A pénz világa

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
9 131
30 752
113
Pl. A a bankoknál folyószámla stb. stop van év végéig. Minimum átmenetileg nem tudják,
Máshol természetesen megprobaljak. De mindig jobb a közvetett, mint a közvetlen lakosságot adó, ha már több bevétel kell.

de sztem itt hagyjuk ezt.
Nem jobb, mert ugyan úgy te fizeted be azt az adót, csak más körítéssel, ami miatt sok ember nem gondolja, hogy amúgy azt Ő fogja befizetni
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 083
16 358
113
Huhh, ekkora a baj a NERnel?


Ez a kirendelt védőknél kb mindig is ilyen szarul ment, hogy hónapokkal később, és baromi nehézkesen fizetett a yard. A szakértők esetében valszeg ugyanez megy, annyi a különbség hogy ő látható összegű pénzt számíthat fel.
 
  • Hűha
Reactions: perceptron

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 756
8 560
113
Ez a kirendelt védőknél kb mindig is ilyen szarul ment, hogy hónapokkal később, és baromi nehézkesen fizetett a yard. A szakértők esetében valszeg ugyanez megy, annyi a különbség hogy ő látható összegű pénzt számíthat fel.
Mennyi ott az 18b (itt NYS az a neve az assigned counselnek) pay rate? Itt is perelnie kellett a NYSBA-nak, hogy felvigyek $60-75-rol $158-ra az oradijat: https://nysba.org/new-york-state-ba...ave-constitutionally-mandated-representation/
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 756
8 560
113
Mindent a penz iranyit...

Major Biden donor says he won't fundraise for Harris if she's nominee​

In an interview with ABC News on Sunday night, major Biden donor and supporter John Morgan said that if Vice President Kamala Harris is the nominee, he won't fundraise for the Democratic ticket.
"It's one thing to vote for somebody; it's another thing to raise millions of dollars for somebody; you have to really be in," Morgan, a high-profile Florida lawyer, told ABC News.
Morgan, who says he's a "Biden/Manchin type Dem," told ABC News he was all in on Biden but felt Harris would be too far left and lose in November.
"If Trump World could pick anybody to run against, I think they pick her," he said.
Morgan told ABC News he had already informed the Biden National Finance Committee that he was resigning from his fundraising efforts after Biden endorsed Harris.
"If she's a nominee, Mar a Lago has a real big party that night," he added.

-ABC News' Will Steakin
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 083
16 358
113
Kemény 18 dodó (6500 HUF) óránként, és még az óráit is lehúzzák a bölcs kádik ahol lehet...

… bocs idén már 7000 Ft lett, de kb ugyanez a probléma halom mint amit NY-ban és ahogy láttam Angliában is jelentkezik (utóbbi helyen még sztrájkoltak is) - évtizedekkel korábban központilag kitalált, azóta nem,vagy alig emelt, a piaci viszonyokkal köszönő viszonyban lévő díjazás amit nagyon nehézkesen is fizetnek ki, emiatt annyi ügyben jár el a szerencsétlen hogy nincs is rá ideje felkészülni (meg nem is fizetik ki neki) és maximum eljárásjogi biodíszletként funkcionál, vagy fel se iratkozik erre a csodás intézményre (vidéki, kisebb létszámú kamaráknál van, hogy annyira kevesen vannak a kirendelési listán hogy ‘kényszerkirendések’ vannak, amiben gyaníthatóan nincs sok köszönet, mert 1. Nem is ért hozzá 2. Eleve nem is akarta csinálni..)