Nexter TITUS (Franciaország)

Mit nem értesz azon amit leírt krissz?Ennél érthetőbben nem lehet leírni.
A páncélgránátos meg nem egyenlő a gépesített lövésszel.
A páncélgránátos meg kurvára egyenlő a gépesített lövéssszel. A páncélgránátos dandár átmenet egy egy nehéz lövészdandár és a és egy harckocsi dandár közt.
Annyi, hogy több benne a hk mint a lövészdandárban viszont több benne a lövész mint egy hk dandárban.

• Tetszik
Reactions: Ruby de Puteaux
A páncélgránátos meg kurvára egyenlő a gépesített lövéssszel. A páncélgránátos dandár átmenet egy egy nehéz lövészdandár és a és egy harckocsi dandár közt.
Annyi, hogy több benne a hk mint a lövészdandárban viszont több benne a lövész mint egy hk dandárban.
A gépesített lövészdandár lehet közepes vagy nehéz lövészdandár is.A pancélgránátos lövészdandár viszont soha nem lehet közepes lövészdandár.Én így tudom.

A gépesített lövészdandár lehet közepes vagy nehéz lövészdandár is.A pancélgránátos lövészdandár viszont soha nem lehet közepes lövészdandár.Én így tudom.
Speciel egy könnyűdandár is lehet full gépesített.

Speciel egy könnyűdandár is lehet full gépesített.
Igen ez valóban igaz.De a lényeg az,hogy a gépesített lövész egy nagy halmaz aminek részhalmaza a páncélgránátos.Emiatt a gépesített lövész nem egyenlő a páncélgránátossal.Már ha jól emlékszem a matekra.

• Tetszik
Reactions: krisss
Igen ez valóban igaz.De a lényeg az,hogy a gépesített lövész egy nagy halmaz aminek részhalmaza a páncélgránátos.Emiatt a gépesített lövész nem egyenlő a páncélgránátossal.Már ha jól emlékszem a matekra.
Jól emlékszel.

Úgy bizony dá.

Én úgy tudom az a páncélgránátos, aki kíséri a harcjárművet/harckocsit, és támogatja annak harcát.

A könnyű lövésznél/gépkocsizó lövésznél a jármű (szárazföldi vagy helikopter) nem harcol, legfeljebb támogatja a harcot, vagy semmilyen támogatást nem nyújt. Ezek a csapatok a jager/vadász csapatok.

Én így tudom.

Én úgy tudom az a páncélgránátos, aki kíséri a harcjárművet/harckocsit, és támogatja annak harcát.

A könnyű lövésznél/gépkocsizó lövésznél a jármű (szárazföldi vagy helikopter) nem harcol, legfeljebb támogatja a harcot, vagy semmilyen támogatást nem nyújt. Ezek a csapatok a jager/vadász csapatok.

Én így tudom.
Nem jól tudod.
A páncélgránátos harceljárás nem különbözik a nehéz gépesített lövésztől semmiben legalábbis lövész szempontból. A páncélgránátosnál az alegység összetétele különbözik abban, hogy harckocsi súlypontú vagy legalább egyenlő a lövészzászlóaljak száma a dandárban.

Könnyű lövésznél a jármű korlátozott tűztámogatást nyújt amennyiben lehetséges, a gépkocsizónál a korlátozott tűztámogatás sincs jelen.

A nyugati hadművészetből a gépkocsizó lövész mint olyan eltűnt.

Nem jól tudod.
A páncélgránátos harceljárás nem különbözik a nehéz gépesített lövésztől semmiben legalábbis lövész szempontból. A páncélgránátosnál az alegység összetétele különbözik abban, hogy harckocsi súlypontú vagy legalább egyenlő a lövészzászlóaljak száma a dandárban.

Könnyű lövésznél a jármű korlátozott tűztámogatást nyújt amennyiben lehetséges, a gépkocsizónál a korlátozott tűztámogatás sincs jelen.

A nyugati hadművészetből a gépkocsizó lövész mint olyan eltűnt.
De akkor mi a rossznyavajának van ez a kategória? Mármint ha ugyanazt teszi, akkor miért nem gépesített lövész oszt csókolom?

De akkor mi a rossznyavajának van ez a kategória? Mármint ha ugyanazt teszi, akkor miért nem gépesített lövész oszt csókolom?
Nincs ilyen kategória.
A németek így hívják a világháború óta aztán kész, így alakult ki a terminológia náluk aztán ennyi. Aki nem ismeri mit takar annak roppant misztikusan és menőn hangzik aztán ennyi.

Nincs ilyen kategória.
A németek így hívják a világháború óta aztán kész, így alakult ki a terminológia náluk aztán ennyi. Aki nem ismeri mit takar annak roppant misztikusan és menőn hangzik aztán ennyi.
Így már okés. Azt tudom, hogy náluk ez van, csak most azt hittem, hogy nálunk is létező kategória. Őrület lenne. :D fejben már fogalmaztam egy szónoklatot mindenféle értelmi képességeket illetően. :D

• Vicces
Reactions: Kim Philby
Így már okés. Azt tudom, hogy náluk ez van, csak most azt hittem, hogy nálunk is létező kategória. Őrület lenne. :D fejben már fogalmaztam egy szónoklatot mindenféle értelmi képességeket illetően. :D
Mióta Taki tábi bá előadta az óz a nagy varázslót a témában elég sokan sokat vízionálnak bele.

CAESAR tarackok és TITUS páncélozott szállítójárművek Szaúd-Arábiának​

https://www.armadninoviny.cz/houfnice-caesar-obrnene-transportery-titus-pro-saudskou-arabii.html

Rijád felkérte Franciaországot, hogy küldjön árajánlatot 118 db vontatott 105LG tarack, 147 db CAESAR 6 × 6 önjáró tarack és 112 db CAESAR 8 × 8 tarack szállítására. 156 kerekes páncélozott jármű TITUS a 105 mm-es105LG tarack vontatójaként szolgál.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ami a cseh TATRA TRUCKS cég szállításban való részvételét illeti, azt hivatalosan sehol nem említették. A TITUS járművek esetében a francia Nexter Systems teljes mértékben felelős a szerződéskötésért és a gyártásért a Cseh és Szlovák Köztársaságon kívüli szállítások tekintetében. A szaúdi TITUS esetében Tatra "csak" alvállalkozói pozícióban van az alvázaknál.

Szeptemberben megjelentek a Szaúdi Királyi Szárazföldi Erők TITUS járműveiről készült fotók. Nem tudni, hogy ez összefügg-e az ARTIS szerződéssel:

429687

• Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány