[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=29823&lang=hu
"Az ukrán hadsereg be tudja venni Donyecket és Luhanszkot, ha erre parancsot kap – Danilov
Az ukrán hadsereg készen áll az orosz erők által megszállt Donyeck és Luhanszk felszabadítására, ehhez elegendő az elnök parancsa – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára egy csütörtök esti televíziós műsorban, adta hírül az rbc.ua hírportál.
A jelentés szerint Danilov a TSZN tévécsatorna politikai talkshowjában elmondta: a megszállt Donbász katonai erővel történő felszabadítása rengeteg áldozattal járna. „A hadseregünk bármilyen feladatot végre tud hajtani. Ha ma a legfőbb parancsnokunk kiadja a parancsot Donyeck és Luhanszk bevételére, akkor ezt teljesíteni tudja” – hangsúlyozta.
Ugyanakkor az RNBO-titkár feltette a kérdést: „mit tegyünk azzal több tízezer és több százezer emberrel, akik meghalhatnak? Ki vállalja ezért a felelősséget?”. "
Személyesen Usain Bolt képezte ki őket;)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 553
113
Vagy más

"A robbantásban meghalt két ember az állami sürgősségi szolgálat főleg mentési és tűzoltási műveleteket irányító regionális osztályának szóvivője, egy hazafias szervezet tagja és az ukrán hadsereg elsősegélynyújtó tanfolyamainak szervezője - írja a kijevi sajtó" (google fordító)
Ez mar nem harom fo? Egy tuzolto, egy hazafi, meg egy elsosegelyes. Mit keresett ott a no?
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
ZAPAD 2021
Nem szarral gurigáznak...

E_PjbWiWUA0y7QW


E_PjZtyXsAkNi2U
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2021/09/16/kuleba-helyes-iranyba-terelne-az-ensz-t/
"AZ UKRÁN KÜLÜGYMINISZTER HELYES IRÁNYBA TERELNÉ AZ ENSZ-T
Az ukrán külügyminiszter ezúttal az ENSZ ellen fakadt ki azzal vádolva meg a világszervezetet, hogy a nemzetközi jogokat sértő egyes országok pártjára állt, írja az eurointegration.com.ua.
Dmitro Kuleba csütörtöki sajtótájékoztatóján fakadt ki az ENSZ ellen, amiért az nem vett részt a Kijevben megrendezett Krími platformon. Még arra sem méltatta az eseményt, hogy képviselőt küldjön rá. Az ukrán diplomácia vezetője ágy véli, kizáróan politikai okok miatt történhetett ez meg. Ukrajna ezért komoly beszélgetést fog folytatni a szervezet vezetőivel, mivel tarthatatlannak tartják, hogy a világbéke megőrzésére hivatott ENSZ így viszonyuljon az ukrajnai helyzethez.
Kuleba szerint az ENSZ tévesen értelmezi a világban való küldetését. Ezért Ukrajna diplomáciája azon fog fáradozni, hogy a helyes útra terelje az Egyesült Nemzetek Szervezetét."
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
Na most Ukrajna kap Vaskupolát vagy nem? Értem én hogy az ukránok álmodoznak, de mi az USA álláspontja? Miért pont ez kell nekik? Gondolom nem BM-21 ellen akarják használni. Oroszország ellen szerintem kevés. Szakik ellen talán jó lenne, de ez feltételez egy átfogó ukrán támadást. Miből gondolják hogy nem avatkozik be ténylegesen Oroszország? Mit tud az Iskander ellen?
Sok kérdés, ha valakinek van válasza ne tartsa magában. Köszönöm.
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
598
2 558
93
Az orosz-ukrán háború a következőképpen zajlana le
Első nap: Az ukrán hadsereg egyharmada átáll az oroszokhoz.
Második nap: Az ukrán hadsereg egyharmada fegyvereit hátrahagyva dezertál.
Harmadik nap: A maradék egyharmad megadja magát az oroszoknak.
Negyedik nap. Miközben az orosz hadsereg bevonul Kijevbe az oroszok megengedik hogy az USA diplomaták és tanácsadók légihídon távozzanak.
 
W

Wilson

Guest
Na most Ukrajna kap Vaskupolát vagy nem? Értem én hogy az ukránok álmodoznak, de mi az USA álláspontja? Miért pont ez kell nekik? Gondolom nem BM-21 ellen akarják használni. Oroszország ellen szerintem kevés. Szakik ellen talán jó lenne, de ez feltételez egy átfogó ukrán támadást. Miből gondolják hogy nem avatkozik be ténylegesen Oroszország? Mit tud az Iskander ellen?
Sok kérdés, ha valakinek van válasza ne tartsa magában. Köszönöm.
Nem azt érdemes nézni, hogy az ukránok milyen ígényeikkel árasztják el a médiát, hanem azt, hogy az USA mit hajlandó nekik adni...
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU and enzo

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 205
113
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=30176&lang=hu
"Ha Putyin megbetegszik, Ukrajnának három napja lesz Donbász fegyveres visszafoglalására – elnöki hivatali tanácsadó
Ha Vlagyimir Putyin orosz elnök súlyosan megbetegszik, Ukrajnának három napja lesz arra, hogy fegyverrel visszafoglalja az ideiglenesen megszállt Donbászt – jelentette ki Olekszij Aresztovics, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója, a minszki ukrán összekötő csoport szóvivője egy televíziós műsorban, adta hírül pénteken a korrespondent.net hírportál.
A jelentés szerint Aresztovics az 1 + 1 televízió politikai talkshowjában szerepelve elmondta: „különböző változatokra készülünk. A stratégiai cél – a politikai-diplomáciai rendezés. A második változat – katonai.” Mint hangsúlyozta: „ha Putyin súlyosan megbetegszik, 3-5 napunk lesz a kérdés megoldására.” "
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://podiji.karpat.in.ua/?p=61003&lang=hu
"Több mint egy év üldözés után az SZBU kézre kerítette Roman Vaszilisin oroszbarát ukrán politológust
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai a Boriszpil nemzetközi repülőtéren elfogták Roman Vaszilisin oroszbarát ukrán politológust, aki tavalyi meggyanúsítása után több mint egy évig bujkált a felelősségre vonás elől, és illegalitásból folytatta államellenes felforgató tevékenységét a Youtube-on és Telegram-csatornákon – adta hírül az Ukrajinszka Pravda hírportál pénteken az SZBU honlapjára hivatkozva.
A jelentés szerint Vaszilisin bűnös tevékenységét tavaly nyáron leplezte le az SZBU, de miután a titkosszolgálat meggyanúsította, kereket oldott, és elrejtőzött a nyomozás elől. Ez idő alatt végig illegalitásból folytatta Ukrajna elleni információs aknamunkáját a Youtube-on és általa létrehozott Telegram-csatornákon.
Az SZBU a többi között felrója Vaszilisinnek, hogy Ukrajna államhatárainak a megváltoztatása és az ország egyes megyéinek területén történő új államok létrehozása mellett agitált. A politológus ugyancsak részt vett orosz propaganda-televíziók ukránellenes műsoraiban. Emellett a szakértő még egy három tagból álló internetes ügynökcsoportnak a résztvevője is volt. A propaganda-bandára az SZBU a múlt évben csapott le, Vaszilisin ekkor vonult illegalitásba. Vele együtt most már minden bandatag ellen megindult a hatósági eljárás a büntetőtörvénykönyv államellenes tevékenységre vonatkozó legszigorúbb cikkelyei alapján. Ha Vaszilisin bűnössége bebizonyosodik, 5-től 10 évig terjedő időre rács mögé küldhetik."
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=30153&lang=hu
"Az USA külügyminisztériuma szerint még megmenthető az ukrán bírósági reform
Az USA külügyminisztériuma reméli, hogy az ukrán Bírói Tanács teljesíti a kötelességét és kinevezi az Etikai Tanácsba a független szakértőket, akik a bírák tisztességességéről döntenek majd – közölte Ned Price külügyi szóvivő, adta hírül pénteken a liga.net hírportál a amerikai külügyminisztérium honlapjára hivatkozva...
... A külügyminisztérium történelminek nevezte a bírósági reformról szóló törvényeket, amelyeket 2021 júliusában fogadott el a Legfelső Tanács. Ugyanakkor aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Bírói Tanács elutasítja a független szakértők törvény által előírt kinevezését az Etikai Tanácsba, ami a bírósági reform meghiúsulásával fenyeget.
A külügyi szóvivő hangsúlyozta: „még van idő az eddigi erőfeszítések megmentésére. A Bírói Tanács még teljesítheti a kötelességét a törvény végrehajtását illetően, és elfogadhatja a jelöléseket az Etikai Tanácsba.”..."
 
  • Tetszik
Reactions: Loken and enzo

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 595
7 664
113
Az orosz-ukrán háború a következőképpen zajlana le
Első nap: Az ukrán hadsereg egyharmada átáll az oroszokhoz.
Második nap: Az ukrán hadsereg egyharmada fegyvereit hátrahagyva dezertál.
Harmadik nap: A maradék egyharmad megadja magát az oroszoknak.
Negyedik nap. Miközben az orosz hadsereg bevonul Kijevbe az oroszok megengedik hogy az USA diplomaták és tanácsadók légihídon távozzanak.
Inkább maradjunk annál, hogy egy nap alatt lezavarják.
A CIA-é mondjuk ezt is átaludná, mint a Krím-félsziget esetén.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 016
54 017
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=30153&lang=hu
"Az USA külügyminisztériuma szerint még megmenthető az ukrán bírósági reform
Az USA külügyminisztériuma reméli, hogy az ukrán Bírói Tanács teljesíti a kötelességét és kinevezi az Etikai Tanácsba a független szakértőket, akik a bírák tisztességességéről döntenek majd – közölte Ned Price külügyi szóvivő, adta hírül pénteken a liga.net hírportál a amerikai külügyminisztérium honlapjára hivatkozva...
... A külügyminisztérium történelminek nevezte a bírósági reformról szóló törvényeket, amelyeket 2021 júliusában fogadott el a Legfelső Tanács. Ugyanakkor aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Bírói Tanács elutasítja a független szakértők törvény által előírt kinevezését az Etikai Tanácsba, ami a bírósági reform meghiúsulásával fenyeget.
A külügyi szóvivő hangsúlyozta: „még van idő az eddigi erőfeszítések megmentésére. A Bírói Tanács még teljesítheti a kötelességét a törvény végrehajtását illetően, és elfogadhatja a jelöléseket az Etikai Tanácsba.”..."



Áhh, ilyen nincs, mi lenne ha ellenséges ország lenne Ukrajna usánkának?
 
  • Vicces
Reactions: enzo

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 205
113

Belarusz Oroszország általi elnyeletése az elmúlt évtizedek visszatérő témája, amely a tavalyi belarusz zavargásokat követően ma ismét napirendre került. Elemzők és újságírók újból és újból megjósolják a belarusz függetlenség közelgő végét, mások eleve az Oroszországi Föderáció nyugati nyúlványának tekintik az országot. A valóság azonban újra és újra rácáfol ezekre az elképzelésekre, amelyek a belarusz modell teljes félreértésére alapozódtak.​


 
  • Tetszik
Reactions: Wilson