[BIZTPOL] Kelet-Európa

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 652
55 298
113
Ettől még segíteni fognak a yenkik,küldenek majd pénzt,mert az Ukrán aranytartalékot sem privatizálták el,és a yenki támogatásokat sem privatizálják el az ukrán vezetők.
Lesz fellendülés ukrajnának a háború után....
:rolleyes:
Humor topikba átteni, kérem. Rend a lelke mindennek! :) :)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 798
14 331
113
Nem emlékszel, hogy kirepült még 2014-ben valahova az usankába?
Kincs ami nincs lett belőle....
Pontosan úgy járt mint a német aranytartalék, a "rendszerváltás?" előtt a művelet hivatalos neve: "átvettük szocialista megőrzésre" volt.
Médiából értesülve, Merkel egyszer már megpróbálta a német aranytartalékot hazakérni, és nemsokára "kisebb baleset" miatt pár hétre táppénzre ment. Lehetnek véletlenek is..
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Pontosan úgy járt mint a német aranytartalék, a "rendszerváltás?" előtt a művelet hivatalos neve: "átvettük szocialista megőrzésre" volt.
Médiából értesülve, Merkel egyszer már megpróbálta a német aranytartalékot hazakérni, és nemsokára "kisebb baleset" miatt pár hétre táppénzre ment. Lehetnek véletlenek is..
már hazavitték több mint a felét!
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 798
14 331
113
már hazavitték több mint a felét!
A hidegháború végén a németeknek mintegy 3200 tonna aranytartalékuk volt, 98%-a külföldön, több országra elosztva volt tárolva.
Az USA-ban 45%-át örizték 2012-ben, mikor egy német polgári csoport kezdeményezése folytán a német kormány a külföldön tárolt aranytartalék 50%-ának visszaszállításával kapcsolatban írt alá megállapodásokat. Az USA évi 50 tonna aranykészlet visszaszállítására vállalt kötelezettséget, 2013-ban ebből 35 tonnát teljesített. A teljes, Angliában tárolt készletet még 2000-ben hazaszállították, Párizsból és az USA-ból 2017-ig 583 tonna érkezett.. Azért a kinntlévő másik 50% körül lévő aranytartalék még szép mennyiség (tán 1600 tonna ) azzal mi ujság, csak bizonytalan találgatásokat lehet hallani
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Értelmezhetelen a Mester mondandója,mert egy de facto csődben levő országról beszélünk. Azt egyenlőre csak Moszkvában tudják,hogy mekkora Ukrajna marad. Tehát a maradék sorsa,ami elveszti az iparának,mezőgazdaságának,és lakosságának X részét, egyenlőre még jóslás szinten sem lehetséges. Ráadásul az biztos,hogy az oroszok egy olyan maradék országot fognak kreálni,ami évszázadokig nem lesz sem katonailag,sem gazdaságilag tényező.
Ha így lenne akkor legyen valami 630.000, km2 + a területnagyság:)
Itt néhányan úgy akarnak tenni mintha oroszország a történelme során még nem vesztett volna háborút.
Jujj...
A lényeg hogy hosszan tartó konfliktus esetén a működő képes gazdaság is alap.
Példa lengyeleknek 1939 őszén ezzel ugye nem kellett foglalkozni. Kellett viszont foglalkozni a briteknek ezzel még 1939 09 03 tól meg 1940 06. huszon valahánytól amikor a fansziák békét kötöttek meg 1940 08 tól amikor a szárazföldi területeiket bombázta a ellenség.
Elsődleges a honvédelem de a hátország is fontos.
Ami azt illeti egyébként a korábbi hiszem kiegészítem azzal hogy a jegybank reagált mert 2022.02.24.-én azonnal rögzítette a hrivnya árfolyamát, a kormány meg most ért oda hogy ezzel is foglalkozzon /gazdaság potenciáljának a megtartása fejlesztése.
Fejlesztésről 2022. előtt a hrivnya folyamatosan erősödött a külföldi valutákkal szemben jórészt mesterséges hatások miatt.
Most viszont egy egészségesebb szinten van a árfolyam /gyengült olyan 20-25 %-ot a hrivnya, ami a jelenlegi helyzetben kedvez a helyi gazdaságnak.
Aztán ott van az hogy 2021. végén volt valami talán 33 milliárd USD valutatartalék /ez kb. 3 havi import értékének felel meg/ most meg van valami 27 milliárd.
Idézem mert mai hír és egyetértek a tartalmával:
A gazdaság még nem áll készen arra, hogy visszatérjen a hrivnya - a Nemzeti Bank - lebegő árfolyamához

2022.06.13. 13:54
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Az árfolyam- és pénzügyi stabilitás kulcsa a jelenlegi feltételek mellett az árfolyam-stabilitás fenntartása.

Az Ukrinform szerint erre a következtetésre jutottak a monetáris politikai bizottság tagjai a diszkontráta szintjéről – írja az NBU sajtószolgálata .

„Az árfolyam-stabilitás továbbra is a várakozások megváltoztathatatlan nominális horgonya, a kritikus importok támogatásának mechanizmusa, és ennek megfelelően az inflációs nyomás megfékezésének és a pénzügyi rendszer stabilitásának fenntartásának fő eszköze.

Szakértők megjegyzik, hogy a gazdaság még nem áll készen arra, hogy visszatérjen a lebegő árfolyamokhoz. Ehhez meg kell teremteni a megfelelő makrogazdasági előfeltételeket. Különösen a devizapiac önkiegyensúlyozó képességének kell növekednie. Ellenkező esetben a hivatalos árfolyam korrekciója csak fölösleges sokkokat okoz a gazdasági szereplőknek, rontja a várakozásokat, megfelelő százalékkal módosítja az ország árskáláját, de a hrivnyára és a nemzetközi tartalékokra nehezedő nyomás megmarad. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a háború kezdeti pszichológiai sokkját fokozatosan felváltotta a lakosság, az importőrök és az exportőrök döntéshozatalának gazdasági logikája.

Olvassa el még: A fogyasztói infláció májusban 2,7%, az év elejéhez képest közel 14% volt

Megjegyzendő, hogy az inflációs várakozások fokozatos romlása mellett a nemzeti valutában jegyzett eszközök, különösen a betétek és az IGLB-k reálhozama egyre negatívabb. Ez arra ösztönzi az embereket és a vállalkozásokat, hogy védjék meg megtakarításaikat, különösen valuta és importáruk vásárlása révén. Ez pedig növeli a gazdaság dollárosodását , és a megtakarítások kivonásához vezet a pénzügyi rendszerből.

Másrészt a jelenlegi valutakereslet mellett kínálata az export fokozatos bővülése és újraindulása ellenére is visszafogott marad.

Ezért a Nemzeti Bank nettó valutaeladása májusban a növekvő devizahiány fedezésére elérte a 3,4 milliárd dollárt. Jelentősen magasabb, mint márciusban és áprilisban (1,8 milliárd dollár, illetve 2,2 milliárd dollár).

Olvassa el még: Ukrajna nemzetközi tartalékai 25,1 milliárd dollárt tesznek ki, a májusi veszteségek pedig 7%

"Annak ellenére, hogy a nemzetközi tartalékok jelenlegi szintje elegendő a rögzített árfolyam fenntartásához, ez a biztonsági sáv nem korlátlan, különösen egy hosszú háború idején. politika és helyreállítsa a hrivnya eszközök vonzerejét befektetési és megtakarítási eszközként ", a nyilatkozat mondott.

Amint az Ukrinform beszámolt róla, 2022 januárjában az NBU 10%-ra emelte a diszkontrátát. A katonai agresszió megindulásával a diszkontráta változatlan maradt. Június 2-án a Nemzeti Bank 25%-ra emelte a diszkontrátát .

Mint arról beszámoltunk, a Nemzeti Bank 2022. február 24-én 29,25 UAH dolláronként rögzítette a hrivnya árfolyamát.
 
  • Vicces
Reactions: antigonosz

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Ha így lenne akkor legyen valami 630.000, km2 + a területnagyság:)
Itt néhányan úgy akarnak tenni mintha oroszország a történelme során még nem vesztett volna háborút.
Jujj...
A lényeg hogy hosszan tartó konfliktus esetén a működő képes gazdaság is alap.
Példa lengyeleknek 1939 őszén ezzel ugye nem kellett foglalkozni. Kellett viszont foglalkozni a briteknek ezzel még 1939 09 03 tól meg 1940 06. huszon valahánytól amikor a fansziák békét kötöttek meg 1940 08 tól amikor a szárazföldi területeiket bombázta a ellenség.
Elsődleges a honvédelem de a hátország is fontos.
Ami azt illeti egyébként a korábbi hiszem kiegészítem azzal hogy a jegybank reagált mert 2022.02.24.-én azonnal rögzítette a hrivnya árfolyamát, a kormány meg most ért oda hogy ezzel is foglalkozzon /gazdaság potenciáljának a megtartása fejlesztése.
Fejlesztésről 2022. előtt a hrivnya folyamatosan erősödött a külföldi valutákkal szemben jórészt mesterséges hatások miatt.
Most viszont egy egészségesebb szinten van a árfolyam /gyengült olyan 20-25 %-ot a hrivnya, ami a jelenlegi helyzetben kedvez a helyi gazdaságnak.
Aztán ott van az hogy 2021. végén volt valami talán 33 milliárd USD valutatartalék /ez kb. 3 havi import értékének felel meg/ most meg van valami 27 milliárd.
Idézem mert mai hír és egyetértek a tartalmával:
A gazdaság még nem áll készen arra, hogy visszatérjen a hrivnya - a Nemzeti Bank - lebegő árfolyamához

2022.06.13. 13:54
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Az árfolyam- és pénzügyi stabilitás kulcsa a jelenlegi feltételek mellett az árfolyam-stabilitás fenntartása.

Az Ukrinform szerint erre a következtetésre jutottak a monetáris politikai bizottság tagjai a diszkontráta szintjéről – írja az NBU sajtószolgálata .

„Az árfolyam-stabilitás továbbra is a várakozások megváltoztathatatlan nominális horgonya, a kritikus importok támogatásának mechanizmusa, és ennek megfelelően az inflációs nyomás megfékezésének és a pénzügyi rendszer stabilitásának fenntartásának fő eszköze.

Szakértők megjegyzik, hogy a gazdaság még nem áll készen arra, hogy visszatérjen a lebegő árfolyamokhoz. Ehhez meg kell teremteni a megfelelő makrogazdasági előfeltételeket. Különösen a devizapiac önkiegyensúlyozó képességének kell növekednie. Ellenkező esetben a hivatalos árfolyam korrekciója csak fölösleges sokkokat okoz a gazdasági szereplőknek, rontja a várakozásokat, megfelelő százalékkal módosítja az ország árskáláját, de a hrivnyára és a nemzetközi tartalékokra nehezedő nyomás megmarad. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a háború kezdeti pszichológiai sokkját fokozatosan felváltotta a lakosság, az importőrök és az exportőrök döntéshozatalának gazdasági logikája.

Olvassa el még: A fogyasztói infláció májusban 2,7%, az év elejéhez képest közel 14% volt

Megjegyzendő, hogy az inflációs várakozások fokozatos romlása mellett a nemzeti valutában jegyzett eszközök, különösen a betétek és az IGLB-k reálhozama egyre negatívabb. Ez arra ösztönzi az embereket és a vállalkozásokat, hogy védjék meg megtakarításaikat, különösen valuta és importáruk vásárlása révén. Ez pedig növeli a gazdaság dollárosodását , és a megtakarítások kivonásához vezet a pénzügyi rendszerből.

Másrészt a jelenlegi valutakereslet mellett kínálata az export fokozatos bővülése és újraindulása ellenére is visszafogott marad.

Ezért a Nemzeti Bank nettó valutaeladása májusban a növekvő devizahiány fedezésére elérte a 3,4 milliárd dollárt. Jelentősen magasabb, mint márciusban és áprilisban (1,8 milliárd dollár, illetve 2,2 milliárd dollár).

Olvassa el még: Ukrajna nemzetközi tartalékai 25,1 milliárd dollárt tesznek ki, a májusi veszteségek pedig 7%

"Annak ellenére, hogy a nemzetközi tartalékok jelenlegi szintje elegendő a rögzített árfolyam fenntartásához, ez a biztonsági sáv nem korlátlan, különösen egy hosszú háború idején. politika és helyreállítsa a hrivnya eszközök vonzerejét befektetési és megtakarítási eszközként ", a nyilatkozat mondott.

Amint az Ukrinform beszámolt róla, 2022 januárjában az NBU 10%-ra emelte a diszkontrátát. A katonai agresszió megindulásával a diszkontráta változatlan maradt. Június 2-án a Nemzeti Bank 25%-ra emelte a diszkontrátát .

Mint arról beszámoltunk, a Nemzeti Bank 2022. február 24-én 29,25 UAH dolláronként rögzítette a hrivnya árfolyamát.
Számomra sem mondott politika vonzó a hrivnya eszköz befektetési eszközként most helyreállitsa nyilatkozata reálértéken növelve.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Adam Michnik interjú.
Néhány észrevétel.
Azzal kezdem hogy világosan elmondja oroszoknál nem Putyin és körei vagy csak a orosz elit gondolkodik úgy hogy jelenlegi oroszország picike és bővíteni kellene.
Igen, ez a zoroszok mentalitása általánosan.
A helyzet az hogy ezzel még lesz problémája a emberiségnek.
Bármi is legyen a oroszoknak a Ukrajnával szembeni háborújának a kimenetele.
Ha Ukrajna teljesen győzni tud.
Akkor oroszoknál pillanatokon belül revanson kezdenének el törpölni hátbaszúrás elmélethez hasonlók lennének népszerűek stb.
Ha a orosz ukrán háború ma befejeződne úgy ahogyan azt moszkva akarja akkor meg mennének tovább.
Mert pl. I. Péter cár idején mi volt a helyzet a urálon túli területekkel tisztelt VVP?
Ugyanis ha a logikáját követjük a kremlnek akkor a urálon túl területeket meg visszaadni a ottani népeknek önrendelkezés ilyesmi.
I. Péter azt se tudta hogy van olyan hogy vlagyivosztok vagy kuril szigetek vagy szahalin vagy kamcsatka stb.
Mi a helyzet kalinyingrád régióval akkor az hova tartozott?
Hogy nézett ki I. Péter cár alatt pl. magyarország?
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 435
16 737
113
Ha így lenne akkor legyen valami 630.000, km2 + a területnagyság:)
Itt néhányan úgy akarnak tenni mintha oroszország a történelme során még nem vesztett volna háborút.
Jujj...
A lényeg hogy hosszan tartó konfliktus esetén a működő képes gazdaság is alap.
Példa lengyeleknek 1939 őszén ezzel ugye nem kellett foglalkozni. Kellett viszont foglalkozni a briteknek ezzel még 1939 09 03 tól meg 1940 06. huszon valahánytól amikor a fansziák békét kötöttek meg 1940 08 tól amikor a szárazföldi területeiket bombázta a ellenség.
Elsődleges a honvédelem de a hátország is fontos.
Ami azt illeti egyébként a korábbi hiszem kiegészítem azzal hogy a jegybank reagált mert 2022.02.24.-én azonnal rögzítette a hrivnya árfolyamát, a kormány meg most ért oda hogy ezzel is foglalkozzon /gazdaság potenciáljának a megtartása fejlesztése.
Fejlesztésről 2022. előtt a hrivnya folyamatosan erősödött a külföldi valutákkal szemben jórészt mesterséges hatások miatt.
Most viszont egy egészségesebb szinten van a árfolyam /gyengült olyan 20-25 %-ot a hrivnya, ami a jelenlegi helyzetben kedvez a helyi gazdaságnak.
Aztán ott van az hogy 2021. végén volt valami talán 33 milliárd USD valutatartalék /ez kb. 3 havi import értékének felel meg/ most meg van valami 27 milliárd.
Idézem mert mai hír és egyetértek a tartalmával:
A gazdaság még nem áll készen arra, hogy visszatérjen a hrivnya - a Nemzeti Bank - lebegő árfolyamához

2022.06.13. 13:54
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

Az árfolyam- és pénzügyi stabilitás kulcsa a jelenlegi feltételek mellett az árfolyam-stabilitás fenntartása.

Az Ukrinform szerint erre a következtetésre jutottak a monetáris politikai bizottság tagjai a diszkontráta szintjéről – írja az NBU sajtószolgálata .

„Az árfolyam-stabilitás továbbra is a várakozások megváltoztathatatlan nominális horgonya, a kritikus importok támogatásának mechanizmusa, és ennek megfelelően az inflációs nyomás megfékezésének és a pénzügyi rendszer stabilitásának fenntartásának fő eszköze.

Szakértők megjegyzik, hogy a gazdaság még nem áll készen arra, hogy visszatérjen a lebegő árfolyamokhoz. Ehhez meg kell teremteni a megfelelő makrogazdasági előfeltételeket. Különösen a devizapiac önkiegyensúlyozó képességének kell növekednie. Ellenkező esetben a hivatalos árfolyam korrekciója csak fölösleges sokkokat okoz a gazdasági szereplőknek, rontja a várakozásokat, megfelelő százalékkal módosítja az ország árskáláját, de a hrivnyára és a nemzetközi tartalékokra nehezedő nyomás megmarad. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a háború kezdeti pszichológiai sokkját fokozatosan felváltotta a lakosság, az importőrök és az exportőrök döntéshozatalának gazdasági logikája.

Olvassa el még: A fogyasztói infláció májusban 2,7%, az év elejéhez képest közel 14% volt

Megjegyzendő, hogy az inflációs várakozások fokozatos romlása mellett a nemzeti valutában jegyzett eszközök, különösen a betétek és az IGLB-k reálhozama egyre negatívabb. Ez arra ösztönzi az embereket és a vállalkozásokat, hogy védjék meg megtakarításaikat, különösen valuta és importáruk vásárlása révén. Ez pedig növeli a gazdaság dollárosodását , és a megtakarítások kivonásához vezet a pénzügyi rendszerből.

Másrészt a jelenlegi valutakereslet mellett kínálata az export fokozatos bővülése és újraindulása ellenére is visszafogott marad.

Ezért a Nemzeti Bank nettó valutaeladása májusban a növekvő devizahiány fedezésére elérte a 3,4 milliárd dollárt. Jelentősen magasabb, mint márciusban és áprilisban (1,8 milliárd dollár, illetve 2,2 milliárd dollár).

Olvassa el még: Ukrajna nemzetközi tartalékai 25,1 milliárd dollárt tesznek ki, a májusi veszteségek pedig 7%

"Annak ellenére, hogy a nemzetközi tartalékok jelenlegi szintje elegendő a rögzített árfolyam fenntartásához, ez a biztonsági sáv nem korlátlan, különösen egy hosszú háború idején. politika és helyreállítsa a hrivnya eszközök vonzerejét befektetési és megtakarítási eszközként ", a nyilatkozat mondott.

Amint az Ukrinform beszámolt róla, 2022 januárjában az NBU 10%-ra emelte a diszkontrátát. A katonai agresszió megindulásával a diszkontráta változatlan maradt. Június 2-án a Nemzeti Bank 25%-ra emelte a diszkontrátát .

Mint arról beszámoltunk, a Nemzeti Bank 2022. február 24-én 29,25 UAH dolláronként rögzítette a hrivnya árfolyamát.
Szintén értelmezhetetlen a Mester mondandója,mert minden nagyon szép így leírva,csak a valóság ennél cudarabb. A britek,és a háborús gazdaság ennél azért kicsit összetettebb volt,mert nem véletlenül volt a Cash and Carry a britek és az USA között már 1939 novemberétől,az 50 átadott romboló a brit támaszpontok használati jogáért,és már 41 tavaszától a Len-Lease. Tehát hagyjuk a bűbájt,mert a jenkik fizették az angolok háborúját. Mai értéken számolva 3200 milliárd dollár. Zavart érzek az erőben. Tegye töltőre a fénykardot!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 652
55 298
113
A hidegháború végén a németeknek mintegy 3200 tonna aranytartalékuk volt, 98%-a külföldön, több országra elosztva volt tárolva.
Az USA-ban 45%-át örizték 2012-ben, mikor egy német polgári csoport kezdeményezése folytán a német kormány a külföldön tárolt aranytartalék 50%-ának visszaszállításával kapcsolatban írt alá megállapodásokat. Az USA évi 50 tonna aranykészlet visszaszállítására vállalt kötelezettséget, 2013-ban ebből 35 tonnát teljesített. A teljes, Angliában tárolt készletet még 2000-ben hazaszállították, Párizsból és az USA-ból 2017-ig 583 tonna érkezett.. Azért a kinntlévő másik 50% körül lévő aranytartalék még szép mennyiség (tán 1600 tonna ) azzal mi ujság, csak bizonytalan találgatásokat lehet hallani
Jelenleg a német aranytartalék tárolási helyei ( statista)
New York 1236 t ( 2016 óta)
Frankfurt 1710 t
London 413 t
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Nem emlékszel, hogy kirepült még 2014-ben valahova az usankába?
Kincs ami nincs lett belőle....

Mintha rémlene valami, ami vagy igaz volt, vagy sem, mármint hogy a teljes orosz letámadástól fosva külföldre menekítették az aranytartalékukat, ami nem is lenne meglepő olyan helyzetben.
Mindenesetre én úgy látom, hogy megvan még az aranyuk, elvileg nem "privatizálta" senki (bár az is igaz, hogy Ukrajna már évtizedek óta egy fekete lyuk, szóval ki tudja...):

Jó reggelt, te itt?
1000 éve nem láttalak.:)

Halihali! :) Jaja, még itt, de egyre ritkábban, mert az én koromban már nem árt ügyelni a mentális egészség megőrzésére is.. :(


Elvitte az amcsi cica.

Hát, a mindenfelé terjedő ruszki agitprop szerint biztosan. De hogy a kb. 1.5 milliárd dollár értékű és a ruszkik szerint lenyúlt aranytartalékukért "cserébe" csak kb. a tízszeresét költötték mostanáig Ukrajnára (és hol van még a vége...), az nyilván az évezred biznisze. Rafkósak ezek az amcsik na! :D

A hidegháború végén a németeknek mintegy 3200 tonna aranytartalékuk volt, 98%-a külföldön, több országra elosztva volt tárolva.
Az USA-ban 45%-át örizték 2012-ben, mikor egy német polgári csoport kezdeményezése folytán a német kormány a külföldön tárolt aranytartalék 50%-ának visszaszállításával kapcsolatban írt alá megállapodásokat. Az USA évi 50 tonna aranykészlet visszaszállítására vállalt kötelezettséget, 2013-ban ebből 35 tonnát teljesített. A teljes, Angliában tárolt készletet még 2000-ben hazaszállították, Párizsból és az USA-ból 2017-ig 583 tonna érkezett.. Azért a kinntlévő másik 50% körül lévő aranytartalék még szép mennyiség (tán 1600 tonna ) azzal mi ujság, csak bizonytalan találgatásokat lehet hallani

Látod, ezért nem árt először utána nézni kicsit, mielőtt elhinnénk mindenféle marhaságot mindenféle kétes oldalakról, amiket ki tudja, kik üzemeltetnek, szponzorálnak és milyen céllal...

Egyébként itt vannak a számok:


"Azért a kinntlévő másik 50% körül lévő aranytartalék még szép mennyiség (tán 1600 tonna ) azzal mi ujság, csak bizonytalan találgatásokat lehet hallani"

Bizonytalan találgatásokat? Mármint kik találgatnak bizonytalanul?
A többi arany köszöni szépen, jól van ott, ahol a németek akarják, hogy legyen jelenleg (vagyis biztosabb távolságban a legvalószínűbb fenyegetésektől).
Persze, ha valaki tud bármilyen HIVATALOS német igényről, amiben az szerepel, hogy azt is vissza akarták-akarják vinni, de nem kapják meg, akkor tegye be és annak fényében átértékelem a véleményem.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Twitter video is van megtekinthető Macront mutatja sétál a pályaudvaron meg nyilatkozik 51 mp:


Macron, Scholz és Draghi Irpinhez látogat

Macron, Scholz és Draghi Irpinhez látogat​

2022.06.16. 10:41
Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár és Mario Draghi olasz miniszterelnök ukrajnai látogatása során találkozik Volodimir Zelenszkij elnökkel, és ellátogat a kijevi régióban található Irpin városába.

Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár és Mario Draghi olasz miniszterelnök ukrajnai látogatása során találkozik Volodimir Zelenszkij elnökkel, és ellátogat a kijevi régióban található Irpin városába.

Ezt Macron jelentette be Kijevbe érkezésekor – írja az Ukrinform a BFM TV -re hivatkozva .



„Találkozunk Zelenszkij elnökkel. Elmegyünk arra a helyre is, ahol háború volt, ahol tömeggyilkosságok történtek. Ez Irpin városa – mondta Macron .

Hozzátette: az ukránokat az európai támogatásról szeretné biztosítani.

„A támogatás és az európai egység üzenetét szeretném közvetíteni az ukránoknak” – mondta a francia elnök.

1655365146-949.jpg

Olvassa el még: Lengyel külügy: Macronnak , Scholznak és Draghinak nem szabad nyomást gyakorolnia Zelenszkijre az orosz engedmények miatt
Mint az Ukrinform beszámolt róla, június 16-án Ukrajnába érkezett Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár és Mario Draghi olasz miniszterelnök.

Április elején a kijevi régióban található Irpen, Bucha és Gostomel felszabadult az orosz megszállók alól.
 
K

kamm

Guest
A Hungarian flag inside a church in the Transcarpathia region during Sunday Mass this month.

A Hungarian flag inside a church in the Transcarpathia region during Sunday Mass this month.
Diego Ibarra Sanchez for The New York Times


The main square in Berehove in Transcarpathia.

The main square in Berehove in Transcarpathia.
Diego Ibarra Sanchez for The New York Times


Among the villages dotting the rolling green plains beneath the Carpathian Mountains, life has long been a mix of Hungarian and Ukrainian influences. Not even the time of day is certain. For locals, there are always two choices for setting a meeting: Kyiv time or Budapest time.

During the war, the kinship with Hungary has contributed to differences over who is at fault. Despite his country’s membership in the European Union, which has firmly sided with Ukraine, Mr. Orban — President Vladimir V. Putin’s closest ally in the bloc — has equivocated, condemning the invasion but trying to avoid antagonizing Mr. Putin. He tried to block European Union sanctions on Russian energy imports, on which Hungary relies. And he declined to give weapons to Ukraine, or even allow them to be shipped across Hungary’s borders.

That wariness has seeped into the ethnic Hungarian community, fed by Hungarian television channels close to Mr. Orban’s governing party that broadcast into Hungarian-Ukrainian homes along the border. Hungarian broadcasters cast doubt on Ukraine’s position that Russia invaded to steal Ukrainian land, instead sharing Moscow’s perspective that it invaded to protect Russian speakers — a minority with a different language, not unlike the ethnic Hungarians.

“I think this is the main reason for the war, not what Ukraine says,” said Gyula Fodor, a vice rector at the Transcarpathian Hungarian Institute, chatting over traditional plum schnapps after the ceremony for the lost homeland. The institute, a private college, has received Hungarian funding, and Mr. Orban attended its ribbon-cutting.

As the war has dragged on, relations between Mr. Orban and President Volodymyr Zelensky of Ukraine have grown increasingly frosty.

An internally displaced child playing in Berehove.

An internally displaced child playing in Berehove.
Diego Ibarra Sanchez for The New York Times

The commemoration ceremony for a lost Hungarian homeland did not exist before Mr. Orban came to power.

The commemoration ceremony for a lost Hungarian homeland did not exist before Mr. Orban came to power.
Diego Ibarra Sanchez for The New York Times

In the border towns, suspicion is in the air. Some ethnic Ukrainians claimed during interviews that in the first days of Russia’s invasion Hungarian priests had urged the faithful to hold out hope that their region would be annexed to Hungary after Kyiv, the capital of Ukraine, fell, though there is no documentary evidence to substantiate those assertions.

In towns with ethnic Hungarian majorities, some people reported being harassed with mysterious text messages in Ukrainian: “Ukraine for Ukrainians. Glory to the nation! Death to enemies!” They said the messages ended with a threat using another word for ethnic Hungarians: “Magyars to the knives.”

Ukrainian intelligence officials publicly claim the texts came from a bot farm in Odesa using Russian software, and labeled it a Russian attempt to destabilize Ukraine, but they did not provide evidence.

Tensions in Transcarpathia erupted publicly after Moscow’s annexation of Crimea in 2014. Right-wing nationalists marched through the streets of Uzhhorod in recent years, sometimes chanting “Magyars to the knife.”

And a Hungarian cultural center in the city of Uzhhorod was set ablaze twice in 2017. In both cases, authorities said the perpetrators had pro-Russian links. Dmytro Tuzhankskyi, the director of the Institute for Central European Strategy in Uzhhorod that promotes Ukraine’s alignment with the West, says he believes Moscow was behind other local provocations. Moscow would like to sow discord between Hungary and Ukraine, he alleged, as a way of causing more trouble for the Western alliance that has lined up against Mr. Putin.

Hungarian and local officials, he worried, could unwittingly fall prey to such designs: “They might think: One more little provocation — it means nothing. That’s a very dangerous mind-set.”

Yet for many ethnic Hungarians, Ukraine is not blameless.

László Zubánics, the leader of the Hungarian Democratic Union of Ukraine, said locals watch Hungarian television partly because no Ukrainian cable channels reach the border areas, something he saw as a form of political neglect. But he acknowledged that ethnic Hungarians often choose to tune into Hungarian, and not Ukrainian, satellite channels.
 
K

kamm

Guest
The leader of a cultural center in Berehove said people in the border areas watched Hungarian television partly because no Ukrainian cable channels reach them.

The leader of a cultural center in Berehove said people in the border areas watched Hungarian television partly because no Ukrainian cable channels reach them.
Diego Ibarra Sanchez for The New York Times

Mannequins in Hungarian clothes at a cultural center in Berehove.

Mannequins in Hungarian clothes at a cultural center in Berehove.

Many ethnic Hungarians say they are only able to afford to stay in the region of family vineyards and farms because of Hungarian funding. That makes many ethnic Hungarians skeptical of Ukraine’s claims that it wants to help integrate them into society, Mr. Zubánics said: “Most kids and parents say, ‘Why do I need the state language? I don’t see my place here in this country.’”

Although the Soviets repressed and exiled Hungarian nationalists, some ethnic Hungarians have started to look back on Soviet rule as a time of relative cultural freedom as well. It was a time, according to Mr. Zubánics, when Hungarians recall holding prominent official positions, unlike in modern Ukraine.

Nostalgia for Soviet times stirs the ire of local right-wing nationalists such as Vasyl Vovkunovich, once a political ally of Hungarian nationalists in the final days of the Soviet Union. In 2017, he said he led a march of supporters down the streets of Berehove, ripping down Hungarian flags raised over many churches and buildings.

Vasyl Vovkunovich, a Ukrainian nationalist, said he led a march a few years ago through Berehove in which Hungarian flags were torn down.

Vasyl Vovkunovich, a Ukrainian nationalist, said he led a march a few years ago through Berehove in which Hungarian flags were torn down.
Diego Ibarra Sanchez for The New York Times
 
K

kamm

Guest
A painting of a Ukrainian poet inside Mr. Vovkunovich’s office.


A painting of a Ukrainian poet inside Mr. Vovkunovich’s office.
Diego Ibarra Sanchez for The New York Times


Weapons inside Mr. Vovkunovich’s office.

Weapons inside Mr. Vovkunovich’s office.
Diego Ibarra Sanchez for The New York Times

“These Hungarians are not worthy,” he said. “Their ancestors would roll over in their graves if they knew Hungary was siding with Russia.”

For local residents like Zoltan Kazmér, 32, the present feels more complicated. He feels loyal to Ukraine, he said. But it was Hungarian funding that allowed him to turn his family’s century-old winemaking tradition into a business.

“When we go to Hungary, we feel like Ukrainians,” he said. “When we are in Ukraine, we feel like Hungarians.”

A vineyard in Transcarpathia. Many Ukrainian Hungarians say they are only able to afford to stay in the region of family vineyards and farms because of Hungarian funding.

A vineyard in Transcarpathia. Many Ukrainian Hungarians say they are only able to afford to stay in the region of family vineyards and farms because of Hungarian funding.
Diego Ibarra Sanchez for The New York Times

A version of this article appears in print on June 17, 2022, Section A, Page 4 of the New York edition with the headline: In Ukraine, a Minority Group Harbors Ambivalence About the War. Order Reprints | Today’s Paper | Subscribe
 
K

kamm

Guest
Kulonosen tetszik az eles szocio-kulturalis kulonbseg, amit a cikk kepei remekul bemutatnak: a magyargyulolo golyofeju zsirkutya malac ukran a lepattant fegyvereivel, polcon levoi kupijaval, meg a kucsmas roman hegyiparaszt festmenyevel, allatta a rohejes, bekarcolt (!) szlavazassal - versus a remek kep a gyonyoru nepviseletekrol, a kulturalis kozpont a konyvespolcokkal, a korrekt tele levo templom, a szolos stb.