Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 910
113
Egészségügyi végzettsége van, ergó mindenkinél előbb juthatott az oltáshoz. És itt bukik meg az egész vírusellenes hozzáállása. Neki pénz és hírnév kellett, és ezt megszerezte. Dözsölt fickó aki eladta magát, és aki nem gondolkozott, vagy már a tényekkel szemben is kritikus, mert annyira túlzásba viszi az meg bedőlt neki. (jó sok ilyen ember volt)
Alan Krumwiede. Mennyit is keresett a Fertőzésben a víruson?Mennyi követője is volt? Esküszöm, Gödény megnézte a filmet, és a jövőben fogjuk őt még a Sztárban Sztár zsűrijében is látni, akkora celeb lett, vagy majd Majka helyett ő megy a TV2re.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 205
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 910
113
4595606image.png

4595839tablazat-e1614595867417.png
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 910
113
Ez olyan, mint Karácsony 1,5 milla vakcina követelése, hogy adja oda a kormány, és ő majd a facebookon beoltja a 'pestieket. Oda mondjuk nyilván a kormány sose adná a főpolgármester úrnak, főleg, hogy ha lenne privát vakcinakészlet, jelenleg azt is einstandolná, de ha nem szállítanak ki több milliót, csak 18 ezret, akkor totál felesleges lekötni újabb, fel nem használt milliókat, ha az is max. októberben érkezhetne, amikorra meg lesz elég vakcina annak, akinek még nem jutott és akar oltást.
Most a lélegeztetős kérdés is ugyanez. JELENLEG ezer alatt a létszám aki lélegeztetőn van, és ha jól emlékszem amikor november-decemberben volt a csúcs SE volt 800 ember semmilyen fajta (tehát még a komolyabb asszisztenciát igénylő) lélegeztetőn sem, nemhogy 20k. Olyan ez a szakemberhiány amit követel az ellenzék, mint ha azt mondanánk, hogy biza jönnek majd az ukránok, főleg, ha nem nyeri meg az ellenzék '22ben a választást, mert különben a jövőben továbbra is cseszhetik a hülyeségeik miatt a NATOhoz való bármiféle csatlakozást. Mit lehet erre mondani? Először legyen meg a választás, aztán amikor végre nyernek, ami, ha így folytatják, úgy 2040-44 körül lesz, addigra lesz technika is, persze, ha még lesz Ukrajna ... stb
Viszont biztos vagyok benne, hogy a legjobb vakcinákból fognak újabb csomagot lehívni, orosz v. kínai ellenére is. De kötve hiszem, hogy ettől nőne az oltási hajlandóság. Modernával oltották volna nejem, de nem kaptak. Most nincs oltva, pedig olyan munkát végez. Szerintem, őt is kínaival fogják beoltani, mert az meg van. A Pfizer nagyon rossz hatást ért el azon kollégáinál, akik már átestek a covidon, főleg az idősek szenvedték meg.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Épp ekéztem a másik topikban, hogy hálózati emberke lehet, de ez most érdekes tőle!
Vagy nem is tőle, hanem csak "kimondatják" vele azt a közvélemény számára, amit más nem tehetne meg? :rolleyes:
..
Mindig megdöbbent, hogy bármekkora baromságot írok van rá konteó. Pedig anno egyetem alatt jártunk az ufó találkozókra, és ott nagyon megedzettek...
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: Blitz97 and milagro

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
a katona csillag fordulása új csaták eljövetelét, az ikrek ideje pedig
Valamennyire ráhibáztál. :p:D A "katona csillag", azaz Mars/Arész épp a napokban lép majd az Ikrek jegyébe, s Szent György napjáig abban halad! Egyesült Államokra figyeljünk majd, (esetleg Lengyelországra?)...
OFF
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Na majd kihúzzák ők is a gyufát a magasságos EU-nál!
Ajjajj...!
Vesszéllllybennn az demokrácia Bohémiában is! :D
 

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 413
3 688
113
Aztán a következő nap 7 ezer.
Na, most ezzel megint mit kezdjek?

Az adatok kétnapos csúszásban vannak. A ma megjelent adat a szombati számokat mutatja, ezért van nagyságrendi különbség az oltottak számában, hiszen hétvégén nyilvánvalóan kevesebben dolgoznak. A pénteket nagyon megnyomták viszont.
A szerdán megjelenő (hétfőre vonatkozó) adatokra leszek kíváncsi, hogy ott mennyi lesz az oltottak száma, remélem újra sok 10ezeres számokat olvasunk majd zeal jelentésében.
A holnap megjelenő adatok szerintem még a maihoz lesznek hasonlók.

Egyébként ezért is jó a 7 napos átlagot nézni, mert az kiküszöböli a hétvégék hatásait.
Amúgy szerintem heti 200 ezer első oltottal már elégedettek lehetünk. A kritikus népesség(ből jelentkezők) elég nagy részét be lehet így oltani egy hónapon belül.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 095
26 704
113

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 095
26 704
113
Hamarosan fognak ők is a kínaiaknál kuncsorogni vakcina után. Ha így lesz be fog indulni a dominó elv és egymás után fognak kilincselni a többi "EU-os" ország is a kínaiaknál. Na ha ez beindul akkor fogják benyújtani az EU gyógyszer ügynökségnél az engedélyt. Az EU meg nem fogja elutasítani. Mert abból pofás zakó lenne. De amilyen ...............
Szerintem nem fogják benyújtani soha. Elvi kérdésként kezelhetik az oroszok, hogy nem.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and formosa1
M

molnibalage

Guest
Amúgy szerintem heti 200 ezer első oltottal már elégedettek lehetünk. A kritikus népesség(ből jelentkezők) elég nagy részét be lehet így oltani egy hónapon belül.
A járvány terjedését a modellek szerint ez érdemben nem fogja befolyásolni.
Ezzel a tempóval beoltani a lakosság 3/4-ét 34 hétig tartana. Kb. dupla ennyi heti oltás jelentene valamit középtávon is.
Ha itt tényleg akarunk nyáron még valami gazdasági tevékenységet.

A nagyvezér meg az mondta, hogy két nap alatt be be lehet oltani 1 millió embert is...
 

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 413
3 688
113
A járvány terjedését a modellek szerint ez érdemben nem fogja befolyásolni.

A terjedést valószínűleg nem, de a halálozási %-okat azért javíthatja. Ugye a fiatal népességben azért egy bő nagyságrenddel kevesebb halálozást okoz, mint az idősek/krónikusak között.

A nagyvezér meg az mondta, hogy két nap alatt be be lehet oltani 1 millió embert is...

Azért azt is hozzátette, hogyha van elegendő vakcina... Az a szűk keresztmetszet, mindig is az volt.

(Mellesleg már tavaly nyáron megmondtam, mikor a légi szállítás szűk keresztmetszetéről ment a pánik, hogy a gyártás sokkal szűkebb keresztmetszet lesz, mint a szállítás. És látható is, napi egy A330-nyi vakcinával már kb. most oltva lenne az egész ország... pedig az is semmi a szállítási kapacitást nézve, sokkal többet is tudnánk kezelni/kiállítani.)
 
M

molnibalage

Guest
Kérdés, hogy fog-e egyáltalán ennyi regisztrálni valaha is...
Ha nem, akkor itt nem lesz nyitás sosem. Kötelezővé kell tenni és kész.
Aki meg nem akarja beoltani magát, amikor nincs reális oka, akkor nem kap igazolványt és IJ.
Lehet ostoba fasznak lenni és viselni a következményeit.

A terjedést valószínűleg nem, de a halálozási %-okat azért javíthatja. Ugye a fiatal népességben azért egy bő nagyságrenddel kevesebb halálozást okoz, mint az idősek/krónikusak között.



Azért azt is hozzátette, hogyha van elegendő vakcina... Az a szűk keresztmetszet, mindig is az volt.

(Mellesleg már tavaly nyáron megmondtam, mikor a légi szállítás szűk keresztmetszetéről ment a pánik, hogy a gyártás sokkal szűkebb keresztmetszet lesz, mint a szállítás. És látható is, napi egy A330-nyi vakcinával már kb. most oltva lenne az egész ország... pedig az is semmi a szállítási kapacitást nézve, sokkal többet is tudnánk kezelni/kiállítani.)
Én sem értettem, hogy miféle logisztikai kihívás lesz, amikor a szállítókapacitás az ipar és szórakoztató ipar igénye nélkül kvázi végtelen nagy. Maga a gyártás sem az anyagmozgatás miatt problémás, a gyártósor kapacitása a szűk km.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
na szerbiaban mindig valami erdekes kell hogy legyen.

egy nagytatat, eloszor pfizerrel oltottak be, aztan amikor elment a masodik dozist felvenni, mivel jo haverok a dokival, leultek beszelgetni, kozbe jott a nover, odaadta a vakcinat.

aztan a doki mondja neki hogy, mivel tudja hogy mult evben elkapta a koronat, nyugodt lehet ezzel a vakcinaval, mert kinai es tok jo :D

kinai? hat en pfizert kaptam eloszor... :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:

most nemtudnak mit kezdeni vele, nem erzi jol magat es megfigyelesen van.
 
  • Hűha
Reactions: formosa1

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 152
113
Remélem azért ez a felmondás nem lesz tömeges, mert akkor nyakig fog érni:
 
  • Tetszik
Reactions: bel

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
na szerbiaban mindig valami erdekes kell hogy legyen.

egy nagytatat, eloszor pfizerrel oltottak be, aztan amikor elment a masodik dozist felvenni, mivel jo haverok a dokival, leultek beszelgetni, kozbe jott a nover, odaadta a vakcinat.

aztan a doki mondja neki hogy, mivel tudja hogy mult evben elkapta a koronat, nyugodt lehet ezzel a vakcinaval, mert kinai es tok jo :D

kinai? hat en pfizert kaptam eloszor... :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:

most nemtudnak mit kezdeni vele, nem erzi jol magat es megfigyelesen van.
Franciaországban van ahol lassítani kellett, mert annyian lettek rosszul, mármint a beoltást követően!
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU