Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 054
66 646
113
Még egy, a harmadik hullámban egy brit mutánssal olyan szinten szopták be a fiam osztálytásai a covidot (két apuka kórházban, lélegeztetőn!), hogy az anyuka előbb jött ki belőle, mint két gyereke. Szétcseszett mindent a gyerekeknél is, és két hét után SE jobb az állapotuk. Nagyon, nagyon nem csak egy "felső légúti betegség". A pestis se vitt el mindenkit, ahogy anno a himlő sem, de azért elég durva halálozási arányt könyvelhettek el elődeink a két semmiség miatt.
Kollega es csaladja atesett rajt tavaly oktober korul, a gyerekek is. Most ismet pozitiv az egyik gyerek.
Masik: Astra oltas utan ket nappal 70 eves ismeros rosszul lett es dobott egy hatast tompitas nelkul, felrepedt a feje. Sosem volt korabban ilyen esemenyben resze, meg csak nem is kronikus, beteges, teljesen fitt akar egy atlag negyven eves, koszvenyen kivul semmi baja.
 
W

Wilson

Guest

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az mRNS-vakcinák a vírus átadását is gátolják​

Hír24

Tíz nappal a második Pfizer vagy Moderna vakcina beadása után 80 százalékkal kisebb az esélye annak, hogy valaki PCR-pozitív lesz koronavírusra a be nem oltott személyekhez képest – olvasható az Eurekalert portálon megjelent sajtóközleményben. Ez azért fontos, mert így a vírus átadását is 80 százalékban gátolja az oltás, ugyanis a tünetmentes beoltott fertőzöttek sem adják tovább a patogént.

A Clinical Infectious Diseases tudományos folyóiratban megjelent tanulmány konklúziója az, hogy a messenger RNS-vakcinák
lényegesen csökkentik a vírus továbbadásának lehetőségét is.
A Mayo Clinic munkatársai 39 ezer fős mintát vizsgáltak, és azt állapították meg, hogy az első dózis után 10 nappal 72 százalékkal, a második dózis után 73 százalékkal volt kisebb az esélye annak, hogy valaki az oltás ellenére is vírushordozó legyen. A különböző faktorokra korrigálva így jön ki összesen a 80 százalékkal alacsonyabb esély a fertőzöttségre.

Fontos megjegyezni, hogy a kutatás február 8-ig bezárólag készült, így előfordulhat, hogy az eredményeket az új mutációk terjedése torzítani fogja.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 214
67 027
113
A gyógyszerek mellékhatásait vizsgáló holland bizottság (Lareb) hétfőn közölte, tíz esetben kapott bejelentést arról, hogy trombózis, illetve embólia lépett fel az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina alkalmazása után.
Forrás: https://kuruc.info/r/64/225805/
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 584
11 193
113
Újabban kezdenek kicsit elszabadulni az indulatok az AstraZeneca vakcinával kapcsolatban, ezért nézzünk meg néhány számadatot.

Beoltottak vele az EU-ban és Nagy-Britanniában 17.000.000 embert. Eddig pedig mindössze 15 mélyvénás trombózis és 22 tüdőembóliás eset fordult elő a hivatalos adatok szerint.
Kicsit ízlelgessük a dolgot: 17 millió ember közül találtak eddig 37 esetet. Nem hinném, hogy ez sok. Sőt... normál esetben ennyi ember közül szerintem jóval több hal meg vérrögképződés miatt. Szóval talán ne akarjunk már ott is hibát keresni, ahol feltehetően nincs.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
A cseh egészségügyi miniszter 2021 március 12-én engedélyezte az ivermektin COVID-19 esetén történő alkalmazását
Szlovákia után, az EU-ban másodikként Csehország is megtette ezt a lépést. Csakúgy, mint az ilyen esetekben, lásd nálunk a favipiravirt is, a döntés nem a gyógyszerhatóságban, hanem minisztériumi szinten történt, majd ennek megfelelően kerül bevonásra a végrehajtásba a hatóság. Eközben a cseh egészségügyi minisztérium jelzi, hogy a szer hatásossága nem igazolt, de az orvosok döntésére bízza alkalmazását. A betegeknek beleegyező nyilatkozatot kell aláírniuk. Az ivermektin, mint nálunk, Szlovákiában és Csehországban is megosztja az orvostársadalmat.
Összességében, ha ehhez még hozzávesszük az acetilszalicilsav mostani magyarországi orvosok általi ajánlását, az a kép bontakozik ki, hogy a COVID-19 pandémia első hullámában preferált vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ambroxollal és más Mikiegér szerekkel szemben mára kezd Kelet-Európában (ha a kontinensen maradunk és nem nézzük Dél-Amerikát) megjelenni a hivatalos gyógyszerengedélyezési eljárásrend felrúgásával használt vagy engedélyezett „valódi” gyógyszerek járóbeteg ellátásra történő szabadítása.
Természetesen ki-ki eltérően értékelheti ezeket a fejleményeket. Nézetem szerint a politikai vezetések által érzékelt kétségbeejtő helyzet pótcselekvéseket generál és ez hivatott levezetni a feszültséget és a tehetetlenségérzetet. A cselekvés és a tettrekészség látszata politikailag jobb, mint az elismert tehetetlenség. A tét nyilván hatalmas, hiszen a gazdasági tartalékok végesek, közeledhetnek politikai választások, a korlátozó intézkedéseket pedig már nem lehet tovább fokozni. Nyilván előbb-utóbb eljön az igazság pillanata is és majd adatok fognak rendelkezésre állni ezen eljárások ambuláns kezelésben mutatott hatásosságáról vagy hatástalanságáról, továbbá biztonságossági mutatóiról. Egyet még mindig lehet mondani: mi legalább megpróbáltuk.
Hivatkozás: https://koronavirus.mzcr.cz/.../Rozhodnuti-o-docasnem...
 
  • Tetszik
Reactions: bel

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Újabban kezdenek kicsit elszabadulni az indulatok az AstraZeneca vakcinával kapcsolatban, ezért nézzünk meg néhány számadatot.

Beoltottak vele az EU-ban és Nagy-Britanniában 17.000.000 embert. Eddig pedig mindössze 15 mélyvénás trombózis és 22 tüdőembóliás eset fordult elő a hivatalos adatok szerint.
Kicsit ízlelgessük a dolgot: 17 millió ember közül találtak eddig 37 esetet. Nem hinném, hogy ez sok. Sőt... normál esetben ennyi ember közül szerintem jóval több hal meg vérrögképződés miatt. Szóval talán ne akarjunk már ott is hibát keresni, ahol feltehetően nincs.
Politikai játék, részben.. inkább meghal párszáz ember, csűszik a gazdaság, zuhan a GDP, de a "nép ezt akarta" (ld még mit adtak nekünk a rómaiak."
 
  • Tetszik
Reactions: bel

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
A cseh egészségügyi miniszter 2021 március 12-én engedélyezte az ivermektin COVID-19 esetén történő alkalmazását
Szlovákia után, az EU-ban másodikként Csehország is megtette ezt a lépést. Csakúgy, mint az ilyen esetekben, lásd nálunk a favipiravirt is, a döntés nem a gyógyszerhatóságban, hanem minisztériumi szinten történt, majd ennek megfelelően kerül bevonásra a végrehajtásba a hatóság. Eközben a cseh egészségügyi minisztérium jelzi, hogy a szer hatásossága nem igazolt, de az orvosok döntésére bízza alkalmazását. A betegeknek beleegyező nyilatkozatot kell aláírniuk. Az ivermektin, mint nálunk, Szlovákiában és Csehországban is megosztja az orvostársadalmat.
Összességében, ha ehhez még hozzávesszük az acetilszalicilsav mostani magyarországi orvosok általi ajánlását, az a kép bontakozik ki, hogy a COVID-19 pandémia első hullámában preferált vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ambroxollal és más Mikiegér szerekkel szemben mára kezd Kelet-Európában (ha a kontinensen maradunk és nem nézzük Dél-Amerikát) megjelenni a hivatalos gyógyszerengedélyezési eljárásrend felrúgásával használt vagy engedélyezett „valódi” gyógyszerek járóbeteg ellátásra történő szabadítása.
Természetesen ki-ki eltérően értékelheti ezeket a fejleményeket. Nézetem szerint a politikai vezetések által érzékelt kétségbeejtő helyzet pótcselekvéseket generál és ez hivatott levezetni a feszültséget és a tehetetlenségérzetet. A cselekvés és a tettrekészség látszata politikailag jobb, mint az elismert tehetetlenség. A tét nyilván hatalmas, hiszen a gazdasági tartalékok végesek, közeledhetnek politikai választások, a korlátozó intézkedéseket pedig már nem lehet tovább fokozni. Nyilván előbb-utóbb eljön az igazság pillanata is és majd adatok fognak rendelkezésre állni ezen eljárások ambuláns kezelésben mutatott hatásosságáról vagy hatástalanságáról, továbbá biztonságossági mutatóiról. Egyet még mindig lehet mondani: mi legalább megpróbáltuk.
Hivatkozás: https://koronavirus.mzcr.cz/.../Rozhodnuti-o-docasnem...
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Politikai játék, részben.. inkább meghal párszáz ember, csűszik a gazdaság, zuhan a GDP, de a "nép ezt akarta" (ld még mit adtak nekünk a rómaiak."

illetve: https://www.facebook.com/groups/740482753554572/permalink/791331231803057/
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 444
34 397
113
Nem kell agodni az eu miatt majd a pfizer lejarat mindenkit europaba. Letarolja az oltaspiacot majd terjeszkedik. Csodbeviszi a sok kicsi gyogyszergyarat az allamokba. A vegen eggyesul a bajernal meg a franciak gyaraval. Es lessz egy kozos eu s gyogyszermonopolium.... Onnettol nem kell agodni aranyarba kapjuk majd a gyogyszert... :) /na jo ez nem fog megvalosulni /
 
W

Wilson

Guest
Újabban kezdenek kicsit elszabadulni az indulatok az AstraZeneca vakcinával kapcsolatban, ezért nézzünk meg néhány számadatot.

Beoltottak vele az EU-ban és Nagy-Britanniában 17.000.000 embert. Eddig pedig mindössze 15 mélyvénás trombózis és 22 tüdőembóliás eset fordult elő a hivatalos adatok szerint.
Kicsit ízlelgessük a dolgot: 17 millió ember közül találtak eddig 37 esetet. Nem hinném, hogy ez sok. Sőt... normál esetben ennyi ember közül szerintem jóval több hal meg vérrögképződés miatt. Szóval talán ne akarjunk már ott is hibát keresni, ahol feltehetően nincs.

Amúgy én nagyon kíváncsi lennék, hogy a "hagyományos"
oltásoknál ilyen számú beoltott embernél hogyan is alakulnak a súlyos mellékhatások tekintetében a statisztikák.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 476
10 016
113
Amúgy én nagyon kíváncsi lennék, hogy a "hagyományos"
oltásoknál ilyen számú beoltott embernél hogyan is alakulnak a súlyos mellékhatások tekintetében a statisztikák.
Felnőttek rosszabb "alanyok" a gyerekenél ilyen szempontból. Igaz, szinte minden másban is. A legrosszabb oltás a veszettség elleni volt még birkaagyvelő korában. A himlőoltás is sok panaszt okozott.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 444
34 397
113
Kollega es csaladja atesett rajt tavaly oktober korul, a gyerekek is. Most ismet pozitiv az egyik gyerek.
Masik: Astra oltas utan ket nappal 70 eves ismeros rosszul lett es dobott egy hatast tompitas nelkul, felrepedt a feje. Sosem volt korabban ilyen esemenyben resze, meg csak nem is kronikus, beteges, teljesen fitt akar egy atlag negyven eves, koszvenyen kivul semmi baja.
Hat de hisz unio altal jovahagyott cucc... Magyar szakembereknek ra se kelett nezni epp ezert. Nem is lett voln mibe....
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 444
34 397
113
Amúgy én nagyon kíváncsi lennék, hogy a "hagyományos"
oltásoknál ilyen számú beoltott embernél hogyan is alakulnak a súlyos mellékhatások tekintetében a statisztikák.
Ha az aluminium os cuccra amibe feodjak a hagyomanyos oltast nem vagy alergias. Legrosszabb esetben szarul legyengitett virus miatt megfertozodsz. Meg persze a szokasos az idegen test /folyadek/ az izomrostok kozott ami ha van lappango gyulladasod esetleg hoemelkedet okozhat. De ott is inkabb a lappango gyulladasmiatt amire az imunrendszer kevesbe tud koncentralni.mikozben azidegen folyadekkal van elfoglalva/
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 584
11 193
113
Amúgy én nagyon kíváncsi lennék, hogy a "hagyományos"
oltásoknál ilyen számú beoltott embernél hogyan is alakulnak a súlyos mellékhatások tekintetében a statisztikák.
Érdekes adatsor lenne.
Egyébként a magánvéleményem az, hogy ez nem mellékhatás. Értelem szerint minél több embert oltanak be, annál gyakrabban fognak ilyen esetek előfordulni. Attól még, mert az oltás megvéd a koronavírustól, simán meghalhatok akár az oltás után 20 perccel hirtelen szívleállás miatt, mégse az oltás fogja ezt okozni.
Minél nagyobb lesz a beoltottak száma (és tegyük hozzá, hogy kezdetben főleg időseket és/vagy krónikus betegeket oltanak), annál többféle betegséget/halálokot fognak detektálni. De lássuk be, hogy ezeknek legfeljebb a töredéke vezethető vissza magára az oltásra, a többi már főleg a korábbról hozott betegségek miatt fordulnak elő.