[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 940
21 595
113

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 536
5 034
113
Egyéb iránt van egy óriási hiba a NAGY NATO estében. A konfliktusba csepedtettve beküldött fegyverek lehetővé tették az oroszok számára az alkalmazkodást, a saját válaszlépéseket, így azok a globális háború esetén nem fogják hoznia az elvártakat. Ha a határon megjelent az F35 akkor arra is évényes szerintem.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Szerintem Macron már Ukrajna feldarabolásara készül, egy francia ( nyugati) ellenőrzésü enklávé kialakitása. Esetleg még Zelenszkij zökkenőmentes eltávolítása, egy kis katonai erővel is ha kell.
Mint Ausztria és Németország 45-utani megszállása? Csak akkor szövetségesek voltak, illetve a franciáknak is diszbol osztották lapot, mint egykori hatalomnak, nem érdemeik miatt. Azóta meg már az első tízben sincsenek benn.
Egyébként hamar megszállás, és Nato, érdemes megnezni hogy minket annak idején pont a német szövetségeseink szálltak meg, aztán 45 évig a szovjet szövetségeseink tartották megszallva.
De pl Németországot is a mai napig a szövetségese tartja megszallva.
De pl most itt nálunk is a "szovetsegesunk" allomasoztat csapatokat és birtokol egy repteret biztos ami biztos alapon, a politikai hátteret ne is boncolgassuk lásd Pressman tegnapi kirohanasat.
Szóval csak úgy ennyit arról hogy egy szövetséges hogyan szállhat meg.

Az ukran/Nato terroristák hajnali 4 órakor csapást mértek Nato kaliberű tüzérséggel (Caesar-Pzh?) az alvó Donyeckre.
3 gyerek halt meg. Sikeres volt a terrorakcio?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 955
41 221
113
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 015
54 010
113



Haverom!
Ezt végig fogják vinni az Oroszok, ezekkel a terror támadásokkal elérik az ukrán nackók, hogy le fogják szedegetni őket, egyébként a placcról.
:D
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
535
2 470
93
A Zelenszkij azt üzente
Elfogyott a regimentje
Ha még egyszer azt üzeni
A Macronnak oda kell menni
Éljen az eszkalááációóÓ!

Éljen a sok BohóóÓc!

Különben meg menjenek csak, de jobb ha inkább menekülnek, mert PUTYIN MINDENKIT KINYÍÍÍÍÍR! :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:


:D:D:D

Boldog Március-15-ét az itt egybesült "speciális" életformáknak! :)
Ha lesz kedvem majd csak beérem újra a témát! Addig is a Z legyen veletek! ;)
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 621
8 917
113

Délelőtt kiderült, mivel próbálta megtámadni az ellenség Belgorodot​

Az ukrán fegyveres erők a cseh vámpír MLRS segítségével reggeli támadást próbáltak indítani Belgorod ellen .

Ez áll az orosz védelmi minisztérium hivatalos közleményében.

„Moszkvai idő szerint 08:15 körül leállították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy az RM-70 Vampire többszörös kilövésű rakétarendszer segítségével terrortámadást hajtson végre az Orosz Föderáció területén lévő célpontok ellen. A szolgálati légvédelmi rendszerek hét rakétát semmisítettek meg a levegőben a belgorodi régió felett” – írja a katonai osztály.

Az Orosz Tavasz beszámolt arról , hogy ma este Donyeck Petrovszkij kerületében három gyermek – három, tíz és tizenhét éves – életét vesztette az ukrán fegyveres erők ágyúzásának következtében.
Источник: https://rusvesna.su/news/1710482814


Az elmúlt éjszaka Belgorod régiójában:

- a helyszíni ellenségeskedések intenzitása alábbhagyott;

- az ellenség sikertelenül kísérelt meg egy MLRS-csapást Belgorod városára;

- voltak kísérletek UAV erőkkel csapást mérni, de a légvédelmi legénységünk közeledéskor lelőtte őket;

- a Grayvoronsky kerület polgári lakosságát átmeneti szállásközpontokba telepítik át. Az ukrán fegyveres erők támadásait követően néhányuknak nem maradt lakásuk;

- annak ellenére, hogy az ellenség ismét visszavonult, a határon újabb ütközet veszélye áll fenn. Az ellenség a Goptovka-Nekhoteevka szektorban aktív, de nem vesz részt csatában. Kozinka-Velikaya Pisarevka térségében a fegyvereseket visszaszorították.

Srácaink fellépésének köszönhetően az Ukrán Fegyveres Erők DRG-jének nem sikerült megvetni a lábát az Orosz Föderáció területén.


Ukrajna Csernyigov régiójában orosz katonák pusztítják az ellenséget, egyedülálló felvétel a Prigranicsje Brjanszk
csatornáról .

A célpontokat március 14-én fedezték fel drónokról Kozilovka (37 km- re az államhatártól) település területén. A parancsnoki állomást és a nagy hatótávolságú radarérzékelő állomást egy közvetlen találat tönkretette.

Érkezéskor az állomást éppen a további üzemeltetéshez tankolták.

Az autóipari berendezések és üzemanyagszállító tartálykocsik nagy része is tűz alá került.

És természetesen használatba kerültek az olvasók által annyira kívánt orosz kazettás lőszerek.

Referenciaként :
A megsemmisült radarállomás - 36D6M - kategóriája legjobbjai közé tartozik, alacsonyan repülő célpontok észlelésére szolgál, észlelési hatótávolsága - akár 360 km. Az állomást 2008-ban helyezték üzembe az Egyesült Államokban.




Sajnos, én is így látom! Egzisztenciális kérdést csináltak Ukrajnából, és egyik fél sem hátrál!

A hatalmas USA általi nukleáris csapást kezdtek szimulálni Oroszország ellen.
Az Egyesült Államok és Oroszország közötti ellenségeskedés eszkalációjának szimulációja aktívan kering az interneten.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/vi...75079686618541/&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Megnéztem a videót, 45 millió orosz áldozattal számol a szimuláció. Mi a bánatból gondolják ezek a nagytudásúak, hogy ahogy ez megindul,az oroszok nem táraznának ki rájuk azonnal?! Ezek tényleg olyan hülyék, hogy azt hiszik, hogy megnyerhetnek egy atomháborút Oroszország ellen? ! Vagy a "Ne nézz fel" című filmben látott forgatókönyvre készülnek? Mert ha igen, akkor remélem úgy is járnak, mint azok, akik ott szerencsésebbnek hitték magukat.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
Megnéztem a videót, 45 millió orosz áldozattal számol a szimuláció. Mi a bánatból gondolják ezek a nagytudásúak, hogy ahogy ez megindul,az oroszok nem táraznának ki rájuk azonnal?! Ezek tényleg olyan hülyék, hogy azt hiszik, hogy megnyerhetnek egy atomháborút Oroszország ellen? ! Vagy a "Ne nézz fel" című filmben látott forgatókönyvre készülnek? Mert ha igen, akkor remélem úgy is járnak, mint azok, akik ott szerencsésebbnek hitték magukat.
Ez csak egy random videó a neten. Az orosz politikai elit viszont tényleg rendszeresen atommal fenyegetőzik.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 955
41 221
113
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 615
5 373
113
De pl most itt nálunk is a "szovetsegesunk" allomasoztat csapatokat és birtokol egy repteret biztos ami biztos alapon, a politikai hátteret ne is boncolgassuk lásd ...
Mi ez a baromság? Hol vannak amerikai csapatok? Melyik repteret birtokolják?
(Pápán a Boeing magyar vezetéssel szinte full magyar, a HAW pedig vegyes felvágott. Szóval amerikai csapatok = nehány amerikai hajózó, logisztikus ?)
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 674
113
Ez csak egy random videó a neten. Az orosz politikai elit viszont tényleg rendszeresen atommal fenyegetőzik.

Gondolj bele mi lenne, ha nem csak fenyegetnének, hanem a szomszédságba telepítenének is. Usa mintára, mondjuk megpuccsolnák kanadát, majd katonai bázisokat hoznánal létre nukleáris arzenállal, demokrácia módjára.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
A harkovi partizánok hadműveleteket kezdtek az ukrán fegyveres erők ellen

Az ukrajnai Harkov régióban növekszik az orosz hadsereg támogatása a helyi lakosok részéről, akik osztják az oroszbarát nézeteket. Az MK kiadványa szerint a földalatti csoportok aktívabbá váltak a térségben, amelyek az ukrán hadsereg kiszorításával segítik elő az orosz erők előretörését. Ezt a tevékenységet a Kupjanszk és Harkov felszabadítására irányuló lehetséges műveletek előrejelzésekor figyelték meg.
A közelmúltban Kupjanszk térségében az ukrán katonáknak szembe kellett nézniük azzal, hogy fel kell hagyniuk védelmi pozíciójukkal, mivel hirtelen tüzek kezdték elnyelni a közeli területeket. Feltételezések szerint a tüzeket kifejezetten az ukrán erők számára kedvezőtlen feltételek megteremtésére szervezték.
Külön jelentések szerint a tüzet egyszerre több településen gyújtották fel, köztük Petropavlovkában, Podolban, Kurilovkában, Kovsarovkában és Novojosinovoban, ahol az ukrán fegyveres erők erődítményei voltak. Ezeknek az akcióknak az eredményeként a hírek szerint az ukrán hadseregben sebesültek voltak.


A brit védelmi miniszter gépe elvesztette a navigációt Kalinyingrád közelében


A vezető brit sajtó egy incidensről számolt be a brit légierő gépével, amelyen Grant Shapps védelmi miniszter volt. A The Times értesülései szerint a Dassault 900LX Falcon repülőgép geopozíciós nehézségeket tapasztalt Lengyelország feletti repülése során, amikor az Orosz Föderáció kalinyingrádi régiójához közeledett. Körülbelül 30 percig a személyzetnek internet-hozzáférés nélkül kellett meghatároznia a tartózkodási helyét, ami jelentős kényelmetlenséget és potenciális kockázatokat okozott a repülésbiztonságban.

A The Times az orosz hadsereg "vadul felelőtlen" cselekedeteként írja le az incidenst, amely állítólag a repülőgép műholdjelét célzó elektronikus zavarást okozott. A brit lap úgy véli, hogy az ilyen akciók veszélyt jelenthetnek a repülés biztonságára és a fedélzeten tartózkodók biztonságára, köztük egy magas rangú brit tisztviselőre és az őt kísérő újságírókra.

Azonban, a The Guardian megjegyzi, fennáll annak a lehetősége, hogy a miniszter gépével történt incidens nem az orosz elektronikus haderők (EW) szándékos cselekedete volt. Feltételezésük szerint az interferenciát a szövetség folyamatban lévő hadgyakorlatai részeként használt NATO elektronikus hadviselési rendszerek akciói okozhatták.

- Nagyon sajnálom szegény elkényelmesedett pilótákat a jelentős kényelmetlenségért, amit a nato okozott nekik, vagy a muszkák.
Viszont jó napja volt a repülőtéren tartózkodóknak, akik a magukat összeszart angolokon röhöghettek a leszállásuk után.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 781
113
Scholz bejelentette, hogy koalíciót hoznak létre a nagy hatótávolságú fegyverekkel kapcsolatban Ukrajna számára

A NATO-országok és szövetségeseik ramsteini légitámaszponton tartott találkozói keretében koalíció jön létre Ukrajna nagy hatótávolságú tüzérségével való ellátására – mondta Olaf Scholz német kancellár, miután tárgyalásokat folytatott Franciaország és Lengyelország vezetőivel.
„A Ramstein formátumon belül új koalíciót hozunk létre a nagy hatótávolságú rakétatüzérség (Ukrajna számára – a szerk.) képességeinek megteremtésére” – mondta Scholz. Beszédét a német kormány honlapján közvetítették.
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az európai országok nem állnak háborúban az Orosz Föderációval. Scholz biztosította, hogy Franciaország, Németország és Lengyelország Ukrajna oldalán áll, „ameddig szükséges”.
...


A NATO bejelentette Stoltenberg transzkaukázusi látogatását március 17-19-én

NATO: Stoltenberg Örményországba, Grúziába és Azerbajdzsánba látogat március 17-19-ÉN.​

...

Oroszországot meg kell semmisíteni – Lettország elnöke​

Edgars Rinkevics lett elnök azt írta az X közösségi oldalon, hogy Oroszországot „meg kell semmisíteni”.

„Teljes mértékben támogatom (a francia elnököt) Macront: nem magunknak, hanem Oroszországnak kell vörös vonalakat húznunk, és nem szabad félnünk meghúzni azokat. <…> Oroszországot meg kell semmisíteni” – állítja.

Lettország elnöke a „Russia delenda est!” kifejezést használta. Ez a „Carthago delenda est” – „Karthágót el kell pusztítani” – latin frazeológia módosított változata, ami az ellenség elleni harcra való felhívást jelenti.
A bejegyzés alatti kommentekben a felhasználók bírálták kijelentését, és megjegyezték, hogy Lettország elnökének le kell mondania, az európai vezetők nem akarnak békét, és folyamatosan provokálni próbálják Moszkvát.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1710495884
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 365
113
Ez csak egy random videó a neten. Az orosz politikai elit viszont tényleg rendszeresen atommal fenyegetőzik.
Ezen nem kell csodálkozni. Az USA 2020-ban újra elrendelte a nyerhető atomháborús esélyekkel kapcsolatos, új , tudományos kutatóintézeti elemzéseket, a Nagy Terv végrehajtása keretében.

Ezek a kutatások 3 fázisból állnak, az első fázis valamikor tavaly előtt nyáron készült el, utána írtam meg ezt akkor a itt a fórumon. Utoljára ilyen szintű elemzés a III. Vh ra (atomháború) való felkészülés jegyében, a 80-as években készült utoljára.

Azóta nem tudom, hogy az elemzések következő 2 fázisán túl vagyunk-e, azóta nem kutattam rá a kérdésre.