Nos, ezt nem tudom, miből gondolod, mert semelyik ország tapasztalata nem támasztja alá. Izraelben ősszel 3 hetes tavaszihoz hasonló lockdownt vezettek be, ennek ellenére decemberben csúcson volt a járvány.Megint? Mikor tett jó lóra...?
A miniszterelnök akkor tett volna jó lóra, ha szeptemberben nyom egy kemény kéziféket és egy kemény 2-3 hetes lezárás talán megakadályozta volna azt, hogy alig 1,5 hónappal később az legyen ami. Aminek következménye az, hogy most és kb. 6 vagy istentudja hány hónapig kellejen lezárni n+1 szektort.
Nagy lezárással tudod csökkenteni ideiglenesen a virus terjedésének ütemét, de mivel 2-3 hétnél többet nem bír ki a lakosság, ezért csak átmeneti haszna van. Pár hónapos időtartamban, begyűrűzik újra a vírus. Akkor van értelme, ha a kórházi működőképesség fenntartása indokolja.
Az oltás a megoldás, a többi csak időhúzás!!!
Minden kontakt csökkentő intézkedés - GDP-t jelent. Nem igazán értem, mire gondolsz. Max sejtem. 3 hét totális lezárás kipucolja itthonról a vírust és utána éljük a régi életünk. Ez Európában sehol sem működik, max. egy elzárt szigeten. Nagy a tranzit, sok az ingázó, pár hét és visszahurcoljuk a vírust, nem érné meg az a pár hét szabadság azt a gazdasági kárt, amit egy totalis lezárás jelent. Másrészt az embereket is totálisan frusztrálná mibd a nagy zárás, mind a nyitás utáni ismételt korlátozás.De neeeeem, még ott sem hajtottak végre kontakt csökkentő intézkedéséket, aminek a GDP-re a legkevesebb hatása lett volna.
Ezeket komolyan nem értitek vagy mivel inkább a haladó sajtót olvassátok, ami rendesen torzít, ezért nem megy át az üzenet???Szóval ezek után mindenféle ilyesféle milyen lóra tett propival egyik oldal se fárasszon.
Főleg akkor, hogy mekkora önbizalommal mondta Viktor, hogy mennyi idő alatt tudnak beoltani. Mondott milliós számot meg két napot.
Látjuk, ja nem, kurvára nem tudnak...
Elméletben mondta, hogy egy hétvégén több százezer, akár millió embert be tudunk oktani, HA VAN MEGFELELŐ MEENNYISÉGŰ VAKCINA. De mivel ilyen szitu nincs, ez jelenleg elméleti lehetőség, ezért kell több forrásból oltást szerezni.