Akkor már linkeljuk inkabb @Green Leader cikkét, o meg is jeloli a forumot, mint a forras megtalálojat: https://www.portfolio.hu/global/202...k-beszerzeset-fontolgatja-magyarorszag-475148

Az Index cikkében is említik és linkelik a fórumot piros pont @Green Leadernek és Terminátornak :-)..

"Magyarország 35 milliméteres Oerlikon Skyranger légvédelmi rendszerek beszerzéséről tárgyal a német Rheinmetall AG-vel – vette észre a Portfolio a cég negyedéves eredményeit ismertető konferenciahívás internetre feltöltött átiratát, valamint a Haditechnikai Kerekasztal fórumait böngészve"

Nekem Papperger szlovàkiai remènykedèse az ami meglep. Ès az összeg 2milliàrd eur... Bele is olvastam fórumokba gyorsan,ès azon keseregnek èszaki szomszèdaink,hogy ha ez így lesz,ők fizetik ki a mi Lynx-einket.. :D Ès valljuk be van benne valami.....! ;)
Hát most már valami kárpótlást nyugodtan fizethetnek...!

hát kurva gáz h szálasit méltatják...
Régi Jobbik radikálszárny csökevény az oldal. Ezeket hagyd ki, a katonai írások többsége jó!

• Tetszik
Reactions: ibanez de bobadilla
Ez ugyan a BW valamiféle integralt digital soldier programja, de mivrl RM fejlesztés és most kapott zöld utat, pont amikor Papperger külön megemlitette az ilyesmi magyar digitalis katonai fejlesztési programot, nem nehéz észrevenni a szokásos mintát (ti. követjük a BWt):
Defence Connect: Bundeswehr approves use of Rheinmetall’s System Panzergrenadier.

• Tetszik
Reactions: Pogány
A radarok árát eddig is tudtuk?

"The division’s single biggest order was the radar system for the Hungarian armed forces with a total value of €276 million, which is being delivered by the Canadian subsidiary."

Vagy ez nem a radarok ára, hanem csak az integrációé? A radarok árát Izraelnek fizetjük?

Mi kerülhet ennyibe az integrációban, ha tudjuk hogy a csehek 125 millió USD-ért (=105 millió EUR = 37,5 milliárd HUF ) vettek 8 izraeli radart és vagy az izraeliek vagy saját maguk oldják meg az integrálást a meglévő/NATO rendszerhez?

"The division’s single biggest order was the radar system for the Hungarian armed forces with a total value of €276 million, which is being delivered by the Canadian subsidiary."

Vagy ez nem a radarok ára, hanem csak az integrációé? A radarok árát Izraelnek fizetjük?

Mi kerülhet ennyibe az integrációban, ha tudjuk hogy a csehek 125 millió USD-ért (=105 millió EUR = 37,5 milliárd HUF ) vettek 8 izraeli radart és vagy az izraeliek vagy saját maguk oldják meg az integrálást a meglévő/NATO rendszerhez?
Sztem ez a teljes összeg. A komplett radarbeszerzést az RM Canadan keresztül intézzük. Itt felmerülhet még a MAN-ok beszerzése is

Az izraeli radar NATO integrációból a cseheknél óriási botrány volt anno. A szerződés felmondás is felmerült. Aztán elült az ügy. A megoldásról nem hallottam, de a mai napig nincs rendszeresítve, pedig 2018-as sztori.

Egyedül Kanadában megoldott az izraeli radarok NATO rendszeren belüli használata. .

• Tetszik
Reactions: borisz and kamm
Az angol szoveg szerint ez a teljes system, az ara is stimmel annak, ami mar felbukkant valahol, de amugy ezt mondtak anno Marothek is, hogy a kanadai RM keresztül rendelik, pontosan az integrációs tapasztalatuk miatt.

@SilvioD meg egy dolog, ahol a csehek mellefogasabol tanultunk. :)
Tenyleg nem uzemel meg mindig naluk? Egy sem?