Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

Az Országos Légi Kutató-Mentő Rendszer gyakorlatát tartották a Kis-Balaton területén szeptember 23-án, csütörtökön. A Magyar Honvédség egy Mi-17 típusú légi-kutató helikopterrel segítette a társszerveket a feladat végrehajtásában.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

614ca4af319fb030572057.jpg
614ca4af8b111174322884.jpg

614ca4afb752d496598807.jpg
614ca4afeb4ce399909952.jpg

614ca4af02551041947829.jpg

Az AgustaWestland AW149-n kívül, a Qatar Emiri Air Force NH-90NFH gépe is gyakorol Veszprém környékén.
Vagy csak arról figyelik meg a Qatariak a Tataiak gyakorlatát?

• Tetszik
Reactions: SilvioD
Yalcint, NMS-t is vettek a törököktől. Leopardból is azonos verziót vettunk, pont az övéket gyártják előttünk. És Korom oda bukott nagykövetnek.
Igen, elég feltűnő, hogy mennyire egy húron pendülünk velük mostanában. Remélem lesznek még ilyen közös projektek, mondjuk a Lynxekkel kapcsolatban is!

Az AgustaWestland AW149-n kívül, a Qatar Emiri Air Force NH-90NFH gépe is gyakorol Veszprém környékén.
Igen, szokatlan heli hangot hallottam napközben. A Flightradaron láttam én is, NH-90, nézem, KATARI!, mi a rossebb?o_O
Pápáról ment egy kört.
Erre azért kíváncsi leszek, már ha megtudjuk, hogy mi volt ez.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Yalcint, NMS-t is vettek a törököktől. Leopardból is azonos verziót vettunk, pont az övéket gyártják előttünk. És Korom oda bukott nagykövetnek.
En orulnek a katari Lynxnek, a csehszlovakokkal ellentetben (akik minden konfigot, anyacsavart 6-szor atragnanak hisz csorok mint mi...) a katari verzio tele lenne pakolva minden joval (csakugy mint a Leo is).

• Tetszik
Reactions: Pogány and SilvioD
Dörögnek az ágyúk Várpalotán...

Komplexre sikeredett, törekedtek a valósághűségre. :eek:

"a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával nagy erőkkel végezték az oltást a veszprémi, balatonfűzfői, pétfürdői, székesfehérvári és a siófoki tűzoltók."

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: Pogány and SilvioD
Igen, szokatlan heli hangot hallottam napközben. A Flightradaron láttam én is, NH-90, nézem, KATARI!, mi a rossebb?o_O
Pápáról ment egy kört.
Erre azért kíváncsi leszek, már ha megtudjuk, hogy mi volt ez.

Az AW149 és az NH90 topikban minden infót megtaláltok.