[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1490809686
A Minszki tárgyalásokon a húsvéti ünnepekre tűzszünetben állapodtak meg. Az életbelépése április 1. éjfél.


-Lehet hogy fogyóban a frontvonalnál lévő Ukrán tüzérségi egységeknél a lőszer? Balakleja "hatása"?
-Köze van hozzá vagy sem, de az Ukrán hírszerzéshez tartozó forrás szerint, Szurkov tegnap Donbasssban volt. ( http://rusvesna.su/news/1490694825 )
Hogy Szurkovnak közvetlen ráhatása lenne Pushilinékra, az persze csak egy igen valószínűsíthető feltételezés.)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1490798966
Ma, a lengyel közösség aktivistái Lvov régióban, blokkolták a Lvov-Varsó nemzetközi autópályát.
A lengyelek jogainak megsértése miatt Ukrajnában, és a lengyel műemlékek megszentségtelenítése miatt tiltakoztak.
Az aktivisták kezében lengyel feliratokkal a táblákon:" Ez a mi földünk." Ne nyúlj a műemlékekhez" ..
A tüntetés résztvevői gumiabroncsot égettek, és tűzijátékot használtak. A kisebbségek képviselői elítélték a Lucki konzulátus gránátvetővel való lövését-

Gyorsan megérkezett az SBU és az MVD, és összecsaptak a tiltakozókkal.
(még több kép a cikkben)

polskaya_obshchina.jpg





polskaya_obshchina_2.jpg


 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 806
113
http://rusvesna.su/news/1490809686
A Minszki tárgyalásokon a húsvéti ünnepekre tűzszünetben állapodtak meg. Az életbelépése április 1. éjfél.


-Lehet hogy fogyóban a frontvonalnál lévő Ukrán tüzérségi egységeknél a lőszer? Balakleja "hatása"?
-Köze van hozzá vagy sem, de az Ukrán hírszerzéshez tartozó forrás szerint, Szurkov tegnap Donbasssban volt. ( http://rusvesna.su/news/1490694825 )
Hogy Szurkovnak közvetlen ráhatása lenne Pushilinékra, az persze csak egy igen valószínűsíthető feltételezés.)

Reméljük ez nem csak egy április elsejei tréfa akar majd lenni. Valamiért az az érzésem, hogy a fronton harcolók kb annak fogják tekinteni.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A magyar kormányfő és az ukrán elnök az Európai Néppárt (EPP) máltai kongresszusának helyszínén találkozott csütörtök reggel.

Orbán Viktor arról biztosította Petro Porosenkót, hogy Magyarország támogatja Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának megvédését - közölte. Mint mondta, a kormányfő a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy elkötelezettek vagyunk az ukrán-magyar energetikai együttműködés fenntartása mellett, beleértve a közös fellépést az Északi Áramlat 2 projekttel szemben.

Havasi Bertalan kiemelte: az egyeztetésen Orbán Viktor és Petro Porosenko egyetértett abban, hogy kétoldalú megállapodást kell kötnie Magyarországnak és Ukrajnának az ukrajnai magyarok kettős állampolgársága ügyében.
http://www.kormany.hu/hu/a-miniszte...ampolgarsagarol-egyeztetett-az-ukran-elnokkel
tn496c0.jpg
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Sem Lengyelország sem Ukrajna nem érdekelt a baráti kapcsolatok megrontásában, ez egyedül Oroszországnak érdeke. A lengyel konzulátus elleni terrorcselekmény Oroszország hibrid háborújának a része, közölte Lengyelország ukrán nagykövete. A két ország elnöke tegnap egyet értett abban, nem hagyják, hogy ilyen az provokációk
elérjék a céljukat.
https://www.unian.info/politics/184...ian-hand-in-attack-on-consulate-in-lutsk.html
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Orbán és Porosenko találkozóján megállapodtak abban is, hogy a magyar V4 elnökség alatt kibővítik az együttműködést a V4 és Ukrajna között. Megvitatták az Ukrajna elleni orosz agresszió ügyét és annak szükségességét, hogy a szankciókat mindaddig fenn kell tartani amíg a minszki egyezmény minden pontja nem teljesül és Ukrajna vissza nem szerzi szuverenitását és területi egységét. Orbán kifejezte támogatását a vízummentesség azonnali bevezetéséhez is.
http://www.president.gov.ua/en/news...oviv-zustrich-z-premyer-ministrom-ugors-40622
52027bc9e5fb06581d4b7cc5573f7625_1490860161_extra_large.jpeg
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Putyin a saját hibrid háborújának fogja lett.

A negyedik éve tartó hibrid háború amelyet Putyin Ukrajna ellen indított megreccsentette az orosz gazdaságot, nemzetközileg elszigetelte, újra összerázta a NATO védelmi szövetségét és kilátástalan konfliktusba taszította Oroszországot. A Krím elvételét követő eufória lecsengett, az orosz lakosságot jobban érdekli már a romló életszínvonal és egyre kevésbé hiszik el a Kreml magyarázatát, hogy mindez a nyugat miatt van.

Az évtized legnagyobb országos tüntetése is megmutatta, hogy a putyini imperialista terjeszkedés politikájának egységes támogatása megtört. Ennek ellenére nem látszik, hogy a Kreml lépéseket tenne az agresszív politika beszüntetésére, mert Putyin a saját hibrid háborújának hadi fogja lett.
http://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/putin-is-a-prisoner-of-his-own-hybrid-war
1487845409-6188-vladimir-putin-foto-reuters.jpg
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Az Illinois Nemzeti Gárda parancsnoka meglátogatta a lengyel-litván-ukrán zászlóaljat, ahol együttműködésről, támogatásról és közös kiképzésekről tárgyalt.
06c3ce192d2db6d6d73ff506f8419d16f8e7c767.jpg

953a832b1327d0f34575baad504690af0f4c9543.jpg

acdfcef574cfdfdeff9aa4f9184d59a3182b3ec9.jpg
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2017/03/30/kij...-1-jetol-ujabb-katonai-vesztesegek-a-fronton/
"Ukrajna kész akár egyoldalúan is betartani a tűzszünetet április 1-jétől, amiről a minszki összekötő csoport legutóbbi ülésén állapodtak meg – közölte Olekszandr Motuzjanik, a védelmi minisztérium hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus rendezésére létrejött – Kijev, Moszkva és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselőiből álló – úgynevezett kontaktcsoport szerdai találkozóján született megállapodás az újabb fegyvernyugvás életbe lépéséről.
Motuzjanik hangsúlyozta, hogy az ukrán fél az összekötő csoport minden egyes döntését betartja.
A felkelők részéről egyelőre nem érkezett visszajelzés arról, hogy készek-e ők is a tűzszüneti megállapodás betartására.
A szóvivő sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az elmúlt egy napban két ukrán katona esett el és három sebesült meg a felkelők támadásaiban. Szavai szerint továbbra is feszült a helyzet a Donyeck melletti Avgyijivkánál. A településen egy becsapódott aknalövedék miatt ismét megszakadt az áramellátás..."

http://www.balrad.com/2017/03/30/donbassz-416/
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/tars...tusra-vizumkerelem-elutasitasa-miatt-lohettek
"Az ukrán rendőrök azt a változatot is megvizsgálták, hogy például olyan emberek is megtámadhatták a Lengyel Konzulátust Luckban, akiknek a konzuli hivatalban elutasították vízumkérelmét, s így akarták megbosszulni azt– írja a RIA Novosztyi..."

Dühükben egy RPG-vel.
1.) Kicsit eltúlzott lett volna a reakció.
2.) Ha ez a verzió bizonyulna igaznak, akkor a Lengyel konzulátus egyértelműen jól végezte a munkáját, hogy a szóban forgó személyt/személyeket nem engedte be Lengyelországba.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz