Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 712
28 262
113
Viszont az orosz oltottság elég gyenge.

Ők inkább exportra gyártanak.
Hozzánk képest az adatokat ritkábban közlik, legfrissebb is február közepi, kérdés mennyire húztak azóta bele. Mondjuk az is igaz, hogy Európával ellentétben náluk még mindig erősen leszállóágban van a fertőzésszám, ma kicsivel 10 ezer felett regisztráltak új fertőzötteket. Illetve mint a statisztikákból kiderült az eddigi össz megfertőződöttek 90 százaléka (4,27 millióból 3,85) már felgyógyult. Az idézett kollegina a harmadik hullám megjelenését május körülre várja ha addig nem sikerül a kellő mennyiségű oltást beadni. Viszont érdekes, ahogy a felettébb kemény határzár és belső lazítás kombójával milyen szépen meg tudták fogni a terjedést.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 591
11 216
113
Ez az okos ember igazán megnyugtathatta volna a Dél-Afrikai kormányt is, akinek a kísérletei első körben nem KG elméleti eszmefuttatását támasztották alá. De ismét mondom várom azokat a klinikailag igazolt kísérleteknek az eredményeit, ami felmérik a jelenlegi oltóanyagok hatékonyságváltozásait a Dél-Afrikaival szemben. Elvileg már nem is nagyon kell kísérletekre várni, mert Franciaországban most kezdenek tömegesen oltani AZ-val, és ott már rendesen jelen van a Dél-Afrikai variáns. Szemem Franciaországon...
Nekem ezzel a cikkel van néhány problémám. Az egyik az, hogy egy nagyon kis létszámú bázison végezték el (1750 önkéntes), ráadásul döntő többségében egészséges fiatalok voltak (a medián életkor 31 év volt). Súlyos eset pedig nem is fordult elő közöttük, így egészen természetes szerintem, hogy nem tudták megállapítani a súlyos végkifejletre vonatkozó VE értéket.

"A two-dose regimen of ChAdOx1-nCoV19 did not show protection against mild-moderate Covid-19 due to B.1.351 variant, however, VE against severe Covid-19 is undetermined."

Továbbra sem cáfoltad meg, amit állítottam: a kisebb hatékonyság mellett vélhetően a súlyos/halálos kimenetelt képes megelőzni. Ez persze azt is magában hordozza, hogy a vakcinázottak megfertőződhetnek, DE nem halnak bele.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1 and zeal

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Ahogy nézem, kétharmados többség...

Nem lehet kötelezővé tenni valamit, amit az állam nem tud biztosítani. Legalábbis tavaly még ez volt a mantra minden védekezéssel kapcsolatos témakörben.
Ráadásul itt nem arról beszélünk, hogy 10 millióból pár ezren nem akarnak vakcinát(mint a védőoltás-ellenesek esetében), hanem több millióan nem akarnak. Szokták mondani, hogy nem lehet kötelezővé tenni a választásokon való részvételt, mert akkor több millióan megharagszanak.Itt ugyanaz a helyzet. Miért is lehetne valakit kötelezni arra, hogy a saját szervezetébe juttasson valamit, amit nem akar? Nem pár ezer emberről van szó, hanem milliókról!
Aztán ott van az is, hogy hogyan növekedjen az oltási hajlandóság, amikor egyes országok szelektálnak az oltottak között, hogy kinek fogadják el vagy kinek nem az oltási dokumentumot attól függően, hogy melyik oltást kapták. Teljesen nyilvánvaló, hogy épeszű ember nem rohan beoltatni magát a leghamarabb elérhető oltással, ha aztán potenciálisan hoppon marad. A teljes palettát nyilván nem nyomathatja magába senki. Eleve problémás, hogy megosztják a társadalmat az oltottakra és nem-oltottakra.De akkor mekkora hiszti lesz, amikor az oltottak között is felosztások lesznek....
Az oltások közötti variálás se tesz jót az oltás PR-jának, hogy menet közben döntik el, hogy igazából elég 1 adag is, miközben ugyanarról a vakcináról pár nappal előtte írták, hogy lehet, hogy 3 adag kellene az új variánsok miatt. Na most ilyen ellentmondások mellett ne csodálkozzanak, ha az oltási hajlandóság messze van az ideálistól. 1 adag a vírus ellen elég vagy csak a kormányzatnak* elég a feloldáshoz, mint PR-fogáshoz, mert ha egy hét alatt két egymásnak ellentmondó információ jelenik meg az problémás.

*És itt nem kifejezetten a magyarra gondolok, hanem úgy általánosságban megfigyelhető jelenség, hogy egyik-másik országban, mint gyöngytyúk a takonyra, úgy ugrottak rá arra, hogy igazából 1 is elég lehet a megelőző hírekkel szembemenve.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Várandós nők Pfizer/BioNTech vakcinával való oltása után az újszülöttek vérében SARS-CoV-2 elleni antitesteket mutattak ki
Az első, még lektorálatlan közlemény erről 2021. február 5-én jelent meg a Medrxiv-en, nevezetesen, hogy az influenza és a TdaP oltáshoz hasonlóan egy COVID-19-ben korábban nem megbetegedett, és a szülés előtt 3 héttel egyetlen Pfizer/BioNTech oltást kapó várandós nő egészséges újszülöttének köldökzsinór vérében IgG antitesteket mutattak ki a SARS-CoV-2 S-fehérjéje ellen (1).
Február 27-én ugyanerről számolt be egy immunológus orvosnő, aki 2020. 12. 17-én kapta meg az első, majd 2021 01. 07-én a második oltását, és 2021. 02. 25-én életet adott egészséges kisbabájának. Újszülöttének vonatkozó adatait ki is posztolta (lásd a lépen (2).
Hivatkozás:
1. Gilbert, P.; Rudnick, Ch.: Newborn Antibodies to SARS-CoV-2 detected in cord blood after maternal vaccination. https://www.medrxiv.org/.../2021.02.03.21250579v1.full.pdf
2. https://www.facebook.com/wkallergy
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 134
92 373
113
Bocs, de ez mosolyogtató érvelés. Ha a béka segge alatti oltási tempód van, akkor könnyű emelkedni.
Az sem érdekel senkit, ha Európában a legmagasabb, ha az is a semmire elég. :(
Nem a béka segge alatti oltási tempó emelkedett! Lakosságarányosan nálunk oltottak a legtöbb embert az Unión belül a múlt héten. Az átoltottság összeségében is az elején vagyunk. Látszik, hogy az Uniós oltási stratégia elhibázott, túlpolitizált. A szerbek a kezdetektől, mind Nyugatról
mind Keletről vettek. Mi másfél hónap késéssel, de követjük őket.





orsz%C3%A1gos%20lista%20magyar%20cikkbe.png
 

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 425
3 741
113
. A szerbek a kezdetektől, mind Nyugatról
mind Keletről vettek. Mi másfél hónap késéssel, de követjük őket.
Ráadásul, ha ők a mostani tempójukat nem fokozzák, akkor egy hét múlva már csak max 3 hét lemaradásunk lesz...

Húsvét környékére tényleg az lehet a fő probléma, hogy a regisztráltak jelenleg alacsony számát hogyan lehet megturbózni. Mert valahogy nagyon megkéne!
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 561
8 990
113
Nyugi, Szlovákia pár héten belül megelőz minket, nyárra meg leesünk a középmezőnybe.
Halálozások meg nagyrészt az álhírterjesztők lelkén szárad, most megint megyünk felfele mert csak végső stádiumban kerülnek az emberek orvoshoz...
Belgiumban is az ellenzéki szarrágás következménye a rengeteg halott, ahogy Szlovákiában is rendszeres balhék vannak abból, hogy baloldali politkusok maszk nélkül mászkálnak és oltás ellen uszítanak...

Konteózásban meg azt szeretem, hogy megint a gonosz hatalom hamisítja a statisztikát és a komplett orvostársadalom asszisztál hozzá...

Lehet találgatni, hogy Szlovákia megelőz-e minket - ami amúgy nem válószínű - de nem is lényeges. A magyar halottakat az nem hozza vissza. Lehet hogy más országban az ellenzék volt felelőtlen, Magyarországon ez ugye pont fordítva történt. Az elejétől fogva maszk nélkül mutatkoztak a kormány emberei, buliztak nyáron - amin össze is fertőzték egymást, tömegrendezvényeket tartanak, kaszinókat nyitva tartják, rossz példát mutattak, Kakadu konkrétan egy országba is exportálta a fertőzést és még lehetne sorolni. És még a vakcinákkal kapcsolatban is elbizonytalanították az embereket. Az meg hogy a tesztelések számát mesterségesen alacsonyan tartják az meg már nagyon más mint puszta felelőtlenség.
Konteózással nem foglalkozom, meghagyom azoknak akik hisznek a Soros-tervben. A halottak összesített számát egyébként az orvosok nagy része nem is tudhatja, nem az a dolguk, viszont volt megjegyzés tőlük, hogy eltérés lehet a valós számok és a lejelentettek között. Eleve ugye a kormány bizonyítottan manipulál a statisztikákkal, miért ne tenné épp ennél? Még a Központi Statisztika Hamisító adatai is több halottat mutatnak, mint amennyit a kormány hivatalos járványadatai mutatnak.

.....csak kérdezem,volt már valaha itt esetleg ezen az oldalon olyan ,hogy megdicsérted volna a magyarokat?.....A belgák nem hazudnak...magyarok igen....vagy esetleg nálunk azért van ennyi halott,mert itt nem hazudnak?....Mond meg őszintén mi jó ebben neked,hogy ebben az országban mindent úgy állítasz be,mintha ha a középkorban lennénk és kb egy Adolf Sztálin nevezetű egyén lenne az ország élén....Ennyire nem lehet szarul látni a helyzetet...Legyen kritikád,de ne csak ebből állj ,hogy minden szar,meg minden keleti hulladék.

A belgák fogalmam sincs hogy hazudnak-e, nem hinném hogy tennék. Nem is én hoztam fel őket, nem is jellemeztem őket. A magyarokról meg szinte csak jókat szoktam írni, még itt is volt belőle problémám. Negatív kritika a kormányt szokta érni tőlem, de hát ők szinte mindent elcsesztek amihez eddig hozzáértek, nehéz pozitív dolgot találni velük kapcsolatban. Eleve ugye itt van a járvány. Még a csútiék szerint is két dolog jellemzi a járványkezelést, a halottak száma és a megmentett munkahelyek száma. Na épp e kettőben teljesít az ország különösen rosszul.

Ebben pont nagyot tévedsz!
Magyarországot népességarányosan az egyik legkisebb emberveszteség érte a környező országok közül, csak Ukrajna van előttünk! Hajszállal ráadásul.
Fentebb, kigyűjtve az adatokat, írtam erről egy elemzést. Ha valaki hiteles ebben, akkor azok mi vagyunk!

Csak a csehek és a szlovénok vannak előttünk. Hacsak nem rosszabbak a valós magyar adatok, mint amit ismerünk. Amire van esély, mégha te mást is láttál bele az adatokba.

Legyen itt is.

Ha elegen jelentkeznek önként oltásra, akkor nem kell erőltetni a kötelezőt. Egyelőre most még az önkénteseket se tudják beoltani. A kötelező oltás olyan területeken érdemes meggondolni, mint egészségügy, szociális rendszer stb, ahol az oltás elmaradása túl nagy kockázatot hordoz.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Lehet találgatni, hogy Szlovákia megelőz-e minket - ami amúgy nem válószínű - de nem is lényeges. A magyar halottakat az nem hozza vissza. Lehet hogy más országban az ellenzék volt felelőtlen, Magyarországon ez ugye pont fordítva történt.

Ezért van ilyen posvány politikai "elitünk", az átlag szavazó emlékezete 2 napra terjed, abból is csak a propagandára emlékszik.
Drágáink mást se csináltak az elmúlt hónapokban csak uszítottak oltás ellen, most meg kinyitnák az éttermeket, kocsmákat...




Amúgy 2009-ben a sokkal enyhébb madárinfluenza ellen is ugyanilyen kipróbálatlan oltást akartak beadatni nekünk, amiről csak évekkel később hozták nyilvánosságra, hogy súlyos idegrendszeri gyulladást, "Guillain-Barre szindrómát" okozhat... Na ennyit ér az uniós bevizsgálás meg a nyugati vakcina...




 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 476
10 016
113
Amúgy 2009-ben a sokkal enyhébb madárinfluenza ellen is ugyanilyen kipróbálatlan oltást akartak beadatni nekünk, amiről csak évekkel később hozták nyilvánosságra, hogy súlyos idegrendszeri gyulladást, "Guillain-Barre szindrómát" okozhat... Na ennyit ér az uniós bevizsgálás.
Guillan-Barre-t nemcsak védőoltás, hanem akármilyen vírusfertőzés okozhat.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Guillan-Barre-t nemcsak védőoltás, hanem akármilyen vírusfertőzés okozhat.

Itt inkább a hangsúly, hogy aki most oltás ellen kampányol az anno 6 millió vakcinát vett (aminek végül a felét se adták be), egy olyan vírus ellen ami sokkal enyhébb volt és még az ilyen (úgy látszik egyértelmű) mellékhatásokat is elhallgatták, mert "biztonságos".
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 485
27 890
113
Itt inkább a hangsúly, hogy aki most oltás ellen kampányol az anno 6 millió vakcinát vett (aminek végül a felét se adták be), egy olyan vírus ellen ami sokkal enyhébb volt és még az ilyen (úgy látszik egyértelmű) mellékhatásokat is elhallgatták, mert "biztonságos".
Megjegyzem egyébként, hogy a jelentős magyarországi oltásszkepticizmusért anno a gyurcsány influenzaoltás zavaros korrupciós ógye és kétes eredetű vakcinája a leginkább felelős!
 
W

Wilson

Guest
Megjegyzem egyébként, hogy a jelentős magyarországi oltásszkepticizmusért anno a gyurcsány influenzaoltás zavaros korrupciós ógye és kétes eredetű vakcinája a leginkább felelős!
Azért a mostani kormány is sokat tett a magyarok oltásellenességének fenntartásában amikor a mindenhez is értő külügyminiszterunk is befolyt az oltás engedélyezésébe.
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 549
5 203
113
Megjegyzem egyébként, hogy a jelentős magyarországi oltásszkepticizmusért anno a gyurcsány influenzaoltás zavaros korrupciós ógye és kétes eredetű vakcinája a leginkább felelős!
Szerinted erre emlékszik még valaki? Nálad még mindig az "elmúlt 8 év" van?

Arról viszont mindenki hallott, hogy nem a gyógyszerészeti intézet, hanem a külügyminiszter engedélyezi a keleti vakcinákat.