Azért írtam, hogy a legritkább esetben.Ezt próbáld megetetni az unokatesóm koronavírusos osztálytársaival, akik 2-3 hétig ki sem tudtak kelni az ágyukból. Volt köztük birkózó, szertornász...
A mi családunkban meg nem így volt, hanem ellenkezőleg!
Azért írtam, hogy a legritkább esetben.Ezt próbáld megetetni az unokatesóm koronavírusos osztálytársaival, akik 2-3 hétig ki sem tudtak kelni az ágyukból. Volt köztük birkózó, szertornász...
Szerintem egy telefonhívást megér. Legalább meggyőződsz róla, hogy még él az orvosod.Nincs az orvosomnak FB-je... Kb. 70 és a halál között lehet.
Összevissza egyszer jártam nála, mióta be vagyok jelentkezve. Kétlem, hogy hívogatás segítene, főleg, hogy nem is abban a kerületben van, ahol a tartózkodási helyem van...

Akkor egy kis jogi gyorstalpaló...De komolyan gondolom, mert a gyermek megvédése a legerősebb ösztön talán!
Hidd el, hogy akkor kinyílik pandora szelencéje...
(Szerintem ezért nem merik majd meglépni. De felesleges is. Oltassa be magát, aki fél vagy veszélyeztetett, aztán nyitás, és padlógáz. Aki meg megbetegszik, azt meg gyógyítsák meg hírverés és hisztériakeltés nélkül. Pont. Ha nem okoz már tömeges megbetegedést a koronavírus, akkor normál üzemmódban ketyeghetne minden.)
NINCS kötelező védőoltás a koronavírus ellen!Akkor egy kis jogi gyorstalpaló...
Az EU alapszerződése, az alaptörvény mind-mind kivétel nélkül elismerik az emberi jogok törvény általi korlátozásának lehetőségét - többek között - a közegészség védelme érdekében.
Az 1997. évi CLIV. törvény az alábbi főbb rendelkezéseket tartalmazza:
56. § (1) A járványügyi tevékenység célja a fertőző megbetegedések, a járványok megelőzése és leküzdése, valamint az emberi szervezet fertőző betegségekkel szembeni ellenálló képességének fokozása.
(2) Az (1) bekezdésben foglaltak megvalósítása érdekében
a) az egészségügyi hatóság
aa) az egyén személyes szabadsághoz való jogainak gyakorlását az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja.
57. § (1) A védőoltás célja a fertőző betegségekkel szembeni aktív, illetve passzív védettség kialakítása.
(2) Az egészségügyi, szociális és családügyi miniszter rendeletben határozza meg azokat a fertőző betegségeket, amelyek esetében
a) életkorhoz kötötten,
b) megbetegedési veszély esetén, illetőleg
c) külföldre történő kiutazás esetén a kiutazó költségén kötelező védőoltás elrendelésének van helye.
(.)
58. § (.) (4) Ha a védőoltásra kötelezett személy e kötelezettségének írásbeli felszólításra sem tesz eleget, az egészségügyi hatóság a védőoltást határozattal rendeli el. A védőoltást elrendelő határozat - jogorvoslatra tekintet nélkül - azonnal végrehajtható.
A fertőző betegségek és járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998.(VI.3.) NM rendelet figyelemmel a közegészség védelmére lehetőséget ad a haladéktalan pótlásra, e szerint:
5. § (.) (6) Azoknál a gyermekeknél, akiknél bármelyik kötelezően előírt védőoltás elmaradt, azt a legrövidebb időn belül pótolni kell. Azok az orvosok, akik bölcsődébe, óvodába, nevelőszülőkhöz, gyermekotthonba, illetőleg egyéb gyermekközösségbe, továbbá alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézménybe kerülő gyermekek vizsgálatát végzik, kötelesek az életkor szerint esedékessé vált oltások megtörténtét ellenőrizni, és a hiányzó oltásokat pótolni.
A szülő saját személyét érintő önrendelkezési jogát nem szabad összetéveszteni gyermeke nevelése során gyakorolt szülői jogaival. Személyes meggyőződésen alapuló vélemény-nyilvánítása nem terjedhet ki automatikusan arra, hogy milyen gyógykezelésben - jelen esetben: kötelező védőoltásban - részesüljön gyermeke. A szülők egyéni meggyőződése miatt nem tehetők félre a gyermekük (és minden más gyermek, összességében az egész társdalom) egészségét védő mindenkire kötelező törvényi normák. A szülői mivoltból fakadó törvényi kötelezettségek és a felelősség hangsúlyosabb, mint az ugyancsak törvényes, ám esetünkben a törvény által korlátozott szülői jogok. Ilyen módon tehát az a szülő, aki az orvosi javallat és a törvényi kötelezettség ellenére nem engedi gyermekének beadni a kötelező védőoltásokat, ad absurdum megfosztja őt az egészségügyi ellátásban megtestesülő, és az Alaptörvényben deklarált lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez való jogától, ráadásul a közösség többi tagjának ugyanezt a jogát veszélyezteti.
Az eddigiekből is következik, hogy minden alkotmányos alapjog és a törvényekben biztosított alanyi jogok gyakorlásának legfőbb korlátja a másik ember alapvető jogainak sérthetetlensége és ennek feltétlen tiszteletben tartása. Ezért a gyermek számára a köz egészsége érdekében kötelezővé tett védőoltás szülő által való megtagadása nem sértheti, és nem veszélyeztetheti más gyermek, illetve felnőtt ember életét, egészségét.
Nincs JELENLEG kötelező védőoltás ellene a gyerekek körében.NINCS kötelező védőoltás a koronavírus ellen!
..
Nem is lehet az persze, mert sebtiben összedobott vakcinákról van szó - lásd Astrazeneca -, illetve a mutációk miatt ezek sem nyújtanak tartós és kielégítő védelmet! Azt kell beoltani, aki védendő, mert önerőből nem képes az immunrendszere a feladattal megbirkózni!

Igen, ezért kéne oltani őket is te nagyon te...De komolyan gondolom, mert a gyermek megvédése a legerősebb ösztön talán!
Hidd el, hogy akkor kinyílik pandora szelencéje...
(Szerintem ezért nem merik majd meglépni. De felesleges is. Oltassa be magát, aki fél vagy veszélyeztetett, aztán nyitás, és padlógáz. Aki meg megbetegszik, azt meg gyógyítsák meg hírverés és hisztériakeltés nélkül. Pont. Ha nem okoz már tömeges megbetegedést a koronavírus, akkor normál üzemmódban ketyeghetne minden.)
De komolyan gondolom, mert a gyermek megvédése a legerősebb ösztön talán!

Nincs JELENLEG kötelező védőoltás ellene.
Az utóbbiakat pedig már számtalanszor megcáfoltuk itt néhányan, olvasd nyugodtan vissza őket.
Jövőbeni, még fel sem bukkant mutációkról meg hogyan nyilatkozhatna bárki is bizonyossággal?![]()
EMA-tisztségviselő: Kapcsolat van az AstraZeneca vakcinája és a vérrögképződés között
Egy olasz lapnak adott interjúban úgy fogalmazott, főleg fiatal beoltottak között magasabb az agyi trombózis esetszáma, mint várnák.hvg.hu

Ha egyáltalán felveszik a telefont, édesapám körzeti orvosát hetek óta nem lehet felhívni a hivatalosan megadott vezetékes telefonszámon vagy mellé van téve a telefon vagy miután párszor kicsöngött egyszerűen kinyomják, így forduljon a derék honpolgár a körzeti orvosához.Nincs az orvosomnak FB-je... Kb. 70 és a halál között lehet.
Összevissza egyszer jártam nála, mióta be vagyok jelentkezve. Kétlem, hogy hívogatás segítene, főleg, hogy nem is abban a kerületben van, ahol a tartózkodási helyem van...
Igen!Akkor már csak azt kell rendbe rakni fejben, hogy az oltás, vagy a vírus a nagyobb veszély.![]()
Két hónapja 26 gyerekből 3 fertőződött meg. Mindhárman erősen közepes állapotban voltak, kórházba még éppen nem kellett menniük. De azóta sem 100%-os egyikük sem.Azért írtam, hogy a legritkább esetben.
A mi családunkban meg nem így volt, hanem ellenkezőleg!
Kanyaró ellen van biztonságos, hatékony oltás.Ehelyett ott tartunk ma, hogy ez az "ösztön" oda vezet, hogy a kibaszottul szellemileg egyre inkább alulfejlett nyugaton sok köcsög barombalfasz nem oltja be a gyerekét és olyan karanyaró és más járványok vannak, ami itthon nincs.
Olvastam. Én pedig ezt írtam itt korábban:Ez mai hír!
Jövőbeni, még fel sem bukkant mutációkról meg hogyan nyilatkozhatna bárki is bizonyossággal?
Éppen hogy csak bizonytalansággal lehet bármit mondani!
A tudományban az a szép, hogy ami egykor megalapozatlan elmélet volt, az holnap már bizonyított tény lehet.
Továbbra sem tartom valami extrán veszélyes cuccnak az AZ-t. Ma küldött egy köremailt a háziorvosom, hogy a hétre kap 80 AZ-t, de a listája nem frissült és tele van olyanokkal, akiket már beoltottak. Kéri, hogy aki elfogadja, az jelezze neki. Nos én jeleztem!Ha belekerülök abba a 80-ba, aki végül kapni fog belőle, majd mesélek a tapasztalatokról, egyelőre nem hívott még fel.
A barátnőnek jan elején fájt a hasa napokig, akkor sem vették fel...Ha egyáltalán felveszik a telefont, édesapám körzeti orvosát hetek óta nem lehet felhívni a hivatalosan megadott vezetékes telefonszámon vagy mellé van téve a telefon vagy miután párszor kicsöngött egyszerűen kinyomják, így forduljon a derék honpolgár a körzeti orvosához.
Szerintem meg ez egy orbitális hülyeség, mivel a gyerekek első számú vírushordozók másrészt a brit variáns egyre több és súlyososabb megbetegedést idéz elő náluk is ,csodálkozom azon,hogy még mindig hangsúlyozni kell ezt a tényt.Nem. Nem erről volt szó.
Logikailag is hülyeség, mivel a gyermekeknek a legritkább esetekben okoz gondot. Egészségesnek, meg mégúgyse.
A hatásosság mértékén megy a vita. Amit a szakemberek sem tudnak sokszor!Hogy büntetni kéne-e az védőoltások hatásosságának tagadását vagy sem.
Nem az!Szerintem meg ez egy orbitális hülyeség, mivel a gyerekek első számú vírushordozók
És amíg le nem győzi, boldogan fertőz meg vele másokat.Nem az!
Könnyedén legyőzi, és onnantól nem vírushordozó!
Ami valljuk be egyszerre szomorú és valójában súlyos probléma , ha csak a barátnőd példáját vesszük alapul.Arról nem is beszélve ha például egy covidos miután telefonon nem tudja elérni a körzeti orvosát úgy dönt,hogy akkor ő személyesen felkeresi.A barátnőnek jan elején fájt a hasa napokig, akkor sem vették fel...
Az orvosi ügyelet sem ott volt, ahol mondták korábban, odamentem és máshova küldtek...
Hogy lázas beteget amúgy sem fogadhattak volna. Jópofa.
Erre fizetem a TAJ-t...
A nagy büdös semmire jóformán...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..