Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 023
26 555
113
Jelenleg ennyit tudunk a védettségről, mégpedig a természetes eredetű fertőzések alapján. Csak reméljük, hogy az oltások tartósabb védettséget biztosítanak majd, de ezt legkorábban idén év végén fogjuk tudni felbecsülni az első oltottakról addigra összegyűlt adatok alapján.
Mégegyszer a természetes eredetű immunitásról:

Összesen 164 beteg mintáit vizsgálták 180 nappal a fertőzés után
  • 12 százalékuknál nagyon kevés antitestet mutattak ki,
  • 27 százalékuknál a betegség kezdete után 20 napig magas, majd nagyon gyorsan csökkenő antitestszintet mértek, ami fél év után sok esetben annyira lecsökkent, hogy nem volt semlegesítő hatása,
  • 29 százalékuknál szintén 2-3 hétig volt magas az antitestek szintje, ami lassan csökkent, és fél év után is egyértelmű volt a semlegesítő hatás,
  • 32 százalékuknál pedig hat hónap után is magas antitestszintet mértek.
f-l-v.jpg

 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Tüdőgyógyász, egészségügyi menedzser, volt országos tisztifőorvos... szerintem ért a szakmájához. De a kedvetekért most akár el is tekinthetünk tőle.

A gyerekek napi szinten rengeteg társukkal vannak napi kapcsolatban. Simán össze-visszafertőzik egymást és nem csak osztályon belül. Hazamenve pedig már jöhetnek is a beoltatlan családtagok. Tudom, hogy miket gondoltok úgy általában a koronavírus elleni vakcinákról, de tetszik vagy sem, idővel szükséges lesz őket is oltani. Csupán egy kormányrendeletbe kerül, hogy az ő körükben kötelezővé tegyék. És semmit sem tehettek ellene.

Már a kezdetektől fogva az volt a terv, hogy mihelyt engedélyezik a körükben, őket is beoltják. A brit variánst már a gyerekek is jobban megszenvedik. Erre hoztam már nektek korábban példát.
Ha laikusként lenne gyerekem és választanom kéne, hogy beoltatom vagy egy kétséges kimenetelű betegségnek teszem ki, aminek a jelenleg terjedő variánsa már súlyosabb betegséget okoz a körükben, akkor nem sokat gondolkoznék, hogy melyik mellett tegyem le a voksom. Természetesen ez a Ti döntésetek.

Egy kérdés így zárásként, akkor mit tennétek, ha a gyereketek kérne Titeket, hogy oltassátok be?
Van gyereked ?

Mi van akkor ha 5-10év múlva derül ki , hogy súlyos mellékhatása van mondjuk meddőséget vagy rákot okoz ? Hogy számolsz el vele a szemed fényének ?És ne mond , hogy nem lehet (akár gyártási , tárolási okból is , hogy a szándékosságot most kihagyjam) Ki a faxt érdekel , hogy ők mennyire fertőznek ? Ha egyszer elkapta védett lesz LEGALÁBB ADDIG MINT A TETVES OLTÁSSAL ! Azt meg mondtam már aki fosik az meg oltassa magát akár hetente vagy naponta bánja a faxom ! Nem,a gyerekeket nem fogják oltani az ellen ami szinte kivétel nélkül tünet mentesen megy át rajtuk ! Tök mindegy milyen birka indokokat hoztok is fel !
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Van gyereked ?

Mi van akkor ha 5-10év múlva derül ki , hogy súlyos mellékhatása van mondjuk meddőséget vagy rákot okoz ? Hogy számolsz el vele a szemed fényének ?És ne mond , hogy nem lehet (akár gyártási , tárolási okból is , hogy a szándékosságot most kihagyjam) Ki a faxt érdekel , hogy ők mennyire fertőznek ? Ha egyszer elkapta védett lesz LEGALÁBB ADDIG MINT A TETVES OLTÁSSAL ! Azt meg mondtam már aki fosik az meg oltassa magát akár hetente vagy naponta bánja a faxom ! Nem,a gyerekeket nem fogják oltani az ellen ami szinte kivétel nélkül tünet mentesen megy át rajtuk ! Tök mindegy milyen birka indokokat hoztok is fel !
Ennyi!
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Nem értem az összes idézett hőbörgőt...
Még a gyengébb wuhani variáns ellen is 95% oltási hatékonysággal kb. 65-70%-ra saccolták a nyájimunitást.

A brit annyival fertőzőbb, hogy ez már 80-85% táján van főleg, hogy az oltások egy része nemhogy 95%-ot, de még 85%-is is alig éri el.
A demográfia ismert.

Ha nem oltják a gyerekek legalább egy részét, akkor egyesek a csodában vagy mi a frászban reménykednek...?

Remélem ezt csak iróniának számtad. Egyes oltások gyártása konkrétan veszteséges és az állam dotálta, hogy legyen...
Az, hogy most a COVID kvázi kötelező és kb. annyit lehetne kérni érte, amit akarnak...
Nincs gyereked nem tudod miről beszélsz , nem tudod mi az a szülői felelősség és aggódás !
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Ezt próbáld megetetni az unokatesóm koronavírusos osztálytársaival, akik 2-3 hétig ki sem tudtak kelni az ágyukból. Volt köztük birkózó, szertornász...
Az influenza is elérhet ilyen szintre mégse kötelező az oltás! Hány ezreléket vagy 100 ezreléket érintett is ez ? VAN GYEREKED ? Erre felelj !
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Akkor egy kis jogi gyorstalpaló...

Az EU alapszerződése, az alaptörvény mind-mind kivétel nélkül elismerik az emberi jogok törvény általi korlátozásának lehetőségét - többek között - a közegészség védelme érdekében.
Az 1997. évi CLIV. törvény az alábbi főbb rendelkezéseket tartalmazza:
56. § (1) A járványügyi tevékenység célja a fertőző megbetegedések, a járványok megelőzése és leküzdése, valamint az emberi szervezet fertőző betegségekkel szembeni ellenálló képességének fokozása.
(2) Az (1) bekezdésben foglaltak megvalósítása érdekében
a) az egészségügyi hatóság
aa) az egyén személyes szabadsághoz való jogainak gyakorlását az e törvényben foglaltak szerint korlátozhatja.
57. § (1) A védőoltás célja a fertőző betegségekkel szembeni aktív, illetve passzív védettség kialakítása.
(2) Az egészségügyi, szociális és családügyi miniszter rendeletben határozza meg azokat a fertőző betegségeket, amelyek esetében
a) életkorhoz kötötten,
b) megbetegedési veszély esetén, illetőleg
c) külföldre történő kiutazás esetén a kiutazó költségén kötelező védőoltás elrendelésének van helye.
(.)
58. § (.) (4) Ha a védőoltásra kötelezett személy e kötelezettségének írásbeli felszólításra sem tesz eleget, az egészségügyi hatóság a védőoltást határozattal rendeli el. A védőoltást elrendelő határozat - jogorvoslatra tekintet nélkül - azonnal végrehajtható.

A fertőző betegségek és járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998.(VI.3.) NM rendelet figyelemmel a közegészség védelmére lehetőséget ad a haladéktalan pótlásra, e szerint:
5. § (.) (6) Azoknál a gyermekeknél, akiknél bármelyik kötelezően előírt védőoltás elmaradt, azt a legrövidebb időn belül pótolni kell. Azok az orvosok, akik bölcsődébe, óvodába, nevelőszülőkhöz, gyermekotthonba, illetőleg egyéb gyermekközösségbe, továbbá alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézménybe kerülő gyermekek vizsgálatát végzik, kötelesek az életkor szerint esedékessé vált oltások megtörténtét ellenőrizni, és a hiányzó oltásokat pótolni.


A szülő saját személyét érintő önrendelkezési jogát nem szabad összetéveszteni gyermeke nevelése során gyakorolt szülői jogaival. Személyes meggyőződésen alapuló vélemény-nyilvánítása nem terjedhet ki automatikusan arra, hogy milyen gyógykezelésben - jelen esetben: kötelező védőoltásban - részesüljön gyermeke. A szülők egyéni meggyőződése miatt nem tehetők félre a gyermekük (és minden más gyermek, összességében az egész társdalom) egészségét védő mindenkire kötelező törvényi normák. A szülői mivoltból fakadó törvényi kötelezettségek és a felelősség hangsúlyosabb, mint az ugyancsak törvényes, ám esetünkben a törvény által korlátozott szülői jogok. Ilyen módon tehát az a szülő, aki az orvosi javallat és a törvényi kötelezettség ellenére nem engedi gyermekének beadni a kötelező védőoltásokat, ad absurdum megfosztja őt az egészségügyi ellátásban megtestesülő, és az Alaptörvényben deklarált lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez való jogától, ráadásul a közösség többi tagjának ugyanezt a jogát veszélyezteti.
Az eddigiekből is következik, hogy minden alkotmányos alapjog és a törvényekben biztosított alanyi jogok gyakorlásának legfőbb korlátja a másik ember alapvető jogainak sérthetetlensége és ennek feltétlen tiszteletben tartása. Ezért a gyermek számára a köz egészsége érdekében kötelezővé tett védőoltás szülő által való megtagadása nem sértheti, és nem veszélyeztetheti más gyermek, illetve felnőtt ember életét, egészségét.
VAN GYEREKED ?????????????????????
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Két hónapja 26 gyerekből 3 fertőződött meg. Mindhárman erősen közepes állapotban voltak, kórházba még éppen nem kellett menniük. De azóta sem 100%-os egyikük sem.
Hát ezt mondod te én meg bárkivel beszéltem -olyanokkal is akiknél a felnőtteket lecsapta - a gyerek meg csak vigyorgott és ollá van antitestje igazoltan tehát tünet mentesen átesett a betegségen és a legnagyobb antitest termelést mutatta a családban !
 
  • Tetszik
Reactions: merleg

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 492
18 605
113
VAN GYEREKED ?????????????????????
Ez egy privát vélemény, nyilván a sajátom! Nekem is van amúgy gyermekem 3 is! Viszont szerintem semmivel sem kártékonyabb mint az a sok szemét amit nap mint nap megeszünk, vagy mondjuk vitamin, és egyéb más gyógyszer amit beveszünk! És ha az ismereteimre támaszkodok amit Gyógyszertan órán tanultam nem hinném, hogy veszélyesebb mint egyéb más oltás....nyilván nem jelenthetem ki mert nem tudom 100%! Ez csak a saját vélemenyem!
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Te miről beszélsz mit jelent az,hogy a kormányok a gyerekekre akarnak rámenni,teljesen komolyan kérdezem te azt hiszed ,hogy a kormányoknak azon kívül,hogy beoltsák a gyerekeket és ezáltal megvédjék őket is a covid fertőzéstől illetve elérjék a kívánt nyájimmunitást van más célja a gyerekek beoltásával?
Még én se tudnám elviselni (így közel 50 évesen ) ha 10 év múlva ennek a nagy kapkodásnak eredményeként beoltottként kiderülne , hogy mondjuk máj rákot okozott az oltás (igaz csak minden 1milliomodiknak de az pont én vagyok) . De akkor biztosan elborúlna az elmém ha mindez a lányommal esne meg ! Neked van gyereked ?
 
M

molnibalage

Guest
Még én se tudnám elviselni (így közel 50 évesen ) ha 10 év múlva ennek a nagy kapkodásnak eredményeként beoltottként kiderülne , hogy mondjuk máj rákot okozott az oltás (igaz csak minden 1milliomodiknak de az pont én vagyok) . De akkor biztosan elborúlna az elmém ha mindez a lányommal esne meg ! Neked van gyereked ?
Ha 1/10000000 lenn az esély, azt nem tudnád kimutatni, mert ennél nagyobb a populációban a gyakorisága....
Aki vállalja az az ő baja akik fosik az oltasson ! Ez ennyire egyszerű !
Nem, nem az. Egy csak újabb fényes bizonyítéka annak, hogy mekkora balfasz vagy.
 
  • Tetszik
Reactions: ms07

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Ez egy privát vélemény, nyilván a sajátom! Nekem is van amúgy gyermekem 3 is! Viszont szerintem semmivel sem kártékonyabb mint az a sok szemét amit nap mint nap megeszünk, vagy mondjuk vitamin, és egyéb más gyógyszer amit beveszünk! És ha az ismereteimre támaszkodok amit Gyógyszertan órán tanultam nem hinném, hogy veszélyesebb mint egyéb más oltás....nyilván nem jelenthetem ki mert nem tudom 100%! Ez csak a saját vélemenyem!
Ez szimpla terelés ! A tényre válaszolj légyszi ! Te megtudnád magadnak bocsájtani ha most beoltatnád a gyerekeidet és 5-10-15 év múlva kiderülne , hogy ezek a vakcinák mondjuk meddőséget okoznak ne agyj isten halált (lásd szabin csepp a gyermekfaluban a 70es években 10 igazolt halott ) ? Csukd be a szemed és őszintén válaszolj ha már 3 gyerekes szülő vagy !
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and merleg
W

Wilson

Guest
Megint csúsztatsz! És teszed az értetlent!
Az emberekről beszéltem, nem magamról! Engem ugyan zavar pár intézkedés, de prímán elvagyok.
(Akik viszont hétről hétre növekvő számban randalíroznak nyugaton, azok feltételezem baszkurálásnak veszik minimum.)
..
Ebben hol volt az egyes szám első személy, ami miatt a számba adtad?
"Arra akartam célozni, hogy valszeg mindegyik kormány érzi, hogy elég az emberek "b@aszkurálásából"."

Ember, ha valaki csúsztat az te vagy ,először le írod a véleményedet aztán pedig megpróbálod megmagyarázni, hogy az nem is így van.Akkor csak, hogy tisztázzuk neked az a véleményed , hogy "valszeg mindegyik kormány érzi, hogy elég az emberek "b@aszkurálásából",de te személyesen ezt nem érzed annak, mikozben többek között ágálsz a gyerekek oltása ellen.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Ha 1/10000000 lenn az esély, azt nem tudnád kimutatni, mert ennél nagyobb a populációban a gyakorisága....

Nem, nem az. Egy csak újabb fényes bizonyítéka annak, hogy mekkora balfasz vagy.
Ez most csak a részleten való rugózás ! Nem ez a lényeg a lényeg a Kis hercegben hangzik el " ha már megszelídítettél akkor felelősséggel tartozol irántam...........!" A gyerek az holtig tartó felelősség !
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 404
4 425
113
Jó lenne amúgy abba hagyni ezt az orbitális hisztériát ami itt folyik. Elvileg ez egy katonai fórum lenne. Aki szeretné magát beoltatni, az oltassa be magát, oltassa be a kutyáját is (elvileg lesz rá lehetőség: https://telex.hu/tudomany/2021/01/26/kutatok-a-haziallatok-koronavirus-elleni-beoltasat-javasoljak), a többiekről pedig szakadjanak le.
Addig nem tudok nyugodni amíg nem mondja meg valaki hogy ki tette bele a férget a a maszkomba.