Mit fogsz te azért kapni, hogy Győrbe vizionálod a HX3 gyártástEz cirka $400M azaz $7.7M per SPH és még ehhez jonnek a Tatrak arai? Jézusom, lesz vagy $9M
Én nagyon remelem, a RM új HX3 lovege ennek kb a feléből megáll majd Győrben...

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mit fogsz te azért kapni, hogy Győrbe vizionálod a HX3 gyártástEz cirka $400M azaz $7.7M per SPH és még ehhez jonnek a Tatrak arai? Jézusom, lesz vagy $9M
Én nagyon remelem, a RM új HX3 lovege ennek kb a feléből megáll majd Győrben...
Jól emlékszem hogy a HX3-ra szerelt önjáró löveg az nem volt bemutatva Kecskeméten, csak egy sima teherautó?Mit fogsz te azért kapni, hogy Győrbe vizionálod a HX3 gyártást![]()
Én a HX3 at sem láttam. Csak régebbi HX eketJól emlékszem hogy a HX3-ra szerelt önjáró löveg az nem volt bemutatva Kecskeméten, csak egy sima teherautó?
Eddig is gyártottak HXet licensz alapjan, a mostani hadiipari push alapjan ez kb egyértelmű. A kérdés inkább az, hogy az AGM lesz rajta vagy a RM saját lövege...Mit fogsz te azért kapni, hogy Győrbe vizionálod a HX3 gyártást![]()
Az a baj a svéd kerekessel, hogy nem kompatibilis semmivel és nincs semmilyen jövője, hiába a legkiválóbb eszköz a maga kategóriájában. Az Archer elkészült nyolc évvel ezelőtt, mégis a még csak élethű makett formában létező RM 8x8-as teherautó alapú lövegnek van realitása Debrecenbe. Hiába lenne idális a svéd eszköz, úgy tűnik beáll a kiváló, de piacot nem találó fejlesztések sorába.52 nem valószínű - max. 24 a közepes osztályhoz.
Archernak örülnék, de amennyire a németekkel vagyunk összenőve valamilyen RM/KMW termék lesz...
RM/KMW kerekes löveg is jó ötlet csak CAESAR-t meg hasonlót ne vegyünk!Az a baj a svéd kerekessel, hogy nem kompatibilis semmivel és nincs semmilyen jövője, hiába a legkiválóbb eszköz a maga kategóriájában. Az Archer elkészült nyolc évvel ezelőtt, mégis a még csak élethű makett formában létező RM 8x8-as teherautó alapú lövegnek van realitása Debrecenbe. Hiába lenne idális a svéd eszköz, úgy tűnik beáll a kiváló, de piacot nem találó fejlesztések sorába.
Mivel akarod, hogy kompatibilis legyen?Az a baj a svéd kerekessel, hogy nem kompatibilis semmivel és nincs semmilyen jövője, hiába a legkiválóbb eszköz a maga kategóriájában. Az Archer elkészült nyolc évvel ezelőtt, mégis a még csak élethű makett formában létező RM 8x8-as teherautó alapú lövegnek van realitása Debrecenbe. Hiába lenne idális a svéd eszköz, úgy tűnik beáll a kiváló, de piacot nem találó fejlesztések sorába.
NATO val.Mivel akarod, hogy kompatibilis legyen?
NATO val.
az ARCHER is egy papiron jól mutató valami. De valamiért senkinek sem kell a svédek rendszeresítették amikor kijött (világsiker reményében.) majd kénytelenek vóltak a visszamondott norvégoknak szánt eszközöket megvenni a gyártól. tavaj rendeltek egy ujabb csomagot de azt szerintem már csak azért mert irtózatosan kell valmi tüzéreszköz nekik. mert a hadseregük méretéhez képest semmiük sem vólt.
az oszcilláló torony meg szerintem ebbe a kategóriában sem a legjobb megoldás...
Lehetőleg a Pzh2000 legtöbb alkotórészével, ha már!Mivel akarod, hogy kompatibilis legyen?
Ehhez képest mindenki veszi a K9-et, mint a cukrot, pedig az meg végképp sehogyan sem kompatibilis semmivel.Lehetőleg a Pzh2000 legtöbb alkotórészével, ha már!
De ebből a mindenkiből 3 nagy rendszeresítő gyártja tehát önekik a legkompatibilisebb a rendszer e miattEhhez képest mindenki veszi a K9-et, mint a cukrot, pedig az meg végképp sehogyan sem kompatibilis semmivel.
Legalább is azokban az országokban ahova került.
Az Archer alapjárműve meg vagy egy a mezőgazdaságban ill. a bányászatban megkerülhetetlen típus, vagy az a HX 8x8, ami meg vagy tucat országban a hadsereg logisztikai alapjárműve.
Szerintem meg vegyünk ilyet a kínaiaktól egy rakással52 nem valószínű - max. 24 a közepes osztályhoz.
Archernak örülnék, de amennyire a németekkel vagyunk összenőve valamilyen RM/KMW termék lesz...
Ez jó pofa!Szerintem meg vegyünk ilyet a kínaiaktól egy rakással
![]()
Erre bizony felpakoltak egy 120mm-es lövegetEz jó pofa!
Ez milyen űrméret? 105-ös?
De van 120 mm aknavetős változata is sőt 6 csövű 23 mm forgó gépágyús verziója is valamint 82 mm Rapid(gyors) löveges verziója is..Erre bizony felpakoltak egy 120mm-es löveget![]()
Elég vicces tákolmány.Erre bizony felpakoltak egy 120mm-es löveget![]()
Furán néz ki az tény....Elég vicces tákolmány.
Egyébként nem lenne hülyeség ha a NATO-ban is lenne valami 105 és 155 közötti tüzérség - pl. 120mm vagy 127mm - utóbbi pl. hadihajóknál elterjedt szóval nem lenne teljesen idegen ez az űrméret.
8x8-as IFV alvázra lehetne szerkeszteni egy viszonylag könnyű, mobil tüzéreszközt.
Azért ez elég zorálElég vicces tákolmány.
Egyébként nem lenne hülyeség ha a NATO-ban is lenne valami 105 és 155 közötti tüzérség - pl. 120mm vagy 127mm - utóbbi pl. hadihajóknál elterjedt szóval nem lenne teljesen idegen ez az űrméret.
8x8-as IFV alvázra lehetne szerkeszteni egy viszonylag könnyű, mobil tüzéreszközt.
Remélem a sofőr csóka azért kiszáll, mielőtt felpörög ez a gatling-gun!Azért ez elég zorál
![]()
Bele sem merek gondolni abba,ha annak idején ilyennel csapathattam volna a játszótéren......![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..