Recent Content by aerophyl

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 1. A

  Visszajelzések és javaslatok

  Kezdek leszokni a HTKA olvasásáról. A régi verzió jól működött, most nem csak lassú, hanem rosszabb több dolog, a cikkeknél hiányzik a hozzászólások száma, amely alapján pl. egy vita közben el lehetett dönteni, hogy belenézzek újra, vagy sem. Sem időm, sem türelmem nincs a keresgéléshez.
 2. A

  Döntött Bulgária, elkeltek a portugál F-16-osok

  "Lehet, hogy a portugáloknak ingyen volt Falcon több, mint egy évtizedig (1999-es üzembehelyezés + üzemeltetés = 2013 eladási ár??) ?"   Nem olvastál figyelmesen. Közben volt egy nem éppen filléres költségű MLU korszerűsítés. Emellett a dollár árfolyama jelentősen romlott azóta.
 3. A

  Pilóta nélküli MiG-21-es Szíriából

  Miért nincs fotó a gépről és az átalakításokról? (az illusztráción egyiptomi 21-es látható) Nekem is úgy tűnik, hogy szépen apránként felvezetik a beavatkozás "indokait".
 4. A

  Az IRIS-T SLM-el váltja az RBS-70-est Svédország - a Saab elégedetlen

  A 120D mérete és hajtóműve azonos a C-7-esével. Nem lehet hosszabb, hiszen ehhez lettek méretezve a belső fegyverterek.
 5. A

  Az IRIS-T SLM-el váltja az RBS-70-est Svédország - a Saab elégedetlen

  Molni, szép dolog az elmélet, de a gyakorlat néha nem hajlandó tudomást venni róla. Pl. a lódarázs sem repülhetne, aerodinamikialg lehtetlen, oszt mégis.  A Mica VL függőleges indítás után hogy érhet el 20 km-re lévő célt? Hogyan lehetséges, hogy a 120D egyelőre a C-7-es hajtóművével 50%-os...
 6. A

  Az IRIS-T SLM-el váltja az RBS-70-est Svédország - a Saab elégedetlen

  Urak, meg kell tanulni azt, hogy forráskritikát alkalmazzunk. Az itt kommentelőkkel szemben sokak bizalmatlanok, néha okkal, néha ok nélkül. Az "ismeretlen" linkeket meg sokan készpénznek veszik. A dudi által idézett szöveg tragédia, totális dilettantizmus és tévedések tárháza.  Az ominózus...
 7. A

  Az IRIS-T SLM-el váltja az RBS-70-est Svédország - a Saab elégedetlen

  http://www.diydashboard.com/RTNImages/Dec10/7646.pdf "Nem érdekel, hogy a cikk mit hazudik be. A cikkben szereplő rakéta méretei beszédesek. Ekkora méretű rakéta nem tudja azokat a paramétereket. Fizikai képtelenség."   Molni, ezúttal nincs igazad. A földi indítású IRIS jóval nagyobb...
 8. A

  Az IRIS-T SLM-el váltja az RBS-70-est Svédország - a Saab elégedetlen

  "ezeket a SLM is tudja ráadásul radar vezérlésű " Nem radar, infra.
 9. A

  Helikopterbeszerzés

  http://jets.hu/news?id=255   Aki nem olvas Sast, annak linkelve az AW139-esről szóló cikk.
 10. A

  Lezuhant a California ANG egyik F-16C-je, a pilóta túlélte

  "Annyira hogy , ha minden igaz akkor a Szaúdiak nem rég vásárolt F15 SA gépei még jobbak mint az USAF gépei…" Akkor is jobbak lesznek, amikor megkapják? Mert évek múlva lesz a dologból valami, addigra már javában tart az USAF gépeinek korszerűsítése.
 11. A

  Lezuhant a California ANG egyik F-16C-je, a pilóta túlélte

  “Külön rendelnének a beszállítóktól “selejtes alkatrészeket?” – nem, a gyártás során nem veszélyesen, de elcseszett alkatrészeket beleteszik egyik vagy másik export-gépbe. (pl nem sikerült az adott alkatrészt megfelelően edzeni, mert elaludt az egyik alkalmazott vagy áramszünet volt vagy akármi...
 12. A

  Lezuhant a California ANG egyik F-16C-je, a pilóta túlélte

   "Lehetnek bennük selejtes alkatrészek, gyengébb ötvözetek, gyorsabban kopó részek, átírt vagy hiányos szoftver, akármi   Téves vélekedés.  Külön rendelnének a beszállítóktól "selejtes alkatrészeket?
 13. A

  Újabb hajófedélzeti MiG-ek érkeztek Indiába

  Már épül a saját tervezésű hordozójuk is, a második meg már lehet, hogy katapultos lesz, amelyről nehezebb gépek is üzemelhetnek majd.
 14. A

  Lezuhant a California ANG egyik F-16C-je, a pilóta túlélte

  http://jets.hu/news?id=164 A digók  gépeit nem korszerűsítették, de az AIM-120C-5 képesség megvolt. Bocs srácok, de tele vam a zsákom azzal, hogy akadozva, rosszul, lassan működik a rendszer. Van egy amerikai közmondás. ha valami jó, akkor ne akarjuk megjavítani, mert elrontjuk. Ez áll  most a...
 15. A

  Lezuhant a California ANG egyik F-16C-je, a pilóta túlélte

  "de lehetetlen az amarkos gépek átépítése, vagy csak drága lenne?"  Egy 16A/B-ból nem lehet C/D-t csinálni.