Recent Content by dudi

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 1. dudi

  Orosz szárazföldi erők és fegyverzetük

  Csak a megfelelő bíróhoz kell menni.
 2. dudi

  Orosz szárazföldi erők és fegyverzetük

  BV-ből van rengeteg, U-ból még gyártani sem gyártottak normális mennyiséget, és az is szanaszét lett hordva amikor szétesett a Szovjetunió.
 3. dudi

  Harckocsik harctéri alkalmazása

  Felejtsd már el ezt az agyament számot, amit ismételgetsz. Teljesen rossz szögekkel számolva jött ki...
 4. dudi

  A magyar hadiipar napjainkban

  Hallgatunk. ;)
 5. dudi

  T-80

  Annyi eszük azért lehetett vona, hogy meglövik a T-80U-t.
 6. dudi

  T-80

  Ja, hogy attol, hogy van még nem jelenti, hogy jó is? Aki látott 80-as évjáratú Ladát meg Mercit az el tudja képzelni, hogy mekkora a különbség a nyugati meg a keleti technika közt.
 7. dudi

  T-80

  Miben volt igazam?
 8. dudi

  [HUN] Mikojan-Gurevics MiG-29 "Fulcrum"

  A haditengerészetnek van és ha jól emlékszem vettek egy vagy két század MIG-35-öst is.
 9. dudi

  [HUN] Lynx KF41

  Nem így probléma a tömeg vagy a méret vagy barmi más. Nézd meg, ott a PUMA. Be kellett férnie az A400-ba és ragaszkodtak 30mm-es gépágyúhoz, körkörös 30mm-elleni páncélzathoz, 6 fő deszanthoz. Nem lehetett csak úgy növelniba gépet égbe világba. Ott a Stryker, annak a C130-ba kellett beférni...
 10. dudi

  Challenger 1/2

  Dehogy lőne ATGM-et. Simán lőné az APFSDST és kész. Látod, hogy mit tud ma egy gépágyú 2000 méteren sorozaton, na annál biztosan pontosabb egy harckocsiágyú.
 11. dudi

  Challenger 1/2

  Belövésnél lényegtelen a cél mérete, mert egy pontot kell eltalálni. Pontra lövik be a fegyvereket nem területre.
 12. dudi

  Challenger 1/2

  Nem. Azért lőnek kis távolságon beszabályzást, hogy csak a löveg szórása legyen, ne kelljen csőkopással, széllel, párával stb. számolni. Majd ha ez megvan, akkor különböző, de jelentősen nagyobb távolságokon visszaellenőrzik az egészet ahol már kalkulalni kell, széllel, párával, hőmerséklettel...
 13. dudi

  Challenger 1/2

  A belövesnek sok módszere van. Aki hideg csőre lövi be a fegyvert az bizony minden lövést hideg csővel ad le, azaz vár a lövesek közt, hogy visszahűljön a cső. Aki meleg csővel lövi be az meg mielőtt állítana ellő 3 lőszert, hogy "üzemmeleg" legyen a cső és ezután kezdi csak meg a tényleges...
 14. dudi

  Challenger 1/2

  A szórása egy lövegnek és az, hogy mit talál el az ket különböző dolog. Ha a célpontodtól 2 méterre balra fölé van az összes találat, úgy hogy lyukba lyukat lősz akkor a fegyvered szórása kiváló, de nem jó a pontossága.