Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 277
113
Gondolom ezt gondolták azok is akik régen az epilepsziásokra azt mondták, hogy démonok szálták meg őket. Aztán fejlődött a világ és kiderült, hogy egy betegség.
Egy szalmabábbal indítasz. Vagy arra célzol, hogy a homoszexualitás egy betegség? Ugyanis a hiveatkozott afrikai országok is épp ezt mondják.

Azt kell megérteni, hogy a világtörténelemben MINDEN emancipációs folyamat sikerrel járt.
Az utolsó párszáz év a nyugati civilizáció magállamai kiragadott példái alapján vonsz le nagyívű (univerzális) következtetést. Elég csak a szomszéd országba és az anyanyelvi nyelvhasználatra tekinteni, hogy lássuk, van még emancipálható téma, de Szaúdi-Arábiában is akad még tennivaló. Afganisztánnal mi a helyzet? Visszaforgatták az idő kerekét. Immár másodszor!
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 796
30 616
113
a világtörténelemben MINDEN emancipációs folyamat sikerrel járt. Nők jogai, feketék jogai, egyéb kisebbségek jogai, melegek jogai.
Ekkora hülyeséget. Ha a nők jogai rendben vannak, akkor a sok femináci miért tűntet folyamatosan miatta? Egységesen így van az a bolygón? Vagy csak többletjogokat akarnak meg alanyi jogon járó dolgokat? Akkor meg ez hol siker ha átesel a ló túloldalára? Négerek ugyanez, nézd meg a BLM-et, amit nekik lehet azt a fehéreknek már nem, ott is elszaladt a ló. Egyéb kisebbségek jogainál szét lehetne nézni akár az EU-ban, hogy hogy megy ellenü(n)k folyamatos a szopatás, még ha ki is szokott állni egy-egy beteges hazudozó államfő és azt is hazudja, hogy a kisebbségek kérdését mintaértékűen kezelik ... ja, csak épp az egy elbaszott minta. Melegek jogai? Már szinte kötelező az lenni kicsit nyugatabbra, az egész úgy van elcseszve ahogy van. Pride month? Miaf***m az a pride month?! Én fehér, heteró, felsőfokú végzettségű, munkavállalóként mikor kapom meg a working white whitecollar hónapomat? Kanadában meg Pride season van vagy mi, mondjuk ott Trudeau tényleg nem normális.
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
Vagy arra célzol, hogy a homoszexualitás egy betegség? Ugyanis a hiveatkozott afrikai országok is épp ezt mondják.
Betegség, csak genetikai ezért értelmetlen a kinevelés, mert lehetetlen.
Elég csak a szomszéd országba és az anyanyelvi nyelvhasználatra tekinteni, hogy lássuk, van még emancipálható téma, de Szaúdi-Arábiában is akad még tennivaló.
Szaúdi-Arábiában már vezethetnek a nők hivatalosan is ott így kezdik. A nyelvhasználat pedig nem lefutott ügy.
Afganisztánnal mi a helyzet?
Ha fejlett országot akarnak, akkor ezeket ki fogja követelni a nép, ha nem, akkor maradnak a középkorban.
Ekkora hülyeséget. Ha a nők jogai rendben vannak, akkor a sok femináci miért tűntet folyamatosan miatta? Egységesen így van az a bolygón? Vagy csak többletjogokat akarnak meg alanyi jogon járó dolgokat? Akkor meg ez hol siker ha átesel a ló túloldalára? Négerek ugyanez, nézd meg a BLM-et, amit nekik lehet azt a fehéreknek már nem, ott is elszaladt a ló.
Írtam, hogy a vadhajtásokat kell kezelni, de az azért nem volt jó dolog, hogy a feketék csak hátul ülhettek vagy a nők, mint adófizetők és dolgozók nem szólhattak bele az állami ügyekbe. Ezek sikerrel jártak. HA majd ténylegesen elmennek a falig, akkor a társadalom megálljt fog parancsolni.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 796
30 616
113
Írtam, hogy a vadhajtásokat kell kezelni, de az azért nem volt jó dolog, hogy a feketék csak hátul ülhettek vagy a nők, mint adófizetők és dolgozók nem szólhattak bele az állami ügyekbe. Ezek sikerrel jártak. HA majd ténylegesen elmennek a falig, akkor a társadalom megálljt fog parancsolni.
Csak épp nem úgy néz ki, hogy kezelnék, vagy a falig elmenőknek annyira megálljt akarnának parancsolni.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 133
2 478
113
Gondolom ezt gondolták azok is akik régen az epilepsziásokra azt mondták, hogy démonok szálták meg őket. Aztán fejlődött a világ és kiderült, hogy egy betegség. Azt kell megérteni, hogy a világtörténelemben MINDEN emancipációs folyamat sikerrel járt. Nők jogai, feketék jogai, egyéb kisebbségek jogai, melegek jogai. Ha beállunk az ellenzők közé, akkor az energiákat teljesen elpocsékoljuk, ahelyett, hogy ezeket a folyamatok mederbe terelnénk.

Én nem minősítettem a hozzászólásodat, csak te az enyémet.
Nők jogai? Citation needed.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 403
84 935
113

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 432
4 548
113
Pont ezt nem kellene megvárni. A tömegembernek ha betelik a pohara általában nem kulturált válaszokat ad. Sokkal inkább hajlamos olyankor festőkre szavazni és annak tudjuk, hogy mi a vége.
Nők jogai? Citation needed.

Nem olyan bonyolult ez össze kell fogdosni az összes koszos incelt és kirakni őket valami lakatlan szigetre. Na nehogy már korlátozzuk az emberiség 50%-át mert néhány szerencsétlen nem talál nőt. Ki örülne annak ha lányai közé hajtana teherautóval valami incel őrült?
Hagyja mindenki békén egymást, aki meg kárt akar tenni a másikban azt sittre vágni. Nem olyan nehéz ez.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 387
113
Bővül a prájd!
A büszke állatszeretők is felkéredzkednek a "Z" bötűvel a szó végére. LoveIsLove! ;)
..
Kib@szott nagy becsapódása lészen az vadnyugateurópának, figyeljetek csak!
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 277
113
Bővül a prájd!
A büszke állatszeretők is felkéredzkednek a "Z" bötűvel a szó végére. LoveIsLove! ;)
..
Kib@szott nagy becsapódása lészen az vadnyugateurópának, figyeljetek csak!
Épp a minap volt téma az elmélet, hogy az ólommérgezés volt Róma bukásának az oka (ólom ivóedények, ólom csövek, ólom-oxid édesítőszerként használata!). Az ólmozatlan benzin használata óta kimutathatóan csökkent az erőszakos bűnözés, korrelációt mutat a levegő ólomtartalma az erőszakra való hajlammal.

Mi lehet most a vízben/ételben, ami miatt majd pár évszázaddal később hülyének nézik a ma emberét, hogy hogy is gondolhatta, hogy ezt jó ötlet megenni? A mikroműanyagok miatt van? Mesterséges élelmiszer adalékok? Gyomirtók, permetszerek? Cukor? Ezek együtt? Fluorid? Nagyon érdekelne!
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 505
18 101
113
Na és itt jön be amikor valakik fullba nyomják a kretént és szembe mennek a kő kemény tényekkel, a valósággal és a biológiával. Egy férfi nem menstruál a farkából nem jön ki havonta random vér, vagy ha igen akkor sürgősen forduljon orvoshoz. Akinek havi vérzése van azt úgy hívják, hogy nő és menstruációs ciklus, ami azért van mert méhe van és őt dugja meg a férfi és nem őt kefélik meg, vagy ha igen akkor langyi a lelkem. A szörnyű ebben az egész agyrémben, hogy degenerált elbaszott életű, sikertelen és agy zavaros idióták próbálják a saját totál beteg és téves világfelfogásukat ráerőltetni a normális világra. A sok barom politikus meg asszisztál ehhez az agyrémhez. Amúgy meg mint férfi kikérem magamnak ezt az egészet! Az elcseszett, idióta gondolkodású pinák beteg képzelgéseit dugják fel maguknak!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 387
113
Épp a minap volt téma az elmélet, hogy az ólommérgezés volt Róma bukásának az oka (ólom ivóedények, ólom csövek, ólom-oxid édesítőszerként használata!). Az ólmozatlan benzin használata óta kimutathatóan csökkent az erőszakos bűnözés, korrelációt mutat a levegő ólomtartalma az erőszakra való hajlammal.

Mi lehet most a vízben/ételben, ami miatt majd pár évszázaddal később hülyének nézik a ma emberét, hogy hogy is gondolhatta, hogy ezt jó ötlet megenni? A mikroműanyagok miatt van? Mesterséges élelmiszer adalékok? Gyomirtók, permetszerek? Cukor? Ezek együtt? Fluorid? Nagyon érdekelne!
Nem rossz elgondolás...
Ugyanakkor máshol is ez lenne valójában, csak nem jut el hozzánk a hír (Kína, Oroszország, iszlám-világ)? Szerintem aligha... Mert ott is ugyanazokat a javakat fogyasztják, illetve ugyanúgy közlekednek. Érdekes mindenesetre...
..
(Szóval szerepe lehet szerintem, de kizárólagos oka nem.)
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 642
3 233
113
Épp a minap volt téma az elmélet, hogy az ólommérgezés volt Róma bukásának az oka (ólom ivóedények, ólom csövek, ólom-oxid édesítőszerként használata!). Az ólmozatlan benzin használata óta kimutathatóan csökkent az erőszakos bűnözés, korrelációt mutat a levegő ólomtartalma az erőszakra való hajlammal.

Mi lehet most a vízben/ételben, ami miatt majd pár évszázaddal később hülyének nézik a ma emberét, hogy hogy is gondolhatta, hogy ezt jó ötlet megenni? A mikroműanyagok miatt van? Mesterséges élelmiszer adalékok? Gyomirtók, permetszerek? Cukor? Ezek együtt? Fluorid? Nagyon érdekelne!
Több tényező is van, de az egyik az biztos, hogy az elcsúszott omega 3- omega 6 arány:
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 197
32 981
113
Azért mert úgy néz ki hogy a pokolnak nincs feneke, benne a zuhanás örök. Nincs megállás, az egyneműek házassága után jöhet minden is. Transzmánia, kiskorúak kasztrálása hormonokkal, pedo acceptance, kink at pride, férfi a női öltözőben. Én nem hittem a konziknak amikor azt mondták hogy ez jön...

Sajnos most sem hisznek sokan, azt mondják ez csak hisztéria, "csúszós lejtő" érvelési hiba.
Valahol meg fog állni, sőt vissza fog lendülni az inga, mondjuk a saria bevezetésével. Vagy transzhumanizmus lesz, emberi jellegét is elveszített valami lesz az emberiség helyett/felett. Itt van pl. ez a magyar származású arc, látszólag komolyan gondolja:

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 197
32 981
113
Pont ezt nem kellene megvárni. A tömegembernek ha betelik a pohara általában nem kulturált válaszokat ad. Sokkal inkább hajlamos olyankor festőkre szavazni és annak tudjuk, hogy mi a vége.

A tömegember amíg fogyasztani tud, nem fog "betelni a pohara", azért tömegember. Sőt, ez az egész részben a "tömegember lázadásának" a következménye.
 
Status
Not open for further replies.