteshet Ukrajna
-Szerinte nem nyomorog mindenki a Krímben (meg DNR/LNR-ben)
-Hitelt ad az orosz propagandának, miszerint a Donbassi Ukrán egységek ellátása katasztrofális, nincs alkatrész ellátás...
-Szerinte nem az ég ajándéka az USA Ukrajnának
-...
- Kételkedik...
-...

Irtózatosan paranoiddá, elutasítóvá... váltak

Ez a nép ellensége szöveg tragikomikus. Ukrajnában. Milyen nép?
És ha egy nép (Nagyon Ukránok) ennyire el akar határolódni a többségtől,( oroszok, orosz ajkúak, magyarok, lengyelek...,) akkor nem látja annak a lehetőségét hogy annak a másiknak, a nép ellenségének, az ő kisebbsége lesz az ellenség, tehát ők lesznek a nép ellensége?

Kravcsuk egyébként nem tud eléggé Nagyon Ukrán lenni, ugyanis pár napja egy élő TV adásban beszéltek vele, és összekapcsolták Pushilinnel , és ő szóba állt vele! Ezt azonnal felrótták neki, hogy mert szóba állni közvetlenül DNR elnökével. Ezzel elárulta az Ukrán érdekeket... Kravcsuk!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=19045&lang=hu
"Szankciók foganatosítását rendelte el Viktor Medvedcsuk ellenzéki politikus, pártvezető és felesége, Okszana Marcsenko televíziós műsorvezető ellen terrorizmus finanszírozása címén pénteki ülésén a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) – jelentette be Olekszij Danilov RNBO-titkár a tanácskozás utáni sajtótájékoztatón, adta hírül az rbc.ua hírportál.
Danilov a többi között elmondta, hogy az RNBO-ülésen döntés született szankciók bevezetéséről 6 orosz és 2 ukrán állampolgár ellen a donbászi terrorizmus finanszírozása miatt. A két ukrán állampolgár Viktor Medvedcsuk és felesége, Okszana Marcsenko. Mint jelezte, a szankciók kiterjednek Medvedcsuk teljes vagyonára.
Az RNBO-titkár közölte, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) jelenleg büntetőeljárást folytat terrorizmus finanszírozása ügyében. A szankciókat Medvedcsuk és Marcsenko ellen ennek a cikkelynek az alapján foganatosították – tette hozzá Danilov, megjegyezve, hogy a szankciók 3 évig maradnak érvényben."

https://mandiner.hu/cikk/20210219_szankcio_ala_vettek_egy_putyinhoz_hu_ukran_politikust
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://kiszo.net/2021/02/19/porosenko-megvette-az-egyik-tevecsatornat/
"Porosenko megvette az egyik tévécsatornát
A tévécsatorna megvásárlását az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) február 19-re, péntekre meghirdetett ülésének előestéjén hajtották végre.

Az Európai Szolidaritás ötödik elnöke és vezetője, Petro Porosenko kijelentette, hogy 2021. február 18-án megvette az „Prjamij” elnevezésű ukrán hírcsatornát,...
...Porosenko üzent a jelenlegi államfőnek is, felszólítva: „Volodimir Alekszandrovics, holnap már a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács szankciókat szabhat ki a terrorista Porosenko ellen. De erősen javasolom, alaposan nézze meg, hogyan végezte Janukovics, aki annyira igyekezett bezárni az 5-ös csatornát. Elárulom – rossz vége volt”..."
 

Nero von Schwartz

Well-Known Member
2020. december 16.
445
1 469
93
Hehe...a lengyelek lemondánanak a javunkra arról a néhány faluról amit tolunk kaptak...
Szlovákok prüszkölnének! :D:D:D
Mo. lent is fent is! :D
Az a "néhány falu" majdnem 600 négyzetkilométer, és inkább elvették, mint tőlünk kapták. Ráadásul a lengyelek ennél is többre tartottak igényt Észak-Magyarországból (Árva és Szepes vármegyék további területei), ezért nem ratifikálták a trianoni rendelkezéseket.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://rusvesna.su/news/1613764238
19.02.2021 - 22:50

Alekszej Danyilov az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára nyilatkozata szerint, ezután a Donbassban az Ukrán fegyveres erők minden parancsnoka saját határkörében a helyzet alapján kiadhat tűzparancsot - felülről érkező parancsok nélkül.
Amikor a katonák életét fenyegetik, minden parancsnoknak joga van úgy dönteni, hogy válaszként tüzet nyit. - mondta Danyilov
A katonák életének veszélyeztetése esetén az ilyen döntést azonnal meg kell hozni.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and fip7
T

Törölt tag 2577

Guest
Az a "néhány falu" majdnem 600 négyzetkilométer, és inkább elvették, mint tőlünk kapták. Ráadásul a lengyelek ennél is többre tartottak igényt Észak-Magyarországból (Árva és Szepes vármegyék további területei), ezért nem ratifikálták a trianoni rendelkezéseket.
Ezért nem is értem azt a nagy lengyel-imádatot, ami az elmúlt pár évben megy. Sokszor itt a fórumon is.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ezért nem is értem azt a nagy lengyel-imádatot, ami az elmúlt pár évben megy. Sokszor itt a fórumon is.
Hát talán azért, mert jobb egy szövetséges, vagy legalábbis barátságos nép Európában, mint még egy olyan aki belefojtana az első pohár vízbe.
Meg az átlag lengyel azért viszonylagos szimpátiával tekint ránk. Bár csak 20*30km-es területet vettek volna el tőlünk a környező országok.
 
T

Törölt tag 2577

Guest
Hát talán azért, mert jobb egy szövetséges, vagy legalábbis barátságos nép Európában, mint még egy olyan aki belefojtana az első pohár vízbe.
Meg az átlag lengyel azért viszonylagos szimpátiával tekint ránk. Bár csak 20*30km-es területet vettek volna el tőlünk a környező országok.
Tényleg milyen rendesek! Ők csak keveset raboltak tőlünk. Ilyen egy igazi barát! :D
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 483
24 106
113
A te bajod, ha nem tudod ki a barátod és ki az ellenséged.
Az nem barát aki a "temetésemen" a tolvajok/gyilkosaim között tartja a markát "csak" egy kicsi jussért.
Főleg úgy, hogy a függetlenségük kivívásához mi adtuk a lőszert és fegyvert, amit mellesleg használhattunk volna a saját területeink megvédésére, adhattunk volna a Rongyos Gárdának, ja hát horthy elárulta az irredenta törekvéseinket és ehelyett még a lengyeleket támogatta.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=19016&lang=hu
"Nagyon sok a belső ellenség Ukrajnában – Kravcsuk
Ukrajnában nagyon sok a belső ellenség, akik az országban élnek, de nem a nép érdekeit szolgálják – jelentette ki Leonyid Kravcsuk volt elnök, a minszki Háromoldalú Összekötő Csoport ukrán küldöttségvezetője egy televíziós műsorban, adta hírül pénteken a korrespondent.net hírportál.
Kravcsuk az 1+1 televízió adásában kérdésre válaszolva, miszerint van-e Ukrajnában „ötödik hadoszlop”, és ez hogyan hat a társadalom egységére, elmondta: nincs jelentősége, hogyan nevezik azokat az embereket, akik Ukrajnában élnek, de nem az érdekeit szolgálják. El kell ismerni, hogy sok ilyen ember van, akik ukrán földön élnek, de nem az ukrán nép érdekeit szolgálják – tette hozzá.
A volt elnök hangsúlyozta,„a Háromoldalú Összekötő Csoport ukrán küldöttségvezetőjeként őszintén mondom, egyszerűen esküszöm: soha nem gondoltam volna, hogy ilyen sok ellenség van Ukrajnán belül.”




A nép ellensége. Mennyi lehet? Az ország legalább négyötöde?

-Nem beszél Ukránul, alig tud Ukránul, otthon nem Ukránul beszél, az interneten nem Ukránul keres, internetezik... Hanem oroszul.
-Nem szereti az Ukrán nyelvet
-Nem lelkesedik Banderáért.
-Lelkesedik Banderáért, de a nagyszülei a Szovjet hadseregben harcoltak.
-....
-Nem a Galíciai területen lakik.
-Magyar, Lengyel, román, Bolgár, Görög...
Kárpátaljai (Olyan hogy Ruszin pedig nem létezik, csak az Ukránt beszéli úgy, hogy ahhoz tolmács kell egy Lvov-inak - tanuljon meg olyan Ukránt beszélni, amit megért egy Galíciai...Különben is, ezen kívül miért beszél mindenki Kárpátalján magyarul meg oroszul)
-Ortodox...
-Orosz irodalmat olvas
-Oroszországban dolgozik
-Családtagja Oroszországban dolgozik
-barátja Oroszországban dolgozik
-Ismer olyat aki Oroszországban dolgozik
-Van orosz állampolgársága (is)
-Van olyan családtagja akinek van orosz állampolgársága (is)
-Van olyan barátja akinek van orosz állampolgársága (is)
-Ismer olyat akinek van orosz állampolgársága (is)
  • Kerekedik Oroszországgal
  • Támogatja a kereskedést Oroszországgal
  • Nem utasítja el a kereskedést Oroszországgal.
-Nézi az Oroszországi TV adókat
- Nézi az Ukrajnai orosz nyelvű adókat
-Ellenzéki TV adókat néz
-Oroszországból visz be könyvet
- Orosz nyelvű könyvet, újságot, képregényt... olvas
-Orosz nyelven ad ki bármit
-Nem támogatja a NATO csatlakozást
- Nem támogatja hogy Oroszország agresszor ország
-Nem támogatja hogy Oroszországtól ne vegyen Ukrajna gázt-
Nem támogatja hogy Amerikától vegyenek (egyébként olykor orosz) gázt
- Szerinte az orosz hadsereg erősebb mint az Ukrán
-Szerinte nem kellene megtámadni DNR/LNR-t, mert megint kikapnak a Nagyon Ukránok
-Azt mondja hogy nem fog szétesni Oroszország
-Azt mondja széteshet Ukrajna
-Szerinte nem nyomorog mindenki a Krímben (meg DNR/LNR-ben)
-Hitelt ad az orosz propagandának, miszerint a Donbassi Ukrán egységek ellátása katasztrofális, nincs alkatrész ellátás...
-Szerinte nem az ég ajándéka az USA Ukrajnának
-...
- Kételkedik...
-...

Irtózatosan paranoiddá, elutasítóvá... váltak

Ez a nép ellensége szöveg tragikomikus. Ukrajnában. Milyen nép?
És ha egy nép (Nagyon Ukránok) ennyire el akar határolódni a többségtől,( oroszok, orosz ajkúak, magyarok, lengyelek...,) akkor nem látja annak a lehetőségét hogy annak a másiknak, a nép ellenségének, az ő kisebbsége lesz az ellenség, tehát ők lesznek a nép ellensége?

Kravcsuk egyébként nem tud eléggé Nagyon Ukrán lenni, ugyanis pár napja egy élő TV adásban beszéltek vele, és összekapcsolták Pushilinnel , és ő szóba állt vele! Ezt azonnal felrótták neki, hogy mert szóba állni közvetlenül DNR elnökével. Ezzel elárulta az Ukrán érdekeket... Kravcsuk!

Nagyon jó ez a lista!
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 596
7 674
113
Az nem barát aki a "temetésemen" a tolvajok/gyilkosaim között tartja a markát "csak" egy kicsi jussért.
Főleg úgy, hogy a függetlenségük kivívásához mi adtuk a lőszert és fegyvert, amit mellesleg használhattunk volna a saját területeink megvédésére, adhattunk volna a Rongyos Gárdának, ja hát horthy elárulta az irredenta törekvéseinket és ehelyett még a lengyeleket támogatta.
Ellenséget mindig könnyű találni a múltból, de minek. Ez a gondolkodás mód nem visz előre.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 483
24 106
113
Ellenséget mindig könnyű találni a múltból, de minek. Ez a gondolkodás mód nem visz előre.
A jelenbe is találhatunk egy olyan barátot, aki húzogatja minden ok nélkül (történelmi, vélt sérelmei miatt --> a MÚLTBÓL!) egy nagyhatalom bajszát. Ez a gondolkozás előre viszi őket?
Majd amikor a pofonfáról lehulló gyümölcs alá áll, akkor elvárja majd, hogy nyújtsunk neki segítő kezet mert barátok vagyunk? Az ilyen a való életben még ismerősnek sem kell nekem...
A románokat meg ne is említsem, a történelem a legjobb tanító!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=19128&lang=hu
"Az Egyesült Államok támogatja Ukrajna pénteki döntését a Viktor Medvedcsuk ellenzéki politikai vezető és parlamenti képviselő elleni szankciók bevezetéséről – közölte az USA kijevi nagykövetsége szombaton a Twitteren, adta hírül az rbc.ua hírportál.
A jelentés szerint az amerikai nagykövetség kommentárjában a következőket írta: „támogatjuk Ukrajna erőfeszítéseit saját szuverenitásának és területi integritásának szankciók általi védelmet illetően.” Mint a diplomáciai képviselet emlékeztetett, Medvedcsuk már 2014 óta amerikai szankciók alatt van az ukrán nemzetbiztonság, területi integritás és demokratikus intézmények aláásása miatt..."

http://politic.karpat.in.ua/?p=19131&lang=hu
"Kuleba: Moszkva mindörökre elveszítette Ukrajnát, mert nem tudta megtartani befolyási övezetében...
....Kuleba szerint az orosz agresszió nem tudta elérni stratégiai célját, mert Moszkva nem tudta megtartani Ukrajnát befolyási övezetében, sőt, pont fordítva, mindörökre elveszítette. Hozzátette: Ukrajna ma európai államként fejlődik tovább, közeledve az európai uniós és NATO-tagsághoz. „Az ukrán nép soha nem kérdezte, nem kérdezi, és nem fogja kérdezni senkitől, hogy milyen jövőt válasszon magának” – szögezte le Ukrajna külügyminisztere."
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby