Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

Nem annak tűntek. Ugye sötét volt már akkor, de tippre legalább a polgáriak utazómagasságán repültek. Hang az elején volt hallható, utána alig valami. De úgy jöttek, mintha zsinóron húzták volna őket
Csak azért hitetlenkedek,mert annyi heli az egész régióban sincs... szerintem valamit nagyon elnéztél. :cool:

Van valakinek arról infója, hogy miket lehetett látni az égen (21:30 magasságában voltak a Balaton keleti medencéjénél nagyjából dél felől jöttek északra haladtak)? Szép sorban, jóval közelebb egymáshoz, mint a polgári gépek, egy idő után már nem győztük számolni őket, de kb 100-an lehettek.
UFO-k

• Tetszik
Reactions: Pogány
Van valakinek arról infója, hogy miket lehetett látni az égen (21:30 magasságában voltak a Balaton keleti medencéjénél nagyjából dél felől jöttek északra haladtak)? Szép sorban, jóval közelebb egymáshoz, mint a polgári gépek, egy idő után már nem győztük számolni őket, de kb 100-an lehettek.
A Space X Starlink műholdjai. Az internet elérhetőséget segítik.
Írta az időkép. 1498 van fent eddig az űrben, de több tízezret kívánnak felbocsájtani. Szóval találkozunk még hasonló jelenséggel!

Hogy mennyi?????
Forgószárnyas?

A Space X Starlink műholdjai. Az internet elérhetőséget segítik.
Írta az időkép. 1498 van fent eddig az űrben, de több tízezret kívánnak felbocsájtani. Szóval találkozunk még hasonló jelenséggel!

Ma kétszer járt a szlovén Puma Újpest felett, az egyik H145M kísérte.
Odahaza ezt még tudják fokozni.
Chinook viszi a csónakot
message-editor%2F1620519760513-51163381481_5e7f912073_o.jpg

Ejtöernyővel dobják le a csónakot és az embereket
message-editor%2F1620520207008-51163628128_139d94eaaa_o.jpg

https://www.thedrive.com/the-war-zo...ed-in-amazing-photos-during-virginia-exercise

Reggel, délelőtt, délután, este?
"...Tájékoztatjuk a Dunakeszi Repülőtér környékén lakókat és a repülőteret használokat, hogy 2021. Május 11-én a Magyarországon zajló “Black Swan 21”elnevezésű nemzetközi hadgyakorlat keretein belül, a gyakorlatban részt vevő katonai helikopterek szállítási feladatot hajtanak végre a Budapest Hadikikötőbe. A szállításban részt vevő helikopterek száma miatt szükségessé vált egy kitérő repülőtér használata.
Az előzetes tervek alapján legalább 2 db UH60 helikopter repüli a feladatot a nap folyamán (délelőtt, délután) a Dunakeszi Repülőtérre és ott kikapcsolás nélkül alkalmanként kb- 15 percet várakozik.
Az újpesti flottilla kikötő és a repülőtér között oda-vissza repülés illetve a repülőtéri műveletek miatt a szokásostól eltérő zajhatások tapasztalhatóak..."

Ez meg az éleslövészet:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Én már elég régen nem katonáskodom, de engem ez a rövid kis video meggyözött, (mondjuk nem is engem kellett meggyözni, mert tudtam) hogy kellenek a modern fegyverek, elektronika, stb.
Szabad szemmel célt követni, motor nélküli nagy kaliberü toronyfegyverekkel és számítógépek nélküli célzóberendezésekkel célt leküzdeni, hát...nem a XXI.század.
Pláne, hogy az ember látja a modern légvédelmi gépágyúkat pl.: Oerlikon Skyranger. Egy-két pontos lövés és leszedte az égről a veszettűl manőverező célgépet. Persze a lőszer is modernebb!
Itt meg mit is láttunk? Némelyik sorozat megközelítette a kedélybetegen lengedező drónt. A földi cél ellen, (ami egyhelyben állt) pedig hadjuk is.
Nem is értem, hogy néhányak számára, hogyan lehet kérdés a modern eszközök beszerzése! Valami nagy romantikázós, magyarosanmegmutatoénhogymilyenfaszaezmégmindig hozzáállással pedig álljanak ők oda, ha baj van.