Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Mind a 273 esetben + ahol maradandó egészségkárosodás következett be, jogi keresetet kellene indítania az elhunyt (károsodott) hozzátartozóinak, hogy kivizsgálják, felelős módon és megfelelő oltóanyaggal történt-e meg az áldozatok vakcinázása! Legalább beismerték mostanra hivatalosan is! :mad:
(De vajon részben csak?)
..
koronastatisztika21042401.jpg
 
  • Vicces
Reactions: formosa1

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 552
14 435
113
  • Tetszik
Reactions: bel and jurgenbauer
T

Törölt tag 1711

Guest
Kib*tt idióták. Meg azt is aki ezt megengedte.



Amelyik maszk nélkül járkál, azt nem lehet a videó alapján bevinni?

Pont, hogy kint kellene hagyni az árok szélén.
 
  • Tetszik
Reactions: tarzaan

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 552
14 435
113
OFF
Gyurcsányék -az ellenzék- listán és egyéniben is. Ők ígérnek börtönt és vagyonelkobzást a Fidesznek! Ez a rendszer nem mehet tovább.
ON

Ezzel egyetértek, de a kultúrmarxista söpredéket sem akarom.


Regelni kell az ellenzéki előválasztásra, a Jobbikos jelöltre kell szavazni, ahol Jobbikos indul tavasszal egyéniben ott ráixelni, ahol DK-vagy momentumos ott a fideszre.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 552
14 435
113
Tíz órára volt időpontom -IDŐPONTOM- a Sinopharmos regisztráción. Kilenc harminckor mondják, hogy az nem számít, ott a sor vége valahol:
IMG-20210426-093654.jpg

Teljes alkalmatlanság, bezzeg ha milliárdokat kell lopni az precízen megy! Csak lenne már jövő május! Az urnák előtti sort ki fogom állni!

Miért lep meg?

A migráns válság során korlátozott számú katona civilizált ellátásának megoldása is hónapokba került.

Mondjuk 2010 előtt sem lett volna egy szemmel sem jobb a helyzet.

Ami szomorú, hogy egyébként simán meg lehetne oldani, hogy a regiszisztrált időpontok sorrendjében engedjék be az embereket.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 845
82 222
113
Csak teljesen rossz metódust választasz a fokmérőnek!
Ezt a mortalitást ugyanis ahhoz kellene arányítani, ami a vakcinázás nélküli tényleges halálozási arány! Ez utóbbi ugye nagyon nehéz, mivel nem tudható pontosan a megfertőződöttek valós száma...
..
Mindegy. Ez hajmeresztő számomra!
Várom ugyanezt a kimutatást az egy oltást kapottakról!
Én nem szólok bele a vitátokba, egyikőtök oldalára se állok, elfogadom a véleményed, de egyet gondolj meg! Most tényleg magadnak akarsz rosszat, ha esetleg az indiai mutáns nyár előtt elérne ide azzal, hogy semmilyen védettséged nincs? Érdemes rugózni azon, hogy mit csinálHAT az oltás 25 év múlva, ha mondjuk elkapod az indiait, rosszkor kapod el, amikor sok hasonlóan nem túl oltásbarát társad a kórházban lesz, és nem tudnának úgy ellátni, mintha csak te lennél covidos? Ha le lesz terhelve a teszt rendszer, és mondjuk csak 4 nap után tudnak tesztelni, és te csak rosszabbul leszel és mondjuk későn kerülsz kórházba, vitaminokkal felerősítve ugyan, de későn, és már a favipiravir és a remdesivir se segít, mert sokan és egyszerre betegedtetek le? Érdemes kísérletezni?

Én decemberben voltam kórházban, szerencsére jobban sült el, mint a lányom barátnője apukájának, de pont a csúcson voltan bent, nem volt kellemes történet. Azóta egy oltáson vagyok túl, lassan jön a második, és akármi is lesz 25 év múlva, a most most van. Most élünk. Rövid időre tervezek előre, nem 25 évre. Mert ebből a szarból, főleg mert a nyugat politikai célokra használja az egész járványt, előbb-utóbb nagyon nagy szívás lesz azoknak, akiknek semmi védelme nincs. Csak újabb és újabb mutánsok jönnek, és ki tudja melyik mit tud majd. Még Ogre is beoltatta magát, és él.

Fel tudsz venni egy oltást bármikor. Kínai, Pfizer, mindegy, csak tervezd be, és gondolj a családodra, hogy mennyire hiányoznál nekik! Ennyi a történet.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 845
82 222
113
Hatalmas baklövés volt ezt közzétenni, mivel csak két lehetséges magyarázat van:
a) szakmailag rosszul és mérhetetlenül felelőtlenül lett végrehajtva az oltási program
Izrael még durvább. Ők úgy tartanak ott, ahol, hogy volt elég vakcinájuk, és vsz sose lesz mindenki beoltva!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 845
82 222
113
Tőlem mindenki szabadon olthatja magát, egészen addig a pillanatig semmi bajom nincs vele, amíg nem szeretnének kirekeszteni a saját hazámban-mindezt egy állítólagos nemzeti kormánnyal az élen.
Senki nem akar kirekeszteni. Azt akarják, hogy túléld, ha már a népességet szeretnék növelni, lehetőleg nem migirikkel, ne pedig meghalj holmi covid nevű influenza miatt fiatalon.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson and zztop

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
az van van bzdmeg, hogy x plusz egyszer linkeltem a Lance-ben etc megjelent tanulmányok kivonatait, tanulmányok szerte a világról. és kurvára nem ezek az adatok jöttek ki mint amit a kurmány kib.szott a netre. Persze lehet hogy a világ legnívósabb szaklapjait a lipsi gyíkemberek írják, azért mond mást, mint magyar kormány...
Picit nem tudnád moderálni magad?
 
  • Tetszik
Reactions: ssgtzlan and zztop