Járványok, fertőzések (humán)

Azt viszont a fenti írás is érzékelteti ( ha elolvastad volna), hogy az érintett nőknek valószínűleg csak egy töredéke adott visszajelzést erről a problémáról.
@ogretankHU akikről te tudsz azok jelentették a problémát az orvosuknak? Elvileg van valamilyen rendszer, ahol gyűjtik a mellékhatásokat.

Bármennyi is legyen az érintettek valós száma, azért ettől függetlenül érdemes lenne kivizsgáltatni az eseteket.
Idézet a Pfizer Comirnaty vakcina alkalmazási előiratából:
"Feltételezett mellékhatások bejelentése

A gyógyszer engedélyezését követően lényeges a feltételezett mellékhatások bejelentése, mert ez
fontos eszköze annak, hogy a gyógyszer előny/kockázat profilját folyamatosan figyelemmel lehessen
kísérni. Az egészségügyi szakembereket
kérjük, hogy jelentsék be a feltételezett mellékhatásokat a
hatóság részére az V. függelékben található elérhetőségek valamelyikén keresztül
, és közöljék a
tétel/sarzsszámot (Lot) is, ha van."

Tisztában vagyok vele, hogy ez egy kicsit macerás, de nem véletlenül szoktak ilyesmiket írni a betegtájékoztatókban. Ha a felhasználók nem jelzik, nem is fogják kivizsgálni az eseteket..

• Tetszik
Reactions: merleg
Az egészségügyi szakembereket kérjük, hogy jelentsék be a feltételezett mellékhatásokat
Ez nagyszerű, de az OLTOTTAK közül hánnyal közölték ezt? Hány kapott cetlit, hogy itt tessék szólni?
Megnéztem a saját oltási lapomat, azon van egy emil cím meg egy weblap a mellékhatások bejelentésére.
Oltáskor ilyesmiről szó sem volt, pedig csak egy mondat lett volna, hogy ott van az oltási lapon.

Ez nagyszerű, de az OLTOTTAK közül hánnyal közölték ezt? Hány kapott cetlit, hogy itt tessék szólni?
Megnéztem a saját oltási lapomat, azon van egy emil cím meg egy weblap a mellékhatások bejelentésére.
Oltáskor ilyesmiről szó sem volt, pedig csak egy mondat lett volna, hogy ott van az oltási lapon.
El kell olvasni a betegtájékoztatót, abban minden információ szerepel.

Vas megye a "Béke szigete" jelenleg, maximum 1-2 naponta van 1 maximum 2 új eset (ami valószínű azért több, mert ha van a "semmiből" 1 beteg az biztos tovább is adja, vagy valahonnan elkapta), és a megye átoltottsága is magas. De tegnap hónapok után először láttunk Körmenden tesztelő csapatot, amint éppen megérkeztek egy lakáshoz mintát venni. A tavaszi időszakban volt, hogy naponta többször is beléjük botlottunk, azóta nem is hallottunk a környéken még gyanús esetről sem, tehát az "ördög nem alszik".

Szerinted miért a háziorvosi hálózattal szervezték meg az oltást?
De most komolyan. Állandóan elcsodálkozom emberek gondolkodásán.
Ha oltás után BÁRMILYEN - az előre elmondotton kívüli - problémád lép fel, akkor kihez fordulsz? A cipészedhez? Esetleg felhívod a helyi köztisztasági vállalatot?

• Tetszik
Reactions: Blitz97
Mondjuk úgy, hogy a feltételezett jelentendő mellékhatás az, ami olyan jelentős, hogy amiatt az oltott orvoshoz fordul, aki eldönti, hogy jelentendő vagy "szokásos" védőoltás-mellékhatás. Biztos nem úgy tűnik, de a védőoltások ritka mellékhatásai vallóban ritkák.

• Tetszik
Szept 6 tol megyek vissza. Tavaly kb akkor robbant be...
Majd ma elmorzsolok egy könny cseppet a szemem sarkában te hős ! Hogy lehetett ezt kibírni , borzalom ! Remélem rehabilitálnak majd a gazdaság erősítésének minden körülmény közötti oltárán !

Bazzeg amikor le volt zárva az egész ország is minden nap dolgoztam és mentem havi 8-10 000 km-t 5-7 munkahelyszín párhuzamos munkáit vezetve ! Eszemfaszom meg áll , home office !!!!

Amerikában úgy kaptak ideiglenes vészhelyzeti engedélyt a kísérleti "kovid-oltások", hogy a hatékonyásguk a legalább 50%-ot eléri.
A szövetségi gyógyszerügynökség dokumentuma az ideiglenes vészhelyzeti engedélyről: https://www.fda.gov/media/142749/download

Nomost egyre több adat utal rá, hogy az arrafelé adminisztrált kísérleti oltások hatásfoka úgy inkább 39% - 42% köröl van és ESIK!

Illene visszavonni az ideiglenes engedélyt..

Még azzal bolondítják a népet, hogy milyen sok súlyos és végzetes kimenetelt megelőz az oltásuk.. na de ez is nemsokára összedől ha több adat jön + bekerülnek a képbe azok az országok is ahol alig oltottak be valakit :)

Amerikában úgy kaptak ideiglenes vészhelyzeti engedélyt a kísérleti "kovid-oltások", hogy a hatékonyásguk a legalább 50%-ot eléri.
A szövetségi gyógyszerügynökség dokumentuma az ideiglenes vészhelyzeti engedélyről: https://www.fda.gov/media/142749/download

Nomost egyre több adat utal rá, hogy az arrafelé adminisztrált kísérleti oltások hatásfoka úgy inkább 39% - 42% köröl van és ESIK!

Illene visszavonni az ideiglenes engedélyt..

Még azzal bolondítják a népet, hogy milyen sok súlyos és végzetes kimenetelt megelőz az oltásuk.. na de ez is nemsokára összedől ha több adat jön + bekerülnek a képbe azok az országok is ahol alig oltottak be valakit :)
Az ideiglenes engedélyt vissza fogják vonni, mert véglegest kapnak. Az meg előfordul, hogy a vírus részben vagy teljesen rezisztens lesz az oltásra vagy az antitestszint csökken le, Ebből a 3-ból 2-re többé-kevéssé megoldás a 3. oltás.
Most emiatt milyen logikus okkból kéne betiltani (=visszavoni az engedélyt) őket? Legfeljebb visszaszorul az alkalmazásuk, mert nem elég hatékonyak. Csak sajna nincs még helyettük más.

El kell olvasni a betegtájékoztatót, abban minden információ szerepel.
Áruld el te milyen betegtájékoztatót kaptál az oltás mellé. Én speciel semmilyent.
Szerinted miért a háziorvosi hálózattal szervezték meg az oltást?
De most komolyan. Állandóan elcsodálkozom emberek gondolkodásán.
Én is elcsodálkozom az emberek széles ismeretein és gondolkodásán. Oltóponton oltottak. Ahová telefonon küldött a háziorvos.
Mondjuk úgy, hogy a feltételezett jelentendő mellékhatás az, ami olyan jelentős, hogy amiatt az oltott orvoshoz fordul, aki eldönti, hogy jelentendő vagy "szokásos" védőoltás-mellékhatás.
Vagyis a mellékhatás kört eleve lekorlátozod az orvosi közbelépést igénylő esetekre.
Nos, nem innen indultunk. Onnan indultunk - lásd ogretank - hogy menstruációs zavarok. Ami csak több hónap után lesz egyértelmű a páciens számára.

Áruld el te milyen betegtájékoztatót kaptál az oltás mellé. Én speciel semmilyent.
Tessék ellátogatni az Európai Gyógyszerügynökség vagy keleti oltás esetén az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi intézet weboldalára, ahol “alkalmazási előirat” néven megtalálható. Aki nem akarja, az nem is fogja megtalálni.. aki viszont kíváncsi rá, az kb. 1 perc alatt megtalálja.
Segítek:

• Tetszik
Reactions: bel
Szóban tájékoztatott a háziorvosom, hogy láz és fájdalomcsillapító legyen otthon, mert kellhet. Ha tartós a probléma hívjam.

Én is elcsodálkozom az emberek széles ismeretein és gondolkodásán. Oltóponton oltottak. Ahová telefonon küldött a háziorvos.
Ne haragudj, de neked szoktak szólni, hogy vegyél levegőt?
Ha bármilyen problémád van, akkor különben is a háziorvoshoz kell fordulnod, nem?

Vagyis a mellékhatás kört eleve lekorlátozod az orvosi közbelépést igénylő esetekre.
Nos, nem innen indultunk. Onnan indultunk - lásd ogretank - hogy menstruációs zavarok. Ami csak több hónap után lesz egyértelmű a páciens számára.
A menstruációs zavarokkal is orvoshoz kell fordulni, legalább konzultációs szinten.

• Tetszik
Apám megkapta a 3. adag pfizert. Másnapra lehetett foglani időpontot online.

Én Szputnyikot kaptam tavasszal, jövő héten már elvileg regisztrálhatok én is a 3. oltásra, nem tudom siessek-e vele, vagy hogy milyen vakcinát ajánlanának fel (Szputnyik már nincs, ugyebár).

Apám megkapta a 3. adag pfizert. Másnapra lehetett foglani időpontot online.

Én Szputnyikot kaptam tavasszal, jövő héten már elvileg regisztrálhatok én is a 3. oltásra, nem tudom siessek-e vele, vagy hogy milyen vakcinát ajánlanának fel (Szputnyik már nincs, ugyebár).
Feltehetően a Pfizer-Sinopharm kettősből ajánlanak fel valamit.