Járványok, fertőzések (humán)

A fenti értékek azt mutatják meg, hogy a beoltottak hány százaléka nem fertőződik meg. Attól még, mert esetleg megfertőződsz, az nem jelenti azt, hogy enyhe tüneteknél bármi komolyabbat fogsz észlelni.
Inkább azt, hogy a beoltottak 40-60%-al kevesebben fertőződnek meg az oltatlanokhoz képest.
Jelen adatok szerint az ország kb. 8%-a fertőződött meg.

• Tetszik
Reactions: bel
Az elharapódzó kovidfasizmus ellen tüntetett a nép Pozsonyban!
---
"A tiltakozók felszólították a szlovák kormányt és az államfőt, hogy - mint hangoztatták - "adják át a hatalmat a népnek". A megmozdulás résztvevői beszámolók szerint szidalmazták az újságírókat, a rendőröket pedig azzal vádolták, hogy egy "diktatúrát" szolgálnak, amely "apartheid" rendszert akar bevezetni. Szerintük a közegészségügyi törvény kettéosztott társadalmat hoz létre, az immunizáltakét, és azokét, akiket nem oltottak be.
..
A pozsonyi parlament vasárnap fogadta el a jogszabálymódosítást, amelyet Caputová hétfőn alá is írt. A törvénymódosítás lehetővé teszi a járványügyi helyzet romlása esetén kiterjedt korlátozások bevezetését olyan emberek számára, akik nincsenek teljesen beoltva. A teljes körű beoltottság igazolása nélkül nem mehetnének be üzletekbe, illetve munkába járni is csak rendszeres tesztek elvégzése esetén lehetne."

809.427 fertőzött (+65)
79 kórházban (+9)
13 lélegeztetőgépen (+2)
31.890 aktív eset (-466)
747.512 gyógyult (+531)
30.025 elhunyt (0)
5.611.260 (5.418.198) kapott oltást (+5.547, +12.417)
6.323.793 mintavétel (+7.164)
1.412 hatósági házi karanténban (-63)
c8b04c533435bd3db88f8e7ba15009c4.png
809.491 fertőzött (+64)
78 kórházban (-1)
11 lélegeztetőgépen (-2)
31.308 aktív eset (-580)
748.157 gyógyult (+645)
30.026 elhunyt (+1)
5.617.280 (5.428.980) kapott oltást (+6.020, +10.782)
6.328.373 mintavétel (+4.580)
1.335 hatósági házi karanténban (-77)
58f810018761547620cfac177489fe47.png

---
"A tiltakozók felszólították a szlovák kormányt és az államfőt, hogy - mint hangoztatták - "adják át a hatalmat a népnek". A megmozdulás résztvevői beszámolók szerint szidalmazták az újságírókat, a rendőröket pedig azzal vádolták, hogy egy "diktatúrát" szolgálnak, amely "apartheid" rendszert akar bevezetni. Szerintük a közegészségügyi törvény kettéosztott társadalmat hoz létre, az immunizáltakét, és azokét, akiket nem oltottak be.
..
A pozsonyi parlament vasárnap fogadta el a jogszabálymódosítást, amelyet Caputová hétfőn alá is írt. A törvénymódosítás lehetővé teszi a járványügyi helyzet romlása esetén kiterjedt korlátozások bevezetését olyan emberek számára, akik nincsenek teljesen beoltva. A teljes körű beoltottság igazolása nélkül nem mehetnének be üzletekbe, illetve munkába járni is csak rendszeres tesztek elvégzése esetén lehetne."
Nekem inkább a COVID ellenes fasizmus jut eszembe...

---
..
Kettyósok mindenhol vannak... :rolleyes:

• Tetszik
Reactions: Wilson
Inkább azt, hogy a beoltottak 40-60%-al kevesebben fertőződnek meg az oltatlanokhoz képest.
Jelen adatok szerint az ország kb. 8%-a fertőződött meg.
Azért én arra számítottam, komolyabb védettséget ad. Mégha az évenkénti oltásismétlést el is fogadom.

De egyelőre a vírusmutációk hatékonyabbnak tűnnek, mint a jelenlegi oltások védettsége.
Kicsit kapkodásnak tűnik, hamar gyorsan adjunk harmadikat, aztán majd jövő év elején negyediket.....
Párhuzamosan meg jön a delta elleni vakcina a Pfizertől. Lehet amire kijön a Deltán már rég túl leszünk.....

Viszont ami ennél is jobban bosszant az emberi memória. Eltelik 2 laza hónap és mki oltásszkeptikus lesz. Olyan mintha újra december lenne, amikor senki sem akart oltatni. Aztán márciusban meg jött a hüppögés, miért nem vagyok még beoltva....

Jelzem picit én is csalódtam. Bár gond nélkül jöhet a harmadik is. Csak jó lenne látni a végét, de nem nagyon közeledik....

Viszont ami ennél is jobban bosszant az emberi memória. Eltelik 2 laza hónap és mki oltásszkeptikus lesz.
Ez nem a memória miatt van, hanem egyszerűen azért mert szembe jött a valóság! Azaz a tény, hogy mennyit is érnek ezek a szuper oltások! Izland adataira vess egy pillantást, mint eklatáns példájára annak, hogy mi mennyit ér!
71%-os a teljes beoltottság a lakosságban!
És ehhez képest van rekord fertőződöttségi szám. Nyáron!
(Jobb lenne gondolkodni végre...)

Ez nem a memória miatt van, hanem egyszerűen azért mert szembe jött a valóság! Azaz a tény, hogy mennyit is érnek ezek a szuper oltások! Izland adataira vess egy pillantást, mint eklatáns példájára annak, hogy mi mennyit ér!
71% a teljes beoltottság!
És ehhez képest van rekord fertőződöttségi szám. Nyáron!
(Jobb lenne gondolkodni végre...)
Izlandi példával óvatosan bánnék.

809.491 fertőzött (+64)
78 kórházban (-1)
11 lélegeztetőgépen (-2)
31.308 aktív eset (-580)
748.157 gyógyult (+645)
30.026 elhunyt (+1)
Tavaly július 30-án:

4484 fertőzött (+19)
76 kórházban (+/-0)
6 lélegeztetőgépen (+/-0)
542 aktív eset (+12)
3346 gyógyult (+7)
596 elhunyt (+/-0)
336461 mintavétel (+3015)
7819 hatósági házi karanténban (-864) (by Zeal)

Izlandi példával óvatosan bánnék.
Miért?
Tegnapi nap, július 29-e, 71%-os átoltottság mellett rekord 131 új fertőzött!
Hogyan lehetséges ez, ha elvileg az a duma, hogy megvéd a vakcina a súlyos tünetek kialakulásától? Ergó nem köhögnek/tüsszögnek tömegek, hogy szórhassák a vírust. Ne kábítsuk már azzal egymást, hogy minden rendben, mert bizony nem így van, és igenis valami nagyon nem stimmel itt!
..
Erőltetheti a hatalom a dolgot, de kezd elszakadni a cérna. Ha tömegek lesznek ellehetetlenítve, akkor fog felrobbanni a társadalmi rend! Itáliában már a parlamentben verekednek!

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Miért?
Hogyan lehetséges ez, ha elvileg az a duma, hogy megvéd a vakcina a súlyos tünetek kialakulásától? Ergó nem köhögnek/tüsszögnek tömegek, hogy szórhassák a vírust. Ne kábítsuk már azzal egymást, hogy minden rendben, mert bizony nem így van, és igenis valami nagyon nem stimmel itt!
..
Erőltetheti a hatalom a dolgot, de kezd elszakadni a cérna. Ha tömegek lesznek ellehetetlenítve, akkor fog robbanni a dolog! Itáliában már a parlamentben verekednek!
Figyeld meg, hogy a csak nyugati vakcinával való oltás az, ami ennyire bekavar! Mivel ruszki nincs, amint lehet kínait kérek, de csak mert ruszki nincs és nem is lehet 3. oltásozni ...

Miért?
..
Erőltetheti a hatalom a dolgot, de kezd elszakadni a cérna. Ha tömegek lesznek ellehetetlenítve, akkor fog felrobbanni a társadalmi rend! Itáliában már a parlamentben verekednek!
Nálunk nyár van. Az olaszoknál meg migirik.

Miért?
Hogyan lehetséges ez, ha elvileg az a duma, hogy megvéd a vakcina a súlyos tünetek kialakulásától?
Összesen van 30 halottjuk a járvány kezdete óta és jelenleg 8 súlyos állapotú betegük. Tehát nem okyan durvák a számok. Azt sem tudjuk ebből a napi 130-ból mennyi volt beoltott, illetve mennyi a turista. Ugyanis Izlandra ha belépsz kötelező PCR teszt és az eredményig karantén van

Ergó nem köhögnek/tüsszögnek tömegek, hogy szórhassák a vírust. Ne kábítsuk már azzal egymást, hogy minden rendben, mert bizony nem így van, és igenis valami nagyon nem stimmel itt!
..
Értem, hogy fogy a türelem, de még mindig ez a jobb, mintha a lélegzetetőgépért kellene verekedni.

Azért én arra számítottam, komolyabb védettséget ad. Mégha az évenkénti oltásismétlést el is fogadom.

De egyelőre a vírusmutációk hatékonyabbnak tűnnek, mint a jelenlegi oltások védettsége.
Kicsit kapkodásnak tűnik, hamar gyorsan adjunk harmadikat, aztán majd jövő év elején negyediket.....
Párhuzamosan meg jön a delta elleni vakcina a Pfizertől. Lehet amire kijön a Deltán már rég túl leszünk.....

Viszont ami ennél is jobban bosszant az emberi memória. Eltelik 2 laza hónap és mki oltásszkeptikus lesz. Olyan mintha újra december lenne, amikor senki sem akart oltatni. Aztán márciusban meg jött a hüppögés, miért nem vagyok még beoltva....

Jelzem picit én is csalódtam. Bár gond nélkül jöhet a harmadik is. Csak jó lenne látni a végét, de nem nagyon közeledik....
Az influenzoltásnál ilyennel már senki sem foglalkozik, mert ott vs. még rosszabb a helyzet a sokféle szerotípus miatt.
Nem hirdetik, de a Salk oltás pont ilyen a polionál. A vírus vígan terjedhet, csak bénulásos tüneteket nem okoz. A másik nem hirdetett mellékhatása az OPV mellőzésének, hogy kb. duplájára nő a gyerekkori cukorbaj esélye, mivel az OPV vírusanyaga interferál (gátolja) a többi enterovírust.
De Európa épp az élő, atenuált vakcinákat kitiltotta, épp ezért okoz gondot a setéspestis is ha jól tudom, az ellen is élő, atenuált oltóanyag van, már ha jól tudom.

Miért?
..
A súlyos tünetek azt jelenti,hogy kórházi ellátásra szorul a beteg,szerintem Blitz kolléga már minimum ezerszer leírta a topikban,hogy az az oltások 90 százalék feletti hatékonysága azt jelenti, hogy ilyen arányban védi az oltás a beoltott személyt attól,hogy ha megfertőződik a coviddal súlyos állapotba a kórházba kerüljön vagy belehaljon a fertőzésbe.Minden vakcina gyártó már a kezdetektől ezt kommunikálta.

809.491 fertőzött (+64)
78 kórházban (-1)
11 lélegeztetőgépen (-2)
31.308 aktív eset (-580)
748.157 gyógyult (+645)
30.026 elhunyt (+1)
Nem értem, hogy miért nem képesek rendet csinálni a ezekben a járványadatokban.
Senkinek nem tűnik fel az illetékeseknél, hogy az aktív esetek száma majdnem 30x-osa a karanténban és a kórházban lévők számának?
Azon aktív esetek, akik nem házi karanténban vagy kórházban vannak, azok hol vannak? LEO pályán? :rolleyes:

Senkinek nem tűnik fel az illetékeseknél, hogy az aktív esetek száma majdnem 30x-osa a karanténban és a kórházban lévők számának?
Azon aktív esetek, akik nem házi karanténban vagy kórházban vannak, azok hol vannak? LEO pályán? :rolleyes:
Szerintem a karanténban lévők a kontaktok, ide beteget nem sorolnak, akkor sem, ha természetesen ők is karanténban vannak.

• Tetszik
Reactions: Blitz97
Nálunk addig aktiv egy eset, amíg a doki ki nem jelenti. Máshol 10-14nap után kiveszik aktív statuszból.

Ettől még értelmetlen adat, csak úgy írtam.....