Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 409
3 671
113
Az viszont a számok igazolják, hogy nincs különbség az egymillió lakosra eső fertőzöttek számában, akár van maszk, akár nincs. Én tényeket mondok, és ezzel szembeni "érvek" úgy kezdődnek, hogy "mi lett volna, ha"..

Kérem a tényszerű, tudományosan alátámasztott számaid, hogy mennyi lenne az aktív fertőzöttek száma, a lélegeztető gépen lévők száma, és a halottak száma a mai napon, ha november 3.-án eltörölték volna a maszkhasználatot.
Hozd, mert nagyon érdekel, hisz tényeid vannak, nem pedig "mi lett volna ha"...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Szerintem te összetéveszted Blitz kollégát valakivel,mivel ő egyáltalán nem ágált a kínai oltás ellen.
Nem kevertem össze senkivel sem. Ha szerzek tőle írásos beismerő vallomást, az megfelel neked? Tessék:
És igen, nagyon büszkén vallom a korábbi szakmai véleményem. Ha visszagörgetsz láthatod, hogy a fenntartásaim ellenére, várakozásaim szerint hatékony és biztonságos vakcina, amit nyugodt szívvel beadatnék magamnak. :)
Meglepő, de eddig a keleti gyártók hozzák azt a szintet, amit a nyugatiaktól vártunk. Lehet ez ellen kézzel-lábbal tiltakozni, de ez van. Át kell értékelned amit eddig gondoltál róluk.
Nekem is az a véleményem, hogy a kínai vakcináktól erőteljesen kiráz a hideg. Akkor most én is dks lettem?
Pedig csak arról van szó, hogy amíg szitokszó a kínai publikáció, addig nagyon nehezen tudom elfogadni a behaluzott számaikat.
Hamar kiderülne, ha hazudnának, és azzal többet veszítenének hosszú távon, mint amekkora gyors profit van ma az oltásokon. Nem exportálnák, ha nem stimmelnének a számok. Illetve ők is külföldön végezték a harmadik fázis tesztjeit, vagyis az eredményeket nem a párt központi bizottsága találta ki.
Persze, helyén kell kezelni a kínai infókat, de úgy néz ki ez igaz az összes többire is.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
T

Törölt tag 2361

Guest
Ez csak egy feltevés, ha nem lett volna maszk, akkor mi lett volna.. Az viszont a számok igazolják, hogy nincs különbség az egymillió lakosra eső fertőzöttek számában, akár van maszk, akár nincs. Én tényeket mondok, és ezzel szembeni "érvek" úgy kezdődnek, hogy "mi lett volna, ha"..
milyen tenyek? tessek ha alitunk valamit bemutatni itt a forrast, szoval kerem idelinkelni errol vmit!
Milyen szamok? arra is bizonyitekot kerek.
milyen alapon lett ez kiszamolva es ez tudomanyosan is be van bizonyitva vagy csak a facebookon olvastad a marci neni es a laposfoldes agyhalottak csoportjaba?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 775
80 873
113
 
T

Törölt tag 2361

Guest
en eddig azt gondoltam, hogy az embereket ossztonozni kell hogy elfogadjak a vakcinat mivel mostmar domokraciaban elunk es nem birod raparoncsolni a lakosagnak hogy tessek mindenki az orvoshoz menni, van 2 het es ha nem lesz meg, akkor mehettek sziberiaba/bortonbe vagy vmi hasonlo eszkluziv apartmanban friss levegot szagulgatni.

ha meg ilyeneket terjesztunk, akor mit gondol az atlagos ember? nezd az nem oltja be magat, akor a jo szokasos birka (nekem is azt kell mint a tobbinek) gondolkodasban rajon hogy mivel masok nem akarjak, akor o sem akarja.
 
W

Wilson

Guest
Nem lehetne úgy érvelni, hogy nem adsz olyan szavakat a számba, amiket nem mondtam? Sosem mondtam, hogy most azonnal megszüntetném a korlátozásokat, ugyanis ebben a formában soha nem is vezettem volna be. Alternatívaként a következőket alkalmaztam volna:
1.) 1.) Országos egészséget javító program. Semmit sem ér a mostani helyzet, ha nem használjuk fel az állampolgárok egészségének a javítására.
"The death rate from COVID-19 is 10 times higher in countries where 50% or more of the population is overweight, according to the federation." https://news.sky.com/story/obesity-...iIghSisPx6O9FHDx9G3hmE2s4b8BTfM2L73nxUtlBGJAk
+ kampány ami kiemeli a D-vitamin, mint a prevenció egyik leghatékonyabb formáját.
2.) Sávos lezárások, korosztályok szerint. A 17 éves Pistikét felesleges korlátozni, hogy összeüljön a haverokkal. Bár ez se lenne teljesen értelmes, mert vannak 70+ évesek akik egészségesebbek, mint néhány 40-50 éves, de ennek is több értelme lenne mint a mostani szisztémának. A lezárásokkal nagyon óvatosan bánnék, mert mint mondtam nem látom a gyakorlati hasznát. De ugye mi ezt már elég sokszor átbeszéltük...

Én biztos nem adtam a "szádba" semmilyen szót,felhívnám a figyelmedet a kommentem végén lévő kérdőjelre.

A tények azt mutatják,hogy a jelenlegi brit variáns sokkal fertőzőbb mint az eredeti vírus a sávos korlátozás egyáltalán nem mérsékli a fertőzés ütemét ez egy levegőben terjedő vírus a fertőzés ütemét mivel nincs meg a szükséges mértékű átoltottság csak az emberek közötti kontaktusok számának csökkentésével tudod elérni ha nem így teszel csinálsz Magyarországból egy mini Brazíliát vagy Bergamót és hazavágod az egészségügyi ellátórendszert.
 
  • Tetszik
Reactions: Chima3ra
T

Törölt tag 2361

Guest
Mi ez az őrület a facebookon, hogy vmi féreg van a maszkokban, bemászik az orrodon és megtámadja a tüdőd???? Ez öl meg nem a Covid....
Zuckerberg ekkora orbitális faszságokat, miért nem tilt le??
Rengetegen osztogatják.
hol van az? szeretnem a kommenteket is elolvasni, elegge el van csaszve a napom, kellene egy kis hummor.
 
  • Tetszik
Reactions: OhioNurse
T

Törölt tag 2361

Guest
1.) Nincs tapasztalati úton megszerzett bizonyíték, hogy működnének a lezárások. Vannak országok ahol nincsenek, vagy csak enyhe korlátozások vannak (Svédo., Fehéro.) mégse omlott össze az egészségügy. Míg vannak olyan országok, ahol munkába is csak negatív teszttel lehet menni, még is baj van(Szlovákia).
feherruszkik...az ember a feherruszkikrol beszel :D :D :D :D :D

eszak koreat el vehetned peldanak. ott is szinten nagylelkuen megosztanak minden rossz dolgot ami tortenkik naluk a CNN-en :D:D:D:D


gyerunk mar, kicsit komolyabbra tegyetek a beszelgetes szinvonalat, ez igy elegge prasnja.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Mi ez az őrület a facebookon, hogy vmi féreg van a maszkokban, bemászik az orrodon és megtámadja a tüdőd???? Ez öl meg nem a Covid....
Zuckerberg ekkora orbitális faszságokat, miért nem tilt le??
Rengetegen osztogatják.
Így is úútálom a maszkot, de ha az enyimben meglátok egyet, akkor agyonverem! :D
Remélem nem petézik bele! :D
 
W

Wilson

Guest
Nem kevertem össze senkivel sem. Ha szerzek tőle írásos beismerő vallomást, az megfelel neked? Tessék:

Meglepő, de eddig a keleti gyártók hozzák azt a szintet, amit a nyugatiaktól vártunk. Lehet ez ellen kézzel-lábbal tiltakozni, de ez van. Át kell értékelned amit eddig gondoltál róluk.

Hamar kiderülne, ha hazudnának, és azzal többet veszítenének hosszú távon, mint amekkora gyors profit van ma az oltásokon. Nem exportálnák, ha nem stimmelnének a számok. Illetve ők is külföldön végezték a harmadik fázis tesztjeit, vagyis az eredményeket nem a párt központi bizottsága találta ki.
Persze, helyén kell kezelni a kínai infókat, de úgy néz ki ez igaz az összes többire is.

Ez miért lenne beismerő vallomást világosan leírja:

"hogy a fenntartásaim ellenére, várakozásaim szerint hatékony és biztonságos vakcina, amit nyugodt szívvel beadatnék magamnak."

Nos akkor ebben a kijelentésében mivel is hangolt a kínai vakcina ellen?

Azzal, hogy biztonságosnak tartja és nyugodt szívvel beadatná magának?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Nem csak diszkriminatív, hanem ÉRTELMETLEN is!
..
Emberek, legalább itt a fórumon próbáljatok meg azon elgondolkodni, hogy miért dobhatták be egyáltalán úgy az oltási igazolvány ötletét a köztudatba, hogy azt se lehet tudni még a sebtiben kifejlesztett vakcinákról, hogy azok meddig és mennyire nyújtanak egyáltalán védelmet! Na és milyen jövőbeni vírusmutációk esetében, mert a szakmai híreket olvasva nem egyforma erősségű immunválaszt alakítanak ki a különféle vakcinák!
..
Meddig lesz érvényes a vakcinaigazolvány?
Azt is garantálni fogják, hogy egy vakcinaigazolvánnyal látogatható étteremben teszem azt, akkor csak olyan termék lesz kapható, amelyet "kósermódon", a teljes előállítási lánc esetében oltásigazolvánnyal rendelkező személyek állítottak elő, készítettek el?
Milyen jogi megítélése lesz annak, ha valaki oltási igazolványosként fertőz végig egy rendezvényt? Vagy az ilyet majd eltussolják?
Rokoni körben, akik legutóbb megbetegedtek és kórházba kerültek, azokkal ez az első oltás után történt meg, majd így fertőzték tovább a többieket!
..
Nekem az az érzésem, hogy ennek egészen más célja van/lesz!
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Ez miért lenne beismerő vallomást világosan leírja:

"hogy a fenntartásaim ellenére, várakozásaim szerint hatékony és biztonságos vakcina, amit nyugodt szívvel beadatnék magamnak."

Nos akkor ebben a kijelentésében mivel is hangolt a kínai vakcina ellen?

Azzal, hogy biztonságosnak tartja és nyugodt szívvel beadatná magának?
Amikor a politikusok elkezdték fikázni a keleti vakcinákat, ott sem az volt a szöveg, hogy ezek rosszak, hanem csak még nincs meg az európai engedélyük... Aztán, hogy kevés a dokumentáció, majd, hogy az nem megbízható, ilyesmik. Persze sokan közülük nyugodtan oltakoztak a keleti vakcinákkal, hiszen ők korábban nem azok ellen beszéltek, csak hitelesen tájékoztattak... (pl. Sváby, ő is megpróbálta kimagyarázni.)
A szemünk előtt zajlik egy vakcinaháború, és mi eléggé kilógunk a sorból a keleti vakcinákkal. Ha valakinek fenntartása van ezekkel szemben, akkor elég egyszer leírnia, de nem kell lelkesedésben lehagynia a dékás trollokat. Legutóbb - tegnap talán - pont te emlékeztetted az olvasókat arra, hogy a kínai vakcina sem tökéletes. Rendes tőled is. Köszi.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
es nem birod raparoncsolni a lakosagnak hogy tessek mindenki az orvoshoz menni,
Miért csodálkozol ezen?
Egyébként nálatok ott a Délvidéken van arról statisztika, hogy a beoltottak közül hányan vesztették/vesztik életüket?
Jó lenne erről egy hivatalos kimutatást kapni!

..
Mert, ha ilyen hírek vannak (mint itt alább), akkor nem az lenne a logikus, hogy a szakembergárda ezzel szemben tényekkel, számadatokkal alátámasztja a hatásosságot oly módon, hogy bemutatja, aki beoltotta magát azok közül egy se halt meg a megfertőződés után?
De ilyet én nem látok, ilyet nem közölnek?
---
"A 45 éves férfi március 2-án, kedden kapta meg a Pfizer-BioNTech oltás első dózisát egy Mioveni-i oltásközpontban. Az oltás utáni megfigyelési idő alatt semmiféle tünet nem jelentkezett nála, így elhagyhatta az oltóközpontot. Négy órával később azonban otthonában elveszítette az eszméletét, ezért bevitték a Mioveni-i kórház sürgősségi osztályára. Állapota a helyszínen javult, így este – saját kérésére – kiengedték, másnap reggelre azonban elhunyt."
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 375
8 562
113
Mint a DK hazugsága. Mert hogy NINCS


Hát nem tudom, nekem se tetszik az időzítés, de a paraszolvencia elleni fellépés igen. A szemléletváltást mondjuk még hiányolom, de hátha az is eljön egyszer.


Ebben amúgy igazad van. 1 pont oda.


Igazából itt jön ki, hogy az emberek magasról kakilnak a szabályokra. Szóval még egy pont oda. Mert valóban kicsúszott a kezükből. Csak erről mondjuk tehet a nép.

Mivel te amúgy értelmes ellenzéki vagy, a másodikat gondold végig. Ha nincs elég oltás mindegy mit csinálnak, jönnek a hullámok. Szóval direkt tuti nem engedték el. Amúgy meg amilyen okos erre az nép ha nem omlik össze a gazdaság, és lesz pínz osztogatni simán behúzzák. Szóval nekik aztán mindegy lenne.

Kiváncsian várom mi a baj vele. És nem, ott nem a kormánynál pattog a labda, hogy kihírdettetik gyere du 2re, és a nyuggerhorda odacsörtet nyitásra. Vagy regisztrálj ha kismama vagy, és soron kívül kapsz oltástra odabaktat a fél ország. Mert ez ellen max a gumibot segít. Én mondjuk be is vetettem volna.



Konkrétan a többlethalálozás tökéletesen együttmozog a bevallott covid halottakkal. Vajon akkor ha eltitkolják most, hogy baj van milyen lenne ha nem titkolnák?

Mivaaan? Légyszi nézd meg a számokat, és aztán írj le ekkora egetrengető baromságot.

Nem tudom, hogy jön ide a DK, engem ők nem érdekelnek. De a kirívóan magas magyar halálozás az tény. Tudom, van olyan ner trükk, hogy hát Magyarországon mindenkit beleszámítanak, akinek pozitív a tesztje, máshol meg nem, csak hogy Magyarország híres a kevés teszteléséről és nem feltétlenül ismert minden covid halott. A másik trükk, hogy a halálozáson nem látszik annyira meg. Persze, mert eleve magas a halálozás. Az nem mentség, hogy úgyis meghaltak volna a rossz eü miatt. Járvány nélkül is többen halnak meg nálunk, mint máshol járvánnyal. Csakhogy ennek okai és felelősei is vannak. Az elmúlt tíz évben az eü rendberakásával és nem leépítésével kellett volna foglalkozni. Demagógia, de igaz, hogy a foci helyett az eü-re kellett volna a pénzt költeni. Még a fizetésemelést és a hálapénz eltörlését is sikerült elrontaniuk azzal, hogy rájuk kényszerítettek egy rossz szerződést és emiatt ráadásul a járvány legsúlyosabb időpontjában több ezer eü-s elhagyta a terepet. És még lehet hogy fogják követni őket. De még nagyobb probléma, hogy nem tíz évvel ezelőtt rendezték a fizetéseket és a hálapénzt + eü-ben nem lett volna megszorítások, akkor most sokkal jobb helyzetben kapta volna oldalba a rendszert a járvány. Most lerohadt infrastruktúrában és kevés személyzettel kell kezelni a járványt. Ráadásul a kormány nem hogy nem segít, hanem akadályozza is a járványkezelést. Ott működik jól a kezelés és az oltás, ahol a kormány nem avatkozik közbe. Asszem Kunetz volt aki ki is mondta, hogy a kormánynak vissza kéne vonulnia a járványkezelésből, mert az eü magától jobban szerveződik, mint ahogy a kormány csinálja. És ezt mindenhol tapasztalni is.
Az oltások körüli káosz is ennek a dilettantizmusnak köszönhető. Sokszor azt se tudja az állam, hogy kit oltott be. Orvosok hiába regisztrálják az oltást, nem kerül be a rendszerbe. Azt sem tudták leellenőrizni, hogy megtörtént-e. Nincs rendszerbe rakva és kommunikálva, hogy ki mikor kerül sorra és hol. Ezért rohangásznak össze-vissza az emberek is. Meg ugye a kormány most - kizárólag propaganda céllal - a nyitásról beszél. Miközben még romlik a helyzet. Ennek meg az a következménye, hogy az emberek azt hiszik, hogy jobb a helyzet, mehetnek ki. És mindenhol tele emberekkel. Eleve a kormány - hogy ne romoljon Orbán imázsa - nem engedi, hogy például a kórházakban felvételek készüljenek, vagy az eü személyzet beszélhessen a helyzetről. Így az emberekben nem alakul ki az egészséges félsz.
Eleve a kormány nem akar politikai és szakmai együttműködést a járványkezelésben. Emiatt az emberek nem is bíznak a kormányban. És például ezért nagy a bizalmatlanság az oltásoknál is a regisztrációval és a keleti vakcinákkal kapcsolatban is.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 375
8 562
113
Ez a maszkviselés nálatok dogma vagy valami bizarr fétis. Ezzel szemben a tények makacs dolgok, és azt bizonyítják, hogy nincs semmi különbség a járvány terjedésében / adataiban akár van kötelező maszkviselés, akár nincs. Szlovákiában sokkal korábban volt kötelező szabadtéri maszkviselés és rosszabbul állnak nálunk. Oroszországban és Svédországban nem is volt (most sincs) és mégis jobban állnak nálunk. Valaki azt mondta, hogy az őrület definíciója, ha valaki ugyanazt csinálja, de más eredményt vár. "Maszkviselés mellett járvány van? Akkor nyilván 2 maszkot kell hordani!" A 3. hullám úgy jött be, hogy a 2. hullám korlátozásai (köztük a maszkviselés) érvényben voltak. Van egy kőbe véset dogmátok, hogy a maszk kell mindenkinek, és a ki legkisebb módon is ezt vitatni meri, az rögtön eretnek vírustagadó. Holott inkább a "maszkhívők" viselkedése hasonlít az epilepsziásra fanatizált iszlám fundamentalistákra.. Én nem bánnom, hogy valaki maszkot visel vagy szopóálarcot, egyre megy. De amikor a vallását a tények ellenére másra kényszeríti, nos azzal már van bajom.

A maszkhordás talán nem is baj, ha dogma. Elvégre levegőben terjedő fertőző betegségről van szó. Ha maszkot hordanak, akkor jelentősen csökken a vírus terjedésének az esélye. A statisztika is mutatja, hogy a lezárások hatására csökkent a fertőzöttek száma. A vakináig a maszk + lezárások a fő fegyver. A mostani harmadik hullám Magyarországon is azért szabadult el, mert nem zártak időben.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 848
82 248
113
Pfizerrel oltottak itt valakit? Milyenek a tapasztalatok? Bár full Izraelt ezzel oltották, és vsz a zsidók önerőből csak nem pusztítanák el magukat, a kismamákat is ezzel oltják, de tényleg érdekelne, pro és kontra. Lehet vele később gond, vagy sem? Nem olvastam róla túl jókat, de annyi mindent olvas az ember ...