Járványok, fertőzések (humán)

KIVETÍTÉSÜNK SZERINT A 3,5 MILLIÓ BEOLTOTT SZÁMÁT ÁPRILIS 21-22. KÖRNYÉKÉRE ÉRHETI EL MAGYARORSZÁG, VAGYIS PONT ANNAK A HÉTNEK A MÁSODIK FELÉN, AMIKOR 19-ÉN KINYITNAK AZ ISKOLÁK (A JELENLEGI TERVEK SZERINT LEGALÁBBIS).

regisztraltak-szama-kivetites-443400.jpg

Bocs a nagybetűkért, igy van az eredeti cikkben.

Már kezdődik a hergelés, hogy a foci eb miatt nyit a zorbán, az ellenzéki pártok és szakértők szerint felelőtlenül korán, hiszen a teljes oltottság valójában csak 9%...
A HOLLANDOK!!!! már egy hete 5k embert engedtek be válogatott meccsre. Hétvégétől? ismét mehetnek náluk nézők a meccsekre!!! Ennyit a Zorrbánról ...

• Tetszik
Reactions: zztop and tindalos

• Tetszik
Reactions: Wilson
magyarul: az orvosok által javasolt védettségi szint kb június végére-július közepére.
Milyen orvosok? Milyen védettségi szint? És mihez képest?
Értem én, hogy már megint dezinformálsz, de akkor azt legalább rendesen csináld!
Vagy azt gondolod, hogy minden valaha itthon a vírust a szervezetében hordozó ember száma megegyezik a regisztrált pozitív esetekkel?

Értem én, hogy már megint dezinformálsz, de akkor azt legalább rendesen csináld!
Vagy azt gondolod, hogy minden valaha itthon a vírust a szervezetében hordozó ember száma megegyezik a regisztrált pozitív esetekkel?
édesjőzus
Beszélj egy orvossal, mondjuk aki most Covid-oszályon dolgozik..

De itt az elmúlt napokban nem tudom hány- benne hazai -szakember véleményét linkeltül

Minek foglalkoztok betaval? Széttrolkodja a fórumot, mindenhol ahol ír valamit ott nyíltan vagy burkoltan politizál. Kb annyiból áll az ittléte, hogy köcsög fidesz. Tiltsátok le a picsába, ne etessétek.
Íme a felcsúti idióta sajátos "demokráciája" leképezve a HTKA-n garázdálkodó fideszesek színvonalára. - Szép kilátások...!!! :( :( :(

A HOLLANDOK!!!! már egy hete 5k embert engedtek be válogatott meccsre. Hétvégétől? ismét mehetnek náluk nézők a meccsekre!!! Ennyit a Zorrbánról ...
Szóval, ha valaki full kretén, az mire referencia? Az kell követni?
A jelenlegi oltottsági szint számháborúban lehet, hogy jól néz ki, csak a vírust nem a számháború érdekli.
Jelenleg az első oltottakból kb. 2 millió emberben van talán némi védettség az oltástól, az utolsó 500k-nak semmi, mert az utóbbi 4 napban kapták meg.

Ezzel a tempóval 2 hét múlva lesz kb. 80%-os védettsége talán 2-2,5 millió embernek, amikor az első oltottak mondjuk elérik a 3,5M-ót. Csak ennél a pontnál meg az iskolásokat csődítenék össze, akiknél 0% körül van a védettség. A tanárok egy része van oltva és azok, akik betegek voltak van védettségük, de ez a teljes iskolás populáció töredéke.

Teljesen logikus hogy nyitunk a rekord napi halálozás napján.
Nem tudok mit tenni, sodródok az árral, de az bizisten hogy vért fog könnyezni az összes fideszes annyiszor fogom emlegetni ha visszaüt ez az unortodox nyitás.

Minek foglalkoztok betaval? Széttrolkodja a fórumot, mindenhol ahol ír valamit ott nyíltan vagy burkoltan politizál. Kb annyiból áll az ittléte, hogy köcsög fidesz. Tiltsátok le a picsába, ne etessétek. Ha nem szólna hozzá senki már régen eltakarodott volna.

Sok naív eteti a darabra fizetett troll-t...
Még kinevetni sem szoktam, mert lehet, hogy azt is fizetik --"A rossz hír is reklám..." aranyszabály mintájára--

Íme a felcsúti idióta sajátos "demokráciája" leképezve a HTKA-n garázdálkodó fideszesek színvonalára. - Szép kilátások...!!! :( :( :(

Itt a "párja" is... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Kit érdekel más mit csinál? Ráadásul itt írták, hogy náluk "csak" 20 halott volt per nap. Nálunk 300 körül. Nem normális dolog mostanra időzíteni a nyitást. További szigorításra lenne szükség nem nyitásra. Kevesebb halott/napnál, amikor még arról szóltak a hírek, hogy kevés kivételtől eltekintve inkább az idősebb korosztály van veszélyben nálunk még "szigor" volt. Erre most, hogy bejött a brit variáns ami már a fiatalokat is szedi, napi 300 körüli halott, erre most nyitunk.

Zseniális...

A jelenlegi oltottsági szint számháborúban lehet, hogy jól néz ki, csak a vírust nem a számháború érdekli.
Jelenleg az első oltottakból kb. 2 millió emberben van talán némi védettség az oltástól, az utolsó 500k-nak semmi, mert az utóbbi 4 napban kapták meg.

Ezzel a tempóval 2 hét múlva lesz kb. 80%-os védettsége talán 2-2,5 millió embernek, amikor az első oltottak mondjuk elérik a 3,5M-ót. Csak ennél a pontnál meg az iskolásokat csődítenék össze, akiknél 0% körül van a védettség. A tanárok egy része van oltva és azok, akik betegek voltak van védettségük, de ez a teljes iskolás populáció töredéke.
Már megint fullban tolod!
Még egyszer megkérdezem:
Szerinted minden, eddig a vírust a testében hordozó személy reprezentálva van a eddigi regisztrált esetszámban? (Elmondanám neked, hogy még a tünetesek jelentős része sem!)
Szerinted a tünetmentesek hordozók, nem rendelkeznek védettséggel??? :eek:

Nem tudok mit tenni, sodródok az árral, de az bizisten hogy vért fog könnyezni az összes fideszes annyiszor fogom emlegetni ha visszaüt ez az unortodox nyitás.
Neked amúgy mi abban a hűdenagy nyitás, hogy kicsit tovább lehet kint lenni?

Ne legyél már te is hülye!
Semmi köze nincs a halálozásoknak a járvány jelenlegi állapotához.
A ma meghaló áldozatok jelentős része minimum 1-2 hete gépen van.
Ráadásul milyen nyitásról beszélsz?
Az, hogy 2 órával később kezdődik a kijárási korlátozás? Az 1fő/10nm meg gyakorlatilag komolyabb korlátozás, mint ami eddig volt.

Még egyszer megkérdezem:
Szerinted minden, eddig a vírust a testében hordozó személy reprezentálva van a eddigi regisztrált esetszámban? (Elmondanám neked, hogy még a tünetesek jelentős része sem!)
  • Senkinek fogalma nincs róla, hogy a tünetmentes hordozó mennyi.
  • Ezek egy része wuhani fertőzött volt, most a brit arat.
  • Aki 3 hónap után van, az sanszosan nem védett.
Ennék fényében szerinted ez a védettség hogyan áll arányban a 80% körüli nyájimmunitással, ami a brit változat ellen kéne?
Személyeskedésre futja erődből, de gondolkodásra láthatólag nem.

Még egyszer megkérdezem:

Ki lehet próbálni!
https://healthmedipro.hu/25-db-clungene-covid-19-gyorsteszt-630?keyword=Clungene
..
De amit fentebb linkeltem Horvátországról, na kábé az van nálunk is. Sőt, tekintve, hogy nagyobb a népsűrűség, talán még nálunk 25%-nál is nagyobb hányad az, aki már antitestekkel rendelkezik!
(A HTKA-n is meg lehet a 25% amúgy...)

• Tetszik
Reactions: jurgenbauer
Kit érdekel más mit csinál? Ráadásul itt írták, hogy náluk "csak" 20 halott volt per nap. Nálunk 300 körül. Nem normális dolog mostanra időzíteni a nyitást. További szigorításra lenne szükség nem nyitásra. Kevesebb halott/napnál, amikor még arról szóltak a hírek, hogy kevés kivételtől eltekintve inkább az idősebb korosztály van veszélyben nálunk még "szigor" volt. Erre most, hogy bejött a brit variáns ami már a fiatalokat is szedi, napi 300 körüli halott, erre most nyitunk.

Zseniális...

Fokozatos nyitást emlegetnek! Ez az első szakasz, gyakorlatilag --nekem-- csak lélektani nyitásnak tűnik, hogy az emberek kicsit lenyugodjanak és kibírják a későbbi, és valódi nyitásig.*

Szerintem.

U.i.: Kb. mint az autóknál a Facelift("ráncfelvarrás") ami egy lélektani hatás kedvéért van, amivel a korábbi, változatlan lényeget teszik további ideig elfogadhatóvá a "közönségnek".

Sajnos: "Ilyen ez a pop-szakma(politika)!"
Vannak "ökölszabályok" amit be kell tartani a politikusnak, ha nem akarja, hogy kicsússzon az ellenőrzése alól a (járványkezelési) folyamat egyes bel- és külföldi érdek-csoportok önös céljai miatt.

Hiába utálom én is sokszor az eszközöket, de legalább a "felnőtteknek" tudniuk kell(ene) megkülönböztetni, hogy értünk füllentenek, vagy ellenünk és ez alapján véleményt alkotni.