Addig amíg a Phd-hez publikáció kell, és nagy tempóban akarnak természettudományos képzettségű tömegeket kinevelni, meg vannak jobb és rosszabb egyetemek, rosszabbakból nyilván jó sok, addig ez természetes jelenség szerintem.Ehhez erősen hozzá tudok szólni.
Az ez olyan mint egy kínai publikáció jelző egy irományra nagyjából azt jelzi, hogy ne is tarts meg semmit, irány nulláról újraírni.
Nyilván élvonalbeli dolgokat is elérnek néha... legalábbis olvastam pár érdekes dologról, a GMO-ban (szerintem túlzottan) bátran kisérletezgetnek. Most lehet, hogy egy időre különösen megindul majd a szektor: most a biotechben (is) lufi alakul ki Kínában, a "tech szektor" (hogy a retardált újságírók szavajárását használjam az információ technológia és kereskedelemre) leeresztené a párt erőből, mert (és ebben egyetértek velük) kezd egészségtelen lenni kulturálisan ami ott történik (nyugaton is). Ennek volt előjele az Alibaba alapító eltűnése miután kitalálta, hogy saját pénzt csinál.
Az elmúlt hónapokban állítólag iszonyatos pénzek mentek a kínai biotechbe, az e-kereskedelemből, játék fejlesztésből, chat appokból, és ilyesmikből vitték át a befektetők.
Amúgy a többi dologra reflektálva amiket felsoroltam: azok nem high-tech ipar szerinted? Szerintem nagyon sok téren már Európa előtt járnak, mivel Európa erői szét vannak forgácsolva, és nincs stratégia ami egesítené az erőfeszítéseket, de a versenyt is gátolja egyben a (túl)szabályozás, és ennek az USA és Kína aratja le a babárjait.
Viszont ez itt már kezd erősen átmenni offtopikba. Itt abba is hagyom.