Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Nehéz a felfogásod?
És a tied? Neked még nem jár az oltás, és nem érvelhetsz a kivételekkel. Pont.
Bocsánat, de megtennéd végre azt a szívességet, hogy nem mosdatod tovább a hülyeséget?
Nem. Megjegyzem, ha esetleg hasonlóan követelőző stílusban beszéltél a körzetivel, akkor a kimaradt oltásoknál sem rád fognak először gondolni...
Az nem tudom, hogy ez vakcinairigység-e, de hogy amt te itt tolsz az a teljesen agyatlan mosdatás és folyamatos NER propi, amit tolsz, az tudjuk.
Te csak NER-ezni tudsz? Nem a NER miatt késik az oltásod, nem vagy képes felfogni?
Várom azt a napot, amikor egyszer HT vonalon látlak, mert te láthatólag csak egy dolog miatt jársz ide...
Minek hőbörögsz ebben a topikban, de komolyan? Minek jársz ide?
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 551
5 211
113
Te most tényleg teljesen komolyan azt hiszed, hogy a politikusok mondták meg, hogy milyen technológián alapulóan és hogyan kell elkezdeni a COVID oltóanyag fejlesztést Magyarországon?

Jelenleg azt is politikusok mondják meg, hogy melyik vakcinát lehet alkalmazni, és melyiket nem. Ha a külügyminisztérium igazolja hogy egy vakcinát elég sok embernek beadtak már a világon, akkor a hatóság érdemi vizsgálat nélkül engedélyezi. Annyi kontroll van benne, hogy az így engedélyezett vakcinák esetében a beérkezés után minden tételt laborvizsgálatnak vetnek alá. Az EU engedéllyel rendelkező vakcinákat meg vizsgálat nélkül alkalmazzák.
 
M

molnibalage

Guest
Nem. Megj egyzem, ha esetleg hasonlóan követelőző stílusban beszéltél a körzetivel, akkor a kimaradt oltásoknál sem rád fognak először gondolni...
Haha, ismét jót nevettünk.
Ja, nem...
A normális emberekkel remekül kijövök. Te n+1 ok miatt simán nem esel bele ebbe a körbe.
Ennyi...
 
  • Vicces
  • Hűha
Reactions: Tiria and zeal

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 829
47 112
113
Melyik részét nem érted te nagyon te, hogy az IKERTESÓMAT oltják? Engem meg nem?
Csokoládé allergiája van, de kétlem, hogy amiatt kap oltást jövő héten...
Semmiféle krónikus betegsége nincs...
Ja és úgy, hogy 1 héttel ezelőttig még háziorvosa sem volt...


Az mégis hogyan lehet, hogy én rajta vagyok a listán, de a barátnő meg nem? Amikor az szutyok összeomlós ellenőrző oldal meg azt köpte ki, hogy igen, sikeres a reg és azóta is jön a hurrá üzenet az oltóközponttól, hogy már mennyi embert oltottak be...

Miféle adatvezetés van itt?
Akkor regeltem, amikor 1,5M ember sem volt. Most 2,7M van már beoltva elsőre és 1,1M másodikra és csak jön és jön az oltóanyag.
De valahogy nem kerülök sorra, de máshol meg 30 alatti korosztályból már hívtak oltani két embert, akik után regeltek az oltásra

Ez mi, ha nem kupleráj a köbön?
Egyszerű.
Valószínűleg egy olyan háziorvosod van, amelyik extra sok tajkártyával rendelkezik, ráadásul ebből is sok az idős.
Azonban az orvosok nem arányosan, hanem - tudtommal - egyenlő mennyiségben kapják az oltóanyagot (tehát mondjuk minden alkalommal 100-at ). Ezen kívül az egyes oltóanyagoknál is van belső szétosztási protokollja. Lehet, hogy a tesód esetében több fiataloknak adható vakcina került az orvoshoz. De az is elképzelhető, hogy sok olyan idős volt, akik elutasítottak ilyen-olyan vakcinákat. Ilyenkor az orvos továbblép a sorban.
Én azért jelezném, hogy picit tessék már belegondolni, hogy "Biztosan minden '50 be van már előtted oltva"?
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 929
13 220
113
Jelenleg azt is politikusok mondják meg, hogy melyik vakcinát lehet alkalmazni, és melyiket nem. Ha a külügyminisztérium igazolja hogy egy vakcinát elég sok embernek beadtak már a világon, akkor a hatóság érdemi vizsgálat nélkül engedélyezi. Annyi kontroll van benne, hogy az így engedélyezett vakcinák esetében a beérkezés után minden tételt laborvizsgálatnak vetnek alá. Az EU engedéllyel rendelkező vakcinákat meg vizsgálat nélkül alkalmazzák.

Ez már megint hamis állítás. Az engedélyt az OGYÉI adta ki minden oltóanyagra. Méghozzá szakmai alapon, érdemi vizsgálat mellett. A külügyminiszter mindössze az engedély kiadás egyik előfeltételének fennállásáról állít ki igazolást. Ennyi szerepe van és nem több. Sem ő, sem a kormány más tagja, sem a rendelet nem utasítja az OGYÉI-t, hogy a saját szakmai meggyőződésükkel ellentétesen adjanak ki engedélyt. Erről már volt itt a fórumon részletekbe menő vita. Olvass vissza! Vagy nézd meg az OGYÉI, a tisztifőorvos, az NNK, mint hatósági szerepet is ellátó szakemberek közleményeit, nyilatkozatait, álláspontját és nézd meg a jogszabályt! Ne akarj szakmai meggyőződéssel ellentétes engedélyezést, vagy kormányzati utasítást bele látni abba a folyamatba, amiről maguk az érintetek sem állítottak soha, semmilyen formában, hogy ilyesmiről szó lett volna!
Erről kár újra vitát nyitni és nem is áll szándékomban. Ha az Index/Telex/444 stb... cikkeinél kissé alaposabban tájékozódsz, akkor magad is meggyőződhetsz arról, hogy az állításod ismét nem volt nem megalapozott.

Egyébként is már megint terelsz, mert egy újabb korábbi állításodat sem tudod megvédeni, ezért egy még újabb hamis állítást dobsz be, megint kicsit másról. Mi köze az import oltóanyagok engedélyezésének, a hazai oltóanyag fejlesztésről és gyártásról hozott szakmai döntésekhez? No pláne mi köze ahhoz, hogy jó-e a hazai oltóanyag fejlesztés és gyártás tervezett technológiája? Vagy ahhoz, hogy állításoddal ellentétben az elölt vírusos technológiával több COVID oltóanyagot fejlesztenek, tesztelnek és engedélyeztek, legalább ugyanannyi országban, mint mRNS technológiával. Illetve ahhoz az alapkérdéshez, hogy az elölt vírusos technológia nem elavult, vagy rossz, hanem hagyományosabb,, konzervatívabb, kevesebb technológia kockázatot hordoz, jól bevált és nekünk is nagyobb tapasztalatunk van vele. Megvannak a hátrányai, de az előnyei is. Ugyanúgy, ahogy az mRNS, vagy vektor technológiának is.

Egyébként meg több forrásból olvastam, hogy az mRNS és vektor vakcinák nagy előnye a könnyebb gyárthatóság.

Ez igaz, Leginkább az mRNS technológiára. De ennek a Pfizer szempontjából van jelentősége, akik több milliárd adagot akarnak a lehető leggyorsabban legyártani és eladni világszerte. A magyar gyár esetén akkor lenne jelentősége, ha a tervezett magyar gyár nem rendelkezne elég kapacitással Magyarország ellátáshoz. Ezzel szemben, a valóságban nem csak hogy a magyar igényeket kielégítő kapacitást terveznek megépíteni, hanem még a környező országokba is terveznek számottevő mértékben exportálni.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Rákersni a házipatika cikkére meg vergődés meg felesleges... na ez egy tipikus libernyák hiszti. ;)

Amit én megjegyeztem, ami MIATT megjegyeztem az nem az volt, hogy nincs link van vagy van link, hanem a nyilvánvaló hazugság nagybetűs tálalása miatt írtam amit és ahogy.
De a hangysúly a tálaláson van.
Mert wili megtehetné, hogy linket rak be, de nem azt teszi, hanem szerkeszti és kopizza a dolgokat.:oops:
Amihez joga van.
Ahogy nekem is megjegyeznem, hogy ez egy árokásó hazugság.

Igazam van e?
Nem számít.
Sose azon rugózom.
Ahogy most se.

Ezt a trollságot pedig magadra értetted, mert ahogy látom a fogalommal itt egyik libernyák sincs tisztában, viszont a dolgokat elkenni, megmagyarázni azt na marhára tudjátok.;)
Én csak tükröt tartok nektek.
Nem is értem hogy van az, kikerül egy ilyen nagybetűs kamu, én megírom, hogy ez egy nagybetűs kamu, és még én leszek a hunyó, mert libernyák árokásásnak nevezem azt ami libernyák árokásás.

Álljon már meg a menet!
Szóval nyugodtan be lehet fejezni ezt a szerecsenmosdatást!

Azt hiszem, hogy nálad beakadt valami, nem kicsit. De hát ez a trollok örök betegsége.
Szerecsenmosdatás nincs, csak egy hülye, aki pattog a semmin és hisztizik, mint egy óvodás. ;)
Libernyákozhatsz nyugodtan, ha csak ennyire telik, akkor az sem az én hiányosságom, hanem a tied. De ezzel nálam zárt kapukat döngetsz, mert nekem közöm nincs a libernyákokhoz. Csak egy bites agyadból ennyit vagy képes kipréselni, pont, mint a libernyákok. Jó helyre tetted magad :D
 
W

Wilson

Guest
Egyszerű.
Valószínűleg egy olyan háziorvosod van, amelyik extra sok tajkártyával rendelkezik, ráadásul ebből is sok az idős.
Azonban az orvosok nem arányosan, hanem - tudtommal - egyenlő mennyiségben kapják az oltóanyagot (tehát mondjuk minden alkalommal 100-at ). Ezen kívül az egyes oltóanyagoknál is van belső szétosztási protokollja. Lehet, hogy a tesód esetében több fiataloknak adható vakcina került az orvoshoz. De az is elképzelhető, hogy sok olyan idős volt, akik elutasítottak ilyen-olyan vakcinákat. Ilyenkor az orvos továbblép a sorban.
Én azért jelezném, hogy picit tessék már belegondolni, hogy "Biztosan minden '50 be van már előtted oltva"?

Vagy molninak is olyan a háziorvosa mint az enyém aki ahogy esik úgy puffan alapon olt.Éppen tegnap voltam nála a jogosítványom kapcsán és a fülem hallatára egy telefonhívás után közölte az asszisztensével, hogy a 68 éves Józsi bácsiról megfeledkezett és jegyezze elő oltásra hétfőre.Ez csak annyiban érdekes, hogy a szomszédomat aki 40 éves és kutyabaja már két hete belototta Pfizerrel.
 
  • Tetszik
Reactions: Árpicsek

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 529
8 863
113
Azt hiszem, hogy nálad beakadt valami, nem kicsit. De hát ez a trollok örök betegsége.
Szerecsenmosdatás nincs, csak egy hülye, aki pattog a semmin és hisztizik, mint egy óvodás. ;)
Libernyákozhatsz nyugodtan, ha csak ennyire telik, akkor az sem az én hiányosságom, hanem a tied. De ezzel nálam zárt kapukat döngetsz, mert nekem közöm nincs a libernyákokhoz. Csak egy bites agyadból ennyit vagy képes kipréselni, pont, mint a libernyákok. Jó helyre tetted magad :D

Wili szerint legalább kétbites vagyok, szóval most meg is sértődhetnék, de nálam ezzel konfúz és libafos gyenge válasszal NYITOTT kapukat döngetsz. ;)
(kellene nektek egy szinonima szótár mert ugyanazt a pár szót ismételgetitek. Ami pedig ezen kívül esik azt nem tudjátok értelmezni.:oops:)

Aztán a lényeg mégiscsak ez:
21306.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: zztop

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 551
5 211
113
Ez már megint hamis állítás. Az engedélyt az OGYÉI adta ki minden oltóanyagra. Méghozzá szakmai alapon, érdemi vizsgálat mellett. A külügyminiszter mindössze az engedély kiadás egyik előfeltételének fennállásáról állít ki igazolást. Ennyi szerepe van és nem több. Sem ő, sem a kormány más tagja, sem a rendelet nem utasítja az OGYÉI-t, hogy a saját szakmai meggyőződésükkel ellentétesen adjanak ki engedélyt.
Idézet a 488/2020. (XI. 11.) Korm. rendeletből:

(2) * Az (1) bekezdés alapján - a (3) bekezdésben meghatározott engedélyezés kivételével - abban az esetben kerülhet sor az engedély kiadására, ha a gyógyszert legalább egymillió személynél már alkalmazták. Ezen feltétel teljesülését a külpolitikáért felelős miniszter állapítja meg.

(3) * A gyógyszerészeti államigazgatási szerv az (1) bekezdés szerinti engedélyt az adott államban kiadott engedély alapulvételével vagy annak elismerése útján is kiadhatja.

Vagyis az OGYÉI úgy adja ki az engedélyt, hogy elfogadja a más országokban kiadott engedélyt. Ezt a jogszabályt azután hozták, hogy kiderült, hogy a kínai cég nem tud vagy nem akar olyan dokumentációt adni, ami alapján az OGYÉI felelősen engedélyezhetné a vakcinájukat.

Természetesen az engedélyt az OGYÉI adta ki, de a miniszterelnök kb. naponta szólította fel az OGYÉI -t, hogy engedélyezzék már a kínai és az orosz vakcinát. Ezzel a jogszabállyal gyakorlatilag mentesítették őket a felelősség alól.

Annyiban valóban megvan a szakmai kontroll, hogy minden beérkező gyártási tételt külön megvizsgálnak, és csak akkor lehet beadni az oltásokat, ha a labor vizsgálatok mindent rendben találnak.


 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 435
4 550
113
Ez már megint hamis állítás. Az engedélyt az OGYÉI adta ki minden oltóanyagra. Méghozzá szakmai alapon, érdemi vizsgálat mellett.
Ez hazugsag, pont a Part szakmabeliekre gyakorolt nyomasa az ami a lakossag felenek feltunt. Ezert is felnek az emberek elfogadni a gyanusnak tartott oltasokat.
 
  • Tetszik
Reactions: bel
W

Wilson

Guest
Wili szerint legalább kétbites vagyok, szóval most meg is sértődhetnék, de nálam ezzel konfúz és libafos gyenge válasszal NYITOTT kapukat döngetsz. ;)
(kellene nektek egy szinonima szótár mert ugyanazt a pár szót ismételgetitek. Ami pedig ezen kívül esik azt nem tudjátok értelmezni.:oops:)

Aztán a lényeg mégiscsak ez:
21306.jpg

Megnyugtató számomra, hogy itt vagy nekunk élő két lábon járó szinonímaszótárként és afféle világító fáklyaként utat mutatsz nekunk eltévelyedett bárányoknak.
Amit beraktál azt meg azért találom viccesnek mert én például több alkalommal is elismertem, hogy a kormány jól döntött akkor amikor nem várt a nyugati vakcinákra és orosz és kínai vakcinákat is beszerzett és ezzel magyar állampolgárok életét mentette meg.Nyugodtan rákereshetsz ott van a hozzászólásaim között,de koviubi hozzászólásai között sem láttam olyat amelyekben a kormány oltási programja ellen ágált volna.Ebből is látszik, hogy szimplán csak boszorkányuldözést folytatsz.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 195
92 586
113