Járványok, fertőzések (humán)

Megérzés, de az ellenanyag vérteszt erős bizonytalanságot hordoz, azoknál akik átestek a covidon enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen. 1-2 hónap után nincs elég ellenanyag a szerveztükben. Ez alapján feltételezem, hogy nagyobb volt a tavaszi fertőzöttség is, de igy nem kimutatható.
Szerintem meg egy egyszerű titerteszt, és fogalmunk sincs róla, hogy a közepes vagy a gyenge titer eredmény egyáltalán ad-e védelmet, viszont az eredményt kiküldik a totálisan síkhülye betegnek, aki meg lelkesen rohan kirándulni, meg gangelni, mert hehe ott az ellenanyag, őt ne korlátozzák....

Mert amúgy enélkül is tragikus a népek hozzáállása. Ma Szentendrén volt dolgom, és Pomázig tömve volt a hév kirándulókkal. Maszk mondjuk nagyjából volt...

• Tetszik
Reactions: Blitz97
Szerintem meg egy egyszerű titerteszt, és fogalmunk sincs róla, hogy a közepes vagy a gyenge titer eredmény egyáltalán ad-e védelmet, viszont az eredményt kiküldik a totálisan síkhülye betegnek, aki meg lelkesen rohan kirándulni, meg gangelni, mert hehe ott az ellenanyag, őt ne korlátozzák....

Mert amúgy enélkül is tragikus a népek hozzáállása. Ma Szentendrén volt dolgom, és Pomázig tömve volt a hév kirándulókkal. Maszk mondjuk nagyjából volt...
A nejemnek mindkét gyorstesztje negatív lett, pedig már covidos volt. Csak a pcr mutatta ki. Oltás. És kész.

De javaslom ezt a riportot nézzétek meg!

• Tetszik
Reactions: zztop and zeal
Astra tényleg 22% védettséget ad az afrikai mutáns ellen? Ma olvastam, egyelőre nem hiszem el. Full Bulgáriát azzal oltják ...

Astra tényleg 22% védettséget ad az afrikai mutáns ellen? Ma olvastam, egyelőre nem hiszem el. Full Bulgáriát azzal oltják ...
Én is atrazenecat kaptam. :( Egyébként egy elég megkérdőjelezhető teszt alapján jött ki ez a rossz eredmény. Sem a beoltott, sem pedig a kontroll csoportból nem került senki kórházba. Mindkét csoportban csak enyhe esetek fordultak elő.
A többi gyártó meg laborvizsgálatok alapján állitja hogy jó a vakcinájuk a délafrikai variáns ellen.

• Tetszik
Reactions: BJani
424130 fertőzött (+4948)
5282 kórházban (+255)
482 lélegeztetőgépen (+31)
89537 aktív eset (+3049)
319691 gyógyult (+1792)
14902 elhunyt (+107)
563601 (244407) kapott oltást (+42318, +3785)
3632712 mintavétel (+27814)
37658 hatósági házi karanténban (+2355)
bab53c4e6a9561a4fdd75915027a96c7.png
428599 fertőzött (+4469)
5482 kórházban (+200)
524 lélegeztetőgépen (+42)
92497 aktív eset (+2960)
321128 gyógyult (+1437)
14974 elhunyt (+72)
677682 (249499) kapott oltást (+114081, +5092)
3660342 mintavétel (+27630)
33353 hatósági házi karanténban (-4305)
3b102926aea40914a5ddafa6d4ea8cbc.png

Én is atrazenecat kaptam. :( Egyébként egy elég megkérdőjelezhető teszt alapján jött ki ez a rossz eredmény. Sem a beoltott, sem pedig a kontroll csoportból nem került senki kórházba. Mindkét csoportban csak enyhe esetek fordultak elő.
A többi gyártó meg laborvizsgálatok alapján állitja hogy jó a vakcinájuk a délafrikai variáns ellen.
Ebből indultam ki.

• Tetszik
Reactions: Rferi66
Természetesen, nem létező vizsgálatok alapján bármit lehet állítani. - Ez a gond a kínai vakcinával is...!!! :( :( :(
Egyetértek. A kínai kapcsán is papíron elhiszem amit írsz, meg más is, viszont attól még, hogy az EUban, ahol még az uborka görbületét is mérték volna mást hívunk "nincsnek", mint a kínaiaknál.

Emlékeztek a Veréb is madár c. vörös hajú Kabos filmjére?

Abban van egy jelenet amikor a kommunizmusból nyugatra megy és van egy ötlete. Ott helyben dönt a faszi akinek vitte az ötletet. Ezen Kabos (Holló aki maradt itthon, de most átqurta a disszidens ikertesóját és ő jött ki nyugatra, míg a nyugatos itthon ragadt) meglepődik, mert ő a KGST vállalatvezetési vízfejhez van szokva.

Na most ugyanez van, csak fordítva. Lehet, hogy EU mértékkel nem olyan a kínai vakcina, csak mert az EU szabvány szerinti 1001 kötelező szürke patkány helyett csak 1000 szürke és egy fekete patkánnyal végezték ez a kisérleteket, ami így nem érvényes, nincs megfelelő dokumentáció. De ettől még védhez 70+%ban az afrikai mutáns ellen is, az Astra meg nem.

De ez csak akkor derül ki, ha millió számra beoltjuk magunkat valamelyikkel, és meglátjuk melyik mit vált ki: használ v. sem.

• Tetszik
Reactions: enzo
BezzegChile, bezzegSzerbia! :D
"LENGYELORSZÁGBAN AZ OLTÁSI FOLYAMATOT A JÖVŐBEN AZ FOGJA NEHEZÍTENI, HOGY GEOPOLITIKAI ÉS TÖRTÉNELMI OKOK, ILLETVE MÚLTBELI SÉRELMEK MIATT VARSÓ NEM KÍVÁN SEM OROSZ, SEM KÍNAI VAKCINÁT VÁSÁROLNI."

Végük.

Elvileg kiderülne, hogy pl. Merkely hasraütésen kívül alapozta-e valamire azokat a kijelentéseit, hogy a magyar lakosság 40-50%-a átesett a fertőzésen.
Merkely meglehetősen okos, jófej doki.
Volt egy időszak, amikor a háziorvosok tesztre beküldött mintáinak fele pozitív lett. Ezen persze lehetne azt mondani, hogy ja hát mert covid gyanú. Csak nem covid gyanú miatt ment be a nagyobb része még szeptemberben.
Szóval ő felteszem ebből extrapolált. De lehet tévedek. Majd megkérdezem tőle ha arra járok...
(Na jó, megkérem a jó barátom, hogy kérdezze meg, mert én már nem vagyok vele kapcsolatban)
De amúgy még mindig ott tartunk, hogy van egy vírus, ahol nem tudjuk, nincsenek rá objektív vizsgálatok, hogy a gyenge/közepes tünetek egyáltalán létrehoznak-e védettséget, és van egy megoldjukokosba társadalmunk, aki rohanna csapatni a bulikát.
Mert nem a #bélavagyok hastag terjedt tavaly sem...

2 hét leállás országos elégedetlenséget szülne. A hangadók szintjén nincs virus, max. nátha. Ehhez gyávák a kormányok. Arra sincs sajnos garancia, hogy 2 hét elég lenne. Az emberek hozzáállásán múlna, ami mutat némi rizikót. Saját heti tapasztalat. Óvónők sem hordják a maszkot. Gyerekzsúr, farsang szervezése vadidegen gyerekekkel. Oltásra nem regisztrálunk, mert csak sós vizet szúrnak belénk. Stb.

Nem akarok alapból senkinek rosszat, de az ilyen hülyéket ijessze meg rendesen a Covid élesben. Aztán visszajátszanám nekik a mai beszélgetésünk. Rohadt fárasztó ennyi ökörséget látni és hallgatni.

Persze, értem, hogy szerinted ijessze meg őket a covid élesben, de ha "bergamói" helyzet alakul ki, akkor nem ők lesznek a hibásak, hanem a kormány, ezt a kormánynak is tudnia kell. A felelősség rajtuk lesz, ha nem döntenek 2 hét leállásról, és elszabadulnak a dolgok. Csak a vakcina nem fogja most megállítani, ahhoz késő.

428599 fertőzött (+4469)
5482 kórházban (+200)
524 lélegeztetőgépen (+42)
92497 aktív eset (+2960)
321128 gyógyult (+1437)
14974 elhunyt (+72)
677682 (249499) kapott oltást (+114081, +5092)
3660342 mintavétel (+27630)
33353 hatósági házi karanténban (-4305)
3b102926aea40914a5ddafa6d4ea8cbc.png
Mi történik itthon?
Összhasonlitásul Ausztria, ahol a lassú nyitásról vitatkoznak:
Fertözött: 20464, +589 (?)
Kórházban: 1291 +25
ebböl intenziven: 279. +15
Napi teszt: 26838
Pozitivan tesztel összesen eddig: 459440
Oltott 620919
Elhunyt: 8561. +23
Óvatosan kezelném ezeket a dzâmokat, mert vasárnap van és ezert nem biztos, hogy a jelentés hiánytalan.
A hètföi számok jobb képet fognak mutatni.

Akâr naponta tesztelheted magad, ingyen, rövid váróidövel szinte mindenütt.

• Hűha
Reactions: Miskolci Ogre