[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 012
9 079
113
Kijev letett a „preventív háború” tervéről Oroszország ellen

" A kijevi vezetés elállt attól a tervétől, hogy a NATO-val közösen preventív háborút indítson Oroszország ellen a Krím visszaszerzéséért és a Donbassz önállóságának felszámolásáért – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szerdán.
Az oroszellenes ukrán vezetés annak hatására tett le vakmerő tervéről, hogy Oroszország félreérthetetlen jelét adta, hogy nemcsak megvédi a Krímet, és a donbasszi oroszokat, hanem tovább is lép, ha megtámadják.
Kijev megelőző háborúra és a Krím egyidejű visszafoglalására irányuló igényével Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter állt elő április 13-án, Brüsszelben Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel és Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával folytatott megbeszélésén. Az ukrán kezdeményezést csak a balti államok és Lengyelország támogatta, a NATO többi szövetségese ellenezte, vagy tartózkodott. A Fekete-tengerre vezényelt amerikai hadihajókat is visszavonták, mielőtt a Boszporuszon áthaladtak volna.
A NATO mindazonáltal folytatja Defender Europe 21 fedőnevű hadgyakorlatát, melyben Magyarország is érintett. A Baltikumtól a Fekete-tengerig terjedő nyugati orosz határokra vezényelt 40 ezer fős haderőt 15 ezer harci eszköz egészíti ki. A hadgyakorlatba az ukrán fegyveres erőket is bevonták, Ukrajna légterében amerikai hadászati bombázók jelentek meg. Az orosz hadvezetés mindebből arra következtetett, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök keddi nyilatkozata, miszerint Ukrajna nem akar háborúzni Oroszországgal, nem feltétlenül hitelt érdemlő. Ezt magának az ukrán elnöknek a tudomására is hozták azzal, hogy Putyin nem vette fel a telefont, amikor Zelenszkij hívta.
A Fekete-tengeren több mint húsz orosz hadihajó, köztük deszant egységek, és több tucat harci repülőgép folytat hadgyakorlatot, a Balti-tenger fölött pedig TU-160 típusú stratégiai bombázók végeznek több órás repüléseket. Szombat estétől hajózási korlátozás és tilalom lép életbe, és marad hatályban novemberig a Fekete-tenger Krímet és Kercsi-szorost övező térségében. Idegen hadihajók és állami hajók nem léphetnek be a megjelölt vizekre, a kereskedelmi hajózást viszont nem akadályozzák. Nem tudni még, vajon a májusban Fekete-tengerre vezényelt két brit hadihajó tudomásul veszi-e a hadgyakorlatokkal kapcsolatos nemzetközi tengerjogi szabályoknak megfelelő orosz intézkedéseket.
A kialakult helyzetben Moszkva tudatta, hogy nem rendeli alá az orosz nemzeti érdeket az enyhüléshez fűződő érdekének. Ez azt jelenti, hogy Oroszország nem mond le sem a Krímről, sem a donbasszi oroszok védelméről csak azért, hogy a Nyugattal megbékéljen"
Putyinék nem xartak be, profi helyzetkezelés. Reméljük ennyiben marad az ügy, ideje lenne Ukrajnának esetleg Ukrajnával foglalkoznia.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 923
75 194
113
Ezgl7m9WQAExN7e
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
2021. április 21. 15:45

Ukrajna nagy mennyiségű fegyvert kért Amerikától​

Patriot rakétavédelmi rendszereket és más fegyvereket kért Ukrajna az Egyesült Államoktól, hogy meg tudja védeni magát Oroszország ellen. A Fehér Ház még fontolgatja, hogy eleget tegyen-e a kérésnek – értesült a Politico.

Hát én az USA helyett elgondolkodnék, hogy adnék-e nekik csúcstechnikát annak tükrében, hogy az egy orosz invázió esetén a muszka kezébe kerülne. Ennek tükrében nagyon necces a fegyverek átadása az ukriknak.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Azért Oroszország sem egy szende szűzleány, akit épp most molesztálnak először, az egy más kérdés, hogy a HH vége óta elég erős a jenki nyomulás és valóban, érte "némi méltánytalanság" Moszkvát, ami miatt jogosan érezheti úgy, hogy folyamatosan hülyére akarják venni és nem értékelték az elmúlt évtizedekben tanusított visszafogottságát.
Sajnos nem értékelte a nyugat az orosz együttműködési hajandóságot és a visszafogottságukat. Most értékelné, de már késő. Ha az orosz legyalulja Ukrajnát, szankciók ide, szankciók oda, akkora arcvesztés lesz ez a nyugatnak, hogy a glóbuszon több ország már nem fog megbízni bennük. Hogy mást ne mondjak, pl. Vietnámot sem fogják tudni belerángatni egy Kína elleni akcióba (inkább meghúzza magát és él, mint a nyugat unszolására nekimenne a nagy tesónak). Szerintem most az orosz ha akar mattot tud adni a nyugatnak.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 012
9 079
113
"A kijevi vezetés elállt attól a tervétől, hogy a NATO-val közösen preventív háborút indítson Oroszország ellen a Krím visszaszerzéséért és a Donbassz önállóságának felszámolásáért" - Ez egy igazán kedves gesztus tőlük.

"Kijev megelőző háborúra és a Krím egyidejű visszafoglalására irányuló igényével Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter állt elő április 13-án, Brüsszelben Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel és Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával folytatott megbeszélésén. Az ukrán kezdeményezést csak a balti államok és Lengyelország támogatta, a NATO többi szövetségese ellenezte, vagy tartózkodott." - Valaki felbiztatta ezt a színész-elnököt, kizárt, hogy egymaga lett volna ennyire hülye.
Csak kérdezem, ez nem egy nyílt háborús uszítás?
Zelenszkij bajban van.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 610
121 796
113
3) Egyúttal a bizánci/kelet-római hagyatékként továbbvitt, a KOS-jegytulajdonságot magában kifejező címer a hangsúlyos! Oroszországot ráadásul a "Vörös térről" kormányozzák, ott van a Kreml! A vörös/narancsvörös a KOS színe! (Magyarországot pedig a KOSsuth-térről írányítják – csak érdekességképpen!)
..
/Ez pedig a búzakalászos, SZŰZ attribútumot felvonultató szovjet szimbólummal szemben, egy egyértelmű váltás afelé, ami egy "Ortodox Birodalom" képét vetíti előre! A sárkányt, mint gonoszságot megtestesítő lényt földnekszegező Szt. György alakja is előtérbe került!/
..
Az elkövetkező világkorszak szempontjából ezek fontos dolgok. Aminek a váltópontja lehet, hogy ez az egész világot érintő korona-vírus krízis!
161937251_287106316377381_9070602915647654366_n.jpg

Nem vagy te is véletlenül Geolingvisztikus? :D
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 012
9 079
113
Egyébként senki sem tartja vissza Lengyelországot, Ukrajnát és a balti államokat, hogy nosza, így öten összefogva ugorjanak neki az oroszoknak, ha már ennyire erősnek és bátornak érzik magukat - de lehetőleg Európa többi részét hagyják ki belőle.
Aztán majd meglátjuk, mi lesz...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 318
31 453
113
"A kijevi vezetés elállt attól a tervétől, hogy a NATO-val közösen preventív háborút indítson Oroszország ellen a Krím visszaszerzéséért és a Donbassz önállóságának felszámolásáért" - Ez egy igazán kedves gesztus tőlük.

"Kijev megelőző háborúra és a Krím egyidejű visszafoglalására irányuló igényével Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter állt elő április 13-án, Brüsszelben Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel és Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával folytatott megbeszélésén. Az ukrán kezdeményezést csak a balti államok és Lengyelország támogatta, a NATO többi szövetségese ellenezte, vagy tartózkodott." - Valaki felbiztatta ezt a színész-elnököt, kizárt, hogy egymaga lett volna ennyire hülye.
Csak kérdezem, ez nem egy nyílt háborús uszítás?
Zelenszkij bajban van.
A lengyelek tuti. Sajnos russzofóbiájuk megzavarja a tisztánlátásukat. Bidenland sok befektetőnek fájahat ha elveszlődi, vagy elveszik. Az ukránok innentől kezdve a vesztes oldalon állnak. Viszakoztak, a "preventív" visszafoglalástól, vagyis behúzták a farkukat. A tanácsadói között szétnézhetne, ki az igazi "ukrán" érdekeket követő, és kik a szirénhangú "kettősállampolgárok".
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 012
9 079
113
A lengyelek tuti. Sajnos russzofóbiájuk megzavarja a tisztánlátásukat. Bidenland sok befektetőnek fájahat ha elveszlődi, vagy elveszik. Az ukránok innentől kezdve a vesztes oldalon állnak. Viszakoztak, a "preventív" visszafoglalástól, vagyis behúzták a farkukat. A tanácsadói között szétnézhetne, ki az igazi "ukrán" érdekeket követő, és kik a szirénhangú "kettősállampolgárok".
Igen, rendesen bukóra állt hirtelen a mutató.
Viszont Ukrajna kérdése Oroszország jövője szempontjából valóban létkérdés (szebben mondva egzisztenciális kérdés), tehát nem maradhat így a felállás, ahogy most van. Ez egy időzített bomba, Kijev és külföldi urai pedig finoman fogalmazva is megbízhatatlanok és alapvetően szószegők.
Ezt a kérdést rendezni kell, lehet még egy ideig az időt húzni, de a Svoboda és a Jobb Szektor sem fog a végtelenségig várni a beígért jó kis donbaszi háborújukra, ha azt látlák, hogy tele Zelenszkij gatyája, akkor lehet, akcióznak egyet magukban is. Rosszabb esetben megtámadják a szakadárokat, "jobb" esetben Kijevet.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Meg annak fényében is, hogy ki is Ukrajna az USA-nak?
Ha így folytatják, senki, semmi sem. De hát megért
Német orosz tengely! Ettől fosnak az angolszászok, és még Kína is.
Itt az idő, csinálják meg. Ha eszük van, lépnek. Tény, hogy ez nem fog békésen menni. De samu bácsit ki lehet pic...zni Európából. Menne szépen Londonisztánba, mert, hogy a Franciák nem fogadnák be az is biztos. A többi pedig - beleértve a Lengyeleket, már ha megmaradnának - nokedli. Lenne egy nagy német érdekszféra, No., Ausztria, Cseh-Szlovák, Mo., Erdély (mint önálló állam), Szlovénia, Horv.o. és Olaszország ami együtt működhetne szövetségben Oo-al és csatolt részeivel (ortodox államok).
Kína ebbe nem nagyon avatkozna bele. Főleg, ha kapna cserébe egy óriási piacot meg olcsó nyersanyagot. Tény, hogy le kellene nyelje, hogy a német-orosz érdekszférába nem picsoghatna bele, de ezt egy alku keretében megbeszélhetnék.
Na de ez a fenti elképzelés (még ha működő képes is) tiszta fantázia. Az USA inkább vállalna egy Sámson opciót, mint ez létrejöjjön és az ő globális szerepe örökre megszűnjön.
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 210
2 694
113
.
Putyin nélküli Oroszországot... na, azért érdekes ez, mert Jevgenyij Fjodorov parlementi képviselő azt mondta, hogy Oroszországban még az idén véres utcai harcok lesznek, és ebben a helyzetben fogják ők a patrióta NOD (Nemzeti Felszabadítási Mozgalom) nevű hálózatukkal átvenni a hatalmat és megcsinálni a Szovjetuniót

480px-CNC3_Nod_Logo.png


:eek::eek::eek:
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Egyébként senki sem tartja vissza Lengyelországot, Ukrajnát és a balti államokat, hogy nosza, így öten összefogva ugorjanak neki az oroszoknak, ha már ennyire erősnek és bátornak érzik magukat - de lehetőleg Európa többi részét hagyják ki belőle.
Aztán majd meglátjuk, mi lesz...
Hát az lenne, hogy kb. megszűnnének ezek az államok létezni. Ha pedig az USA a védelmükben beavatkozna, na akkor az lenne, mint a paksi bakternél amikor felrobbant az erőmű (beszolt az asszonynak, hogy: "gyere ki asszony mert ilyent nem láttál").
Annyi előnye mégis lenne, hogy nem kellene a következő Covid-19 hullámtól rettegnünk. :rolleyes:
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 950
82 040
113
Viszont Ukrajna kérdése Oroszország jövője szempontjából valóban létkérdés (szebben mondva egzisztenciális kérdés), tehát nem maradhat így a felállás, ahogy most van. Ez egy időzített bomba,
Teljes mértékben így van. 2014-ben államcsínnyel hatalomra jutott "zgerba" nem kiszámítható, sőt nem normális. A napokban a Zaporozsiei atomerőmü összes reaktorának felrobbantásával fenyegetőztek az ukránok, ha Oroszország támadást indít Ukrajna ellen.