Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 239
33 731
113
Nemtudom be kell utni a tb szamot. Az nyitja az utat az eszr be hogy tudd kicsoda. Le kell eggyeztetned egy lakcimet le kell ellenorizmi egy szuletesi szamot es egy telefonszamot lakcimet. /ezen nemtufom mit lehet automatizalni./ rajta van a kitoltendi fejlecen. Ha kezzel ir lehet a gep nem ismeru fel /sajnos sokan nem nyomtatottal irjak./ egyszerubb a hozzajarulasi nyilatkozatot elkerni valakitol /amin szerepel gyogyszerektol kronikusbetegsegig minden ami amugy is kell az oltoorvosnak./ mint elkerni a kitoltott nyomtatvanyt fejlec nelkul azzal hogy mit szed es hogy beleegyezik az oltasba stb. Majd kulon lakcimkartyat szemelyit tb t...

Majd az adminisztratorok az eszr jebe bejelolik milyen oltast fog kapni /amit majd a zarok leokeznak./ majd kitoltik az oltokartyat tb szam nev szuletesidatum es a 2 pecset /amit elorre ratesznek/amit az orvos pecsetje kovet oltas utan. /ez mehetne nyomtatoval de lassabban nyomtat a gep mint rairni ezt igazabol....

Ezen automatizalni ha lehet is valamit nem valoszinu hogy gyorsitana a rendszeren.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 239
33 731
113
Ezen automatizalni ha lehet is valamit nem valoszinu hogy gyorsitana a rendszeren.
Zarast nem tudod megimt automatizalni le jell ellenorizni az orvos pecsetjet /ugye nem art tudni ki oltotta./ kell tudni a beadas idejet hogy mikor engedheto el. Ha nem kaphat iltast x el kell zarni es hogy miert nem kaphat...stb... Esetleges reakciokat vezetni kell.../ami szinte barmi lehet nem sablon alapjan valaszthato /mert annyi sablont elkesziteni.../
 
  • Tetszik
Reactions: bel

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 239
33 731
113
Ha minden megvan egy ember adminisztracioja nyitasnal 1 perc ha nincs a rendszerbe 2 perc az oltas ha nincs kulonosebb kerdes 1-2 perc a zaras 1 perc. /fo. Tobb ido mig marikaneni a 4 labu rohamgeppel elsetal abol bbe majd b bol vissza a ba. Vagy ha epp be van oltozkodve 8 retegbe miutan a kabatjat mar kint levetettuk vele.
 
  • Tetszik
Reactions: bel
T

Törölt tag 4082

Guest
Ha minden megvan egy ember adminisztracioja nyitasnal 1 perc ha nincs a rendszerbe 2 perc az oltas ha nincs kulonosebb kerdes 1-2 perc a zaras 1 perc. /fo. Tobb ido mig marikaneni a 4 labu rohamgeppel elsetal abol bbe majd b bol vissza a ba. Vagy ha epp be van oltozkodve 8 retegbe miutan a kabatjat mar kint levetettuk vele.
Próbáltátok már a csukódó buszajtót egy darab üres üléssel? Mert olyankor átvált rohamnagyiba, gyorsabb lesz mint egy gepárd, és jobban manőverezik mint egy F-22es
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 239
33 731
113
Igazabol az az automatizalas /aminel gyorsabb mar tenyleg nem nagyon lehet./ hogy otthon kitolti a hozzajarulasi nyilatkozatat helyesen es amikor belep az ajton mar a kezebe van es adja at a katonanak. Aki ameddig a delikvens kezfertotlenit mar ki is kereste a listarol a nevet mikozbe a masik lemerte a lazat. Majd elviszi a papirt es mire az oltando leveszi a kabatjat es lerakja a szekre mar szolitja is a katona aki kihozta a papirjat az adminisztraciorol es mutatja melyik oltopontra mennyen. /ezt a folyamatot az oltando egyen tudja lassitani./ mert ha minden ok kb ennyi. Majd mire leul a szekre a papirja mar a zaroba van. Es 20-30 perc mulva tavozhat.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and Blitz97

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Ausztria: a laborban igazolt esetek alapján a kórházi mortalitás esélye 60 százalékkal több az új vrusvariáns estén.
 
  • Szomorú
Reactions: bel

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Az újrafertőződés kockázata Dániában 4 millió PCR tesztelt ember adatai alapján. Idősek veszélyben - mindenféle védettségi igazolások és vírus útlevelek margójára
Dániában 2020-ban egy kiterjedt, ingyenes PCR tesztelési program keretében a lakosság 69%-át (kb. 4 millió embert) vizsgáltak 10,6 millió teszt segítségével (Dán Mikrobiológiai Adatbázis). Egy, a Lancetben március 17-én közölt tanulmányban az ő adataik alapján becsülték fel az újrafertőződés kockázatát egy úgyevezett populáció alapú obszervációs (megfigyeléses) vizsgálatban.
Elemezték, hogy a 2020 március-május között pozitív és negatív PCR tesztet mutatóknál milyen eredményt ad a megismételt teszt 2020 szeptember-december folyamán (második hullám).
Végeztek egy alternatív kohorsz elemzést is, amelyben a 2020-as év folyamán megfigyelt fertőzési arányokat hasonlították össze a legalább 3 hónappal korábban fertőződöttek és nem fertőződöttek esetében. Figyelték az életkor, a nem és a fertőzés óta eltelt időtartam hatását is.
Az újrafertőződés elleni védettség 80,5%-os volt. Az alternatív kohorsz vizsgálat ehhez hasonló eredményt (78,4% adott).
Ezen felül az alternatív kohorsz vizsgálat eredményei szerint a 65 évesek és idősebbek körében a fertőzés megismétlődésének kockázata 47,1% volt. A férfi-női nem között nem voltak különbségek.-
Ugyanakkor a védettség nem csökkent a vizsgált időszakban: a 3-6 hónapos követési adatok alapján 79,3%-os, míg a legalább 7 hónapos követési adatok alapján 77,7%-os volt.
Hivatkozás: Hansen CH, Michlmayr D, Gubbels SM, Mølbak K, Ethelberg S. Assessment of protection against reinfection with SARS-CoV-2 among 4 million PCR-tested individuals in Denmark in 2020: a population-level observational study. Lancet 2021; published March 17. https://doi.org/10.1016/ S0140-6736(21)00575-4
https://www.thelancet.com/action/showPdf...
 
  • Tetszik
Reactions: bel

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
  • Szomorú
Reactions: formosa1 and bel

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 653
14 637
113
Amit még aggasztónak tartok, az a háziorvosoknál történő oltás. Eléggé olyan szitunak tűnik, ahol az átlagnál jóval nagyobb a megfertőződési kockázat.
 
  • Tetszik
Reactions: fulcrum11 and bel

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 040
113
  • Vicces
Reactions: blogen