[HUN] Egyéb felszerelések és eszközök, élelmezés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 025
22 000
113
Azért szomorú, hogy a lesajnált svédektől kell ezt is venni. A magyar ipar még egy ilyet sem tud megfelelő mennyiségben, minőségben, áron kiizzadni magából? Ráadásul olcsóbb is a svédektől...

Amúgy nem futott össze a nyál a szájamban tőle, meg nekem az a bajom az összes ilyennel, hogy cukorral tele vannak, és zsír valamint minőségibb cukrok, keményítők nincsenek benne általában elegendő mennyiségben. Zsír kapcsán pl. a májkrémet emítette is a szerző, hogy passzolna a kekszhez talán. Érdekelne a keksz amit lehúzott, van pár svéd kétszersült/keksz amit nagyon szeretek, de nem az itthoni tömegek szája íze szerintiek, érdekelne, hogy ez azokhoz hogy viszonyul.

• Vicces
Reactions: megazez

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 578
91 140
113
"A modern hadseregek működésének egyik legfontosabb pillére a logisztika, ezen belül is kiemelt szerepet kap a katonák napi ellátása olyan élelmiszerekkel, amelyek nemcsak táplálóak és energiadúsak, de könnyen szállíthatók és egyszerűen elkészíthetők. Ezen szempontok mentén döntött úgy a Magyar Honvédség is, hogy bevezeti a svéd fejlesztésű 24hmeal csomagot, melyet 2023 közepe óta használnak a gyakorlatok és terepi kiképzések során.

A 24hmeal rendszer kiskereskedelmi és nagykereskedelmi forgalomban is kapható. Lényege, hogy egyetlen csomag formájában biztosítson egy teljes napi energia- és tápanyagbevitelt, mintegy 3600–3800 kalória értékben, ízletes, előre elkészített ételek és praktikus kiegészítők formájában."

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
1 008
2 296
113
Volt szerencsém már jó pár ország MRE csomagjához! Amerikai angol magyar francia...

Pár észre vétel az említett országok MRE csomagjairól:

1: Amerikai: 3 db csomag/nap! Változatosak jól átgondolt! A chillis cheddar sajtkrém hihetetlenül jó! A fahéjas rágó és a borsmenta cukorka nagyon amerikai! A szárított marhahúsuk eszméletlen! A főételeik elkészítése a melegítővel jó csak nem éppen átgondolt hogy a saját vízkészletedet használd erre! Pl sivatagban vizet pazarolni erre... Sok féléhez volt szerencsém... Jó de lehetne praktikusabb is...

2: Angol: szegény angol katonák...

3: Magyar: A Barna Halál! Az angol katonák örülnének neki ha ilyen szintű MRE csomagjuk lenne mint a miénk! Pedig mi tőlük szereztük be a Főételt! Csomag tartalma tökéletesen jó arra hogy éhen ne halljunk de változatos szókinccsel káromkodjunk miatta! Főleg a kávé miatt...pedig az angol csomagban lévő kávéért büntetni kellene már csak a mennyiség miatt is! Mazsola és a szőlőcukor nagyon jó hogy bele került! Mini cukor feltalálóját a holdig kellene kergetni... Viszont az egyik legpraktikusabb csomag! Még az amerikainál is! És miért? Két féle étel melegítési lehetőség! Előre csomagolt a csomagban lévő vízzel vagy ezbit kockával ami úgyszintén van a csomagban amivel a konzervet lehet melegíteni... Ezért szoktam mondani hogy a magyar Barna Halál bármennyire is szar az egyik legpraktikusabb MRE!

4: Francia: A legjobb amit eddig kostóltam! A kekszük fenomenális... A csokissütijükkel vallatni lehetne de meg melegítve még azt is bevallod amit az ükunokád se fog megtenni! A főkajái... Szeretem a halat de ez már túlzás amit ők esznek... (sanda gyanúm egyszer sztem csigásat is ettem... Lassan csúszott le a torkomon...) energia szeleteik nagyon nagyon jók! A kávé iható hatása érezhető! Tea finom! Eü csomagja jól kigondolt! Ezbit kockája használható (6db 2főre 3 napra elég volt) Viszont az amit evőeszköznek adnak... Amikor először megláttam azt hittem hogy véletlenül került be a csomagba és egy játékból került bele! De nem... A miénkbe nincs evőeszköz de helyette olyan kanálgéppel rendelkezünk amikért az amcsi katonák az optikáikat cserélték el.... Számomra a francia MRE a legjobb mennyiség minőség de a magyar a legpraktikusabb!

Kíváncsi vagyok erre a svéd csomagra... Elolvasva a leírást róla elég szegényesnek tűnik számomra...

Ui: az orosz mre tényleg fosat?