[HUN] Honvédségi kézifegyverek és fegyver kiegészítők

Elég lett volna a 07 de 09el sincs baj. A tok szar hozzá mert ez arra van kitalálva hogy a kommandós oldalán legyen és nem arra, hogy órákat ülj vele az autóban, vettünk rá saját pénzen szűkítőtt, de ugy se az igazi főleg ha valaki nagyobb darab.
Volt olyan kollega akinek kikapcsolta a biztonsági övet menet közben.
Glockon nincs külső kakas igy azokhoz nem értünk azt mondták.
Ami pozitiv, hogy elvileg lesz expanzív lőszer hozzá.
Micsoda?A Glockon nincs külső kakas így azokhoz nem értetek?Egy külső kakasos pisztoly a Glockhoz képest a Glock űrtechnika...

Elég lett volna a 07 de 09el sincs baj. A tok szar hozzá mert ez arra van kitalálva hogy a kommandós oldalán legyen és nem arra, hogy órákat ülj vele az autóban, vettünk rá saját pénzen szűkítőtt, de ugy se az igazi főleg ha valaki nagyobb darab.
Volt olyan kollega akinek kikapcsolta a biztonsági övet menet közben.
Glockon nincs külső kakas igy azokhoz nem értünk azt mondták.
Ami pozitiv, hogy elvileg lesz expanzív lőszer hozzá.
Az a tok amit a rendőrség vett, nem tudom mire van kitalálva de katonai alkalmazásra használhatatlan nem véletlenül nem vettünk olyat.

• Tetszik
Reactions: vasszekely
img-20210217-171426-0.jpg

Ezt vette a honvédség.

Micsoda?A Glockon nincs külső kakas így azokhoz nem értetek?Egy külső kakasos pisztoly a Glockhoz képest a Glock űrtechnika...
Igen mi ezt a választ kaptuk azert nincs Glock mert nem külső kakasos.
Egyszer az osztrákok valami töredék árért adtak volna glockokat de nem kellett nekünk.
Aztán ki tudja mi van a háttérben.
Ezt a tokot is olyan választotta ám ki aki nem ült rendőrautóba már vagy 30 éve...

Az a tok amit a rendőrség vett, nem tudom mire van kitalálva de katonai alkalmazásra használhatatlan nem véletlenül nem vettünk olyat.
Kicsit kisebb kellett volna. Audiból alig tudok kiszállni van amikor beakad a kormányba a fegyverem pedig nekem még PA van. Aki nagydarab annak el is fordul a tok az ülestől vagy a középkonzoltól így amikor kiszáll nem lefele hanem előre néz a pisztoly tokkal együtt.
Ezektől eltekintve örülünk amúgy, hogy végre váltottak.

Igen mi ezt a választ kaptuk azert nincs Glock mert nem külső kakasos.
Egyszer az osztrákok valami töredék árért adtak volna glockokat de nem kellett nekünk.
Aztán ki tudja mi van a háttérben.
Ezt a tokot is olyan választotta ám ki aki nem ült rendőrautóba már vagy 30 éve...
Az régen volt. Utána vettünk volna Glockot csak az osztrákok nem adtak gyártást és az ette meg a dolgot.

Szóval el lett b*szva.
Effektíve ja. Egyébként a P10-lett volna az optimális mindenkinek mert ott lehetett volna gyártás is meg belső kakasos is (a cseh hadsereg azt veszi most). Csak az sajna később hozta ki a CZ mint ahogy mi bejelentkeztünk pisztolyért és nem tudták mikorra lesz kész.
Így néz ki egy készlet nekünk.
185518554_311609450561671_790791063891973606_n.jpg

Effektíve ja. Egyébként a P10-lett volna az optimális mindenkinek mert ott lehetett volna gyártás is meg belső kakasos is (a cseh hadsereg azt veszi most). Csak az sajna később hozta ki a CZ mint ahogy mi bejelentkeztünk pisztolyért és nem tudták mikorra lesz kész.
Nekünk 3 pontos biztonsági tok van. De gondolom láttad.

Van igen. Fényévnyi ugrás.
Időközben ezt én is csak megerősíteni tudom. ;)
Mondjuk semmi értelme nem volt a 09-est megvenni, a hetes sokkal jobb lett volna magában.
Azért a 09-es több lőszert "bír el" és szerintem nagyon jó. Mondjuk nekem a 07-es jobban bejön, de ahhoz használható a 09-es tárja is, míg fordítva ez nem megy. ;):D És mint az köztudott: még soha nem volt arra példa, hogy egy katona (rendőr) arra panaszkodott volna, hogy túl sok lőszer volt nála. ;):D:D:D

• Tetszik
Reactions: jOkA
A tártartót ugye csak lőtéren használjátok, és kaptok majd rendes 2015M célzsebet hozzá?

• Vicces
Reactions: krisss
Logikus a 7,62x52 BR, hiszen a géppuska is az.

De lesz a járművön is 7,62x51, 30x173, 40 mm ködgránát, 12,7x99, a cg m4-be is kell gránát, és kézigránát is.

Valamint 3 napra elegendő egyéb felszerelés és ellátmány.

Minek, hogy egy rajon belül is kétféle lőszer kelljen? Igaz nálunk valamiért a PK-t is rajgéppuskaként használják, úgyhogy eddig is kellett.

A BREN 2 BR az SzVD-t válthatja, mint "raj-mesterlövész" fegyver. Raj-mesterlövészfegyvernek (DMR-nek) az 5.56-os lőszert tüzelő fegyverek (mint a "normál" BREN 2) nem éppen ideálisak (bár vannak, akik használnak olyanokat is, de... az legyen az ő bajuk), oda már kell a nagyobb energiájú lőszer.

• Tetszik
Reactions: bel and Hummen23