Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
  • Érdekes módon ezt nem narancsos bandára lehet alkalmazni, de a ner lovagokra nem? Nahát...
  • Mit nem követett el ki?
  • Kevés dolog van, amit jobban utálok a komcsiknál. Az említett ember nevét meg szigorúan kisbetűvel írom.
Másegyéb?
Szavazókat tolvajnak hívni kommunista tempó.
Másegyéb mr. mindenki felett állok legokosabb vagyok flegma úr?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 060
83 279
113
Például azért kellene szerintem minél előbb beoltani őket, hogy ne egy halom - bocsánat a kifejezésért - hülye gyerek hagyja el az iskolákat. Egy alsós gyereket szerintem kb. lehetetlen normálisan megtanítani az alapokra, de a hatékony oktatás még a középiskolákban is probléma. Majd egy-két év múlva pedig lesnek minden középiskolában és egyetemen, hogy a bejövő évfolyam még hülyébb, mint az lenni szokott.
No, nem a tanár miatt lesz okos vagy hülye a gyerek. Ezt a mítoszt talán 100 éve még el lehetett hinni, de most ez már nem igaz.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 060
83 279
113
Eddig egy Mezőkövesdnyi ember halt meg, remek, pedig mindnek jutott volna lélegeztető gép...
De ami fontosabb, a Mezőkövesd az NB1 egyik meghatátozó tagja lett mára, így Viktor is tudja hogy merre van.
Jól állunk, no!
Buta LyobbikosDékásMomentumos vagy.

Van egy halálos vírus, amire papíron van oltás, de nincs elég, köszönhetően, hogy minden ország sorban áll, és nincs MÉG elég mindenkinek akinek kell, és igen, Viktor miatt hal meg Pista bácsi, aki dohányzott egész életében, nem a cigi miatt, ami szétqurta évtizedeken át az egész tüdejét.

Még fél év, és építhetsz atomerőművet napelemekből, mint a buta f.sz Fegyőr!
 
W

Wilson

Guest
A székházügy már régen is hazugság volt, de a balos média túlsúly miatt ez maradt meg a fejekben, pedig kitalálhatod, hogy melyik pártnak van még mindig meg az eredeti székháza...
Nem szándékszom nagyon belefolyni a belpolba de a székházugy nem volt hazugság ahogyan a hosszúbájtok éjszakája sem a Fidesz abszolút nem az gáncsnélkuli lovag ahogy megpróbálod beállítani és mielőtt jönne a szokásos elmúlt 8 év és Gyurcsány igen ők is követtek el disznóságokat.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Kérlek fejtsd ki, hogy a BKV munkatársai hol szartak a járványügyi helyzetre.
BKV-t nem tudom, de a volanbusz-nál pl. a soförök 2/3-a nem húzza az orrára a maszkot, vagy még rosszabb az állán hordja. Továbbá, maszk nélküli utassal (ismerőse) beszélget egész út alatt kb. 1m távolságban ahol utasnak utazni tilos lenne.
A többit nem tudom. De ez pl. a buszsofőrös részt elég jól megindokolja.
 
W

Wilson

Guest
No, nem a tanár miatt lesz okos vagy hülye a gyerek. Ezt a mítoszt talán 100 éve még el lehetett hinni, de most ez már nem igaz.
Azért ez azért nagyon nincs így saját személyes tapasztalataim alapján a tanár személye/személyisége nagyon is fontos, a gyerek a tanulás minősége/szeretete szempontjából.
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97

Madár Fokker

Well-Known Member
2017. december 17.
506
1 393
93
A szülők vannak a frontvonalban. Ma pl. 7:40kor odaültem a gyerek miatt a Kréta elé, és 45 percig semmi se történt, aztán a tanár rájött, hogyan kell elindítani a digitális órát, és kemény 8an be tudtunk lépni. Utána fent volt 12 gyerek egy másik órán, további 2 órát qurtam el az életemből a tanári balfaszkodásra, majd kiléptünk, mert hiányzott a tanár. :D Pedig előtte facebookon megbeszéltük, hogy 10 percig ha nincs semmi, skype v. mess. A tanár beírni képtelen volt fbra, hogy akkor most mit fog csinálni. Pedig tavaly olyan remekül működött minden. Remek dirink volt, agilis tanárjaink. Idén ellenzéki balfék került pozícióba a suliban, erőlteti azt, ami nem működik, és máris minden remekül nem működik. :D
Minden bizonnyal az ellenzéki igazgató miatt szar a Kréta és balfék a tanárotok.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 060
83 279
113
Apám testvére fiának (apám keresztfia) volt felesége (igen, nem basztam el) jelenleg lélegeztetőn van. Nem tudom milyen fajtán, lényegtelen. Hatalmas dohányos és vírustagadó volt március elejéig. Mindkét fia egészségügyben. A menye is onnan ment el szülni. Hiába mondták neki, hogy anyu(ka), nem kellene, ez komoly, nevetett. Mesélte az egyik fia (hozzájuk került be), hogy az intenzíven könyörgött, hogy nem akar meghalni, mentsék meg, most már elhiszi, hogy ez nem az, amit gondolt a vírusról. Ma még nem beszéltem velük, de ...

Amíg kórházba nem kerül, sokan fel se fogják mi ez. Utána pedig, ha meggyógyult, vagy a családnál elmúlik a gyászidőszak, eltemetik a rokont, szinte azonnal megy a felelős keresés, vagy a hibáztatás, vagy a szokásos sületlenségek, de a lényeg, hogy azt mindig O1G személyében találják meg.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Nem szándékszom nagyon belefolyni a belpolba de a székházugy nem volt hazugság ahogyan a hosszúbájtok éjszakája sem a Fidesz abszolút nem az gáncsnélkuli lovag ahogy megpróbálod beállítani és mielőtt jönne a szokásos elmúlt 8 év és Gyurcsány igen ők is követtek el disznóságokat.
Nem menti fel a fideszt a bűnei alól senki, a legfőbb gond viszont az, hogy a másik oldal a saját mocsokságait is a fideszre keni, meg azokat is amikről az országon belül senki sem tehet. Még a saját nyomorát is sokan a kormányra kenik, hogy pl.: nem fizet neki a multi főnöke eleget. De akármilyen kormány is jöjjön, a saját életviteléből fakadó problémákat egyik sem fogja orvosolni, mert nem is az a dolga a kormánynak. Ezt nem értik meg, hanem inkább mocskos kormányoznak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 060
83 279
113
Minden bizonnyal az ellenzéki igazgató miatt szar a Kréta és balfék a tanárotok.
Nyilvánvalóan nem, de ő az a fasz aki x nap után is erőlteti, nem pedig sokkal egyszerűbb megoldásként azt csináljuk ami tavaly még működött! Remélem érted, hogy miért írtam amit írtam. A tanárok csinálnák másképpen, a diri nem engedi. Nagyon akarta a pozíciót, de életképtelen, mint a full magyar ellenzék bármire.
 
  • Vicces
Reactions: formosa1

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 034
32 477
113
Na kiegészítettem még a listát akkor néhány további európai országgal, ezek; Albánia, Hollandia, Egyesült Királyság, Olaszország, Oroszország, Németország, Franciaország, valamint a velünk nagyjából egy súlycsoportban lévő Svédország, Portugália, Görögország és Belgium.
..
Várom még, hogy kijöjjön Spanyolország, Csehország és Fehéroroszország adata. A többi kisebb országot egyelőre nem soroltam be, kivéve Albániát, amely feltűnt, mint abszolút negatív rekorder! Szomorú rekorderek mind az elszenvedett népességarányos emberveszteségben, mind abban, hogy vélhetően mennyire is érinthette őket a járvány ahhoz képest, amit a külvilág felé mutattak. Közel ötödét vallhatták ugyanis csak be a tényleges számaiknak! A legnagyobb sunnyogást egyébként az oroszok adták elő, ahol több mint ötszörös az eltérés!
..
A lista legvégén egyelőre, ki más lenne, mint Németország. A germánok még ebben is kiugróan jól teljesítettek, annak ellenére, hogy egy nagy népsűrűségű ország! Arányaiban majdnem negyed akkora veszteség érte csak őket emberéletben, mint a szomszédos Lengyelországot, vagy Olaszországot, de a nagy rivális gallokhoz képest is „dupla olyan jók”, ha lehet így fogalmazni! Ukrajna, mint kevésbé sűrűn lakott ország is igen jól áll!
..
Ugyanakkor minden ellenkező híreszteléssel szemben az is látható, hogy Magyarországot ilyen-olyan okoknál fogva, de szintén kevésbé tizedelte meg a koronavírus járvány első éve! Románokkal összevetve például fele akkora mértékben sem! Köszönet még egyszer az orvosainknak, egészségügyeseinknek!
A bővített lista tehát a koronavírus okozta "pusztítás" sorrendjében:
..
1. Albánia
21.800 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
27.600 – a 2020-as esztendő
változás: +26.6% o_O
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +5.800
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +1.181
eltérés iránya és mértéke: +491% :eek:
------
2. Lengyelország
403.700 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
476.700 – a 2020-as esztendő
változás: +18.1% o_O
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +73.000
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +28.554
eltérés iránya és mértéke: +256%
------
3. Olaszország
633.000 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
746.100 – a 2020-as esztendő
változás: +17.9%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +113.100
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +74.159
eltérés iránya és mértéke: +153%
------
4. Szlovénia
20.300 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
23.900 – a 2020-as esztendő
változás: +17.7%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +3.600
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +2.704
eltérés iránya és mértéke: +133%
------
5. Belgium
109.300 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
127.100 – a 2020-as esztendő
változás: +16.3%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +17.800
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +19.441
eltérés iránya és mértéke: -92%
(A koronavírusos halálozáshoz képest nyolc százalékkal kisebb "összhalálozási érték".)
------
6. Oroszország
1.836.100 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
2.124.500 – a 2020-as esztendő
változás: +15.7%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +288.400
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +57.019
eltérés iránya és mértéke: +506% :eek: :confused:
------
7. Egyesült Királyság
605.900 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
695.800 – a 2020-as esztendő
változás: +14.8%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +89.900
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +73.512
eltérés iránya és mértéke: +122%
------
8. Románia
259.100 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
296.700 – a 2020-as esztendő
változás: +14.5%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +37.600
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +15.767
eltérés iránya és mértéke: +238%
------
9. Szerbia
101.900 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
114.900 – a 2020-as esztendő
változás: +12.8%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +13.000
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +3.211
eltérés iránya és mértéke: +405% :eek:
------
10. Hollandia
151.100 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
168.500 – a 2020-as esztendő
változás: +11.5%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +17.400
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +11.212
eltérés iránya és mértéke: +155%
------
11. Portugália
111.300 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
123.400 – a 2020-as esztendő
változás: +10.9%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +12.100
Korovavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +6.906
eltérés iránya és mértéke: +175%
------
12. Szlovákia
53.400 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
59.000 – a 2020-as esztendő
változás: +10.5%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +5.600
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +2.250 & 569 = 2.819
eltérés iránya és mértéke: +199%
------
13. Franciaország
592.700 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
654.100 – a 2020-as esztendő
változás: +10.4%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +61.400
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +64.632
eltérés iránya és mértéke: -95%
(Érdekes, hogy a franciáknál kevesebb a többlethalálozás, mint ahányan életüket vesztették a koronavírus miatt! Lehet az oka a számítási mód különbözősége, de akár a lezárások hatása is megmutatkozhatott oly módon, hogy ezek az intézkedések lecsökkenthették az egyéb halálozáshoz vezető okokat! Esetleg munkahelyi stressz, utazás miatti balesetek?)
------
14. Ausztria
82.800 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
90.500 – a 2020-as esztendő
változás: +9.3%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +7.700
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +6.222
eltérés iránya és mértéke: +124%
------
15. Horvátország
52.400 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
56.700 – a 2020-as esztendő
változás: +8.2%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +4.300
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +3.920
eltérés iránya és mértéke: +110%
------
16. Görögország
122.100 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
131.800 – a 2020-as esztendő
változás: +7.9%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +9.700
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +4.838
eltérés iránya és mértéke: +200%
------
17. Svédország
91.000 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
98.100 – a 2020-as esztendő
változás: +7.8%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +7.100
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +9.818
eltérés iránya és mértéke: -72% o_O
(Jóval kevesebb a többlethalálozás, mint ahányan életüket vesztették a kimutatás szerint koronavírusban, hasonlóan Franciaországhoz! Svédország ugye az az ország, ahol 2020-ban szinte semmilyen karantén/lezárás nem volt, gyakorlatilag mehetett minden a megszokott kerékvágásban.)
------
18. Magyarország
129.800 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
139.500 – a 2020-as esztendő
változás: +7.5%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +9.700
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +9.537
eltérés iránya és mértéke: +102%
------
19. Ukrajna
581.600 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
616.800 – a 2020-as esztendő
változás: +6.1%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +35.200
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +18.533
eltérés iránya és mértéke: +190%
------
20. Németország
934.400 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
982.500 – a 2020-as esztendő
változás: +5.1%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +48.100
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +33.071
eltérés iránya és mértéke: +145%

Az eltérést szerintem nem így kellene megadni, hanem a 100% feletti részt.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 060
83 279
113
Nem menti fel a fideszt a bűnei alól senki, a legfőbb gond viszont az, hogy a másik oldal a saját mocsokságait is a fideszre keni, meg azokat is amikről az országon belül senki sem tehet. Még a saját nyomorát is sokan a kormányra kenik, hogy pl.: nem fizet neki a multi főnöke eleget. De akármilyen kormány is jöjjön, a saját életviteléből fakadó problémákat egyik sem fogja orvosolni, mert nem is az a dolga a kormánynak. Ezt nem értik meg, hanem inkább mocskos kormányoznak.
Csak azt el fogják felejteni, és visszafelé fognak mutogatni, egészen addig, míg a gatyájuk rá nem megy a kedvenceikre, utána megsértődnek, és nem mennek el szavazni, vagy ha igen, keresnek egy korábban nem ismert alakulatot, amitől majd a megváltást várják, pedig azokat azok küldték, hogy egybe tartsák a tábort, akikre már számukra is ciki lenne szavazni, annyira BALfaszok. Aztán ez 12-16 évenként ismét bizalmat adnak a régieknek új ruhában, és minden kezdődik elölről ...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 060
83 279
113
Apám testvére fiának (apám keresztfia) volt felesége (igen, nem basztam el) jelenleg lélegeztetőn van. Nem tudom milyen fajtán, lényegtelen. Hatalmas dohányos és vírustagadó volt március elejéig. Mindkét fia egészségügyben. A menye is onnan ment el szülni. Hiába mondták neki, hogy anyu(ka), nem kellene, ez komoly, nevetett. Mesélte az egyik fia (hozzájuk került be), hogy az intenzíven könyörgött, hogy nem akar meghalni, mentsék meg, most már elhiszi, hogy ez nem az, amit gondolt a vírusról. Ma még nem beszéltem velük, de ...

Amíg kórházba nem kerül, sokan fel se fogják mi ez. Utána pedig, ha meggyógyult, vagy a családnál elmúlik a gyászidőszak, eltemetik a rokont, szinte azonnal megy a felelős keresés, vagy a hibáztatás, vagy a szokásos sületlenségek, de a lényeg, hogy azt mindig O1G személyében találják meg.
Az oltástagadást már nem is mondom. Pedig 60 éves, és már rég megkapta volna legalább a ruszkit!
 
W

Wilson

Guest
Nyilvánvalóan nem, de ő az a fasz aki x nap után is erőlteti, nem pedig sokkal egyszerűbb megoldásként azt csináljuk ami tavaly még működött! Remélem érted, hogy miért írtam amit írtam. A tanárok csinálnák másképpen, a diri nem engedi. Nagyon akarta a pozíciót, de életképtelen, mint a full magyar ellenzék bármire.

Nem a diri erőlteti hanem ez a központi utasítás Debrecenben is ezzel szembesülnek az intézményvezetők és a tanárok.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 689
14 722
113
Na kiegészítettem még a listát akkor néhány további európai országgal, ezek; Albánia, Hollandia, Egyesült Királyság, Olaszország, Oroszország, Németország, Franciaország, valamint a velünk nagyjából egy súlycsoportban lévő Svédország, Portugália, Görögország és Belgium.
..
Várom még, hogy kijöjjön Spanyolország, Csehország és Fehéroroszország adata. A többi kisebb országot egyelőre nem soroltam be, kivéve Albániát, amely feltűnt, mint abszolút negatív rekorder! Szomorú rekorderek mind az elszenvedett népességarányos emberveszteségben, mind abban, hogy vélhetően mennyire is érinthette őket a járvány ahhoz képest, amit a külvilág felé mutattak. Közel ötödét vallhatták ugyanis csak be a tényleges számaiknak! A legnagyobb sunnyogást egyébként az oroszok adták elő, ahol több mint ötszörös az eltérés!
..
A lista legvégén egyelőre, ki más lenne, mint Németország. A germánok még ebben is kiugróan jól teljesítettek, annak ellenére, hogy egy nagy népsűrűségű ország! Arányaiban majdnem negyed akkora veszteség érte csak őket emberéletben, mint a szomszédos Lengyelországot, vagy Olaszországot, de a nagy rivális gallokhoz képest is „dupla olyan jók”, ha lehet így fogalmazni! Ukrajna, mint kevésbé sűrűn lakott ország is igen jól áll!
..
Ugyanakkor minden ellenkező híreszteléssel szemben az is látható, hogy Magyarországot ilyen-olyan okoknál fogva, de szintén kevésbé tizedelte meg a koronavírus járvány első éve! Románokkal összevetve például fele akkora mértékben sem! Köszönet még egyszer az orvosainknak, egészségügyeseinknek!
A bővített lista tehát a koronavírus okozta "pusztítás" sorrendjében:
..
1. Albánia
21.800 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
27.600 – a 2020-as esztendő
változás: +26.6% o_O
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +5.800
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +1.181
eltérés iránya és mértéke: +491% :eek:
------
2. Lengyelország
403.700 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
476.700 – a 2020-as esztendő
változás: +18.1% o_O
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +73.000
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +28.554
eltérés iránya és mértéke: +256%
------
3. Olaszország
633.000 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
746.100 – a 2020-as esztendő
változás: +17.9%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +113.100
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +74.159
eltérés iránya és mértéke: +153%
------
4. Szlovénia
20.300 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
23.900 – a 2020-as esztendő
változás: +17.7%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +3.600
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +2.704
eltérés iránya és mértéke: +133%
------
5. Belgium
109.300 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
127.100 – a 2020-as esztendő
változás: +16.3%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +17.800
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +19.441
eltérés iránya és mértéke: -92%
(A koronavírusos halálozáshoz képest nyolc százalékkal kisebb "összhalálozási érték".)
------
6. Oroszország
1.836.100 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
2.124.500 – a 2020-as esztendő
változás: +15.7%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +288.400
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +57.019
eltérés iránya és mértéke: +506% :eek: :confused:
------
7. Egyesült Királyság
605.900 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
695.800 – a 2020-as esztendő
változás: +14.8%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +89.900
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +73.512
eltérés iránya és mértéke: +122%
------
8. Románia
259.100 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
296.700 – a 2020-as esztendő
változás: +14.5%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +37.600
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +15.767
eltérés iránya és mértéke: +238%
------
9. Szerbia
101.900 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
114.900 – a 2020-as esztendő
változás: +12.8%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +13.000
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +3.211
eltérés iránya és mértéke: +405% :eek:
------
10. Hollandia
151.100 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
168.500 – a 2020-as esztendő
változás: +11.5%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +17.400
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +11.212
eltérés iránya és mértéke: +155%
------
11. Portugália
111.300 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
123.400 – a 2020-as esztendő
változás: +10.9%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +12.100
Korovavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +6.906
eltérés iránya és mértéke: +175%
------
12. Szlovákia
53.400 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
59.000 – a 2020-as esztendő
változás: +10.5%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +5.600
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +2.250 & 569 = 2.819
eltérés iránya és mértéke: +199%
------
13. Franciaország
592.700 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
654.100 – a 2020-as esztendő
változás: +10.4%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +61.400
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +64.632
eltérés iránya és mértéke: -95%
(Érdekes, hogy a franciáknál kevesebb a többlethalálozás, mint ahányan életüket vesztették a koronavírus miatt! Lehet az oka a számítási mód különbözősége, de akár a lezárások hatása is megmutatkozhatott oly módon, hogy ezek az intézkedések lecsökkenthették az egyéb halálozáshoz vezető okokat! Esetleg munkahelyi stressz, utazás miatti balesetek?)
------
14. Ausztria
82.800 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
90.500 – a 2020-as esztendő
változás: +9.3%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +7.700
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +6.222
eltérés iránya és mértéke: +124%
------
15. Horvátország
52.400 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
56.700 – a 2020-as esztendő
változás: +8.2%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +4.300
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +3.920
eltérés iránya és mértéke: +110%
------
16. Görögország
122.100 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
131.800 – a 2020-as esztendő
változás: +7.9%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +9.700
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +4.838
eltérés iránya és mértéke: +200%
------
17. Svédország
91.000 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
98.100 – a 2020-as esztendő
változás: +7.8%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +7.100
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +9.818
eltérés iránya és mértéke: -72% o_O
(Jóval kevesebb a többlethalálozás, mint ahányan életüket vesztették a kimutatás szerint koronavírusban, hasonlóan Franciaországhoz! Svédország ugye az az ország, ahol 2020-ban szinte semmilyen karantén/lezárás nem volt, gyakorlatilag mehetett minden a megszokott kerékvágásban.)
------
18. Magyarország
129.800 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
139.500 – a 2020-as esztendő
változás: +7.5%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +9.700
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +9.537
eltérés iránya és mértéke: +102%
------
19. Ukrajna
581.600 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
616.800 – a 2020-as esztendő
változás: +6.1%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +35.200
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +18.533
eltérés iránya és mértéke: +190%
------
20. Németország
934.400 – a halálozások négy éves átlaga (2016-2019)
982.500 – a 2020-as esztendő
változás: +5.1%
Tényleges többlethalálozás száma 2020-ban: +48.100
Koronavírus áldozatnak elszámolt 2020-ban: +33.071
eltérés iránya és mértéke: +145%

Az eltérést mértékét jelző számaid megtévesztőek.

Pl. az utolsó négynél helyesen: -38%, +2%, +90% -és +45%

Amúgy jó táblázat.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo