[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 217
29 317
113
Napi szinten ez van a németeknél:
https://www.welt.de/vermischtes/kri...e-wirft-17-Jaehrige-gefesselt-in-die-Ems.html

Egy 17 éves lányt elcsaltak, hogy "rendezzék vele a korábbi vitát" (bármit is takar ez), majd két 19 éves férfi, egy 24 éves férfi és egy 27 éves nő összeverték, órákon át kínozták, összekötözték a kezét és az Ems folyóba dobták. A lány másnap hajnali 4kor csöngetett be valakihez és kért segítséget, csoda, hogy ki tudott mászni a folyóból. Még május 26án történt, most fogták el a tetteseket.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 221
113
Meg persze bekészítve a szivárványos díszkivilágítás. Közben ma olvastam egy véleménycikkben, h milyen gáz német zászlót lengetni, most komolyan arra vagy büszke, hogy hová születtél véletlenül?! Ja, hogy buzivá válni kemény munka árán lehet. Oké.
Aztán ha befigyel egy München'76, akkor jön a döbbent pikachu arc. Földhözz verhetik a seggüket örömükben, ha nem lesz semmi gebasz.
Gyerekként még büszke voltam részben sváb származásomra. Elmúlt! :D
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 768
17 869
113
Hat peldaul ugy, ahogyan a BASF, a Big Pharma cegek es mondjuk az autogyartas menekul az elmeroggyant nemet, brit stb woke degeneralt kozegbol...?
Ha nem lett volna eddig vilagos, akkor szolok: Europa gazdasaga gyakorlatilag a nemet gazdasag egeszsegen nyugodott az elmult 70 evben. Most ezt a degeneralt, hazaaurol nemet szarkoalicio elszantan szetverte. A nemet nagytoke elkezdetrt menekulni (nemet baratom a BASF sztorira azt mondta, az meg a jeghegynek a csucsa sincs).
Orban, felismerve az evszazados atrendezzodesben rejlo lehetoseget, probalja atcsabitani oket (mar amennyi elfer egy olyan kis helyen, mint Magyarorszag), a szinten europai jelenletet kereso kinaiakkal egyutt, mintegy mindkettonek egyforman elonyos helyet ajanlva.

Meg azt is megkockaztatom, hogy ha ez a mostani jobboldali fordulat megsem erne be Europaban, avagy az amerikai ugynokhalozat Brusszelben erosebbnek bizonyul, netan Bident reanimaljak es hologramkent megmaradva teljes amerikai fuggesbe es alarendeltsegbe szoritja Europat az amerikai karvalyelit, akkor bezony elonyosebb lehet az egykori nemet nagytoke es nagyipar illetve az ujgazdag kinai ipar es toke 'specialis gazdasagi ovezet" talalkapontja lenni, mintsem orokke a masodrenduve demotalt EU-ban harmadrendu tagkent kuzdeni veluk. Meg ezt is meg merem kockaztatni, bezony.
Ide kell némi korrekció:
  • a BASF valóban csak a jéghegy csúcsa, ellenben az egyik legnagyobb woke-lerakat. A kínai történet meg mosolygotató, mert Kínában meg az a lemez ment, hogy pont itt nem tudnak pénzt keresni... Plusz a híres nagy projekt messze nem úgy halad, mint ahogy előadják... Az orosz ammónia meg a helyi jóárasított gázon a kínai vegyipar hízik.
  • a német nagytőke már nem német, hanem hedge found-ok küldözgetik az embereiket. Csak a ThyssenKrupp-nál 3 góré volt 3 év alatt.
  • Európa ott vágja maga alatt a fát, hogy rossz bevándorlási politikája van és hitvány vezetése. A belső migráció sem úgy működik, ahogy mondjuk az USA-ban. Próbálj meg munkahelyet váltani Németországban. Agyrém a HR'től kezdve a lakhatással bezárva. Egyre több a kvótaember, mert az ESG-t kell pörgetni. Ja, hogy 20Mt CO2 lesz adóztatva!? Hogyan lesz így osztalék!? Meg ugye, be lett ígérve minden...
  • a német nagytőke nem menekül, hanem a befektetők pattognak. Érdekes, amikor még a ződek jóindulatára játszottak, akkor az ex-BASF góre ment személyesen ehhez a balfssz Habeck-hoz, aki mára már egy Frankenstein lett. Ja, bocs, benéztük - ezt mondta a mekenzí meg a bosztonkonzulting. Megesik. Elképesztő módon managereskedik el a német ipar és vetnek mindent alá a határidő-költségek vonalnak. Mára a leggagyibb ázsiai beszállító lesz Tier 1, mert a manágement ezt akarja hallani.
  • a legnagyobb ellenség a régi melós, aki sokat tud és látott. Minden kirúgási fázisban ez van - ezt amúgy minden akkori góré eljátszott a regnálásuk alatt: fizesd ki a nyugdíj előtt 2-3 évvel állókat - ez egyszeri tétel, majd zárd be a posztokat, a munkát meg osszd szét a fiatalok között, de csak keveset vegyél fel, mert hiring policy. Ennek az eredménye a szakmai hanyatlás.

Kínának felvevőpiac kell - a szürkeállományból egyre kevesebb. Sőt, már akkora nagy a büszkeség, hogy a fehéreknek kuss a neve. A német autójának régóta extrán tehetnek, csakhogy a kínai piacon lehessenek - miközben a német állam fizeti a felzárkóztatási segélyt - Kínának...

Egyik oldalról présel az amcsi Hedgefond, másik oldalról jön a kínai - és egyikkel szemben sem tud már az EU érdemben fellépni. Nem lennék top manager egy ilyen leosztásban....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 854
113
Meg persze bekészítve a szivárványos díszkivilágítás. Közben ma olvastam egy véleménycikkben, h milyen gáz német zászlót lengetni, most komolyan arra vagy büszke, hogy hová születtél véletlenül?! Ja, hogy buzivá válni kemény munka árán lehet. Oké.
Aztán ha befigyel egy München'76, akkor jön a döbbent pikachu arc. Földhözz verhetik a seggüket örömükben, ha nem lesz semmi gebasz.
Rózsaszínben játszanak ellenünk a németek. Amúgy 72.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 854
113
Na ja, a Mandiner kamuzik kicsit.
A nyilatkozó ugyanis, ellentétben a Mandiner cikkében írottakkal, nem Németország főrendőre, nem országos rendőrfőkapitány. És ez fontos: Kusterer a rendőrszakszervezet Baden-Württemberg tartományi elnöke. Azaz eleve nem rendőrfőnök, csak egy szakszervezeti vezető, amit mond, az nem a rendőrség álláspontja. Másrészt ő csak Baden-Württemberg tartományért illetékes. Ebben a tartományban csak egy EB-helyszín van: Stuttgart. Így emberünket természetesen nem az EB-ről úgy általában, hanem a 4, Stuttgartban rendezendő mérkőzésről kérdezték. Ebből a négy meccsből kettőn játszanak a magyarok. Evidens, hogy ki fogja emelni a magyar szurkolókat.
Szóval nem, bár a cikk ezt a látszatot kelti, valójában szó nincs arról, hogy az országos rendőrfőkapitány a magyar szurkolókat tekintené kiemelten veszélyesnek.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 767
15 720
113
Figyelj, ahol a migiri elmebeteg helyett a fehér némstre vetődnrk, ott ne keress logikát!

A nyakonszúrás napján leírtam, hogy gci jók lesznek majd a magyar szurkolók vegzálásában, miközben ugyanott migiri elmebetegek terroristát fognak játszani.
Nos, tényleg így lesz:
Mintha német táborokban nem lenne elég "erőszakos huligán". Olyan utcai matek megy néha, hogy ihaj.

"Kusterer szerint a „magyar huligánok” már a 2021-es Európa-bajnokságon is felháborodást keltettek, és ezzel kell számolniuk a mostani Eb-n is."

Mondjuk akkor pont szivárványos rongyokba öltöztették Münchent, már a bajor autópálya mellett órákig buszokat igazoltattak, felvételeket készítettek, szinte rabosítottként bántak jópár szurkolóval. Egy tróger agyhalott a himnuszunk alatt rohant be egy lghdtv zászlóval, a német szurkolók a stadionon belül is a beteg szimbólumukat lebegtették.
Röviden mindent megtettek akkor is, hogy szépen, békésen fogadják a magyar szurkolókat, akik semmilyen rendbontást nem követtek el...
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 450
4 260
113
https://www.portfolio.hu/global/202...n-a-nemet-kormany-a-szelsojobb-unnepel-691693
"Hatalmas vereséget szenvedett a vasárnapi európai parlamenti választásokon Olaf Scholz német kancellár hármas koalíciója. Bár – szemben Franciaországgal – a kormány bukásával és előrehozott választásokkal (jelen pillanatban) nem kell számolni, vesszőfutás lehet a koalíció számára a következő Bundestag-választásokig hátralévő bő egy év. A fő ellenzéki erő, a CDU/CSU eredménye kimagaslik a mezőnyből, de most mégsem róla, hanem a második helyre befutott szélsőjobboldali AfD-ről szólnak a szalagcímek, kisebb részben pedig egy új radikális baloldali, de az AfD-hez hasonlóan Ukrajna támogatásával szemben kritikus pártról, a BSW-ről. A mostani választás mindennél jobban feltárta, hogy 35 évvel a berlini fal leomlása után mekkora szakadék húzódik az egykori Nyugat- és Kelet-Németország között: a volt NDK területén szinte mindenhol az AfD végzett az élen, a BSW harmadik helyre futott be, míg a kormánykoalíció pártjai lényegében láthatatlanokká váltak."
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 449
63 861
113
A NATO legerősebb szárnya, a balti rettegett szuperhaderők egyike, Lettország légiereje egy új, mindent elsöprő szuperfegyver porgramon dolgozik, ez pedig nem más, mint a közismerten félelmetes hírű stratégiai bombázó, az An-2-es továbbfejlesztése, hogy megállja a helyét a XXI. század komplex, digitális hadszinterei felett is:


Magas hozzáadott értékű mérnöki fejlesztéssel "új" légcsavart és egy "stealth" kipufogó dobot is kapott, miközben festése "digit camo" lett.

A videó végén pedig egy eddig a típustól soha nem látott csodálatos manővert is megfigyelhetünk.

Ők aztán tényleg odateszik magukat, ezzel pedig egyenes arányban áll a kemény és határozott kiállásuk a hozzájuk hasonló fajsúlyú oroszokkal szemben.
:)
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 137
10 465
113
Durva a norvégoknak egy zaszloaljnyi HK rá és 18 opciora összeszerelést adtak az olaszoknál a nagy halat még elengedik. Sebaj majd a Kf51 befut az olaszoknál amúgy is vonzalmuk van a könnyebb HK K iránt az Alpok végett.
Nem mintha lenne esély arra hogy az Alpokban harcoljanak a következő húsz évben. Jelenleg az ellenség Oroszország, amivel a Lengyel-Ukrán síkságon lehet találkozni, meg a tengeri migráns, ami ellen meg járőrhajó kell.
 
  • Tetszik
Reactions: Negan

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 880
35 289
113
Nem mintha lenne esély arra hogy az Alpokban harcoljanak a következő húsz évben. Jelenleg az ellenség Oroszország, amivel a Lengyel-Ukrán síkságon lehet találkozni, meg a tengeri migráns, ami ellen meg járőrhajó kell.
Ezt Írod ma de hogy mi lessz 10 év múlva? EU valószínűleg nem lessz legalábbis a jelenlegi formába NATO? Annak sem adok 10 évet. Ha névben meg is marad mint európai szárazföldi (légierő súlyos) szövetség. Létre fog jönni egy tengeri koalíció szövetségi rendszer ami mellett a NATO nem lessz prioritás.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 672
79 939
113
Ezt Írod ma de hogy mi lessz 10 év múlva? EU valószínűleg nem lessz legalábbis a jelenlegi formába NATO? Annak sem adok 10 évet. Ha névben meg is marad mint európai szárazföldi (légierő súlyos) szövetség. Létre fog jönni egy tengeri koalíció szövetségi rendszer ami mellett a NATO nem lessz prioritás.
Nem úgy néz ki ez az orosz hadsereg mint aki 10 év múlva képes lenne bármire is a NATO ellen.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 198
23 647
113
A NATO legerősebb szárnya, a balti rettegett szuperhaderők egyike, Lettország légiereje egy új, mindent elsöprő szuperfegyver porgramon dolgozik, ez pedig nem más, mint a közismerten félelmetes hírű stratégiai bombázó, az An-2-es továbbfejlesztése, hogy megállja a helyét a XXI. század komplex, digitális hadszinterei felett is:


Magas hozzáadott értékű mérnöki fejlesztéssel "új" légcsavart és egy "stealth" kipufogó dobot is kapott, miközben festése "digit camo" lett.

A videó végén pedig egy eddig a típustól soha nem látott csodálatos manővert is megfigyelhetünk.

Ők aztán tényleg odateszik magukat, ezzel pedig egyenes arányban áll a kemény és határozott kiállásuk a hozzájuk hasonló fajsúlyú oroszokkal szemben.
:)

Állítólag találtak egy pajtában 3 Ford T Modellt is, most azokra próbálnak iker Maximokat applikálni, hogy a csapatlégvédelem is rendbe legyen.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 854
113

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 217
29 317
113
Na, a német rendőrök már semmire se képesek. Megint Köln:
Kamu, a vadhajtások cikk végén is írják.