[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

Az akinek bolt bármi köze ANA katonahoz annak teljesen nyilvanvaló volt, hogy nulla harcértekű banda az egesz. Az SF a kivetel,de azokkap meg nem lehet nyerni.
Nem az a meglepő, hogy a tálibok nyernek, ez elég egyértelmű volt. Hanem az, hogy az ANA 3-szoros túlerőben, sokkal több és modernebb technikával (pl. volt légiereje is), jenki légitámogatással is összesen 9 napig tudta tartani magát.

• Tetszik
Reactions: ghostrider
Szerencsétlenek.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Hat igen, a vege mindig nagyon gyorsan jön... ez is olyan, mint egy rossz házasság, az meg olyan, mint a csapban a víz: elindul a víz, lassan megy korbe, nagy ivebn, majd ahogy kegy lefelé egyre gyorsabban és végül pillanatok alatt eltűnik a lefolyóban, nincs megállás. \@/

Nem az a meglepő, hogy a tálibok nyernek, ez elég egyértelmű volt. Hanem az, hogy az ANA 3-szoros túlerőben, sokkal több és modernebb technikával (pl. volt légiereje is), jenki légitámogatással is összesen 9 napig tudta tartani magát.
Nem tartottak semmit. Elvonultak, dezertáltak avagy átálltak harc nélkül szinte mindenhol.

• Tetszik
Reactions: ms07 and ghostrider
Az Al-Qaedat a jelenlegi tálib rendszer megeszi reggelire,és szerintem amint hatalomra kerülnek meg is teszik,biztos vagyok benne, hogy már most tudják kik azok a játékosok akik a másik "zenekarban" játszanak.
Szerintem rohadtul nem ennyire egyszerű. Nagy az ország, kevés a harcos. Ne képzeljünk oda valami Orwelli megfigyelőállamot. Simán el lehet bújni. De majd úgy is meglátjuk. Másrészt pedig nem éppen ellenezték a szabadulásukat a börtönből...

• Tetszik
Reactions: Leonidas

További amerikai katonákat akar a Pentagon bevetni Kabulban az evakuáláshoz. Komoly gond, hogy rengeteg gép a földön vesztegel, nem tud felszállni.

További amerikai katonákat akar a Pentagon bevetni Kabulban az evakuáláshoz. Komoly gond, hogy rengeteg gép a földön vesztegel, nem tud felszállni.
Hat ezzel picit elkestek... az AJn most adja elso interjujat az Afghan Islamic Emirates, a sok turbanossal. :)

US Army a kabuli reptéren.

• Tetszik
Reactions: Leonidas
Hát ha esetleg nem szaladt volna el mindenki amikor szükség lett volna rájuk akkor nem adódott volna ez a probléma.
Érdekes volt az afgán védelmi miniszter reakciója, aki arról beszélt, hogy az elnök elárulta őket és megkötötte a katonák kezét. Ha jól követtem, ők az alelnökkel a Pancssír-völgybe vonultak vissza és nem ismerik el a talib kormányt. Ezt a területet anno a 2001es bombázások előtt sem tudták bevenni a talibok.

Mindenesetre az USA kivonulás totális csőd és a Nyugat szégyene!! Rengeteg civilt, akik nekik dolgiztak cserben hagytak.

Azért nagyon ne viccelődj, sok afgánnak még az életébe kerülhet a tálib uralom később.
Persze, igazad van, de amilyen káoszosan omlott össze a világ elvileg legnagyobb hatalmának bábkormánya, úgy, hogy az USA és szövetségesei konkrétan alig tudják kimenekíteni a sajátjaikat és az őket támogató helyi tisztségviselőket, ott azért nehéz megállni, hogy az ember teljesen komolyan tudja venni dolgokat, pedig tényleg nem vicces a helyzet.

• Tetszik
Reactions: enzo
Hát ha esetleg nem szaladt volna el mindenki amikor szükség lett volna rájuk akkor nem adódott volna ez a probléma.
És erről vajon azok tehetnek akik ezért fognak meghalni ?

Nincs kollektív bűnösség, mert azok bedobták a törölközőt. Egyébként háborúban a dezertálás és átállás az statáriális kategória, és akár azonnali halálos ítélettel is járhat. A teljes egység megadása az más kategória, pláne ha nincs más lehetőségük.

Szóval ez így nem magyarázat. Egyébként nem azok vannak itt a reptéren szerintem. Szóval ez túlságosan "faék" megközelítése volt a problémának.

Érdekes volt az afgán védelmi miniszter reakciója, aki arról beszélt, hogy az elnök elárulta őket és megkötötte a katonák kezét. Ha jól követtem, ők az alelnökkel a Pancssír-völgybe vonultak vissza és nem ismerik el a talib kormányt. Ezt a területet anno a 2001es bombázások előtt sem tudták bevenni a talibok.

Mindenesetre az USA kivonulás totális csőd és a Nyugat szégyene!! Rengeteg civilt, akik nekik dolgiztak cserben hagytak.
Állítólag a talibok az amcsi módszert alkalmazták és lefizették a afgán haderő vezetőit, politikusait. Ha így volt, kérdés, ki állta a számlát. Hamarosan lehet megtudjuk.