Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Mire kijönnek tesztelni, már túl vagy rajta, főleg aki túl van pl. egy 2. körön is!!! Az kb. úgy zajlik le, mint egy oltás. Minden van, de röviden. Le se lett jelentve egy rakat embernél.
Hozzánk ki sem jöttek ! Pedig jelentettük a házi orvosainkon keresztül és a közvetlen Covid segély számon is !
 
  • Szomorú
Reactions: enzo

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 911
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 891
113
Rohadt kontraproduktív.
Azt vágjátok, hogy nem arról nyilatkozik a patás, hogy holnap lehet-e itt meccset rendezni, hanem majd a nyári ebről?
Azaz a jelenlegi oltási sebességet figyelve kb teltházat is megígérhet, de félházat nyugodtan.

Ez az 1.
A 2. meg az, hogy a Búvár Hencser az ellenzékhez képest tanulékony lény. Gyerekek, nem tudom ki emlékszik, de én azért igen. 2016ban konkrétan népünnepélyt hozott egy egy eb meccs. Ennyire szarja le az átlag a Nemzeti 11et. Na akkor tuti jó ötlet ellenük kampányolni.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
OFF
Már nincs vissza 2 hónap, és véget ér a bezártság. Én pár rongyosra hallgatott számmal (a több-száz kedvencből) igyekszem készülni a régi - új világra. Persze a világ már soha többé nem lesz olyan mint amilyen volt, csak hasonló... :)

Egy legendás világelső szám három legendás szereplővel - Robin Williams aki az ismeretlenségből azóta szintén világhírű lett már sajnos nincs köztünk. A szám világelsősége - az első az amerikai Billboard slágerlistát vezető "a cappella" zeneszám, amelyet Bobby McFerrin állítólag fogadásból írt, amit persze szintén megnyert ! :D:D
A dallal McFerrin három Grammy-díjat nyert 1988-ban:
  • Az év lemeze
  • Az év dala
  • Az év legjobb férfi popelőadója
A dal videóklipjén Paul Simon Bobby McFerrin és az akkor még ismeretlen Robin Williams együtt szerepel.
Ez a dal egyébként tökéletesen illik a mostani járványhoz a mondanivalójával - soha ne essünk kétségbe ! :)


Ez a zene szintén magáért beszél mint az előző. :)


Idén újra lesz nyaralás is. :)


Újra élednek a zenés / művészeti fesztiválok, így a Burning Man is ! :)


Megyünk újra néha pecázni, reptetni a modelleket, na meg remélem a valódi sportrepülés is újra beindul. :)


Az utolsó zenét sajnos már nem ette meg a fórum-motor, de enélkül is "Don't Worry Be Happy" MINDENKINEK a járvány utánra !!! ;):hadonaszos::cool:

Másfél órája én is megkaptam az AstraZenca első dózisát a háziorvosomtól! :)
(Egyébként a velem együtt megjelentek életkor-eloszlásán látszott, hogy sokan nem fogadták el, mint felajánlott vakcinát, mivel huszonévestől a hatvanas korosztályig minden előfordult.)
Majd a következő körben már választhatunk vakcinát. :)
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Ez egy korrekt kis cikk arrol, miert olyan magas a halalozas a ventillated betegeknel: https://444.hu/2021/04/07/aztan-bumm-es-meghal-ezt-nem-lehet-feldolgozni

Hát igen, főni csinált egy hirtelen 180-ast, most már ez az új narratíva, aggódnak a lakosságért.
Azért belecsempésztek némi politikai színezetet, hogy a zorbán patásördög miatt halnak meg.


Btw. youtube-on már reklámozzák magukat a Horvátok, hogy nyugodtan mehetünk hozzájuk nyaralni, garantáltan Covid mentes emberek fognak minket kiszolgálni. Még igazolványt se kérnek, csak negatív tesztet.
Ennyit az uniós "ruszki/kínai vakcinával nem mehetünk majd sehová" narratíváról...
 

mberger

Well-Known Member
2020. szeptember 1.
106
295
63
Tegnap délelőtt kaptam meg az első szputnyik-V-t. Kb. éjféltől álmatlanság, majd fej - és ízületi fájdalmak, reggel kicsit másnapos érzet aztán kb 10-re megszűnt. Többen is hasonló élményekről számoltak be.
Lehet hogy vodka a vivőanyag?
Nálam nem volt tünet, illetve az oltás helye picit érzékeny, de ez mindig ilyen. Ami nagyon bejön, az a marketingje a cuccnak:) Beparáztatták a fél világot a tisztifőorvos banyával hogy 2 hónapig nem lehet rá inni, utána előrántották a mellényzsebből az akadémikust aki azt mondta hogy lehet, de mértékkel... Szóval a vodka simán lehet az egyik összetevő:)
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Hát az AstraZeneca-t már biztosan nem fogjuk még egyszer megkapni.
Úgy sem azt akartam, de nem volt választási lehetőség. Amúgy a Pfizer / Szputnyik is jó lesz második oltásnak, jobban is tetszene nekem ez a variáció. Na meg hatásfokban is állítólag nagyon jók a keresztezett oltás variációk ! :D:hadonaszos:
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Úgy sem azt akartam, de nem volt választási lehetőség. Amúgy a Pfizer / Szputnyik is jó lesz második oltásnak, jobban is tetszene nekem ez a variáció. Na meg hatásfokban is állítólag nagyon jók a keresztezett oltás variációk ! :D:hadonaszos:
ez meg honan jott?
vmi hiteles forras erol?
 
  • Tetszik
Reactions: enzo

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
ez meg honan jott?
vmi hiteles forras erol?
What ?
Törpölnek már rajta az operatív törzsnél hogy mi legyen az AstraZeneca-val. A vírusinfon nézd meg, de még nincs eredmény, csak vizsgálják. A keresztbe oltásokat pedig már szintén vizsgálják több helyen a világon, amúgy a nagyobb hatásfok elérése lenne a cél különböző fázisokban oltani velük. Így nagyobb lefedettséget adhatnak a vakcinák, mintha egy oltásba gyömöszölik őket egyszerre. Majd a laboreredmények és hatásvizsgálatok megadják a pontos választ. Mindenesetre nem gond több vakcinával oltani fázisonként, ez már eddig világosan kiderült.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 096
113
Az átoltottság növekszik, azonban sajnos lassan ott fogunk tartani mint Izrael vagy Szerbia. Gyakorlatilag több lesz a vakcina, mint az oltásra jelentkezők száma. Az átoltottságot, a bot-répa effektussal lehetne növelni. Én a répát nem ajánlom, mivel az átoltottak ha több jogosítányt kapnak. Étterembe, moziba, színházba, sporteseményekre stb. járás, maszkhordás alóli kivétel, az oltás ellenére is veszélyezteti a társadalom be nem oltott részét, köztük saját családtagjait is, ha azok pld gyerekek, vagy vmilyen ok miatt nem olthatóak. A "bot" azonban használna. A munkáltató a fertőzésveszélyre hivatkozva vagy kötelezővé tenné az oltást (ezt ombusnannál a szakszervezetek a nagyobb cégeknél támadnák), vagy pedig a MUNKAVÁLLALÓ költségére napi COVID teszttel lehetne dolgozni menni. Nos ez utóbbi ütne, és mennének az emberek az egyébként ingyenes oltásra. Más: Felháborító, hogy a kiváló minőségű Pfizer oltóanyagból adunk a cseheknek "ajándékot" a nála roszabb mutatókkal rendelkező kínai, vagy éppen Astra-Zeneca helyett. Azt, hogy utóbbival nem oltanak. Kvázi kit érdekel. Saját hatáskörben engedélyezhetik. Az szerintem nem járja, hogy a klinikai vizsgálatok alapján jobb hatásfokkal rendelkező beszerzett vakcinákból jótékonykodjunk, és a lakosság maradék részének a kínai maradjon.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 096
113
Egyébként jómagam az orosz válaszottam, mikor kaptam lehetőséget rá. (ha Moderna vagy Pfizer lett volna azt is). Az orosz is félig-meddig már publikálva van és gyakorlatilag a francia gyógyszerlobby akadályozza az európai engedélyeztetését. Szerint meglesz a nyáron, azonban addigra annyi saját (EU) gyártású vakcina lesz, hogy nem kell már rendelni belőle.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 816
113
Más: Felháborító, hogy a kiváló minőségű Pfizer oltóanyagból adunk a cseheknek "ajándékot" a nála roszabb mutatókkal rendelkező kínai, vagy éppen Astra-Zeneca helyett. Azt, hogy utóbbival nem oltanak. Kvázi kit érdekel. Saját hatáskörben engedélyezhetik. Az szerintem nem járja, hogy a klinikai vizsgálatok alapján jobb hatásfokkal rendelkező beszerzett vakcinákból jótékonykodjunk, és a lakosság maradék részének a kínai maradjon.

Az uniós keretből adunk más uniós országokhoz hasonlóan, uniós megállapodás szerint, vagy ez más?
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 114
45 413
113
Az átoltottság növekszik, azonban sajnos lassan ott fogunk tartani mint Izrael vagy Szerbia. Gyakorlatilag több lesz a vakcina, mint az oltásra jelentkezők száma. Az átoltottságot, a bot-répa effektussal lehetne növelni. Én a répát nem ajánlom, mivel az átoltottak ha több jogosítányt kapnak. Étterembe, moziba, színházba, sporteseményekre stb. járás, maszkhordás alóli kivétel, az oltás ellenére is veszélyezteti a társadalom be nem oltott részét, köztük saját családtagjait is, ha azok pld gyerekek, vagy vmilyen ok miatt nem olthatóak. A "bot" azonban használna. A munkáltató a fertőzésveszélyre hivatkozva vagy kötelezővé tenné az oltást (ezt ombusnannál a szakszervezetek a nagyobb cégeknél támadnák), vagy pedig a MUNKAVÁLLALÓ költségére napi COVID teszttel lehetne dolgozni menni. Nos ez utóbbi ütne, és mennének az emberek az egyébként ingyenes oltásra. Más: Felháborító, hogy a kiváló minőségű Pfizer oltóanyagból adunk a cseheknek "ajándékot" a nála roszabb mutatókkal rendelkező kínai, vagy éppen Astra-Zeneca helyett. Azt, hogy utóbbival nem oltanak. Kvázi kit érdekel. Saját hatáskörben engedélyezhetik. Az szerintem nem járja, hogy a klinikai vizsgálatok alapján jobb hatásfokkal rendelkező beszerzett vakcinákból jótékonykodjunk, és a lakosság maradék részének a kínai maradjon.
Addigra nekünk már mindegy lesz.
Addigra elvileg annyi mennyiség rendelkezésünkre fog állni, hogy mindenkinek lesz elég.
Amikor elfogynak a regisztráltak - nem fognak egyhamar - akkor meg le lesz szállítva oltópontokra egy tisztességes mennyiség, és/vagy magyar személyi, vagy tajkártya ellenében bárkit beolthatnak.
Akkor jönnek majd a határon túliak. És a külföldiek. Utána meg majd a túristák.
De ez már egyik sem SOS. Ott már gyakorlatilag bármit kezdhetünk a felesleggel. Még akár elkezdhetünk baráti afrikai, ázsiai országoknak diplomáciai előnyökért csepegtetni.
Biztos vagyok benne, hogy kötelezővé nem kell és nem is lehet egy ilyen jellegű vakcinát tenni.
Ha elfogynak a regisztráltak addigra meglesznek a kiskorúak oltásáról szóló nemzetközi vizsgálatok. Akkor mennek majd az iskolák is oltani.
De biztos lehetsz benne, hogy ha elfogynak a regisztráltak, akkorra fel lesz oldva az összes korlátozás, de csak az mehet szolgáltatásokat igénybe (pl. fürdők, szórakozóhelyek, sport rendezvények, mozik, színházak ) venni, aki be van oltva.
Pillanatok alatt meg lesz a 90%-os átoltás az aktuálisan oltható lakosság körében.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Hogy lehet úgy élni, hogy mindenki baloldali, aki nem ugyanazt fújja? Ez már orvosi eset.
Ha csak az számít, hogy ki kapott pénzt Sorostól, akkor jobb, ha nem kezdem el írni a listát a pulzusod (és zeal pulzusa) érdekében ;)

Az eddigi kormánypropagandával és a kormány által elénk kipakolt kutatók, szakértők eddigi véleményével összhangban van az, hogy ne nyissák ki az iskolát. Én eleve az érettségi megtartását se értem, de ha már érettségi akarnak, akkor pont két héttel előtte kell iskolát nyitni, amikor pont az érettségire jönnek elő a fertőzés tünetei? Nem úgy ment eddig a propi, hogy a fiatalokat támadja a covid? A tanárok ellen már megy a hergelés ezerrel, most majd jönnek a diákok, hogy ők is balodaliak. Itt már mindenki baloldali?
Ráadásul itt volt a húsvét, amikor mindenki ment amerre látott, most itt a lazítás/újranyitás/akármi. Ennek megint meglesz a "böjtje". Kell ez?
Itt megy a számháború, hogy az oltást kell nézni vagy a halálozást (járvány mérőszáma a halálozás volt mindig is), vajon melyiket fogja elmozdítani az elkövetkező 1-2 hét? (a halálozást) És akkor még hol van május eleje...
Az oktatás szempontjából ennek a pár hétnek értéke nincs. Akik most érettségiznek, azok az elmúlt x évben folyamatosan adtak bizonyítékot a tudásukról. Az alapján értékelhető mindenki. Aki eddig hülye volt, nem most fogja kijavítani, aki eddig is okos volt, azt se az érettségi viszi előrébb. Akik szakmát tanulnak, azok egyébként is sz*r helyzetben vannak, oda nagyon rá kellene feküdni. Aki tovább akar tanulni, azoknak meg ott a felvételi nyárra, amikor nyilván jobbak lesznek a számok, de elve kevesebbeket érint, mint most a tanév vége. Volt egy év valamit kitalálni, és ezt sikerült...
Ugyanúgy hülyeség most az, amit a kormány művel, mint amit a baloldaliak műveltek akkor, amikor a nyitás mellett kampányoltak.És ugyanúgy bele lehet szaladni a pofonba, mint pár hónapja, amikor elindult a harmadik hullám, de ment a nyitáskampány mindkét oldalról.

OFF: Ha valaki nem ért egyet, attól még nem lesz baloldali.Ha az az egyetlen érv a másik ellen, hogy azért nincs igaza, mert baloldali, akkor az egy szegénységi bizonyítvány és nem az állítólagos baloldaliról. Nyilván olcsó ennyivel elintézni, mint vitába szállni és van az a réteg, amelyik erre vevő, de ez nem érv. Ha már feltétlenül ennyire jobboldalinak érzi magát az adott firkász, akkor legalább annyi sz*r legyen már benne, hogy nem ugyanazzal a filléres szlogennel intéz el valamit, mint ahogyan egyes baloldaliak elintézik. A jobbosokat általában nácizzák, fasisztázzák, mert ez is egy filléres kártya. De ez nem érv. Nem azért lesz igazam, mert nem vagyok baloldali, ahogyan a baloldali sem azért hülye mert baloldali. Az ország fele balos, a másik jobbos. Ettől nem lesz az egyik fele a hülye, a másik meg okos. A baloldalon is van épeszű ember, meg a jobboldalon is van olyan aki csak szégyent hoz erre az oldalra.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Két reprezentáns mém:

170037979_3361350660633195_2217437324098925646_n.jpg


"A kórházak nincsenek túlterhelve, mert kirendeltük az egyetemistákat = nincsen hipertóniám, mert szedem a vérnyomáscsökkentőt"
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson and kamm

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 777
113
Hogy lehet úgy élni, hogy mindenki baloldali, aki nem ugyanazt fújja? Ez már orvosi eset.

Off
A helyzet az aki baloldali tüntetéseken szónokol az jó eséllyel baloldali. 2018-ban a választások előtt volt aktív ez a mozgalom, majd a választások után is részt vett több ellenzéki tuntetésen, ők adták a fiatalaok hangját.
Szal, ha a zöldre azt mondod zöld az nem megbélyegzés, csak leírid a valóságot.

On
Az iskolák újranyitása elsősorban a szülők miatt fontos. Akiket a kölkök otthon akadályoznak a munkában. Ovi, általános isk. alsó tagozat.
A többieknél én sem látok kényszert, hogy visszaküldjük őket. Nekik az elmúlt 1 év online oktatás kuka.

Aki érettségizik ott lehet értelme, de ezt döntsék el ők önkéntesen.
Elég liberális voltam??

Viszont ha nincs újra iskola, akkor a tanárok protekciós oltását követelő hiszti mi célt szolgált?? Ott engedett a kormány, de az oltás másnapján már jött a nyünnyögés, hogy azért június előtt ne kelljen már visszamenni tanítani. Már bocs, de akkor szólhattak volna oltás előtt is és a 2-3 napos tanárregisztráltak nem előzik be a december óta oltásra várókat.