[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1526

Guest
Évek óta folyamatosan "folyamatosan ömlik".

Személyügyi szempontból ( is) katasztrófálisak a számaik és kilátásaik.

az Ukránok veszteségei olyan nagyok, hogy a halottak szerveivel kereskednek

Tömegek dezertálnak és menekülnek el az országból és emellett tömegek esnek el, de mégis folyamatosan áramlanak tömött sorokban a frontvonalra és készülnek a nagy támadásra, ez már olyan mint egy horrorfilm, a klónok támadása.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Jaj, de jo hogy itt vagy, figyi vannak postjaim ebben a forumban, amik mar lassan 3 hete varjak a valaszaidat. Megtenned, hogy valaszolsz es nem ugrod at elegansan amire nem tudsz mit mondani? Legalabb probald meg, koszonom.
Nem igazán érdekelnek a 3 hetes kérdések, ha lehet inkább elegánsan átugrom :p
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 530
113
Ezen nem lepodok meg... de Uli majd elmagyarazza, hogy az ukranok nem rasszistak voltak, es igazabol orultek, hogy egy kulfoldit latnak az EU-bol, csak, oooo.... csak....ooooo.....hat fogalmam sincs hogy fogja ezt magyarazni. De talan azt mondja majd, hogy csak az EU-bol jovo tamogatast akartak megkoszonni neki, csak egyik fel sem ertette jol a szlav nyelvet es ez okozta a felreertest.
Azt mondja majd hogy orosz provokátorok voltak. :)
Viccet félretéve ebből is látszik hogy agyilag nem értek meg az EU-ra. Ezek a szlovákok elpróbálták milyen lenne ha schengen lenne és közös járőr, átjárőrözés, netán intézkedés lenne a megálmodott jövőben ahogy itt is.
 
  • Tetszik
Reactions: szuvorov and Zed895

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Tömegek dezertálnak és menekülnek el az országból és emellett tömegek esnek el, de mégis folyamatosan áramlanak tömött sorokban a frontvonalra és készülnek a nagy támadásra, ez már olyan mint egy horrorfilm, a klónok támadása.

borisznak nem azt válaszoltam. És a válaszom elég hosszú volt.
Amit bemásoltál borisz mondata után , azt én írtam, csakhogy egy másik témában, és nem neki, vagy az általa írtra reagáltam.
Aztán beraktál egy általam berakott hírt, de úgy, mintha azt én írtam volna.
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201705191217-cuzc.htm
( 19 мая 2017, 12:17 ) Zahar Pripelin állítása szerint, az Ukránok veszteségei olyan nagyok, hogy a halottak szerveivel kereskednek.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2017/05/23/hirek-csakis-ukranul/
"Az ukrán parlamenti képviselők 269 igennel megszavazták a televíziós nyelvi kvótákat. Ennek értelmében minden ukrajnai televíziós csatornában a sugárzott médiaanyagok 75 százalékát reggel hattól este kilencig ukrán nyelven kell közvetíteni
A regionális televíziós csatornák kaptak csak engedményt és számukra a médiaanyagok felét kell csak ukrán nyelven sugározni. Külön kitérnek a hírműsorokra is, amelyeknek minimum 75 százalékát államnyelven kell legyártani. A törvénytervezetben meghatározzák azt is, hogy egy műsort akkor tekintenek ukrán nyelvűnek, ha a műsor minden egyes szereplője kizárólag ukrán nyelven beszél, ha egy műsorban mégis beszélnének más nyelven, akkor azt kötelezően feliratozni kell ukránul.."

Dél, Kelet, és nagyrészt Közép-Ukrajnában is, ez "vicces" lesz.
Meg úgy nagyjából a lengyel, román, magyar... területeken is. ( pl a Duna-TV-t esetleg elkezdik majd blokkolni?)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2017/05/23/mos...ontania-az-ukran-magyar-viszonyt-karpataljan/
"Az ukránok és magyarok baráti viszonya Kárpátalján erősebbnek bizonyult a “Moszkva által kitervelt gyanúsítgatásnál” – jelentette ki kedden Hennagyij Moszkal, Kárpátalja megye kormányzója azzal kapcsolatban, hogy a múlt hét végén ismeretlenek provokatív céllal a helyi magyar közösséget szeparatista színben feltüntető táblákat helyeztek el két magyarlakta járásban.



Minden út Moszkvába vezet?
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
T

Törölt tag 1526

Guest
Hennagyij Moszkal szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) 5. főosztályának " a kárpátaljai ukrán és magyar közösségek egymásra uszítására irányuló minden erőfeszítése kudarcba fulladt". Nem járt sikerrel az orosz szövetségi hírügynökségek felhasználásával folytatott félretájékoztatás sem, amelynek során álhíreket terjesztettek kitalált eseményekről, és valótlan idézeteket adtak kárpátaljai magyar vezetők, köztük Barta József megyei tanácsi (közgyűlési) első elnökhelyettes, Zubánics László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke, Tóth Mihály, az UMDSZ korábbi elnöke, Sin József, a beregszászi járási tanács elnöke szájába - emlékeztetett Hennagyij Moszkal, megjegyezve, hogy a provokációhoz nincs semmilyen köze sem a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségnek (KMKSZ), sem pedig az UMDSZ-nek.
http://www.karpatinfo.net/cikk/belf...rontania-az-ukran-magyar-viszonyt-karpataljan

Nagyon próbálkozik az FSZB, hogy etnikai feszültségeket szítson Kárpátalján, de szerencsére eddig minden igyekezetük kudarcba fulladt.