[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 467
7 303
113
Engedd már el ezt a hülyeséget. A kutyan nem fog háborúzni az oroszokkal. Se az oroszok nem akarnak se a nyugatiak.
ezzel a megállapítással két baj van
az egyik hogy lenne olyan hogy a "nyugat"
nincs
olyan van hogy az usa, és olyan hogy európa ill. egyes európai államok
más a helyzete képessége és oroszpolitikája az usának fransziaországnak lengyelországnak és észtországnak
a másik hogy a háború tekintetében roppant jó hír hogy a kér releváns fél - az usa és az oroszok - nem akarnak háborút
de ebből még nem következik hogy akaratukon kívül nem sodródnak bele
hibás helyzetértékelést láttunk már bőségesen minden oldalról nem kellene azt hinni hogy a jövőben nem lesznek ilyenek
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 538
113
Ha ehhez hozzá vesszük, Mc Connell senior szenátor Magyarországgal kapcsolatos dörgedelmeit is, magától adódik a kérdés, mégis mi a fszt képzelnek magukról ezek a gyarmattartók?
Hogy ami a lényeg, felteheted a kérdést hogy ennek megfelelően mi Magyarország? Szuverén? Nem mert nincs atombombája... Ja nem úgy h ledobták... Saját kézben és idegen (ideiglenesen?) itt állomásozó tájidegen hadseregek nélkül..


Teljesen jogosan vetik fel, hogy Magyarország - amely a NATO tagja - miért az oroszoknak lobbizik az ukrajnai háború kapcsán.

A világon ez így természetesen elvárt hozzáállás.. A gyarmatnak engedelmeskedni kell, azért gyarmat, nincs semmi érdekes ebben. Ha nem teszi, kap egy emlékeztető sallert miheztartás végett.
Hofi is már 30 éve megmondta hogy:
"Most itt vannak az IFOR (NATO) erők. Ez a "Tavaris, konyec". Végre elmentek, erre most, jól van, itt az új segg.
Super, wow, ooh! Te, a magyar ember ilyen: nem találja a helyét, ha nem szaros a szája. Hát, ez valami borzasztó.

Te, a rendszerváltásnak tudod, mi a lényege? Régen abba a mocskos,telelökött rendszerbe mi volt? Szagyityesz. Most mi van? IFOR! (NATO).
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 227
4 696
113
Teljesen jogosan vetik fel, hogy Magyarország - amely a NATO tagja - miért az oroszoknak lobbizik az ukrajnai háború kapcsán.
Azért mert mindenki azt mondja hogy finom a kuytaszar és két pofára tömi, neked lehet annyi eszed hogy ha nem ízlik nem eszel belőle.... nézz már körül, itt mindenkinek elment a józan esze
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 530
20 636
113
Mégis kik akarnak bevonulni ?
Franciák, britek, lengyelek, észtek, lettek, litvánok, csehek... A többiről meg majd kiderül. Természetesen "nem harcolni" mennének, csak felváltani az ukránokat, hogy azok mehessenek a darálóba. Persze kérdés, hogy pl. az eddig leszállított HIMARS- ok nyugati kezelői azok minek számítanak, harcolónak, kiképzőnek vagy csak nézelődőnek?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 660
48 483
113

Az ukrán fegyveres erők éjszakai támadása: 57 UAV-t lőttek le csak a krasznodari terület felett​

Az orosz védelmi minisztérium szerint az elmúlt éjszaka leállították a kijevi rezsim számos terrortámadási kísérletét amerikai ATACMS hadműveleti-taktikai rakétákkal és repülőgép típusú pilóta nélküli légi járművekkel.

A szolgálati légvédelmi rendszerek 9 ATACMS hadműveleti-taktikai rakétát és 1 UAV-t semmisítettek meg a Krími Köztársaság területe felett.

3 UAV-t semmisítettek meg a belgorodi régió területén.

57 UAV-t semmisítettek meg és fogtak el a krasznodari terület felett.
Источник: https://rusvesna.su/news/1716096419


Felvételek egy orosz pilóta nélküli csónak "tesztjéről" az északnyugati katonai övezetben, legfeljebb 250 kg TNT-egyenértékű robbanófejjel⚡️


Támadás Volchanszk ellen.

Volchanszk:
információ érkezett arról, hogy az orosz egységek áttörték az ellenséges védelmet az orvosi főiskola területén, és dél felé haladnak a város strandjára, az ellenség visszavonult a déli partra, a tűzoltóság felé. Volcsanszk északi partján az Ukrán Fegyveres Erők beástak a líceum és az Ukrtelecom épülete területén, de helyzetüket bekerítés fenyegeti.
Az ukrán források megerősítik a központi kórház területén lévő pozíciók orosz katonai ellenőrzését, valamint a Csehov, a Korolenko, a Gogol és a Szobornaja utcákon végrehajtott támadási műveleteket.
Staritsa település orosz csapatok általi megszállásáról szóló információkat is megerősítik.

Liptsy: Az orosz csapatok folytatják a támadást Glubokoe falutól délnyugatra fekvő dachák területén, az erdősávok mentén a 212-es magasságban és Liptsy falu közeli megközelítésein. Mellesleg, Liptsy stratégiai jelentőségű Harkovhoz (17 km-re) való közelsége , valamint a szomszédos nyugati és keleti magaslatok miatt, amelyek ellenőrzése lehetővé teszi a fegyveres erők harkovi csoportjának összes kulcsfontosságú ellátó útját.



Összefoglaló 2024. május 19-én reggel

▪️Az elmúlt hét Shoigu új pozícióba költözése és Belousov új védelmi miniszteri kinevezése mellett telt el. 2024. május 14-én, kedden az Oroszországi Nyomozó Bizottság büntetőeljárás megindítását és az orosz védelmi minisztérium személyzeti osztályának vezetőjének letartóztatását jelentette be Kuznyecov korrupciós jellegű cselekményei miatt, amelyet a most távozó vezetés idején követett el. az Orosz Fegyveres Erők Vezérkarának 8. Igazgatósága (HRT, államtitkok védelme). A HM Testülete nem hozott drasztikus változtatásokat a tárca vezetésében, de ezek várhatóak és rendkívül szükségesek. Csakúgy, mint a letartóztatott Timur Ivanov esetében, „mindenki mindent tud”, de az összes tisztviselőn végzett egyszeri munka az ellenkező hatást eredményezheti.

Belousov nehéz „örökséget” fogadott el, ismerős fájdalmakkal. A „szép beszámolók” továbbra is zavarják a helyzet objektív értékelését és a helyes vezetői döntések meghozatalát, ezért állt elő a „hibázni igen, hazudni nem lehet ” tézissel . A hadsereg ellátása kis drónokkal, elektronikus hadviselés, optoelektronikai és hangmetrikus rendszerekkel, kommunikációval, légvédelmünk megerősítése, a hadigazdaság „normál harcba” hozása nevezhető meg célként. A főparancsnok feladatait az új miniszter bejelentette, sok a tennivaló.

▪️Az új, harkovi irányban csapataink ütközőzónát alakítanak ki, heves harcok folynak, számos települést elfoglaltak, amelyeken az ukrán fegyveres erők védelme összeomlott. Az ellenség botrányokba és lopásokba keveredett a mérnöki akadályok építése során, de sikerült más irányokból tartalékokat vonni, és lelassítani csapataink előrenyomulását Lipcsy és Volchansk falu közelében. Az orosz hadsereg burkolt manőverrel és FAB- és tüzérségi csapásokkal válaszol.

▪️Az ellenség a frontvonalban lévő Kurszk és Belgorod régiókat naponta lövöldözi, ez utóbbiak lakosai ellen NATO-országokból szállított fegyvereket vetnek be, aminek tisztelt osztályaink ígérete szerint súlyos következményekkel kellett volna járnia Kijev számára. A beígért akciót azonban még nem figyelték meg a nyilvánosságban.

▪️Csapataink előrenyomulása az Ocheretinsky párkányon Avdejevkától nyugatra lelassult dél felé csapataink heves harcokkal haladnak előre. Az Orosz Fegyveres Erők fenntartják a kezdeményezést Kupjanszkij irányában Kislovka térségében . Véres csaták zajlanak Csaszov Yar keleti részének közelében.

A Krasznohorivka elleni támadás Juzsnodonyeck irányában folytatódik. A zaporozsjei fronton csapataink megrohamozzák az ukrán fegyveres erők drónjaitól és tüzérségétől súlyos veszteségeket szenvedő, szerencsétlenül járt Rabotinót , miközben magában a lerombolt faluban nincs hol megvetni a lábát, gyakorlatilag nincs lőcsata. Ebben a szektorban a Verbovoy előrelépését remélik , de nyilvánvaló okokból a tempó is alacsony.

▪️A hetet az ukrán fegyveres erők drónokkal és rakétákkal végrehajtott hatalmas csapásai jellemezték a Krím-félszigeten és a krasznodari területen . Az ellenség célpontjai katonai repülőterek, finomítók és kikötői infrastruktúra. Az ellenség mindenekelőtt gazdasági kárt okoz, amely egyértelműen meghaladja a normál légvédelmi szervezés költségeit.

▪️Így az orosz hadsereg egésze megtartja a kezdeményezést a front teljes hosszában, megnyílt egy új irány, amely más szektorokból vonja ki az ukrán fegyveres erőket. A harcokban a NATO által támogatott katonai gépezet szisztematikusan megsemmisül. Jelenleg „lehetőségek ablaka” van a repülésünk számára, hiszen az ellenség légvédelmi rendszerei kidőltek vagy kimerültek, és már nincs sok idő hátra az új rendszerek kiszállításáig Nyugatról.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 355
26 630
113
516142_O.jpg

ykr33-170524-1200.jpg

eb699328-fcc1-4f7f-b81f-00ed70247305_F.jpg
10569652_original.jpg

756638449108679.jpg
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
953
11 195
93
Engedd már el ezt a hülyeséget. A kutyan nem fog háborúzni az oroszokkal. Se az oroszok nem akarnak se a nyugatiak.
Ja, senki sem akar belesodródni a háborúba, ez igaz. Ugyanakkor a fél atlantista brigád szívesen venné ha valami balfasz belesodródna helyettük.
Ukrajnának sikerült. Aztán a bukaresti kilenceket megszondázták, csak annyira nem hülyék mint azt Washingtonban/Londonban gondolták. Nálunk is van fizetett majmuk aki téged is küldene "ha a Nato úgy dönt". Tényleg elhiszed hogy nekik egy magyar/román/lengyel értékesebb mint egy ukrán? Mert utóbbiaknak addig kell harcolni amíg mondják, lásd Bojót. Biztos azért üresek az utcák mert saját akaratukból akarnak a frontra menni.
Nincs NATO, szerződés, szövetség, barátság, gerinc, humánum, jövőkép és semmi, ami a pénz útjába állhat. Ez az atlantista kultúra alapja, hite, bármilyen bizalom feléjük veszélyes naivitás. Mesél erről a történelem és a halott szövetségeseik.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 672
79 941
113
Ja, senki sem akar belesodródni a háborúba, ez igaz. Ugyanakkor a fél atlantista brigád szívesen venné ha valami balfasz belesodródna helyettük.
Ukrajnának sikerült. Aztán a bukaresti kilenceket megszondázták, csak annyira nem hülyék mint azt Washingtonban/Londonban gondolták. Nálunk is van fizetett majmuk aki téged is küldene "ha a Nato úgy dönt". Tényleg elhiszed hogy nekik egy magyar/román/lengyel értékesebb mint egy ukrán? Mert utóbbiaknak addig kell harcolni amíg mondják, lásd Bojót. Biztos azért üresek az utcák mert saját akaratukból akarnak a frontra menni.
Nincs NATO, szerződés, szövetség, barátság, gerinc, humánum, jövőkép és semmi, ami a pénz útjába állhat. Ez az atlantista kultúra alapja, hite, bármilyen bizalom feléjük veszélyes naivitás. Mesél erről a történelem és a halott szövetségeseik.
Milyen magyar vagy román? Szerinted mi vagy a románok képesek vagyunk Kelet-Ukrajnában háborúzni? A lengyelek esetleg, de őket meg nem engedik.
Felejtsük el ezt a blődséget. A nyugatnak teljesen tökéletes a mostani szituáció.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 035
87 858
113
Ja, senki sem akar belesodródni a háborúba, ez igaz. Ugyanakkor a fél atlantista brigád szívesen venné ha valami balfasz belesodródna helyettük.
Ukrajnának sikerült. Aztán a bukaresti kilenceket megszondázták, csak annyira nem hülyék mint azt Washingtonban/Londonban gondolták. Nálunk is van fizetett majmuk aki téged is küldene "ha a Nato úgy dönt". Tényleg elhiszed hogy nekik egy magyar/román/lengyel értékesebb mint egy ukrán? Mert utóbbiaknak addig kell harcolni amíg mondják, lásd Bojót. Biztos azért üresek az utcák mert saját akaratukból akarnak a frontra menni.
Nincs NATO, szerződés, szövetség, barátság, gerinc, humánum, jövőkép és semmi, ami a pénz útjába állhat. Ez az atlantista kultúra alapja, hite, bármilyen bizalom feléjük veszélyes naivitás. Mesél erről a történelem és a halott szövetségeseik.
Ne felejtsük el a fegyverbiznisz, szervkereskedelem, termőföld és gyógyszerbizniszt ami miatt a történet az utolsó ukránig zajlik.

Ebből egy is milliárdos biznisz, egyben, főleg előre leosztott történettel csak akkor érhet véget, ha megnyerik a ruszkik.

Most ért véget a Franklin az Apple TVn. Az utolsó rész arról szólt, hogy megkötik a békét. Folyamatosan ott sündörögtek a háttérben brit oldalon olyan alakok, akik közül az egyik ellenezte Kanada átengedesét, ill. Új-Fundland elvesztesét, a másiknak Floridában volt birtoka, az meg a kártérítésért fúrta a békét.

Aztán amikor az amerikaknak elég volt a Új-Fundland halászati joga, eldőlt, hogy Florida spanyol lesz, az amerikaiak meg vállalták, hogy a kongresszus 1x kifizeti a briteknek a kártérítést, a gáncsoló emberek lekoptak, a britek azonnal meg megkötötték a békét az amerikaiakkal, mert mindkettő ki akart cseszni a franciákkal, akik mindkettővel ki akartak cseszni.

A következmények utána közismertek: az USA elvette/megvette a spanyoloktól és franciáktól amit akart, Kanadában a britek 1812ben szétrúgták az USA seggét, a franciáknál pedig kitört a forradalom 1789ben.

Most is helyettesítsünk bele egyes országokat a történetbe, a többi meg úgyis ismétli önmagát ...
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 778
9 234
113
Nem az oroszoknak lobbizik, hanem a saját jól felfogott érdekében nem akar belesodródni egy háborúba, amit a "szövetséges" USAkok provokáltak ki a szomszédságunkban. Azért ez nem ugyan az! A NATO tagság meg nem az USA érdekeinek kiszolgálásáról szól, hanem a kölcsönös védelemről. Tudtommal Ukrajna nem tagja a NATO-nak.
Érdekes módon ezt egyedül a magyar kormány látja így a nyugati világban, nyilván nincs köze az egészhez az orbán rendszer gazdasági kapcsolatainak Oroszországgal.
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 126
3 234
113
Milyen magyar vagy román? Szerinted mi vagy a románok képesek vagyunk Kelet-Ukrajnában háborúzni? A lengyelek esetleg, de őket meg nem engedik.
Felejtsük el ezt a blődséget. A nyugatnak teljesen tökéletes a mostani szituáció.
Hát rohadtul nem! Vedd figyelembe a dollár és a gazdasági háttérbe szorulást is.Társadalmi problémák?Megvannak?Itt és most a "nyugati civilizáció"(bármit is jelentsen ez)vív élet halál harcot.Szerintem vesztésre áll.