[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Érzek itt némi ellentmondást. (Bár lehet Kabul sem létezik, csak bábuk. Bözske majd megmondja.)

Biden said discussions are underway among military officials about potentially extending the airlift beyond Biden’s Aug. 31 deadline.

Persze, hogy nem igaz. A magyar nyelv kifejező. Kabul=kábul. Azaz csak kábulat, mai kifejezéssel néphülyítés. Mindenki tudja, hogy az egész egy színjáték.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Elkerülte a figyelmemet ebben a zűrzavarban. Ez valami könyvelési hiba lehet a seregben, mert mi van a sok ellövöldözött golyóbisokkal?

Vagy ki kell alakítani egy világméretű csereszabados létraparkot, mint a raklapnál. :D
Ellövöldözött golxóbisok témája .. Mákföld anno.. bázis... mondjuk legyen a nemzet, akikre löttek Osama hívei a kapcsákok.... na most a hós csak nulla áldozattal magyar vezérkar megtiltotta magyroknak hogy tüzet nyissanak, Van ez így, utáana kapcsákok nagyon rühelltlk a képüket. van aki máig is
Máshol a MTZ magyarok viszot leszarták a hülye parancsot és visszalőttek. Igen ám, de most mi lesz a lőszerrel. Megkürmyékezték a az amerikaiakat -figyelj, kelelne mondjuk 100 darab M4 lőszer az ellőtt helyére. Oké srácok.. ott van három láda vigyétek.

Áll a földön.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 992
66 287
113
Egy hétnyi félelem és remény után az érettségizett Samira* (19), 12 éves bátyja és édesanyja kiszabadult a tálibok poklából - a német különleges erők látványos akciója során!

A családot mentőik veszik körül: erősen felfegyverzett KSK -férfiak (golyóálló mellények, ballisztikus sisakok, HK416 rohamlöveg).  Megszületett az érettségizett Samira * (19), 12 éves bátyja és édesanyja


A BILD biztonsági körökből értesült: A Különleges Erők Parancsnokságának (KSK) elit harcosai vasárnap este elhagyták a kabuli repülőtér területét. A titkos művelet kódneve: "Kék fény". Gyalog haladtak előre. Körülbelül egy óra elteltével végre kapcsolatba léptek Samirával és családjával.

A Bundeswehr katonái ezután biztonságosan el tudták vinni a münchenieket a repülőtérre.

Előzmények: Samira a nyáron érettségizett Münchenben, és még egyszer utoljára meg akarta látogatni nagymamáját az afgán fővárosban, mielőtt a tálibok előrenyomulnának. Ott őt, kisöccsét, aki szintén Münchenben született, és édesanyjukat meglepte Kabul eleste. Az elmúlt napokban a család többször is megpróbált saját maga eljutni a kabuli repülőtérre. Sikertelenül. A tálibok megállították a családot! Egy interjúban Samira így számolt be:

"Három férfi figyelmeztetésként a levegőbe lőtt. Csak egy vagy két lövés. Ekkor az egyik tálib felénk jött egy fegyverrel a kezében. Fegyverrel hadonászott, és pashtu nyelven azt mondta, hogy forduljunk meg. Máskülönben lőne. Amikor már megfordultunk, a tálibok megint elkezdtek lövöldözni a levegőbe. Az emberek pánikba estek, szörnyű volt. Könnyeket csal a szemembe, amikor erről beszélek. Ez a legrosszabb dolog, ami valaha történt velem.

Bild

Ha ez igaz , hogy a német szuper kommandósok a képen látható felszerelésben egy órán àt gyalogoltak Kabul utcáin az érdekes làtvány lehetett...
12 eves batyja?
Itt van több kép róluk


A tálibok különleges badri 313-as erői az ellenőrzőpontokon és a kabuli repülőtér környékén állomásoznak. Az egyik képen egy tálib katona egyenesen az amerikai katonákra néz.

Sorry a felső videóval együtt lehetett csak belinkelni
Szepen kistafirungolta ezeket a Nato par kozvetiton keresztul.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Kissé optimista a szakértő úr, a kommentekben értetlenkednek is:

Én hallgatom, női kormánytagok lesznek, a tálibok még puskát se sütöttek el a városokban, a nők visszatértek a munkahelyükre, minden rendben. Csak provokálják őket, liberalizáltibbak lettek. Senki nem gondolja komolyan, hogy a tálibok terrorszervezet. Nem engedik az iszlám államot. Sok disznóságot derítettek fel a tálibok, fellendítik a mezőgazdaságot, csak mákot termelnek.
Most jobb a helyzet mint a megszállás alatt, de hát ilyen váltás esetén természetes folyamat, hát vannak akiknek el kell menni az országból, de ez normális dolog. Jönnek ki az országból és Röszkén ott fognak sorakozni ez fantazmagória.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 011
91 950
113

Azt várjuk el, hogy az amerikaiak ne gátolják a magyarok által kihozandó emberek bejutását a kabuli repülőtérre. Számos esetben történt meg, hogy amerikai katonák miatt nem tudtak bejutni a reptérre azok az emberek, akiket mi ki szeretnénk hozni Afganisztánból – mondta a miniszter.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
:(:eek:megint bejöttem az erdőbe
Afganisztán, Pakisztán, naésaztán, hátasztán új értelmet nyert.
A KÁBA kő után nem is tudom elhinni, hogy valakinek nem világos minden. :(

(A Kába kő ellentéte a Gyöngyössolymos (solymos- csak nem valami ősi eszközzel való űrutazásra utal?) melletti Bába kő, ami az újjászületést jelenti, na és ha a kettőt összekötjük? Megkapjuk azt az Északi-sark felé levő területet, ahol a respirátorok és a reprintátorok a térben is időben tudnak közlekedni egy féregjáraton keresztül.)

:D
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
A KÁBA kő után nem is tudom elhinni, hogy valakinek nem világos minden. :(

(A Kába kő ellentéte a Gyöngyössolymos (solymos- csak nem valami ősi eszközzel való űrutazásra utal?) melletti Bába kő, ami az újjászületést jelenti, na és ha a kettőt összekötjük? Megkapjuk azt az Északi-sark felé levő területet, ahol a respirátorok és a reprintátorok a térben is időben tudnak közlekedni egy féregjáraton keresztül.)

:D
Kéne egy konteo topic, óriási agymenést lehetne tolni :D :D :D :D