Nem tudom miert turaztatod ezt a btr modernizaciot nem lesz semmi ilyesmi.
Az 500e(+) $-os Cummungs motor+váltós csapatnak ment igazán a hsz-em, hogy van Élet a Cumming motorok nélkül is, lenne sokkal fontosabb feladat a motor+váltónál és van és költséghatékonyabb megoldás is=> kicsivel gyenguszabb motorral (valóban), de maradna pénz (a Választásokon kívül) másra is: pót-páncélozás, HWMPE, BMS, ...

Jut eszembe: A "Nem tudom miért túráztatod ..." hsz, akkor jár nekik is! ;)

.

Az 500e(+) $-os Cummungs motor+váltós csapatnak ment igazán a hsz-em, hogy van Élet a Cumming motorok nélkül is, lenne sokkal fontosabb feladat a motor+váltónál és van és költséghatékonyabb megoldás is=> kicsivel gyenguszabb motorral (valóban), de maradna pénz (a Választásokon kívül) másra is: pót-páncélozás, HWMPE, BMS, ...

Jut eszembe: A "Nem tudom miért túráztatod ..." hsz, akkor jár nekik is! ;)

.
https://shop.4btengines.com/shop/di...s/cummins-isl-8-9-l-long-block-diesel-engine/
Nincs száz lepedő a kettő együtt se.

A legdrágább dolog egyébként a digitális rádió+plusz fegyvertorony és szenzorok ez így kb az ár 60%-át teszi ki (bárminek), a többi az apró.

https://shop.4btengines.com/shop/di...s/cummins-isl-8-9-l-long-block-diesel-engine/
Nincs száz lepedő a kettő együtt se.

A legdrágább dolog egyébként a digitális rádió+plusz fegyvertorony és szenzorok ez így kb az ár 60%-át teszi ki (bárminek), a többi az apró.

Valaki írta korábban az 500e $-os árat. Akkor azt félreértettem. :rolleyes:

A Cummings motor-váltóval sem fog tudni szegény BTR rendesen megállni, SŐT!

Kb. két elpazarolt (eredeti) gumi-garnitúrából meg-lenne az eredeti motor tuning/modernizálás 300-320 LE-re, +50% élettartammal! ... fent van a neten 4-5 "recept"! :oops:

A 3. váltás gumiabroncs árából meg a Műegyetemisek összeraknának egy robotváltót, az eredtihez! ;)

A hiper-szuper csilliárd-€-s NATO-kompatibilis rádió helyett 1-2 tucatszor javasolgattuk 4-5-6-an már a civil titkosítottból "hekkelt" rendszert, ami tized-áras(se)! ... a területvédelmiseknek bőven jó, és oda nem is lenne követelmény a NATO-bla-bla-bla(nevezzük nevén: pénzszivattyús) kütyü ...
Ugyanúgy nem lehet(ne) feltörni, mint a Telegramm-os rendszert, amiért --a "hátsó-kapuért":cool: -- lekapcsolták a reptéren --"jogállamiasan" az orosz tulajdonost a Francúzok!
...már 15 éve is hekkelgettek ilyenek a BME-n! :oops:

A "Nem-akarásnak..." tudjuk a folytatását! Látom naponta.... :mad:

.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Már hogy a toszba ne lenne amikor használt BTR-80 alvázakból csinálták amiket eladott az állam. Csak le van vágva.

Akkor erről (is) lemaradtam.
Ugyanis volt (van?) gyári új polgári ponyvás teherszállitó és busz változata is,ami viszont páncélozatlan.
921aa5497b4740e5ad892974e94d3a2f.jpg

Ennek nincs páncélzata,sima acéllemez.
eksportnye-vezdehody-na-baze-btr-80-otpravilis-v-dalnee-zarubezhe-pq90c0si-1603199522.t.jpg

És ez se páncélkasznis,sima lemez.Igy van 5 tonna hasznos terhelése.

A tervek vannak átalakitva,és sima acéllemezből legyártva.Igy könnyebb lehet,hogy legyen hasznos terhelése is.
Nem tudok róla,hogy rendes páncélkasznis változat készült volna.De attol még készülhetett ilyen átépités.

A teherbírás döntő részét elviszi a páncéltest megmaradt része. Így is túlterhelt a BTR futóműve, a motor meg harmat gyenge.
Az acél lágyacelnak meg edzettnek is acél. Vas meg szén. Némi hozzáadott ötvöző lehet, de ne játsszuk már el, hogy a kemény vas nehezebb mint a lágy vas, csak hogy @krisss -t elbizonytalanitsuk, mert megőrülök. :hadonaszos:

• Tetszik
Reactions: endre and LMzek 2.0
Az acél lágyacelnak meg edzettnek is acél. Vas meg szén. Némi hozzáadott ötvöző lehet, de ne játsszuk már el, hogy a kemény vas nehezebb mint a lágy vas, csak hogy @krisss -t elbizonytalanitsuk, mert megőrülök. :hadonaszos:

Csak a szokásos gyöpös érvelési kísérletek valami ellen ami amúgy működik.

Sok éve tolom, hogy a BTR-80-ból teherautóflottát kellene vágni. Mióta felvetettem, sok kört futottunk ekörül unalmas időkben.

Ezért amúgy a korábbi oldalakon képeket meg oldalak linkjeit is megtalálhatnátok amiket az akkori kínlódásokra hoztam. A GAZ-59037 típus, ami a BTR-80 gyári típusjelzése, eleve, alapból tartalmazta a platós, katonai kivitelt. Ha volnátok szívesek visszalapozni.

De természetesen nem lapoztok vissza, hanem nekiálltok a páncéltestről beszélni, ami phű, hogy elviszi a teherbírást. De hát hogy a jó a büdös kurva anyjába vinné el ha egyszer abból vágod ki a kibaszott teherbírásnyi anyagot, meg a kibaszott tornyot meg az összes felesleges belső berendezést?

@Negan meg odáig menetel ebben, hogyha nem páncél, akkor működik. De B+, nem wolfrám vagy urán a kibaszott BTR keményre edzve, hanem acél, ugyanaz az acél mintha nem edzenéd B+, és mégha ötvözöd is, a tömege minimális eltéréssel ugyanaz B+!

Ne basszuk már meg a fizikát, hogy ez a gondolat is a kohó felé mehessen csak!

Csak a szokásos gyöpös érvelési kísérletek valami ellen ami amúgy működik.

Sok éve tolom, hogy a BTR-80-ból teherautóflottát kellene vágni. Mióta felvetettem, sok kört futottunk ekörül unalmas időkben.

Ezért amúgy a korábbi oldalakon képeket meg oldalak linkjeit is megtalálhatnátok amiket az akkori kínlódásokra hoztam. A GAZ-59037 típus, ami a BTR-80 gyári típusjelzése, eleve, alapból tartalmazta a platós, katonai kivitelt. Ha volnátok szívesek visszalapozni.

De természetesen nem lapoztok vissza, hanem nekiálltok a páncéltestről beszélni, ami phű, hogy elviszi a teherbírást. De hát hogy a jó a büdös kurva anyjába vinné el ha egyszer abból vágod ki a kibaszott teherbírásnyi anyagot, meg a kibaszott tornyot meg az összes felesleges belső berendezést?

@Negan meg odáig menetel ebben, hogyha nem páncél, akkor működik. De B+, nem wolfrám vagy urán a kibaszott BTR keményre edzve, hanem acél, ugyanaz az acél mintha nem edzenéd B+, és mégha ötvözöd is, a tömege minimális eltéréssel ugyanaz B+!

Ne basszuk már meg a fizikát, hogy ez a gondolat is a kohó felé mehessen csak!
Azt nem értem amit nekem írtál. Én azt írtam, hogy a maradék páncél is ott van mint holt tömeg. Nem én beszéltem arról, hogy a nem páncél minőségű acél könnyebb mint a páncél minöségű acél.

Azt nem értem amit nekem írtál. Én azt írtam, hogy a maradék páncél is ott van mint holt tömeg. Nem én beszéltem arról, hogy a nem páncél minőségű acél könnyebb mint a páncél minöségű acél.
Nem, de ettől még belevontam mindenkit. Nem is @krisss irta, őt is belevontam.

De a maradék páncél az nem jelent semmit, mert eleve ilyen a gyári kivitele is.